Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Another wrote:
Wczoraj poczytałam trochę staraczki testujące w lutym i się tak zastanawiam.
Wy też robiłyście świecę po seksie na 20 minut i uprawiałyście sex tylko od tyłu żeby zajść w ciążę?
Hahaha trochę jak Kim Kardashian
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649023f9d9d0.jpg
Odp. nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:35
Another lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Hahah no nie mogę to było dobre z tą swieca
my za pierwszym razem staraliśmy się 1,5 roku ale świecy nie było tylko tyłek trochę wyzej heh teraz się nie spinalismy i po 3 mcach się udało bez udziwnień
ale wiadomo tonacy brzytwy się chwyta
Dziewczyny co wy pijecie w ciąży oprócz wody? Chciałam się napić jakiś ziół i czuję się jak tredowata bo co szukam to nic nie możnazrobiłam w końcu rumianek bo taka miałam ochotę na zioło
-
nick nieaktualny
-
Ja rumianek też lubię i koperek taki delikatny dla dzieci
poza tym herbata z cytryna albo ciepła woda z miodem i cytryna. Soków nie lubię, gazowane też za bardzo więc tylko to mi zostaje
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Też o tym słyszałam, zwłaszcza przy słabych (krótka żywotność) plemnikach bo jednak droga do jaja zajmuje sporo czasu, a tak grawitacja robi swoje. I nie uważam wcale tego za głupotę bo często jest tak, że osoby które długo starają się o dziecko chwytają się w szystkiego, a taniej przetestować taka metodę (jak dla mnie logiczna) niż na własną rękę robić kosztowne badaniaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Basha wrote:Dziewczyny polecam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", wczoraj koleżanka mi pożyczyła, a ja nie wiem kiedy 190 stron przeczytałam. Fajnie z jajem napisana
Mam i polecam, można się uśmiać. Jest też druga część już po narodzinach. Bardzo dobra książka dla młodych mam "Macierzyństwo non - fiction"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:36
-
Dzień dobry dziewczynki
Ciężka noc za mną, nie mogłam usunąć dopiero gdzieś koło 3/4 udało mi się
Wybrałam w końcu witaminy mamadha premium plus
Skład ma okrojony, tylko to co potrzebne dha(800mg), epa, jod, magnez, kwas foliowy i Wit d.
Miłej niedzieli -
Hejka!
Ale dzis pospalam, jutro powrót do pracy moze to i dobrze, nie bede myślec o głupotach
Możecie mi pogratulować wczoraj wypiłam szklankę soku z buraków maz wycisnął w sokowirówce, a mama przyniosła juz ukiszone buraki w słoiku, ale musza postać jeszcze kilka dni.
Miłego dnia, u nas dzis chyba bedzie hurtowy wypiek rogalików drożdżowych. -
llallka wrote:Pestka ja podziwiam Cię za ten sok ;)Zaraz po zakupie sokowirówki trochę eksperymentowałam i próbowałam "przemycić" buraka- czego bym nie dodała burak i tak był wyczuwalny
Wiesz co, ja miałam naprawdę dobre buraki, z ogrodu teściów, bez nawozów, nie było czuć tego zapachu, bardzo słodkie. Ale chyba ten sok był za mocno skoncentrowany, bo potem jakoś drapało mnie w gardle, następnym razem dodam jabłka. Ale i tak jestem z siebie dumna, bo ja od lat buraków i barszczu nie miałam w ustachA dodatkowo mąż zrobił wczoraj zupę taką a la gulasz, trafiła nam się fajna wołowina, do tego warzywa: papryka, pieczarki, marchew, ziemniaki, mocno przyprawiona, pyszna była no i też żelazo w mięsie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie jest bo to może być łechtaczka
Z tej perspektywy na tym etapie nie można na 100% potwierdzić przynajmniej z tego co ja wiem
Tu jest fajnie opisane jak można na tyn etapie określić ale uzyskanie takiego przekroju jest bardzo trudne http://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/