Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Basha wrote:już kupiliście wózek? powiesz jaki?
A i to jest wózek z funkcja spacerówki.Do tego tez fotelik samochodowy tej samej firmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 11:43
sisi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dopisane
Byłam dziś zbadać krew malutkiej (o masakro) żeby zobaczyć czy faktycznie antybiotyk potrzebny i co się tam w tym malutkim cialku dzieje i morfologia kiepska, 6 wartosci jest mega zawyzonych, 5 ponizej a crp wystrzelone w kosmos - 85
Podalam antybiotyk a ide sama jeszcze za 3 godziny do pediatry z wynikami
Kiedy to cholerstwo się przypaletalo
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
pestka1 wrote:Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam
Ja mam ten sam problem nigdy w życiu nie miałam łupieżu a teraz pełno tego białego dziadostwa... W poniedziałek idę do fryzjera to zapytam czy to łupież czy tylko mi się taka sucha skóra na głowie zrobiła. Swoją drogą to na twarzy też mam wiór a zawsze miałam cerę normalną. Czekam na ten upragniony pregnancy glow -
Witam sie, ostatnio malo pisze, ale zagladam, tylko potem ni e pamietam co kto pisal.
Cherry a co sie coreczkce dzieje poza goraczka? Wspolczuje, co dopieor przechodzilam 2 noce z goraczka dochodzaca do 40.2, chociaz corka o dziwo dobrze znosi takie wysokie goraczki i nie widac tego tak po niej.
Kira ja tez jestesm z Tarnowa! Tylko nie mieszkam juz w Tarnowie od dobrych 8 lat. Ale uwielbiam to miasto, jest takie w sam raz, ani za duze, ani za male, ech, gdyby tylko praca jakas byla to bym nie wyjezdzala stamtad... W koncu ktos z mojego miasta bo wiekszosc to chyba bardziej znad morza
USG prenatalne to chyba wiekszosc ma przez brzuch chyba ze dzidzus gleboko i nie mozna wszystkiego pomierzyc to wtedy jeszcze dodatkowo dopochwowe (ja tak mialam). Ale w pierwszej ciazy mialam tylko przez brzuch bo wszystko bylo dobrze widac.
Pisalyscie o wozkach, ja mam Camarelo Carrera bo jakos duzo osob go kupowalo jak bylam w pierwszej ciazy i specjalnie wybralam w szarych kolorach zeby byl jeszcze na przyszlosc Gondola super, wysoka, duza, wygodna. Ale spacerowka do bani, dziecko mi w niej nie umialo prosto siedziec, ciagle zjezdzala i byla w pozycji pol lezacej zamiast siedzacej, szybko kupilam spacerowke maclarena uzywana i jestem mega zadowolona.
No i tyle pamietam.
W nocy mnie przerazila eksplozja, okazalo sie ze w niedalekim sasiedztwie wybuchly butle z gazem u kogos w domu, domek poprostu zmiotlo z powierzchni ziemi, nic nie zostalo, jedna osoba - mieszkaniec domku - bardzo powaznie poparzona. Masakra... A jeszcze dzisiaj w pracy klienci w stresie pytaja co sie dzieje na miescie a tu znowu jakis niby atak terrorystyczny, no co za dzien.... -
Cherry_Blossom wrote:Hej, przepraszam ale nie nadrobie.
Czy jakieś wizyty/nowe osoby/siusiaki badz sisie do wpisania?Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej kochane. Margo fajnie ze juz masz wozek-ja bym i nawet teraz mogła kupić jakbym trafiła na fajna okazję. Z pierwszym wózkiem się udalo-wylicytowalam za 140zł terenowe i cała zimę przejezdzilam potem spacerówka była za ciężka więc kupiłam co innego ale terenowe sprzedałem za 120zł bo byli chętni biznes życia heh. Teraz szukam nowego ale jak się coś trafi to i uzywka nie pogardze
Stosuje któraś olej arganowy na brzuch? Tak myślę żeby go kupić ponoć fajnie nawilża. -
Cherry zycze aby malutka szybko doszla do siebie :* u nas dzis w nocy bylo ponad 39 i sie okazalo ze angina mam nadzieję ze teraz po antybiotyku bedzie lepiej
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Dziewczyny witam się na początku 16 tygodnia Jejku jak ten czas leci. Według ovu za mną 38% ciąży i oficjalnie mogę wyczekiwać ruchów maluszka
Cherry zdrówka dla córeczki, oby antybiotyk szybko pomógł!!!
Gratuluję kolejnych pomyślnych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:23
Asiulka83 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hejka! Ja juz po wizycie, pyza ma 4cm serduszko bije wszystko ok. Lekarka poleciła pragna plus powiedziała, ze juz nie ma co brać kwasu foliowego no ale w witaminach jest on obecny. Troche zmartwiłam sie, bo podczas cytologii zaczęłam krwawić i powiedziała, ze ten wynik bedzie niemiarodajny i w ogole nie wyjdzie, bo pewnie jest stan zapalny, dała mi na to tabletki dowcipne i jak przyjdę 20 to wtedy spróbuje pobrać wymaz. No i jednak bede miała prenatalne. Potem wstawię wam zdjęcie teraz jestem na zakupach. A jak tam wasze cytologie?
Lexi150, ss25, sisi, llallka, All4love, Basha, Asiulka83, Amelia25, K_A_M_A lubią tę wiadomość
-
ss25 wrote:Pestka ja tez krwawiłam podczas cytologi i mowila ze nic nie wyjdzie a tylko mnie postraszyła, wszystko ok wyszło także nie martw sie na zapas
Wiem, ze to normalka krwawienie ja i bez ciazy krwawię podczas cytologii ale jakoś tak to powiedziała, ze sie przestraszyłam i w ogole nie pobrała próbki. Trzymam mocno kciuki za Twojego Kluskass25 lubi tę wiadomość
-
Cytologia wazna jest 2 lata. Ja akurat miałam robiona jakieś 2 msc przed ciążą.
Ss u mojej kuzynki było podobnie. Bylo masę stresu bo lekarz powiedział um ze mała będzie chora. Później wyszly jakieś problemy z serduszkiem i sugerowano trrminacje. Kuzynka sie nie zgodzila zrobili dodatkowe badania i wyszlo wszystko ok. Malutka urodzila sie w pełni zdrowa. Teraz ma 3 latka i jest cudowna także oby tylko na strachu się skończyło. A lekarze pozniej powiazali obraz z usg z przebyta tuż przed badaniem grypa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 15:27
ss25 lubi tę wiadomość
-
Na pocieszenie kupiłam sobie kawe karmelową i jeansy oraz legginsy ciążowe oraz dwie bluzki miałam chec na jakiegoś bodziaka dla pyzy ale sie powstrzymałam. Pani doktor powiedziała, ze my ciężarne dziwnie liczymy te tygodnie i dodajemy sobie hehe u mnie jest 10 tygodni tak pokazuje komputer i koniec poza tym pyza szybko rośnie i wyprzedziła termin z miesiączki
Another lubi tę wiadomość