Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All4love wrote:Another, śliczne zakupy! Ten bodziak z zeberką
Za tydzień USG, pierwsze z mężem (!) i jak wszystko będzie dobrze to też coś kupimy
Wczoraj nie miałam mdłości, to brzuch strasznie bolał, dzisiaj brzuch nie boli, więc mam mdłości. Mały człowiek za wszelką cenę chce pokazać matce że rośnie, bo wizyta przecież dopiero za tydzieńA trzy bodziaki za 29 zł z FisherPrice
Aż wydaje się niemożliwe
No i sówka, kocham sowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:31
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Ja dziś cały dzień lezalam a mimo to pojawiły się kolejne 2 skurcze. Na szczęście nie trzymaja dlugo. Dobrze ze wizyta w przyszłym tygodniu. No i mam nadzieję że jutro mama przyjedzie trochę mi z Młodym pomóc.
Już tez bym chciała potwierdzić płeć bo jak faktycznie dziewczynka to mogłabym posprzedawac ubranka po Małym i trochę miejsca by się zrobiło. -
nick nieaktualny
-
Mnie też boli brzuch. Jak nie skurcze to kłucia przy pępku albo w pachwinie, szczególnie gdy wezmę głęboki wdech...
Lexi a boli cię w jednym miejscu, czy w różnych?
Co do płci, może lekarz powie coś więcej? jesteś w 13 tyg, powinno być coś widać
Sylwia, nie martw się, na pewno wszystko się wchłonie. Przecież dotąd wszystko było ok.ss25 lubi tę wiadomość
-
Mnie to nawet nie boli. Po prostu czuję napięcie w brzuchu i macica twarda sie robi jak głaz i widać jajo w brzuchu. Z Synkiem miałam to samo ale dopiero ok 18 tc. Lądowalam 3 razy w szpitalu na kroplowkach a teraz to mi się w ogóle nie uśmiecha bo z kim Małego zostawię.
A co do płci to narazie lekarz widział dziewuszke ale pewien nie był a moja ginka nie za bardzo ma sprzęt więc wątpię ze potwierdzi. Raczej do polowkowych trzeba będzie poczekać. -
No to są już trzy rodowite Tarnowianki w sierpniowych mamach
Tym krwawieniem podczas cytologii się nie przejmujcie. Ja krwawię praktycznie zawsze, a lekarka stwierdziła, że taka już "uroda" tej mojej szyjkiZależy od kruchości komórek. A co do obrazu, to zapewnam Was, że cytolog z taką próbką sobie poradzi i ją przeanalizuje nawet jak jest nieco zabrudzona krwią. Ważne jest natomiast żeby komórki były pobierane specjalną szczoteczką, a nie jakimiś patyczkami czy szpatułkami.
Mnie boli głowa dzisiaj niemiłosiernie i chce mi się przez to najzwyczajniej w świecie rzygać. Nie wiem, czy to wina tego zanieczyszczonego powietrza, czy co. W każdym razie niech to spada ode mnie, bo nie lubię tak leżeć jak wór i stękać
ss25, trzymam mocno kciuki. Takie pozytywne wibracje od Nas wszystkich tu zgromadzonych sprowadzą same dobre rzeczy
Anothee,jakie te body są wypasione!!! Chyba popędzę jutro do Smyka. Cudo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 21:18
ss25 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kira za słowa pocieszenia, lekarka też mówiła, że może taka moja uroda po prostu, odkąd pamiętam to zawsze było krwawienie podczas cytologii. W sumie to nie wiem czym pobierała próbkę, ale jak smarowała na szkiełku to była po prostu krew. Dała mi tabletki dowcipne aby to jakoś wyciszyć i zobaczymy za dwa tygodnie, wtedy mam też prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 21:36
-
Sylwia to na pewno po infekcji albo rzeczywiście ten czad, coś jest na rzeczy skoro lekarz juz miał tyle dziewczyn. Pewnie najesz się dużo stresu, a wszystko skończy się szczęśliwie!!!
ss25 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyMelduje się po wizycie dzidzior nadgonił z 12+2 na 12+6
Łożysko jest wysoko i na przedniej ścianie dlatego obraz był niewyraźny i przez to nie dało się poznać płci. Ryzyko z Papa trisomi 21 wyszło 1:19 000 trisomi 18 < 1: 20 000 trisomi 13 < 1: 20 000. Serduszko bije 156 uderzenia/min. Przezierność karkowa 1,7 mm. Wymiar dwuciemiwniowy 21,2 mm. Jest kość nosowa, kręgosłup, żołądek, pęcherz, rączki, stópki. Jest piękny
Amelia25, Karola555, Samsaramsa, Epka, ss25, Lexi150, llallka, sisi, Luca, Kira_, Lovi89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry i miłego weekendu
Moja pierwsza wolna sobota od nie wiem kiedyale aby tylko jeszcze luty przepracuje i idę na zwolnienie
Jak na razie w tym 2 trymestrze czuje się super, nie mam takiego apetytu jak wcześniej, jem jak przed ciążą
Moja psinka kochana od godziny 5 płakała pod drzwiami do sypialni żeby wpuścić ją pod kołdręa co to będzie jak dojdzie jeszcze jedno maleństwo? Łóżko będzie trzeba kupić większe xd
-
Dziewczyny, dłuższa chwile mnie nie było, ale już nadrabiam
My mieliśmy ciężki tydzień- od kilku dni pobolewanie mniemoodbrzusze, ale oczywiście bagatelizowałem, bo praca, spotkania itp, trochę sie zestresowałam, i brzuch zaczął mnie duuuzo bardziej bolec... dodam,, ze podobne bóle miałam w ostatniej ciazy i okazało sie ze serducho już nie biło.... wiec za telefon, ściągnęłam męża z pracy i na IP. Wybraliśmy szpital, w którym planuje rodzic i... zaczęła sie nasza, prawie 5 godzinna męczarnia. Już oszczędzę Wam szczegółów, ale cała zbolała, po awanturze, zabraliśmy dokumenty i pojechaliśmy do innego szpitala (niby najbardziej obleganego w wawie) i po godzinie byłam już po badaniach. Na szczęście okazało siedzę z istota wszystko ok, serducho bije, crl 57mm wiec ufff wielka ulga ale ile ja sie Strachu najadłam.
Żeby wszystko nie było do końca dobrze- lekarz powiedział, ze prawdopodobnie tompoczatek zapalenia wyrostka a co za tym idzie operacja ale mamy czekać, jeśli do 48 godz nie ustąpi ból jechać do szpitala ogólnego na cito! Na szczęście ten okre minął i niemal ból sie uspokoił, ale ile sie najadłam stresu przez te dni to moje ... -
Pff_prl wspolczuje przezyc. Ja tez zamierzam rodzic w Wawie, zdradz wiec prosze ktory szpital omijac. Co prawda ja juz wybralam Żelazna, ale zawsze jakies opinie tez sie przydadza.
I trzymam kciuki oby to jednak nie byl wyrostek. Ja na szczescie juz od dziecinstwa go nie mam...Cudzie trwaj...
-
Moim 1 wyborem była Karowa, a finalnie przyjęli mnie właśnie na żelaznej. Ale to jeszcze nie oznacza finalnego wyboru, trochę czasu jeszcze mamy ;p bo pomimo ostatniej akcji, w moim przypadku najwiecej "za" jest właśnie w przypadku karowej, także zobaczymy
-
Pff dobrze, że wszystko skończyło się ok, mnie też brzuch lekko pobolewa szczególnie wieczorami ale wszędzie pisze, że teraz macica szybko rośnie i taki ból może być.
Odrobinacheci świetne wiadomości, gratuluję pięknej dzidzi
All4love biedaku teraz na Ciebie przyszła poraJa póki co ok i chyba dzisiaj tak zostanie dzięki Bogu!
Miłej soboty dziewczyny, u nas świeci słoneczko i trzeba skorzystać i pójść na spacer!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860