Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dopadlo przeziebienie. Z nosa cieknie, kicham, kaszle - masakra. Jem czosnek, pije sok z cebuli, inhalacje robie i oby przeszlo. Maz od razu odwrocil sie tylkiem jak sie polozyl kolo mnie. Chyba moje czosnkowo-cebulowe zapachy mu sie nie spodobaly
Mavis trzymam kciuki i od razu po wizycie melduj co i jak!
-
Witam!
Pije kawe (chociaz średnio mi smakuje) i maluje sie do pracy. Dzis mnie cos lekko mdlilo po wstaniu z lozka ocho czyżby jednak i mnie dopadło? Ale napiłam sie wody i przeszło. Mój małż złapał grypę, leżał cały dzien w łożku z gorączka, gardło go boli mam nadzieje, ze mi nic nie sprzedał, bo cos silnie sie w nocy przytulał
Pisaliście wczoraj o wadze, az z ciekawości stanęłam dzis na mojej wadze i sie okazało, ze 1,7 mniej, a nie wymiotuje dziwne. Moze przez to, ze odstawiłam słodkie
Chociaz wczoraj wciągnęłam świeżutkiego paka, mama przyniosła prosto z piekarni niebo w gębieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 06:29
-
Dzień dobry
Wszystkie dane dopisane, witam nową koleżankę :*
MavisDracula, Samsaramsa, marjotka, Molyx, pff_prl, isabelle trzymam kciuki za wizytę!
Do mnie dzisiaj mama przyjeżdża, bonmamy przedstawienie w przedszkolu z okazji babci i dziadka. Trzymajcie kciuki za moją córeczkę, to jej pierwsze tego typu wystąpienieAsiulka83, sisi lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Piszecie tu dziewczyny o mdlosciach. Z synkiem wymiotowalam i prawie nie jadłam, schudłam 3 kg w ciągu 1 trym. ale później już było lepiej. Teraz nie wymiotuje ale mam koszmarnie mdłości. Tak ze czasem nie mam siły wstać z łóżka ale trzeba się zająć dzieckiem więc jest mus
Także porównując wolałam wymioty trochę pomagają czasami tabletki prevomit z imbirem i witaminami z grupy b. Ale już widzę że pomału zaczynają odpuszczać.
Oprócz tego brzuszek mam już jak w 16 tc z Synkiem i na tylku tylko dresy albo legi ciążowe
Na przeziębienie polecam syrop prenalen. Jak tylko coś mnie brało to od razu pilam i bardzo pomagało. -
Dzien dobry wszystkim
Ja juz dawno na nogach, wlasnie wrocilam z labu, oddalam mocz na posiew i zrobilam sobie reszte hormonow tarczycowych zeby miec juz wszystko na wizycie u endokrynologa. Mam nadzieje, ze to jednak spadek spowodowany ciaza i reszta wyjdzie ok.
Lexi150 ja tez mam mdlosci bez wymiotow, a ze jestem na l4 i to moja pierwsza ciaza, to staram sie je przelezec
Mi osobiscie prenalen na kaszel nie pomogl, a wypilam 2 butelkiCudzie trwaj...
-
nick nieaktualny
-
Lexi150 wrote:O to widzę że nie tylko ja zdecydwalam sie szybko na drugie dziecko. Fajnie.
Justaw u Ciebie widzę suwaczek a u Ciebie BrumBrum jaka różnica wieku będzie?
No u mnie będzie taka sama róznica jak u Ciebie Nawet się udzielałam na lutówkach przed tą wielką awanturą -
Lexi150 wrote:Ja w sumie nie wiem o co tam wtedy poszło bo jeszcze sie nie udzielalam ale teraz nasz wątek ma się świetnie
-
Witam!
Cherry powodzenia dla córeczki! Napisz koniecznie jak wyszlo przedstawienie
No dziewczyny, odważne jestescie ze tak szybko sie zdecydowałyście na drugiego bobaska! Mi sie zdaje ze to ja sie szybko zdecydowałam i sie boje ze nie dam rady z dwojeczka. Ale trzeba kuc żelazo póki gorące, fajnie ze dzieci beda miec taka mała różnice wieku
Justaw naprawde mozna prawoslazowy?? Jesli tak to super bo mam butelkę a po przeziębieniu mi juz wlasnie tylko kaszel został.
-
Justaw, Lexi ja tez bede miala dzieci z nieduza roznica wieku Moj maly lobuziak Zuzia ma 13 mies wlasnie. Czasem mnie dopada mysl, ze bedzie hardcore z dwojka malych, ale jakos musimy dac rade No i brzuch tez odstaje mi juz strasznie
Justaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No pewnie ze się boję ale to była nasza świadoma decyzja. Damy radę
W pierwszej ciąży brzuch miałam nieduży i przytylam tylko 7 kg a od razu po porodzie wrocilam do swojej wagi także mam nadzieje na podobny obrót sprawy -
Witam
ale mróz, dobrze, że chociaż słoneczko ładnie świeci
zawiozłam dzieci do szkoły, zrobiłam trening i wpadłam się przywitać. jakoś mdłości mniejsze dzisiaj, nie wiem czy się cieszyć czy nie
Cherry
powodzenia dla córeczki, na pewno będzie dużo wzruszeń
ja też mam małą wystającą kulkę na dole brzucha :)bardzo szybko