Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamuśki Ja właśnie się zbieram do pracy. Ciemno... zimno..., ale w duszy cieplej jak pomyślę, że mam maleństwo w brzuszku
Miłego dnia :*
Cherry_Blossom wrote:Clotrimazolum!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:01
Krokodylica lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Papierówka wrote:Dzień dobry mamuśki Ja właśnie się zbieram do pracy. Ciemno... zimno..., ale w duszy cieplej jak pomyślę, że mam maleństwo w brzuszku
Miłego dnia :*
dziękuję! :*Fabian Cyprian Tymuś -
Samsaramsa wrote:Miłego dnia dziewczyny ;* ja dzisiaj do pracy na 14 do 19. Muszę pójść do apteki po witaminki tylko nie wiem jakie kupić
ale zastanawiam się nad zmianą na pregna plus bo ma dużo wit d3 a podobno teraz w ciąży wg nowych wytycznych wit d3 jest bardzo ważna w ciąży... no i kwasu foliowego pregna też ma więcej bo 6mgCherry_Blossom lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:ja biorę femibion 1
ale zastanawiam się nad zmianą na pregna plus bo ma dużo wit d3 a podobno teraz w ciąży wg nowych wytycznych wit d3 jest bardzo ważna w ciąży... no i kwasu foliowego pregna też ma więcej bo 6mg
A jak z resztą wit w porównaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:22
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:A jak z resztą wit w porównaniu?
podobno wit E, A już się suplementuje bo w nadmiarze są toksyczne ... i wit z grupy B też nie trzeba suplementować
a większość witamin typu femibion ma wszystkie witaminy i minerały.. i np mało wit d3 i mniej jodu i 4mg kwasu foliowego..
będę pytała mojego endo o właśnie przejście na pregneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:34
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:nowe wytyczne towarzystwa ginekologiczne zalecają teraz branie podczas ciąży tylko jod, wit d3, DHA,żelazo, kwas foliowy i foliany...
podobno wit E, A już się suplementuje bo w nadmiarze są toksyczne ... i wit z grupy B też nie trzeba suplementować
o, czyli lepiej ta pregna?
To daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:35
mama:
-
Gadulko znalazłam w necie, że pregna ma 300% dziennego zapotrzebowania kwasu foliowego a femibion 400%. Zaraz obyczaje reszte
Nie umiem znaleźć ile ma wit d, jodu ma 100 a pregna 133. No i dha femibion nie ma, dopiero w 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:44
mama:
-
kurdę ucięło.. tu masz https://www.doz.pl/apteka/p52571-Femibion_Natal_1_tabletki_powlekane_30_sztFabian Cyprian Tymuś
-
Mi gin zalecil "mama dha" i właśnie sie zastanawiam. Na ta chwile jem wszystko osobno
Tez macie takie dziwne sny? Masakra. Mi sie dzisiaj snilo chyba z 20 snow, miedzy innymi wypadlam na rowerze z 2 piętra z zajęć na uczelni, lub nie moglam zaparkowac samochodu bo w bagażniku mialam 3 wielkie dziki i kilka malutkich... Masakra jakas :oWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 08:07
Gaduaaa, neme lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
hejo
Ja w poprzedniej ciąży brałam pregne- teraz femibion. Jeden ch...
Nie mogę ze sobą no ... już utyłam koło 2 kg ... ciągle słodkie słodkie słodkie słodkie .... eh pomocy -
inaa wrote:hejo
Ja w poprzedniej ciąży brałam pregne- teraz femibion. Jeden ch...
Nie mogę ze sobą no ... już utyłam koło 2 kg ... ciągle słodkie słodkie słodkie słodkie .... eh pomocy"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."