X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja polecam masełko z Palmersa. Jak dla mnie super!
    Skóra mięciutka, gładka. Nic nie swędzi :)

Ja po palmersie miałam uczulenie :/

Hellu strasznie długo czekam na usg, a Ty to już wogóle :/ wielki szacun dla Ciebie <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina juz zdrowa? Jak tam pozostale chorujace? Mam nadzieje ze juz lepiej :-)
    Bo ja jeszcze sie doleczam.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie rozmawia do brzuszka, bo mówi, że nie wie co mówić :D ale przytula się ciągle, głaszcze całuje :)

Ja za to mówię, zawsze się witam z maleństwem jak wstaje i pytam się jak się spało, jak jem pytam się czy smakowało, jak kopnie, pytam się co maleństwo...:)

Bardzo a to bardzo kocham moje dziecko i Aniołki <3

Asiasia, Penelope30, kaarolaa, mmalibu, Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Tak patrzę na pierwszą stronę i jest kilka mamusiek, co się udzielały a od jakiegoś czasu zamilkły... np. Dere.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, dziewczyny.

Też się zastanawiam czy u dziewczyn dobrze, Smerfetka też się nie oddzywa już od bardzo dawna...

f2wl3e5eai92376u.png
  • klaudus026 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dopiszecie mnie do listy? :* termin mam na 18 sierpnia.
    4 kwietnia idę na prenatalne i może dowiem się już o płeć maleństwa :)
    Któraś z Was zastanawia się nad CC prywatnie?
    Co do pielęgnacji to ja używam Musteli i Bio oil ale niestety na udach zrobiły mi się rozstępy... Na brzuszku póki co nic nie ma ale boję się że smarowanie niewiele pomoże skoro mam predyspozycje do rozstępów...

klz90tc72ps3n294.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż czasem przykłada głowę do brzucha i zaczepia małą. Śmiałam się, że nie mogę się doczekać, kiedy mała będzie tak mocno kopać, że dostanie po głowie od tych zaczepek :P Teraz go nie ma 2 dni i mała mega szaleje, ciekawe czy czuje, że nie ma taty i dlatego jej się karateka włączył :P

Martynka30, kaarolaa lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    To jak juz będziesz tak blisko to i do mnie sie przejdz bo ja tez chyba kopa potrzebuje...

Wszystkie Was skopie jak będzie trzeba i jak będziecie mi tu czarnowidztwo uprawiać :P

pigułka, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ten Aniball sie stosuje 4 tyg przed terminem porodu dopiero. Wczesniej nie.
    Czytalam wypowiedzi dziewczyn na forach i nic nie ma o tym ze rozciaga - wrecz przeciwnie, po porodzie duzo lepiej sie wraca do formy bo miesnie sa wycwiczone (cwiczy sie tak jak same miesnie kegla ale z tym w srodku).

Mam duzo czasu jeszcze, przemysle ten zakup :)

Wrocilam wlasnie z marszu godzinnego i tak mnie brzuch ciagnie ze masakra. Gruby przez to chorobsko chyba wyszedl z formy :p

Dokładnie. On nie sprawia, ze nam sie rozciągnie wszystko w środku tylko chodzi o wyćwiczenie mięśni. Wyćwiczony miesien łatwiej sie obkurczy po porodzie, utrzyma wszystko na miejscu wiec mysle, ze efekt powinien byc zadowalający :)

Co do menu światecznego to jedziemy do mamuśki i wiekszosc bedzie gotowa ale ja zrobie jajka faszerowane-jedne pieczarkami i zielenina a drugie łososiem wedzonym oraz upieke jakies ciasto-ale jeszcze nie mam weny.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    a ten Aniball to nas tak strasznie rozciągnie, że mężowie nie będą zadowoleni...
    sama nie wiem co myśleć, bo z jednej str faktycznie urodzić bez problemu, bez nacięcia itd, a z drugiej rozciągać się 4 miesiące na 10cm, a w końcu może okazać się konieczna cesarka.
    Ja po porodzie pierwszej córki mam wrażenie, że nie wróciłam do takiego stanu jak przed ciążą, widzę po mężu, znaczy po tym ile czasu musi teraz <3 żeby dojśc, a ile przed ciążą (pół minuty!)
    sorry, że tak o tym temacie otwarcie mówię, ale ciekawe co Wy sądzicie.
    Mnie po porodzie ciaśniej zszyli i jest lepiej niż przed było. I dla mnie i dla M. Teraz będę miała cc, więc nie mam tego zmartwienia.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Najgorsze już za mną :) Katar zgęstniał, kaszlu nie ma. Powoli wychodzę z tego przeziębienia :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dość do tego Pepco. Trzy razy w przebieralni sprawdzałam czy nie krwawię. Kupiłam sobie trochę większe majciochy, mężowi skarpety, córce kurtkę wiosenną i sześć kubków do domu. Maluchowi nic nie kupiłam. Pójdę chyba do osiedlowego sklepu dla dzieci i tam kupię bodziaki i pajace. Będę pewna, że rozmiar 56 to 56 i materiał jest dobrej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 18:47

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona a skąd wiesz że będziesz mieć na pewno cc? Coś na to wskazuje?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    opóźniona a skąd wiesz że będziesz mieć na pewno cc? Coś na to wskazuje?
    Jestem po operacji żołądka i miałam też zszywane odnogi przepony. Gastrolog i chirurg mówili, że żadnego parcia podczas porodu.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak w takiej sytuacji to wiadomo.
    jak patrze na marcówki to dużo tych cc teraz praktycznie pół na pół z sn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi maz kupil majciochy takie babcine ze hej :) ale przynajmniej beda wygodne, luzne i w tylek nie beda sie wrzynaly...
    chyba humor mi wraca, ale torby spakowane, zapas mleka tez, pampersy i wozek juz w bagazniku...spakowani jak na wojne jestesmy...

Penelope30, Martynka30, pigułka lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy dzisiaj się wybrali do Decathlona bo chciałam kupic stanik sportowy. I d*** bo wszystko za male nawet xl mierzyłam. Wkurzyłam się tylko. A i jeszcze mój mnie zdenerwował bo miał problem ze ja do kibla latałam i mu się za to oberwało.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie gdzie można nabyć jakieś wygodne majciochy, oglądałam te w rossmanie dla kobiet w ciąży i jakoś mi się nie podobają, dziwnie są uszyte.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

A mnie właśnie rozkłada :( Zaczęło się strasznie nagle, kilka godzin po piątkowej wizycie u dentysty zaczęło mnie gardło boleć, myślałam że może mi się przesuszyło jak mi tam dmuchała w buzie żeby sucho było, ale od wczoraj już katar masakra :( kurde tak się pilnowaliśmy bo mąż ma cięgle kiepskie wyniki krwi po chemii i nigdzie nie chodziliśmy żeby coś się nie przyplątało ale nie dało się uniknąć :( tylko mam nadzieję że teraz ode mnie nic nie złapie, już nawet śpimy w innych pokojach...

Dziewczyny czego używałyście na katar?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudus026 wrote:
    Hej dopiszecie mnie do listy? :* termin mam na 18 sierpnia.
    4 kwietnia idę na prenatalne i może dowiem się już o płeć maleństwa :)
    Któraś z Was zastanawia się nad CC prywatnie?
    Co do pielęgnacji to ja używam Musteli i Bio oil ale niestety na udach zrobiły mi się rozstępy... Na brzuszku póki co nic nie ma ale boję się że smarowanie niewiele pomoże skoro mam predyspozycje do rozstępów...
    Ja zastanawiam się nad CC prywatnie w Bielsku w Eskulapie. :) Drogo, ale pełna profesja , rana jak zadrapanie i przede wszystkim szacunek i opieka jak należy.

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    właśnie gdzie można nabyć jakieś wygodne majciochy, oglądałam te w rossmanie dla kobiet w ciąży i jakoś mi się nie podobają, dziwnie są uszyte.
    Mi kupil zwykle, wielkie bawelniane majtki na rynku bo szczerze to tak mi tylek urosl ze juz sie ledwo w niektore mieszcze a teraz bedzie super wygodnie i brzucha nie beda uciskaly.

mmalibu lubi tę wiadomość

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ