Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:Gratulacje
Wy już takie pulpety w środku nosicie
Moje ostatnio 209g ważyło tylko, ale gin mówi, że to dość sporo. Kurczę ja jakoś zapominam zawsze o to łożysko zapytać, a gin sama nie powie wcześniej, tak samo z serduszkiem, sprawdziła dopiero w 11tygodniu
Ooo o moim już niejedna osoba powiedziała, że jak kotek wygląda, ten nosek taki typowy
Może po prostu dzidzia będzie drobniejsza, każdy bobas rośnie inaczej -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Może po prostu dzidzia będzie drobniejsza, każdy bobas rośnie inaczej
Ja byłam klocek jak się urodziłamPrawie 4kg, za to po ojcu to ledwo 2,5kg by było. Jest na razie trochę młodsza od Waszych, ale sprawdzałam na parentingu to mieści się przy górnej granicy wagowo
Po prostu bardzo zauważalna jest ta różnica- 2tygodnie starsza, a waży 2razy więcej
-
nick nieaktualnyJa wezme polozna ktora przychodzila do nas jak Marcel byl juz w domku, pracuje w przychodni gdzie moj rodzinny. Duzo mi pomogla przy laktacji bo w jednej piersi mialam duzo mniej mleka. Co sie okazalo mam zastoje i ta mnie tak wymasowala, bolalo niemiłosiernie ale udalo sie i mleka bylo wiecej. Pokazala mi tez jak mam masowac w domu gdyby sytuacja się powtorzyla. I tak tylko laktatorem udalo mi sie sciagac pol roku.
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
sabanek wrote:Ja byłam klocek jak się urodziłam
Prawie 4kg, za to po ojcu to ledwo 2,5kg by było. Jest na razie trochę młodsza od Waszych, ale sprawdzałam na parentingu to mieści się przy górnej granicy wagowo
Po prostu bardzo zauważalna jest ta różnica- 2tygodnie starsza, a waży 2razy więcej
Ja ostatnio gdzieś czytałam że po 20 tygodniu dziecko idzie bardziej w tłuszczyk, stąd pewnie ta masaZ resztą ja zaczynam to odczuwać bo się częściej robię głodna, jak na początku.
A teraz moja dzidzia coś szaleje w brzuchu, jakieś dzikie dźwięki dochodzą zeń. -
nick nieaktualnyZobaczymy jak u nas bedzie wagowo ja wazylam 2,2 kg ale urodzilam sie w 34 tc. A moj maz wazyl ponad 4 kg i tak się boje ze pojdzie w niego. Lekarze mi mowili ze gdyby Marcel dotrwal do terminu napewno bylby duzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:37
-
Jak się urodziłam to miałam ponad 4kg, mąż nie wie ile miał, będę musiała teściową podpytać. Jak będą prognozy powyżej 4kg to będę załatwiać cesarkę.
W maju zamierzam zapisać się na szkołę rodzenia do tej kliniki co bym chciała rodzić to zobaczę jakie położne prowadzą. Ale to położne do porodu, ze środowiskową chyba wszystko mi jedno kto przyjdzie. -
Ninka0111 wrote:Polecam przeczytac ten link co wkleilam strone wczesniej tam naprawde jest fajnie wyjasnione czy to obowiazek czy nie jakie obowiazki ma polozna itd
I oczywiście kciuki za wizytujące dziewczyny będę trzymać. -
paola89 wrote:Dziewczyny , może któraś skorzysta , na txm24 są promocje ciuszków dla bobasów
paola dzięki za linka, te marynarskie body śliczne i jeszcze napisane że produkt polski, chyba się skuszęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:57
paola89 lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3a1ac69d9cd.jpg
U mnie tak to wygląda, jak mała się wypycha. Zawsze jest to połączone z jej intensywnymi ruchami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:57
oLena31, Penelope30, sabanek, kaarolaa, Friend, Ninka0111, malika89, Martynka30, Domi793, alicjaaaa, _cherryLady, SyHa85, Klaudia90, Lulu83, Betty Boop, Kw14tuszek, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:naprawdę niezłe cenowo, ciekawe jak z jakością, ktoś już brał? Ostatnio też w tesco oglądałam kilka ładnych i tanich ciuszków dla noworodków ale ostatecznie nie kupiłam, ktoś testował?
opinie mają dobre pod niektórymi ubrankami, ja kilka rzeczy zamówiłam, a okaże się pewnie potemNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Penelope30 wrote:naprawdę niezłe cenowo, ciekawe jak z jakością, ktoś już brał? Ostatnio też w tesco oglądałam kilka ładnych i tanich ciuszków dla noworodków ale ostatecznie nie kupiłam, ktoś testował?
paola dzięki za linka, te marynarskie body śliczne i jeszcze napisane że produkt polski, chyba się skuszę
w textilu nie są jakieś szałowe jakości w zasadzie takie jak w pepco. Bardzo cieniutkie ale na lato okPenelope30 lubi tę wiadomość