Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Przepraszam z gory za molestowanie tematem tych wozkow. Wiem, ze moje pytanie kupic czy nie kupic, to indywidualna sprawa i decyzja. Ale ja wlasnie w tym temacie decyzyjnym jestem typowa baba - zastanawiam sie rok, dycyduje kolejne 2 lata hehe Cierpliwe kolezanki prosze o ponowna opienie.
Trafila sie okazja wozka uzywanego bebetto holland za 1000zl (z fotelikiem Maxi Cosi Pabble). Kolor nie do konca trafiony bo czarno pepitkowy, ale w koncu w uzywanym wozku trzeba sie zdac na brak mozliwosci koloru. Wozek ma jeszcze gwarancje, a ja...sie nadal zastanawiam. Czy naprawde opinie o tym wozeczku sa takie dobre? Czy ta cena na wozek uzywany jest ok? Ja zakup niestety zlecam mamie (bo nie ma mnie w kraju) i dlatego nie mam mozliwosci sama w sklepie obejrzec co i jak. Z gory cierpliwym i zyczliwym kolezankom dziekuje za odpowiedzi!Domi793 lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Domi793 wrote:Wlasnie ogladalam na TLC program Porodowka. Byly trzy porody, w tym jeden maluszka chyba w 20 tygodniu (nie doslyszalam akurat), maluszek zyl w inkubatorku tylko 4 dni, byl tak maciupenki ze szok. Poryczalam sie przy kazdym z pokazanych porodow..ale dla mnie kazdy porod jest mega wzruszajacy i jak widze to zaraz becze
Domi793 lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Hej dziewczyny! Przepraszam z gory za molestowanie tematem tych wozkow. Wiem, ze moje pytanie kupic czy nie kupic, to indywidualna sprawa i decyzja. Ale ja wlasnie w tym temacie decyzyjnym jestem typowa baba - zastanawiam sie rok, dycyduje kolejne 2 lata hehe Cierpliwe kolezanki prosze o ponowna opienie.
Trafila sie okazja wozka uzywanego bebetto holland za 1000zl (z fotelikiem Maxi Cosi Pabble). Kolor nie do konca trafiony bo czarno pepitkowy, ale w koncu w uzywanym wozku trzeba sie zdac na brak mozliwosci koloru. Wozek ma jeszcze gwarancje, a ja...sie nadal zastanawiam. Czy naprawde opinie o tym wozeczku sa takie dobre? Czy ta cena na wozek uzywany jest ok? Ja zakup niestety zlecam mamie (bo nie ma mnie w kraju) i dlatego nie mam mozliwosci sama w sklepie obejrzec co i jak. Z gory cierpliwym i zyczliwym kolezankom dziekuje za odpowiedzi!_cherryLady lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Hej dziewczyny! Przepraszam z gory za molestowanie tematem tych wozkow. Wiem, ze moje pytanie kupic czy nie kupic, to indywidualna sprawa i decyzja. Ale ja wlasnie w tym temacie decyzyjnym jestem typowa baba - zastanawiam sie rok, dycyduje kolejne 2 lata hehe Cierpliwe kolezanki prosze o ponowna opienie.
Trafila sie okazja wozka uzywanego bebetto holland za 1000zl (z fotelikiem Maxi Cosi Pabble). Kolor nie do konca trafiony bo czarno pepitkowy, ale w koncu w uzywanym wozku trzeba sie zdac na brak mozliwosci koloru. Wozek ma jeszcze gwarancje, a ja...sie nadal zastanawiam. Czy naprawde opinie o tym wozeczku sa takie dobre? Czy ta cena na wozek uzywany jest ok? Ja zakup niestety zlecam mamie (bo nie ma mnie w kraju) i dlatego nie mam mozliwosci sama w sklepie obejrzec co i jak. Z gory cierpliwym i zyczliwym kolezankom dziekuje za odpowiedzi!
Za taki nowy zestaw zapłaciłabyś około 2 tys.
Za sam wózek 2 w 1 około 1400 zł.
Osobiście nie kupiłabym używanego fotelika od niezaufanej osoby.Asiasia, Martynka30 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Na obejrzenie wozka wysle inspektora -moja mame hehe Ja wlasnie przy szukaniu kierowalam sie mocno opinia kolezanek z tego forum.Sama bede w Pl dopiero w lipcu na tydzien:/ dlatego na uzywany nie bede miala juz szans aby tak spontanicznie znalesc,a nowy tak czy siak musialabym zamowic przed przyjazdem do domu, czyli ponownie nie widzac wozka.Ale ok,moj inspektor jest swietny- ufam mu mooocno!Asiasia
-
Dziewczyny, jesli któraś stosuje lub chce stosować to w superpharmie jest Biooil w genialnej cenie-32zł za 125 ml (w hehe kosztuje około 80zł za tą pojemność) - taką reklamę dziś ujawniłam
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Domi793 wrote:Wlasnie ogladalam na TLC program Porodowka. Byly trzy porody, w tym jeden maluszka chyba w 20 tygodniu (nie doslyszalam akurat), maluszek zyl w inkubatorku tylko 4 dni, byl tak maciupenki ze szok. Poryczalam sie przy kazdym z pokazanych porodow..ale dla mnie kazdy porod jest mega wzruszajacy i jak widze to zaraz becze
Ten maluszek był chyba z 28 tygehh tez ryczalam ...
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Trafila sie okazja wozka uzywanego bebetto holland za 1000zl (z fotelikiem Maxi Cosi Pabble). Kolor nie do konca trafiony bo czarno pepitkowy, ale w koncu w uzywanym wozku trzeba sie zdac na brak mozliwosci koloru. Wozek ma jeszcze gwarancje, a ja...sie nadal zastanawiam. Czy naprawde opinie o tym wozeczku sa takie dobre? Czy ta cena na wozek uzywany jest ok? Ja zakup niestety zlecam mamie (bo nie ma mnie w kraju) i dlatego nie mam mozliwosci sama w sklepie obejrzec co i jak. Z gory cierpliwym i zyczliwym kolezankom dziekuje za odpowiedzi!
Mi sie ten wozek bardzo podoba. Ale jeszcze nie jestem mocno w temacie wozkowym i nie widzialam na zywo, wiec nie umiem pomoc. Wydaje mi sie, ze cena bylaby ok:)Asiasia lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
paola89 wrote:Zamiast cytuj to polubiłam ...
Ten maluszek był chyba z 28 tygehh tez ryczalam ...
Acha.. boze taki malusienki byl. Fajny byl ten porod w wodzie:) Ja przy pierwszej ciazy wchodzilam w czasie porodu kilkanascie razy do wody i mi to bardzo pomagalo, przynosilo duza ulge. Ostatnie parte mialam juz normalnie poza basenem i tak sie wlasnie teraz zastanawiam, czemu samego finoszu porodu nie mialam w wodzie hmmm. Dosc wczesnie sie zastanawiam co.. po 10 latachpaola89 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
My kupilismy wlasnie ten czarny w pepitke, uzywany 3w1 za 750zl i mnie sie bardzo podobanam sie akurat super okazja trafila bo cena niska a wozek rok temu kupiony i w ogole nie zniszczony, jeszcze dowod zakupu dostalismy. Ale po tym jak przegladalam oferty to uwazam ze 1000zl za ten wozek to tez dobra cena, tylko zalezy w jakim stanie.
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny my 15 minut temu wrocilismy. Mój wygląda jak zombie, ale jeszcze ciasto zajada hihihi. Ja się ledwo kulam z przejedzenia a jeszcze moją ulubioną sałatkę dostała na wynos
DobranocPenelope30 lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Hej Dziewczyny, miałam mega aktywny dzień dzisiaj i teraz jak zwykle mega ból krzyża i ból brzuszka buuu muszę przystopować chyba
oglądaliśmy wózeczki dzisiaj i jest w dobrej cenie ten x lander x cite. Oglądaliśmy tez bugaboo i szczerze mówiąc na 1 rzut oka nie ma różnicy w lekkości prowadzenia. Jakość chyba tez OK.
Myślicie, ze nie za wcześnie jeszcze na zakup wózeczka?
My kupilismy juz wozek we wtorek ale akurat super okazja nam sie trafila bo polowalismy na uzywany.Asiasia lubi tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Martynko widzisz Ty mówisz ze malutki brzuszek, mnie też się wydaje ze jak patrze na niektóre dziewczyny to mój jest mały, ale mąż się nabija ze mam duży i przezywa go " maciek "
zawsze mówi ale masz " Maćka "
wiem ze on żartuje a ja się z tego śmieje, a jak mowie ze inni mówią ze jest mały to on mówi ze one się nie znają
fakt rano jest malutki a wieczorem jest większy, niewiem czy to przez to że wciągu dnia się je a przez noc śpi i wtedy robi się mniejszy
Co do tych 5 kg to na początku ciąży miałam 48 teraz waga niby wskazuje 53, ja poza brzuchem to tez nie widzę różnicy ale waga nie kłamie
Ty też Martynko masz malutki brzuszek
Dziś puszczałam swoją muzykę malutkiej i tak z lewej strony ją czułam, mówiłam mężowi ze będzie taka sama imprezowiczka jak mama, bo ja jeździłam na masowe imprezy typu Sunrise, Love Parade, Armin Only, masakra jak mi tego czasem brakuje
A mąż próbował jej na siłę żeby słuchała disco polo a ona nic ani drgnela
Oj uwierz mi nie mam, wszyscy mi mówią, że na mój wiek ciąży to mam duży, nawet lekarz jak byłam 5 tyg temu mówił, że jak na mój wiek ciążowy to jest duży brzuszek. u mnie taka piłeczka co na zdjęciu mam rano, a do wieczora jest jeszcze większy, wczoraj znów mnie wywaliło, czuję jak brzuch rośnie, bo niemiłosiernie zaczęło mnie ciągnąć od góry po bokach...
Ja od początku ciąży schudłam i przytyłam niecałe 3 kg, po mnie tego też nie widać...
Też puszczam dzidzi muzykę, też ma takie piosenki co się uaktywnia bardzo... Dziś w nocy było takie aktywne, że szok. I muszę spać na poduszce bo mi już brzuch przeszkadzaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
No to jest wlasnie moj upatrzony modeli kolor mi tez odpowiada
ja jestem akurat anty na uzywane wozki ale jak Ty nie to masz za połowe ceny
Asiasia, Martynka30 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Popieram dziewczyny, ważne, żeby widzieć model na żywo, bo czasami inne jest wyobrażenie wózka jak zobaczy się go gdzieś w gazecie czy w necie niż na żywo, holand podobny jest do adamex i mi się osobiście bardzo podoba
co do używanego fotelika, jak jestem za tym, żeby był nowy, podobno fotelik trzeba wymieniać po 2 latach... no i nie wiadomo czy nie był np uszkodzony, wypadkowy.
Cena całkiem dobra jak na używany.. my decydujemy się na nowy, ale tak już ustaliliśmy na początku...
A i dobrze trzeba sprawdzić wszystko hamulce, łożyska w kołach, czy amortyzatory dobrze działają, bo czasami jest tak, że wózek jest nie zniszczony a coś może mu być... i tapicerka nie pachnie pleśnią.
Różnie to bywaAsiasia, Penelope30 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Penelope30 wrote:Chyba zaczynam czuć ruchy dziecka, na razie takie bardzo delikatne.
A w którym jesteś tyg i dniu ciąży?
U mnie niby coś tam zaczeło delikatnie pukać w zeszłą niedzielę, czyli w 19 tyg, ale potem cisza, w pt było już kilka razy i wczoraj/dziś znów cisza, chciałabym regularne już ruchy, ale trzeba czekać, nic nie poradzę.
-
Ninka0111-Ania_1986 wrote:☺
Myślę, że i tak w sumie warto, wczoraj znalazłam taką prawie samą kurtkę jak ta zamówiona:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15867e4e2d88.jpg
tyle, że miała pełną rozmiarówkę w cenie 129+12 wysył, wiec różnica jest - dwa razy tyle, jedynie ten minus, że wszystko rozmiar uniwersalny, ja jestem- raczej -byłam szczupła/normalna+ rozmiar L, ale wysoka i nie wiem czy kurtka bedzie dobra, ale ma szersze na brzuszku i dlatego się skusiłam - idealnie by mi brzucholek się zmieścił tam i całą wiosnę czy lato jak deszczowo bym w nim chodziła, zamówiłam tą zieloną/lomonkową:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71bf0be117b9.jpg
jak nie bedzie dobra to poprostu odeślę, nic nie poradzę.
Tak wogóle to witam się w 21 tyg (20+0)
Poszłam spać jak na mnie późno bo 24.00 oglądałam "Igrzyska śmierci"
I obudziłam się już przed 6.00 z bólem głowy - chyba z głodu, ostatnio nie mam za bardzo apetytu, niby ugotuje i smak odchodzi nie pojem, wiec słodyczami dojadam i nie mam siły, musze się porpawić, dla małejOd ponad tygodnia waga stoi w miejscu - to akurat dobrze, bo już 6kg na +, ale nie chce dzieciątka głodzić - może nie ma energii się ruszać bo źle jem.
-
nick nieaktualny