X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie byłam w ciąży, to miałam w poprzednich cyklach objawy takie, że hoho! Na 100% ciąża!
    A listopad... Nawet nie miałam takiego typowego dla wielu kobiet przeczucia, że jestem w ciąży, kompletnie nic, zero objawów, w końcu cykl bezowulacyjny ;) No i przyszło plamienie w dniu @, ale kolejnego dnia się nie rozkręcało, a na trzeci dzień zniknęło. Test ciążowy zrobiłam w ubikacji w pracy :P I tak, zobaczyłam jasnoróżową kreseczkę. I sobie myślę, aleś się cwaniaku zakamuflował <3 Wtedy delikatne szczypanie w podbrzuszu 2 dni, później spokój. I aż do dzisiaj spokój. Tylko piersi czuję. I odnośnie piersi mam do Was pytanie, one jeden dzień bolą mniej i są mniej napięte, a innym razem mocniej, też tak macie?

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dzisiejszym wizytującym! :D

To będzie wspaniała Wigilia. Najpiękniejsza ze wszystkich, które w życiu miałam. Ale nie powiem rodzinie, wie tylko Mój i Mama. Dopiero końcem stycznia reszta się dowie:) To mój maleńki Sekret <3

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, gratuluję pięknych serduszek i udanych wizyt :*
    Kira ja też mam z piersiami - raz są bardziej wrażliwe raz mniej. Już wczoraj zaczęłam sobie wkręcać bo od rana prawie ich nie czułam, ale już po południu było ok ;) Czasami zakłuje mnie w podbrzuszu i tyle. Może nas te dolegliwości ominą ;) Wow, że tak długo wytrzymasz z tym sekretem :0 Ja powiem teściom po pierwszej wizycie, a oficjalnie rodzicom w Wigilię (mimo, że już wiedzą ;))

• awangarda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie jelita kluka bo mam zaparcia.
    Wstaje dziś drugi raz. Ale później znowu pójdę spać. Muszę wyzdrowieć i juz

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Powodzenia dzisiejszym wizytującym! :D

To będzie wspaniała Wigilia. Najpiękniejsza ze wszystkich, które w życiu miałam. Ale nie powiem rodzinie, wie tylko Mój i Mama. Dopiero końcem stycznia reszta się dowie:) To mój maleńki Sekret <3

Twarda jesteś ;) ja nie dam rady utrzymać w tajemnicy ;) pomimo, że na wizycie jeszcze nie było widać serduszka, bo ciąża wczesna. Ale już się nie mogę doczekać, kiedy powiem tym bardziej, że jest podejrzenie ciąży bliźniaczej ;) już sobie wyobrażam reakcję rodziny :D tym bardziej, że w rodzinie bliźniaków nie mamy :)
    Dziewczyny tak się nakręciłam na te dwa serduszka, że aż się boję, żeby nie okazało się, że to drugie się wchłonęło...

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira ja też mam tak z piersiami, dobrze, że nie tylko ja ;)

Mona_Lisa muszą pozostać dwa maluszki :)

Dziewczyny ale głupotę zrobiłam w pracy koleżanka poczęstowała oscypkiem była w górach i zjadłam , nie pomyślałam, ze nie wolno, dopiero już po zjedzeniu, ahhh

Another, Mona_Lisa lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam nie wolno. Spokojnie nic się nie martw. Nie oszalejmy przez to jedzenie i picie.
    Mona Lisa jak się wchłonie to będzie szkoda,ale jeden zostanie. Jakoś sobie wytłumacz :-) np że zmieni datę urodzenia i za jakiś czas znów będziesz w ciąży :-)

Kira_, Mona_Lisa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam, bo chcę w tajemnicy zakończyć 1 trymestr. Później już będę wszystkich zaskakiwać :D

A tak w ogóle to też bym zjadła oscypka <3

Co do diety, ja unikam wątróbki, pasztetów i serów pleśniowych. Najbardziej odczuwam brak tych serów, bo bez reszty to nie problem.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Kira ja też mam tak z piersiami, dobrze, że nie tylko ja ;)

Mona_Lisa muszą pozostać dwa maluszki :)

Dziewczyny ale głupotę zrobiłam w pracy koleżanka poczęstowała oscypkiem była w górach i zjadłam , nie pomyślałam, ze nie wolno, dopiero już po zjedzeniu, ahhh
    Żadna głupota. Od tego się nie umiera :P Ja ostatnio miałam ochotę i zjadlam 6 małych z żurawiną i nigdy wcześniej w życiu mi tak nie smakowały :)

Dziewczyny dziwne pytanie, trochę się wstydzę... Zmieniło się coś u Was w sprawie serduszkowania? Ja wszystko odczuwam 3x intensywniej...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Żadna głupota. Od tego się nie umiera :P Ja ostatnio miałam ochotę i zjadlam 6 małych z żurawiną i nigdy wcześniej w życiu mi tak nie smakowały :)

Dziewczyny dziwne pytanie, trochę się wstydzę... Zmieniło się coś u Was w sprawie serduszkowania? Ja wszystko odczuwam 3x intensywniej...

Oj tak! Ja też bardziej intensywnie odczuwam :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa! :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój okruszek :)

3dda42e77f1763afmed.jpg

Kira_, awangarda, Samsaramsa, Another, sisi, roslinka, itakasia, Asiulka83, lenka.m, jenni, santoocha, Magroz27, inaa, Luca, zokeia lubią tę wiadomość

preg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak serduszkowanie. Ostatnio nic. Bo się poklocilismy nawet o to i teraz to już dupa. Mnie się wydaje że on się chyba teraz w ciąży boi!!!! I dużo pracy i wszystkim się tłumaczy.

Sery pleśniowe można na gorąco tylko na zimno nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:24

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Lisa u mnie jeszcze wcześniejsza a ja się nie mogę doczekać aż powiem bliskim :) Musisz być dobrej myśli, że wszystko będzie w porządku i będą dwa <3. Ja jeszcze się nie kochałam z mężem od czasu owulacji! Boję się o fasolkę... A mąż nie naciska. Myślę, że po pierwszej wizycie odetchnę i będziemy działać i będzie lepiej, jak mówicie :)
    A jeśli chodzi o jedzenie - wczoraj rozmroziłam swoje truskawki i z jogurtem naturalnym zrobiłam mus i w końcu zgłupiałam i tego nie zjadłam bo nie wiem czy można... Pomyślałam, że podczas rozmrażania bakterie się namnożyły i mi to może zaszkodzić :/ Jecie takie rozmrożone owoce?
    Kasiula - cudny okruszek! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:30

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienie po <3 i się trochę poblokowałam... Ustało na 2 dni i wtedy dostałam tego kolejnego plamienia o którym Wam pisałam wcześniej i poszłam do szpitala wtedy na kontrolne USG. Lekarka dyżurująca powiedziała, że z seksem w ciąży należy uważać, bo w nasieniu są prostaglandyny mogące powodować skurcze. Z drugiej jednak strony kobiety normalnie współżyją całą ciążę bez najmniejszych problemów, nie mają plamień i rodzą zdrowe dzieci. Muszę się odblokować, bo przez te głupoty trochę się wycofałam z <3 , a jest mi to nie na rękę ;)

f2w3skjonuh3887q.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!! Gratuluję wszystkich serduszek <3 i trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

Ja zaczynam się pakować i o 20 wyruszamy w podróż do Polski. Mam nadzieję, że w 20 godzin dojedziemy.
    Nie wiem jak będzie z internetem i czasem w Polsce dlatego chciałam wam życzyć wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku kochane!!! :)
    Trzymajcie kciuki za moja wizytę 30 grudnia, postaram się dać znać co i jak.
    3 stycznia wracamy i już 4 rano mam wizytę u położnej.
    Trzymajcie się i jeszcze raz wesołych świąt!!!!

Kira_, Asiulka83, Luca lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka no co Ty.. Jak to mogłoby zagrozić? Nie dajmy się zwariować!

Kira_ lubi tę wiadomość

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka, większość bakterii ginie po obróbce termicznej czy to w jedną, czy w drugą stronę. Te, które przetrwają przechodzą w stan anabiozy i faktycznie w razie korzystniejszych warunków mogą wrócić do normalnego stanu funkcjonowania. Dla kobiet w ciąży niebezpieczna jest Listeria, bo z resztą zdrowy organizm radzi sobie tak, jak przed ciążą. Dobra informacja jest taka, że Listeria, ma dość wąski zakres tolerancji temperatur i to jest między 2-40 C. Zatem spokojnie, nie musisz obawiać się jeść mrożonych owoców i jak masz ochotę, to wcinaj! :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Ja miałam plamienie po <3 i się trochę poblokowałam... Ustało na 2 dni i wtedy dostałam tego kolejnego plamienia o którym Wam pisałam wcześniej i poszłam do szpitala wtedy na kontrolne USG. Lekarka dyżurująca powiedziała, że z seksem w ciąży należy uważać, bo w nasieniu są prostaglandyny mogące powodować skurcze. Z drugiej jednak strony kobiety normalnie współżyją całą ciążę bez najmniejszych problemów, nie mają plamień i rodzą zdrowe dzieci. Muszę się odblokować, bo przez te głupoty trochę się wycofałam z <3 , a jest mi to nie na rękę ;)

Mi też lekarz powiedział, że nasienie może negatywnie wpływać, podrażniać itp. Na szczęście jest kilka sposobów by uniknąć nasienia między udami B)

Kira_ lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko chodzi o to, że truskawki się rozmroziły, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałyście... Boję się, że jak po rozmrożeniu zrobię z nich mus to bakterie mogą się namnożyć. Wybaczcie, że schizuje, ale taka już jestem i przejmuję się każdą pierdołą :/ Wyczytałam np. że nie należy jeść gotowych sałatek takich z garmażerki i mimo, że wczoraj kupiłam sobie pojemniczek Colesława to już go nie zjem :/
    Sisi szczęśliwej podróży, będę trzymać kciuki bo też mam wizytę 30.12 :D
    Wesołych Świąt! :*

sisi lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ