X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte pierwsza 6grudnia :-) i juz sie nie moge doczekac.

BrumBrum, Asiulka83, Tova33, sisi, Krokodylica lubią tę wiadomość

ep7weak.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mikołajki super <3 ja swojej też się nie mogę doczekać, chyba jajko zniose do tego czasy

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się zaczyna coś co się nazywa grzybicą pochwy. Eh, doczytałam, że to częste w ciąży, ale groźne dla maleństwa i trzeba leczyć. I co ja mam teraz robić, wizyta dopiero za dwa tygodnie. Macie jakieś doświadczenie z tym? :(

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Another Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka jestes pewna? Moze to niekoniecznie grzybica? Nie masz możliwości wcześniej sie skonsultować z lekarzem?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo
    my też zaliczyliśmy spacerek nad morzem, potem krótki shoping i leże.. w ogóle to już mi się chce spać :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy robilyscie sobie wyniki tsh ? kurcze tydz. temu miałam 2.9 po tyg jak zwiekszylam leki mam 2.7 za 2 tyg zrobie ponownie ale musze w tyg jechać do endo bo jest za wysokie a ja jestem po jodzie rdioaktynym i nie mam w ogole tarczycy i się martwię czy nie za wysokie te tsh

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Dziewczyny czy robilyscie sobie wyniki tsh ? kurcze tydz. temu miałam 2.9 po tyg jak zwiekszylam leki mam 2.7 za 2 tyg zrobie ponownie ale musze w tyg jechać do endo bo jest za wysokie a ja jestem po jodzie rdioaktynym i nie mam w ogole tarczycy i się martwię czy nie za wysokie te tsh
    troszkę tak.. bo niby do 2,5 powinno być.. ale nie jest źle..
    ja właśnie jutro idę na tarczycówkę.. bo mam hashimoto ;)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miarę spokojnie. Objawy jakieś są: trochę mdłości, uderzenia gorąca, zaparcia, no i te kłujące jajniki. Dobrze jest jak jest bo inaczej bym się martwiła, że nic się nie dzieje.
    Jutro zapowiada się aktywny dzień, bo mam parę spraw do załatwienia rano póki mąż nie pójdzie do pracy. Posiedzi więc z Michałkiem.
    No i siłownia. Zamierzam nie rezygnować z niej w ciąży. Ale nie to, że jestem jakąś sportsmenką, nic bardziej mylnego. Zapisałam się na siłownię jak mały skończył pół roku (teraz ma 9 m-cy), aby zgubić kg po ciąży. Za dużo nie zdążyłam zgubić, bo nie chodziłam zbyt regularnie, nie zawsze znalazłam czas. Ale samopoczucie? Nie do porównania. Człowiek inną energię ma i to życie jakieś piękniejsze...
    A poza tym? Siłownia w ciąży - samo zdrowie, jeśli ciąża nie zagrożona i ćwiczenia z umiarem.
    A Wy jak? Zamierzacie uprawiać jakąś formę ruchu?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę spacery :-)
    Niestety na poprzednie poronienia.
    Zresztą i tak na siłownię nie chodziłam więc nie mam z czego rezygnować :-)

Tova33 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko spacerki :)

Tova33 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    U mnie w miarę spokojnie. Objawy jakieś są: trochę mdłości, uderzenia gorąca, zaparcia, no i te kłujące jajniki. Dobrze jest jak jest bo inaczej bym się martwiła, że nic się nie dzieje.
    Jutro zapowiada się aktywny dzień, bo mam parę spraw do załatwienia rano póki mąż nie pójdzie do pracy. Posiedzi więc z Michałkiem.
    No i siłownia. Zamierzam nie rezygnować z niej w ciąży. Ale nie to, że jestem jakąś sportsmenką, nic bardziej mylnego. Zapisałam się na siłownię jak mały skończył pół roku (teraz ma 9 m-cy), aby zgubić kg po ciąży. Za dużo nie zdążyłam zgubić, bo nie chodziłam zbyt regularnie, nie zawsze znalazłam czas. Ale samopoczucie? Nie do porównania. Człowiek inną energię ma i to życie jakieś piękniejsze...
    A poza tym? Siłownia w ciąży - samo zdrowie, jeśli ciąża nie zagrożona i ćwiczenia z umiarem.
    A Wy jak? Zamierzacie uprawiać jakąś formę ruchu?

ja mam zamiar kontynuowac jazde na rowerku stacjonarnym - 6-7 km dziennie w najwyzszym obciazeniu :)

Boze Dziewczyny zaczyna mnie mulic. Po calym dniu latania za Corka usiadlam wieczorem i od razu. Jestem przerazona. W ciazy z Corka wymiotowalam 4 miesiace, schudlam, wygladalam jak chora - koszmaro to byl. Albo spalam albo wymioty. Teraz z Mala nie moge sobie pozwolic na polegiwanie calymi dniami... Boze modle sie zeby to samo nie przyszlo...

Tova33 lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mogę za bardzo się poruszać :), bo zalecili leżenie.

Co do TSH, ja mam niedoczynność i Hashimoto, przed ciążą wynik ok.1, a teraz 0,022. We środę idę do endokrynologa, ale już sama zmniejszyłam sobie dawkę leku. Brałam 7x75, a teraz biorę 4x75, 3x50. Mam nadzieję, że wyniki się poprawią. We wtorek powtarzam wyniki. W poprzednich ciążach też mi TSH od razu w dół leciało, ale nigdy aż tak.

Ja dziś pierwsze mdłości przechodzę, kręci mi się też w głowie jak siedzę lub stoję. Boli mnie głowa, krzyż i mam zatwardzenia. Mam nadzieję, że to dobre objawy;).

Gaduaaa mieszkasz nad morzem <3? Uwielbiam morze.

Tova33 lubi tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    ja mam zamiar kontynuowac jazde na rowerku stacjonarnym - 6-7 km dziennie w najwyzszym obciazeniu :)

Boze Dziewczyny zaczyna mnie mulic. Po calym dniu latania za Corka usiadlam wieczorem i od razu. Jestem przerazona. W ciazy z Corka wymiotowalam 4 miesiace, schudlam, wygladalam jak chora - koszmaro to byl. Albo spalam albo wymioty. Teraz z Mala nie moge sobie pozwolic na polegiwanie calymi dniami... Boze modle sie zeby to samo nie przyszlo...

No ja tez już się martwię tym co będzie. Synek póki co trochę raczkuje, ale jak zacznie chodzić... A noszenie na rękach... Mnie też czeka trudny czas.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova jak synus zacznie chodzic bedzie pewnie latwiej. Moja cora skonczyla rok i na rece chce tylko jak sie gdzies uderzy, tak to wszystko sama, a z ta samodzielnoscia to czasem oszalec mozna.

U mnie tez mega mokro i tez jak jestem gdzies w sklepie i na spacerze to mnie czasem ogarnia panika ze krwawie. Seks bez zmian tylko z taka wilgotnoscia to az czasem problem :)

Asiulka ja robilam tsh. Mialam 2,2 wynik, mam niedoczynnosc i hashimoto. W pierwszej ciazy zrobilam na poczatku i mialam tsh prawie 5. Nerwow kupe, zwiekszyl mi dr dawke leku i ladnie spadlo.

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze tego leniuchowania! Korzystajcie ile sie da, potem nawet pobyt w wc w samotnosci bedzie marzeniem :D

Another lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa, usmialam sie, jakbym siebie widziala w tej toalecie, samo zycie. Corka mnie ostatnio zdzierala z kibelka z krzykiem jakby ja ze skory obdzierali "Mama! Nie siku! Mama! Wstaje!". Fakt ze pobyt w toalecie w samotnosci to jest luksus ;)

zFolwarku ja sie naiwnie pocieszam i probuje sobie wizualizowac ze skoro mam zajecie przy dziecku non stop to moze tym razem nie skupiajac sie tak na dolegliwosciach moze beda slabsze... Fakt ze jak szlam do pracy to jakos mniej mi dokuczaly mdlosci niz jak siedzialam w domu.

Co do sportow to ja tylko chodzenie na 3 pietro po schodach ;) Moze jakis basen czasem zahacze, ale raczej sie nie oszukuje ze to bedzie regularne. Do tej pory nie mialam czasu to w ciazy tym bardziej nie znajde.

Mi sie cos dzisiaj nie chce spac, az dziwne :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was sierpnioweczki i serdecznie wszystkim gratuluje. Zycze wam spokojnych 9miesiecy. Az ciezko uwierzyc, ze czas tak szybko leci :) dopiero sama cieszylam sie z pozytywnego testu a tu juz... rach, ciach i coreczka jest juz z nami.

Another, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Dzien dobry Kochane :) Chcialabym na wstepie wszytkim pogratulowac :)

Wpadlam sie przywitac , narazie niesmialo :) Testy wyszly pozytywne ale jestem juz po kilku stratach.

Czekam na wizyte i pewnie wtedy bede spokojniejsza. Mysle , ze pojde nie wczesniej niz za dwa tygodnie.

Milego dnia Kochane :)

Witaj i trzymam kciuki:)

kasiuleks lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Witajcie,

mnie tez czeka sierpien :) Dokladnie 13 sierpnia :) Jest to moja druga ciaza i czekamy na rodzenstwo dla naszego slodziaczka w domu, Corka ma obecnie prawie 19 miesiecy. Poprzednio rodzilam w maju wiec nie wiem jak to jest byc z brzuchem w okres cieplym - teraz sie dowiem... :)

Czesc :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Właśnie mi się zaczyna coś co się nazywa grzybicą pochwy. Eh, doczytałam, że to częste w ciąży, ale groźne dla maleństwa i trzeba leczyć. I co ja mam teraz robić, wizyta dopiero za dwa tygodnie. Macie jakieś doświadczenie z tym? :(

Clotrimazolum!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Ja na razie nie mogę za bardzo się poruszać :), bo zalecili leżenie.

Co do TSH, ja mam niedoczynność i Hashimoto, przed ciążą wynik ok.1, a teraz 0,022. We środę idę do endokrynologa, ale już sama zmniejszyłam sobie dawkę leku. Brałam 7x75, a teraz biorę 4x75, 3x50. Mam nadzieję, że wyniki się poprawią. We wtorek powtarzam wyniki. W poprzednich ciążach też mi TSH od razu w dół leciało, ale nigdy aż tak.

Ja dziś pierwsze mdłości przechodzę, kręci mi się też w głowie jak siedzę lub stoję. Boli mnie głowa, krzyż i mam zatwardzenia. Mam nadzieję, że to dobre objawy;).

Gaduaaa mieszkasz nad morzem <3? Uwielbiam morze.
    Mieszkam na wyspie ;) zielonej wyspie :) Irlandia :)

Witaj w klubie hahimotowców... ;) mi w ostatniej ciąży którą poroniłam spadło tsh z 0.77 do 0.16 i lekarz mi wcale nie zmniejszył dawki letroxu, wręcz ami podwyższył bo samo tsh nie gra tak bardzo roli w ciąży jak ft4.. za chwilę tsh może stać się nieobliczalne bo spadnie poniżej 0.. nie zmniejszałabym dawki na Twoim miejscu na własną rękę.. też dziś idę na badania "tarczycówki" tylko u mnie na wynik się czeka tydzień.. jednak nie zamierzam eksperymentować z dawką sama

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ