X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, powodzenia na wizytach dziewczyny :).
    A ja już dzisiaj po pobraniu krwi, od wczoraj jakaś nerwowa jestem - nie wiem czemu, brzuch mnie pobolewa :/..
    piszecie o tych badaniach i już się doczekać nie mogę polowkowych ..

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    jeeej nie strasz, to juz trzeba połozna wybierac? Ja to chyba jeszcze do konca nie wierze ze w ciazy jestem a co dopiero wybór połoznej. Ale taka, z która bede rodzila czy te co przychodzi na wizyty po urodzeniu bobasa? Nie nam sie na tym...

Zostawie ten termin na razie a jak doktorek powie ze za wczesnie to odwolam i przepisze sie na inny. Ona zawsze jest chetny przyjac swoje pacjentki nawet jak juz miejsca nie ma.

No ja musialam miec wybrana jak zakladali karte ciazy pierwsza wizyte u niej mam w 27 tyg ciazy nie bojcie sie to przewaznie sa cudne babeczki czesto tez prowadza szkoly rodzenia wiedza jak porod wyglada polozna srodowiskowa nie jest tylko po to zeby przyjsc po porodzie i udowodnic ze zle jest sprawowana opieka ale przed porodem rozmawiacie z nia o waszych obawach watpliwosciach mowi co warto wziasc do szpitala i daje liste wyprawki no takie naprawde fajne rzeczy uwazam ze warto mozna tez poczytac o poloznej srodowiskowej to fajna sprawa my mozemy sie tu wymadrzac ale zawsze lepiej zasiegnac opini eksperta to tylko moje zdanie oczywiscie

Betty Boop lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam położnej. W ośrodku do którego chodziłam kilka lat temu to były położne w gabinecie ginekologa na zasadzie recepcji ale one tez ciężarne obsługiwały. Tutaj jest tylko ginekolog. Mi moja lekarka nic jeszcze nie mówiła o poloznej ale chyba warto podpytać na następnej wizycie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • mmalibu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja też poproszę kciuki o 17.30. Od rana sobie miejsca znaleźć nie mogę ze stresu :/
    No ja też... miałam sprzatać, ale ze stresu mnie aż brzuch boli... Gdzie tam 17.30... A to jeszcze 50km ode mnie...

relg6iyem5hi69f7.png
  • paola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Spokojnie. Dzidziu w niepewności trzyma, żebyś potem niespodziankę miała :) Ja sama nie jestem pewna co do ruchów, bo są inne niż Dziewczyny opisują, u mnie to wygląda jakby jednorazowy "tik nerwowy" był, takie pojedyncze mocne "drgnięcie", co kilka sekund, ale magnez biorę i to nie znika, więc wychodziłoby, że to Bobas, ale zawsze w głowie siedzi ta niepewność...

Też miałam taki jakby tik nerwowy i wydaje mi się ze to dzidziol, gdzieś czytałam jak dziewczyna też tak opisywała ruchy.. dzieciak jeszcze nie ma kontroli nad rączkami i nóżkami .
    Teraz już wiem że to mała się wierci, już ruchy są inne :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • hella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    No ja musialam miec wybrana jak zakladali karte ciazy pierwsza wizyte u niej mam w 27 tyg ciazy nie bojcie sie to przewaznie sa cudne babeczki czesto tez prowadza szkoly rodzenia wiedza jak porod wyglada polozna srodowiskowa nie jest tylko po to zeby przyjsc po porodzie i udowodnic ze zle jest sprawowana opieka ale przed porodem rozmawiacie z nia o waszych obawach watpliwosciach mowi co warto wziasc do szpitala i daje liste wyprawki no takie naprawde fajne rzeczy uwazam ze warto mozna tez poczytac o poloznej srodowiskowej to fajna sprawa my mozemy sie tu wymadrzac ale zawsze lepiej zasiegnac opini eksperta to tylko moje zdanie oczywiscie

A jak się chodzi prywatnie to też jest taka opcja? Bo zawsze myślałam, że położne są tylko jak się na nfz chodzi.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sosrodzice.pl/do-czego-potrzebna-jest-polozna-srodowiskowa-czyli-co-nieco-o-wizytach-patronazowych/#article

Tu jest fajny link wyjasniajacy

Przepraszam ze sie tak madruje moze dlatego ze mam super polozna ktora uratowala mi zycie do poloznej mozna sie wybrac tez z mezem jezeli on chce byc przy porodzie a dowiedziec sie czegos wiecej zadzwonic o kazdej porze dnia i nocy jak cos by sie dzialo naprawde warto to wykorzystac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda kobieta w ciazy i po porodzie ma prawo do poloznej srodowiskowej na nfz nie wazne czy chodzi do lekarza prywatnie czy na nfz

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko się teraz zastanawiam gdzie ja tu położną znajdę. Bo po porodzie to na pewno ona znajdzie mnie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze polozna do rodzenia wybiera sie jak wypelnia sie te wszystkie papierki czesto juz na porodowce o ile jest cos takiego do mnie przychodzily rozne nie mialam jednej ale pewnie jest to zalezne od szpitala...
    Moze jak ladnie poprosimy to Amanina podpyta mamy☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Tylko się teraz zastanawiam gdzie ja tu położną znajdę. Bo po porodzie to na pewno ona znajdzie mnie.

Ja wybralam w swoim osrodku zdrowia innym niz chodze do ginekologa tam gdzie mam lakarza rodzinnego

hchyw1d370r6axb9.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poczekam aż wyjaśni się sprawa z moim kredytem. Wtedy poszukam ośrodka zdrowia bliżej nowego mieszkania i tam dopytam o położną :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    No ja też... miałam sprzatać, ale ze stresu mnie aż brzuch boli... Gdzie tam 17.30... A to jeszcze 50km ode mnie...
    Trzymam kciuki

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przychodni, do której się zapisywałam, żeby do rodzinnego chodzić, to tam jest też deklaracja położnej środowiskowej. Nie w każdym ośrodku zdrowia są. Wiem, że po porodzie trzeba im zgłosić, że się dziecko urodziło i wtedy ona ma kilka wizyt chyba odbyć u nas.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja wybralam w swoim osrodku zdrowia innym niz chodze do ginekologa tam gdzie mam lakarza rodzinnego

W moim ośrodku to na pewno nie ma położnej.

Wiem że w szpitalu w którym chcę rodzić jest tak że położne mają swoje dyżury. Moja siostra miała jedną położną na spółkę z kolezanką, ale jakby więcej kobiet w tym czasie rodziło to by mysiała podzielić ten czas na kilka babeczek. Więc nie wiem czy na dyżurze jest jedna czy jak.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    U nas w przychodni, do której się zapisywałam, żeby do rodzinnego chodzić, to tam jest też deklaracja położnej środowiskowej. Nie w każdym ośrodku zdrowia są. Wiem, że po porodzie trzeba im zgłosić, że się dziecko urodziło i wtedy ona ma kilka wizyt chyba odbyć u nas.

Ja w ogóle słyszałam takie historie że położne miały przychodzić do domu i się nie zjawiały , a potem z owego ośrodka dzwonili że kobieta ma przyjść i podpisać że połozna u niej była. Śmiech na sali

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki :-*
    My w końcu po. Nasza córcia jest zdrowa, wszystkie narządy w porządku, łożysko wysoko na tylnej ścianie. Waży 430 g. Wg usg 20t+5d.
    Rodzice przeszczęśliwi <3 Tatusiowi bardzo spodobał się nosek - taka malutka kuleczka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:11

hella, sabanek, Ania_1986, Klaudia90, kaarolaa, Penelope30, oLena31, Ninka0111, pigułka, paola89, opóźniona, malika89, alicjaaaa, blondyna5555, Rudi88, _cherryLady, SyHa85, Lulu83, Nelk, Betty Boop, Kw14tuszek, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny za kciuki :-*
    My w końcu po. Nasza córcia jest zdrowa, wszystkie narządy w porządku, łożysko wysoko na tylnej ścianie. Waży 430 g. Wg usg 20t+5d.
    Rodzice przeszczęśliwi <3 Tatusiowi bardzo spodobał się nosek - taka malutka kuleczka :-)

Gratulacje :) Wy już takie pulpety w środku nosicie ;) Moje ostatnio 209g ważyło tylko, ale gin mówi, że to dość sporo. Kurczę ja jakoś zapominam zawsze o to łożysko zapytać, a gin sama nie powie wcześniej, tak samo z serduszkiem, sprawdziła dopiero w 11tygodniu ;)

Ooo o moim już niejedna osoba powiedziała, że jak kotek wygląda, ten nosek taki typowy :)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• klaudus026 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie i okazało się że mam zapalenie pęcherza stąd te bóle w dole brzucha ;( Lekarz podejrzał też na USG płeć maluszka i powiedział że może być to chłopczyk bo chyba widać siusiaka ale na razie nie nastawiam się bo sprzęt był bardzo słabej jakości. Myślę że więcej okaże się na badaniach połówkowych 4 kwietnia :)
    Kochane polecacie na połówkowe USG 3D? Jest stówa różnicy i nie wiem czy się decydować.
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ;*

oLena31 lubi tę wiadomość

klz90tc72ps3n294.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu :) podobno zaczynam 6 miesiąc jeju jak ten czas leci.... moja dzidzia ostatnio spokojna mało się rusza ale daje o sobie znać :) tak się cieszę z córeczki :)

sabanek, oLena31, Ninka0111, alicjaaaa, Rudi88 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ