Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak twardnieje macica to od razu czuc ze to jest to. Poloz sie i pomacaj reka- bedzie takie twarde napiete- ale po ok minucie lezenia powinno puscic i CO WAZNE! Nie moze bolec! Jesli boli to nie jest typowe twardnienie macicy. Mnie raz sie stawila macica i wrecz widzialam duze wybrzuszenie nad wzgorkiem lonowym.
Dominique88 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
To ja się właśnie obudziłam raz z takim kamieniem pod pepkiem, aż wystawala taka okrągła kulka , jakby ktoś piłkę twardą zaszyl tuż pod skórą . Koszmar ... CherryLady a bierzesz coś na te twardnienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 22:44
_cherryLady lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
JRY1984 wrote:Dziewczyny wykończą mnie te zaparcia - kurcze!!!!
Ja już nie mam na nie siły...
Kiwi, kiwi i jeszcze raz kiwi!! Mi nic nie pomagało. Jadlam 2 kiwi rano i 2 wieczorem i jest super. Teraz jej po jednym.JRY1984 lubi tę wiadomość
-
Specjalnie na te twardnienia nie bo raz ze tylko bylo jednorazowe a dwa na tym etapie dr powiedziala ze do 10 takich spiec w ciagu doby o ile sa bezbolesne sa norma i wtedy nie ma powodow do niepokoju.
XXX
Mam pytanie- macie tak czasem macie wrazenie ze dziec jest strasznie nisko? Np ja teraz sie wysikalam ald tak na dole mnie kopala ze musialam isc po minucie znowu do wcWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 23:29
paola89 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Nadrobilam☺
Rudi nie przejmuj sie zawsze znajdzie sie jakas zyczliwa osoba mi maz jutro przywiezie ciuszki i dla chlopca i dziewczynki zobaczymy ktore zostana co do wagi to na ostatniej wizycie wyszlam na 0 zobaczymy teraz za 2 tyg
Zazdroszcze wam apetytu mnie pali taka zgaga ze zaraz bede smokiem wawelskim☺co do macicy to ja mam chyba za duzo tluszczyku zeby ja czuc za to moj mozg marzy o odpoczynku hihi
Jeszcze sie wypowiem co do cisnienia fajny sposob na zbicie to picie wody siusanie picie wody siusianie itd...ja mierze 3 razy dziennie ostatni kryzys w poniedzialek 160/100 bol glowy a tak to daje rade
Dzis doszlismy do wniosku z mezem ze fajnie jak by sie udalo chrzciny i slub koscielny razem bo mamy tylko cywilny ale nie mamy nauk a maz pozno prace konczy moze uda sie udobruchac ksiedza☺ -
_cherryLady wrote:Specjalnie na te twardnienia nie bo raz ze tylko bylo jednorazowe a dwa na tym etapie dr powiedziala ze do 10 takich spiec w ciagu doby o ile sa bezbolesne sa norma i wtedy nie ma powodow do niepokoju.
XXX
Mam pytanie- macie tak czasem macie wrazenie ze dziec jest strasznie nisko? Np ja teraz sie wysikalam ald tak na dole mnie kopala ze musialam isc po minucie znowu do wc
U mnie tak bywa☺_cherryLady lubi tę wiadomość
-
JRY1984 wrote:O Boże jaka ty chuda musisz być - ale Ci zazdroszczę - no i doła złapałam
JRY już Ci piszę czemu. Fakt, nigdy nie byłam większa, ale moja waga z jaką startowałam od początku tej ciąży wynikała z 2 rzeczy: 1 to karmienie piersią synka, a 2 to dieta wynikająca z tego właśnie karmienia. Mój dzieć miał długo podejrzenie jakiejś alergii, więc byłam kilka miesięcy na diecie bez mleka i jego przetworów i bez jajek, a przez 2 miesiące również bez glutenu. I właśnie wtedy waga spadła bardzo i już nie wróciła, a niedługo potem zaszłam w ciążę obecną.
Także wszystko przed Tobą, karmienie pomaga w zrzucaniu wagi (chociaż wiem że problemy z tarczycą to blokują), a jeszcze jak się jakaś dieta trafi to już w ogóleJRY1984 lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Specjalnie na te twardnienia nie bo raz ze tylko bylo jednorazowe a dwa na tym etapie dr powiedziala ze do 10 takich spiec w ciagu doby o ile sa bezbolesne sa norma i wtedy nie ma powodow do niepokoju.
XXX
Mam pytanie- macie tak czasem macie wrazenie ze dziec jest strasznie nisko? Np ja teraz sie wysikalam ald tak na dole mnie kopala ze musialam isc po minucie znowu do wc
Też tak często mam ze dzidziol jest niziutko, nawet widać że w tym miejscu podnosi się skora, wiercipietki hehe_cherryLady lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dzień dobry:)
Gratuluję kolejnych udanych wizyt.
Widzę że moje dziecię przy Waszych to malutkie chociaż mniej więcej jest raki sam wiek ciąży.
Moja kruszywa waży 400g ale synek jak się urodził do największych nie należał 3110 i 51cm ja też ważyłam 2800 tylko nie wiem ile mąż. ..
Co do mojej wagi to mam 4kg na plusie.
Jeśli chodzi o skorcze to w pierwszej ciąży miałam je od 5 miesiąca, trzeba poleżeć trochę i przeczekać je później będzie trochę lepiej. To są tak zwane skórcze Braxtona hicksa.
_cherryLady, malika89 lubią tę wiadomość
-
JRY1984 wrote:Dziewczyny wykończą mnie te zaparcia - kurcze!!!!
Ja już nie mam na nie siły...JRY1984 lubi tę wiadomość
-
marcianka1 wrote:.która z was miala miec chłiopca na prenatalnych a potem stał sie dziewczynka?
Ja tak miałam. W 13 tc Pani doktor widziała że coś dynda (ja akurat wtedy wiedziałam że nie można w tym momencie tego stwierdzić na 100 procent bo dziewczynki czasem mają opuchnieta lechtaczke i wygląda to jak siusiak)
A na badaniach teraz i w 18 tc nic nie było widać.
Tak na 100 procent chlopca potwierdzić mogą widoczne jądra na usg a nie dyndajace "coś".
Tak miałam w ciazy z synkiem... w 16 tc było wyraźnie widać jajka i pomiędzy siusiaka.
Dlatego lekarze przed 16 tc w ogóle nie powinni sugerować jaka będzie plec bo można potem się rozczarować.
-
Rudi88 wrote:Daj spokój : imię złe, mebelki słabe, kolory do pokoju takie se... Nosz kur*@!!!
Ja mam na to odpowiedz. I np. Tesciowa juz sie nie odzywa"jak dobrze, ze to MOJE dziecko". A jak ostatniosie szwagrowi imie nie podobalo to zauwazylam, ze jak bedzie mial swoje (bo nie ma) to da jak mu soe podoba
wez w ogole sie nie przejmuj. Jak nie ma dzieci to pewnie jej żal wiadomo co ściska!!!
[/url]
-
JRY1984 wrote:Dziewczyny i jak doradzicie coś odnośnie tego stroju kąpielowego?
Może tu cos znajdziesz? Same figi sa po 35 zł
http://www.bonprix.pl/kategoria/1726/moda-ciazowa-na-plazeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:28
JRY1984 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI