Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok, dzięki. Na szczęście nie plamię. Jak wrzuciłam to w wyszukiwarkę, to mi wyskoczyły informacje o łożysku przodujacym i się trochę wystraszyłam.
Chyba dlatego lekarz kazał mi się trzymać z daleka od internetu, a pytania zapisywać i pytać jegoPapierówka lubi tę wiadomość
-
ss25 wrote:Czeeeeść dziewczyny i chłopaki
All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.Ale to naprawdę indywidualna decyzja...
A cieszyć to się pewnie będziesz jak zobaczysz maleństwo na ekranie- mi zawsze po usg banan z buzi nie schodziss25 lubi tę wiadomość
-
ss25 wrote:Czeeeeść dziewczyny i chłopaki
All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.
Krew warto zrobić kiedy USG wychodzi ok. Samo USG wykrywa 85% przypadkow nieprawidłowości, a kiedy połączy się z pappa to można wykryć 95℅.
Jak USG źle wychodzi to moim zdaniem lepiej zrobić niftyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:18
ss25 lubi tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam
łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:49
-
Basha wrote:łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.
Dzieki za info olejek akurat mam wiem, ze on ładnie działa na wszelkie zmiany skórne -
Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.
llallka, Samsaramsa, sisi, Otka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Magroz27 wrote:Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.
już kupiliście wózek? powiesz jaki? -
Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy
Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetnyI wydaje się być naprawdę porządny i stabilny
All4love, Another lubią tę wiadomość
-
Kira_ wrote:Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy
Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetnyI wydaje się być naprawdę porządny i stabilny
Ale z wyglądu wózki Riko są śliczneKira_ lubi tę wiadomość