X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki. Na szczęście nie plamię. Jak wrzuciłam to w wyszukiwarkę, to mi wyskoczyły informacje o łożysku przodujacym i się trochę wystraszyłam.

Chyba dlatego lekarz kazał mi się trzymać z daleka od internetu, a pytania zapisywać i pytać jego :)

Papierówka lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale sie denerwuje przed wizyta juz na kibelku siedziałam ze stresu :/ trzymajcie kciuki, moze w koncu jakies foto bede miała

ss25, sisi lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widzisz my dzis jakies zupełnie inne odczucia hehe myśle, ze juz dowiesz sie o płci dzidziusia, ma byc siusior prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:38

Papierówka lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cherry zdrówka dla córeczki <3
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Awangarda ile mamy % ciąży za sobą? :D

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Czeeeeść dziewczyny i chłopaki ;)
    All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
    Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
    W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.
    U mnie lekarz robił i tak i tak. Więcej widział przez dopochwowe, ale potem porównywał wszystkie wyniki z tym co zobaczył przez brzuch. Ale wiem, że lekarze mają swoje preferencje i i niektórzy robią tak jak u mnie a niektórzy tylko przez brzuch albo tylko d.p. Co do ceny- mnie skasował jak za normalną wizytę (140zł). A co do Pappa- to już tylko Twoja i Twojego męża decyzja. Ja rozmawiałam o tym z moim lekarzem i on mi to wszystko przedstawił bardzo rzeczowo, bez sugerowania czy robić czy nie. Ja się nie zdecydowałam- jestem panikarą i pewnie jedna nie taka cyferka sprawiłaby, że zeszłaby na zawał serca ;) Ale to naprawdę indywidualna decyzja...
    A cieszyć to się pewnie będziesz jak zobaczysz maleństwo na ekranie- mi zawsze po usg banan z buzi nie schodzi :)

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    Chcę mi się sprzątać. Poczekam do jutra :-) albo wieczorem zacznę :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Czeeeeść dziewczyny i chłopaki ;)
    All4love za szybko! kiedyś czekałam aby minął 10 tydzień a teraz nie nadążam.
    Dziewczyny po prenatalnych, czy USG robione jest przez brzuchol? Ostatnio miałam dopochwowe. Kluseł się wiercił, a lekarz tak tym wymachiwał, że myślałam że zejdę! Poza tym USG 280 zł, a później pobierze mi na pappa 200 zł, zastanawiam się czy cena w miarę normy, czy zrezygnować z pappa jak wszystko wyjdzie na USG ok?
    W ogóle nie ciesze się z wizyty, nie stresuje się ani nic. Chyba mam jakiegoś zimowego doła.
    U mnie najpierw było przez brzuch, ale małe strasznie się ruszało i lekarz nie mógł wszystkich parametrów zmierzyć, więc końcówkę miałam dopochwowo. Ja za USG płaciłam 180 zł a za krew do pappa 220 zł

Krew warto zrobić kiedy USG wychodzi ok. Samo USG wykrywa 85% przypadkow nieprawidłowości, a kiedy połączy się z pappa to można wykryć 95℅.
    Jak USG źle wychodzi to moim zdaniem lepiej zrobić nifty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:18

ss25 lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda to zapraszam do siebie ;)

MówmiAgatka widzę, że razem mamy prenatalne 8 lutego.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam :/

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziewczyny czy łupież moze miec związek z ciąża, bo ostatnio po prostu sypie mi sie z głowy, nigdy czegoś takiego nie miałam :/

łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
    z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:49

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    łupież najczęściej wywołują drożdżaki, które w ciąży mogą się szybciej namnażać ze względu na wziększoną produkcję łoju.
    z tego, co pamiętam ze studiów w ciąży polecany jest szampon dziegciowy, płukanki z octem i olejek z drzewa herbacianego.

Dzieki za info olejek akurat mam wiem, ze on ładnie działa na wszelkie zmiany skórne

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.;)

llallka, Samsaramsa, sisi, Otka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to to zdj z ust genetycznego;* https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd69c933c281.jpg

llallka, Asiulka83, Amelia25, sisi lubią tę wiadomość

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72ad0bf14467.jpg

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz super :)

Magroz27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Witajcie Kochane.U mnie zaczął sie juz drugi trymestr a na razie jeszcze nie przeszly wymioty czy mdlosci.Brzuch od dolu sie zaokrąglił jak przy córce.Jestem juz po wynikach pappa i Male ryzyko trisomii.Prosze wpisać mnie na 30.03 ma usg dopplerowskie a 24.02 wizyta u ginka.Nie mam kiedy sie ogarnąć bo caly czas cos.Dzis kupiliśmy wózek dla dzidzi.Mamy tez leżaczek bujaczek i przewijak.Ostatnio w smyku i Tesco zrobiłam zakupy dla naszego wierciolka.;)

już kupiliście wózek? powiesz jaki?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy :D <3

Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetny <3 I wydaje się być naprawdę porządny i stabilny

All4love, Another lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Któraś tu kiedyś napisała o Riko Niki i jak wygooglowałam, to się zdecydowanie zakochałam i już wiem jaki wózek kupimy :D <3

Strasznie mi się podoba kształt gondoli. Jest taki opływowy, a nie kanciasty. Po prostu świetny <3 I wydaje się być naprawdę porządny i stabilny
    To ja pisałam! Ale jak przejrzałam ich wszystkie wózki to Riko brano ecco tez mi się bardzo podoba i doszedł mi jeszcze jeden typ: Jedo Trim - ma jeszcze większą gondolę i spacerówka jest szersza.
    Ale z wyglądu wózki Riko są śliczne :)

Kira_ lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Jedo jest piękny <3

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podobają takie retro wózki :-) ale chyba nie nadaje się to na codzien. I do tego drogi

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ