X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    www.pasjasmaku.com :)

Ulala!!! No no no jestem pod wrazeniem :-) Edyto gratulacje! Zaraz porownuje swoj przepis na pieczen rzymska z Twoim, bo na Swieta zamierzam robic :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja dopiero oczy otworzylam. To znaczy maly wstal o 6 ale mama sie nim zajela a ja poszlam dalej spać :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Witajcie :)

Gratuluje kolejnych wizyt i poznania płci-zazdroszę. Ja ani płci, ani ruchów, nic.Brzuch tez taki ledwo ledwo wiec nawet nie mam co fotki wstawiac. Czekam az podrosnie to wtedy wstawie.

Ja sie teraz zastanawiam czy nie za wczesnie zarezerwowalam wizyte połówkową-bedzie 19+4. Moze lepwiej odczekac tydzien wiecej? Z ginem jeszcze nie konsultowalam bo 31 mam wizyte normalna ale wczesniej trzeba usg zaklepac wiec jak mu sie zwolnil termin to sie zapisałam.

Ja będę miała połówkowe wg OM 19+5 a według USG 20+1. Mój doktorek pracuje na dobrym sprzęcie a i mój bobas zawsze ładnie współpracuje. Gdyby cos się nie udało to powiedział,że najwyżej umówimy się na kolejny termin :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Proszę z całej siły o kciuki dziś o 17.30! Najważniejsze badanie do tej pory, bo przekonamy się czy obrzęk jakoś wpłynął na narządy(połówkowe). Bardzo się boję..

Juz zaciśniete!!! :-)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:

Oj jak Ty takie pyszności serwujesz swojemu brzuszkowi to dzidzia musi być wniebowzięta :)

SyHa85, Martynka30 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Proszę z całej siły o kciuki dziś o 17.30! Najważniejsze badanie do tej pory, bo przekonamy się czy obrzęk jakoś wpłynął na narządy(połówkowe). Bardzo się boję..

Trzymam kciuki. Będzie dobrze, musi być!

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:

uuuu kochana przy Tobie to Magda Gessler i Gordon Ramsay wymiękają, mogą Ci cebulkę kroić :)

SyHa85, Martynka30, Nelk lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja sie jakos super na tym nie znam ale jezeli masz wybrana polozna to jej mozesz sie poradzic ☺

jeeej nie strasz, to juz trzeba połozna wybierac? Ja to chyba jeszcze do konca nie wierze ze w ciazy jestem a co dopiero wybór połoznej. Ale taka, z która bede rodzila czy te co przychodzi na wizyty po urodzeniu bobasa? Nie nam sie na tym...

Zostawie ten termin na razie a jak doktorek powie ze za wczesnie to odwolam i przepisze sie na inny. Ona zawsze jest chetny przyjac swoje pacjentki nawet jak juz miejsca nie ma.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Wczoraj nie dałam za wygraną, dzidzia też nie :) i późnym wieczorem harcowało mi w brzuchu ale tatuś poszedł się kąpać i jak wrócił to małe się uspokajało już wiec tylko zdążył poczuć wypchniętą główkę ale i tak był w sporym szoku :)

A teraz mąż wstał i zaczął głośno pytać czy dzidzia daje do wiwatu i młode się obudziło :)

Czujecie bez dotykania jak Dzidzia główkę wypycha? Jest jakieś napięte w tym miejscu, twardsze? Często w ciągu dnia się to zdarza? Kurczę, bo ja się martwię, że to macica w pewnych miejscach mi twardnieje, a może u mnie to też Bobo ;)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, jak odkrywam bluzkę a tam taka kulka :) to dzidzia...
    Czasami w ciągu dnia zdarza się kilka razy, czasami tylko wieczorem :) różnie :)

sabanek, Dominique88 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Czujecie bez dotykania jak Dzidzia główkę wypycha? Jest jakieś napięte w tym miejscu, twardsze? Często w ciągu dnia się to zdarza? Kurczę, bo ja się martwię, że to macica w pewnych miejscach mi twardnieje, a może u mnie to też Bobo ;)

Js nie czuje z dotykaniem i bez dotykania :-( :-( :-(

• Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu! Ale to zaawansowanie brzmi! Dzisiaj młody mnie obudził, bo jakąś dyskotekę w moim brzuchu sobie urządził- brzuch pulsował jak szalony. Dzisiaj w planach wizyta w banku i na obiad żeberka w rękawie- z miodem i musztardą :). Mam nadzieję, że mały będzie zadowolony z obiadu, bo mąż na pewno.

hella, paola89, malika89 lubią tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Cześć dziewczyny, u nas dziś słoneczko, to i nastrój lepszy. Choć cały czas kropelki krwi przy podcieraniu mam. Trochę się tym martwię, bo nie wiadomo od czego to (hemoroidy wykluczyłam, bo tam nic nie leci, ewidentnie na papierze zostaje, jak celuję w pochwę - sorki, że tak dokładnie opisuję to z rana, pewnie przy śniadanku jeszcze, ale może któraś tak miała?). Zostaje mi infekcja i skaleczenie, ale nie wiem jak miałabym się tam skaleczyć...
    to czerwona krew czy ciemna brązowa?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Baaardzo mocno bedzięmy trzymać!! Zaraz po wizycie daj znać, bo tu kota dostaniemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:19

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:

Ja czasami czuję taki "kamień" w brzuchu, ale to nie codziennie. Najczęściej rano po przebudzeniu lub w nocy.

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę kciuki o 17.30. Od rana sobie miejsca znaleźć nie mogę ze stresu :/

hella, paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Trzymam kciuki za wszystkie! :)

A ja jestem po połówkowym. Z dzidzią wszystko ok, ale nie dowiedziałam się wszystkiego. Uparciuch zasłaniał buźkę i nie chciał pokazać dupki :D Także nie wiem co z noskiem i co jest między nóżkami. Prawdopodobnie córeczka, dziś na wizycie kontrolnej będę jeszcze prosić o szybki podgląd :)

sabanek, pigułka, hella, Rudi88, paola89, kaarolaa, Penelope30, malika89, alicjaaaa, SyHa85, Nelk, Nelk, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Js nie czuje z dotykaniem i bez dotykania :-( :-( :-(

Spokojnie. Dzidziu w niepewności trzyma, żebyś potem niespodziankę miała :) Ja sama nie jestem pewna co do ruchów, bo są inne niż Dziewczyny opisują, u mnie to wygląda jakby jednorazowy "tik nerwowy" był, takie pojedyncze mocne "drgnięcie", co kilka sekund, ale magnez biorę i to nie znika, więc wychodziłoby, że to Bobas, ale zawsze w głowie siedzi ta niepewność...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:

Mi się wydaje ze to główka bo tak tylko w jednym miejscu twardsze a równo po drugiej stronie kopniaki czułam :) więc wątpię by to macica takie nieregularne zachowania miała. Raczej na pewno jej zawartość. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona krew, krew taka blada bo delikatnie plami, ale krew.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ