X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki. Na szczęście nie plamię. Jak wrzuciłam to w wyszukiwarkę, to mi wyskoczyły informacje o łożysku przodujacym i się trochę wystraszyłam.

Chyba dlatego lekarz kazał mi się trzymać z daleka od internetu, a pytania zapisywać i pytać jego :)

Papierówka lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale sie denerwuje przed wizyta juz na kibelku siedziałam ze stresu :/ trzymajcie kciuki, moze w koncu jakies foto bede miała

ss25, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widzisz my dzis jakies zupełnie inne odczucia hehe myśle, ze juz dowiesz sie o płci dzidziusia, ma byc siusior prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:38

Papierówka lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cherry zdrówka dla córeczki <3
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Awangarda ile mamy % ciąży za sobą? :D

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Czeeeeść dziewczyny i chłopaki ;)
    All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
    Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
    W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.
    U mnie lekarz robił i tak i tak. Więcej widział przez dopochwowe, ale potem porównywał wszystkie wyniki z tym co zobaczył przez brzuch. Ale wiem, że lekarze mają swoje preferencje i i niektórzy robią tak jak u mnie a niektórzy tylko przez brzuch albo tylko d.p. Co do ceny- mnie skasował jak za normalną wizytę (140zł). A co do Pappa- to już tylko Twoja i Twojego męża decyzja. Ja rozmawiałam o tym z moim lekarzem i on mi to wszystko przedstawił bardzo rzeczowo, bez sugerowania czy robić czy nie. Ja się nie zdecydowałam- jestem panikarą i pewnie jedna nie taka cyferka sprawiłaby, że zeszłaby na zawał serca ;) Ale to naprawdę indywidualna decyzja...
    A cieszyć to się pewnie będziesz jak zobaczysz maleństwo na ekranie- mi zawsze po usg banan z buzi nie schodzi :)

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    Chcę mi się sprzątać. Poczekam do jutra :-) albo wieczorem zacznę :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Czeeeeść dziewczyny i chłopaki ;)
    All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
    Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
    W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.
    U mnie najpierw było przez brzuch, ale małe strasznie się ruszało i lekarz nie mógł wszystkich parametrów zmierzyć, więc końcówkę miałam dopochwowo. Ja za USG płaciłam 180 zł a za krew do pappa 220 zł

Krew warto zrobić kiedy USG wychodzi ok. Samo USG wykrywa 85% przypadkow nieprawidłowości, a kiedy połączy się z pappa to można wykryć 95℅.
    Jak USG źle wychodzi to moim zdaniem lepiej zrobić nifty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:18

ss25 lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda to zapraszam do siebie ;)

MówmiAgatka widzę, że razem mamy prenatalne 8 lutego.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam :/

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam :/

łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
    z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:49

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
    z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.

Dzieki za info olejek akurat mam wiem, ze on ładnie działa na wszelkie zmiany skórne

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.;)

llallka, Samsaramsa, sisi, Otka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to to zdj z ust genetycznego;* https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd69c933c281.jpg

llallka, Asiulka83, Amelia25, sisi lubią tę wiadomość

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72ad0bf14467.jpg

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz super :)

Magroz27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.;)

już kupiliście wózek? powiesz jaki?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy :D <3

Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetny <3 I wydaje się być naprawdę porządny i stabilny

All4love, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy :D <3

Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetny <3 I wydaje się być naprawdę porządny i stabilny
    To ja pisałam! Ale jak przejrzałam ich wszystkie wózki to Riko brano ecco tez mi się bardzo podoba i doszedł mi jeszcze jeden typ: Jedo Trim - ma jeszcze większą gondolę i spacerówka jest szersza.
    Ale z wyglądu wózki Riko są śliczne :)

Kira_ lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Jedo jest piękny <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podobają takie retro wózki :-) ale chyba nie nadaje się to na codzien. I do tego drogi

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ