Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jedynie nie biegłam od razu po do łazienki i tyle ;) Ale my z założenia "nie robiliśny dzieci" tylko kochaliśmy się ;)

• All4love Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:

Wczoraj poczytałam trochę staraczki testujące w lutym i się tak zastanawiam.
    Wy też robiłyście świecę po seksie na 20 minut i uprawiałyście sex tylko od tyłu żeby zajść w ciążę? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,045_fW_orig.gif

Hahaha trochę jak Kim Kardashian :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649023f9d9d0.jpg

Odp. nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:35

Another lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no nie mogę to było dobre z tą swieca :D my za pierwszym razem staraliśmy się 1,5 roku ale świecy nie było tylko tyłek trochę wyzej heh teraz się nie spinalismy i po 3 mcach się udało bez udziwnień :P ale wiadomo tonacy brzytwy się chwyta ;)
    Dziewczyny co wy pijecie w ciąży oprócz wody? Chciałam się napić jakiś ziół i czuję się jak tredowata bo co szukam to nic nie można :/ zrobiłam w końcu rumianek bo taka miałam ochotę na zioło :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja pije wszystko na co mam ochote.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rumianek też lubię i koperek taki delikatny dla dzieci :) poza tym herbata z cytryna albo ciepła woda z miodem i cytryna. Soków nie lubię, gazowane też za bardzo więc tylko to mi zostaje

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżałam ok 20 z nogami na ścianie Ale to świecą nie była :) i w pierwszym starania zaszlam :)

f2w3s65grrcfli18.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam, zwłaszcza przy słabych (krótka żywotność) plemnikach bo jednak droga do jaja zajmuje sporo czasu, a tak grawitacja robi swoje. I nie uważam wcale tego za głupotę bo często jest tak, że osoby które długo starają się o dziecko chwytają się w szystkiego, a taniej przetestować taka metodę (jak dla mnie logiczna) niż na własną rękę robić kosztowne badania

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Basha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", wczoraj koleżanka mi pożyczyła, a ja nie wiem kiedy 190 stron przeczytałam. Fajnie z jajem napisana :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Dziewczyny polecam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", wczoraj koleżanka mi pożyczyła, a ja nie wiem kiedy 190 stron przeczytałam. Fajnie z jajem napisana :)

Mam i polecam, można się uśmiać. Jest też druga część już po narodzinach. Bardzo dobra książka dla młodych mam "Macierzyństwo non - fiction"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:36

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Ciężka noc za mną, nie mogłam usunąć dopiero gdzieś koło 3/4 udało mi się

Wybrałam w końcu witaminy mamadha premium plus
    Skład ma okrojony, tylko to co potrzebne dha(800mg), epa, jod, magnez, kwas foliowy i Wit d.

Miłej niedzieli :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ale dzis pospalam, jutro powrót do pracy moze to i dobrze, nie bede myślec o głupotach ;)
    Możecie mi pogratulować wczoraj wypiłam szklankę soku z buraków maz wycisnął w sokowirówce, a mama przyniosła juz ukiszone buraki w słoiku, ale musza postać jeszcze kilka dni.

Miłego dnia, u nas dzis chyba bedzie hurtowy wypiek rogalików drożdżowych.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ja biorę te tabsy :-)
    Dzień dobry wszystkim. Ja dziś odpoczywam.wcziraj miałam Sajgon i boli brzuch.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. I ja rozpoczelam II trymestr.
    A od wczoraj czuje jakies bole w podbrzuszu i nie wiem czy to wzdeciowe, czy tak macica sie rozciaga? Miewacie bole w podbrzuszu?

sisi lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja podziwiam Cię za ten sok ;)Zaraz po zakupie sokowirówki trochę eksperymentowałam i próbowałam "przemycić" buraka- czego bym nie dodała burak i tak był wyczuwalny ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    pestka, jesteś dzielna! :D

Andzia, bóle w podbrzuszu są normalne, tam ktoś mieszka, rośnie i się wierci cały czas :)

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Pestka ja podziwiam Cię za ten sok ;)Zaraz po zakupie sokowirówki trochę eksperymentowałam i próbowałam "przemycić" buraka- czego bym nie dodała burak i tak był wyczuwalny ;)

Wiesz co, ja miałam naprawdę dobre buraki, z ogrodu teściów, bez nawozów, nie było czuć tego zapachu, bardzo słodkie. Ale chyba ten sok był za mocno skoncentrowany, bo potem jakoś drapało mnie w gardle, następnym razem dodam jabłka. Ale i tak jestem z siebie dumna, bo ja od lat buraków i barszczu nie miałam w ustach ;) A dodatkowo mąż zrobił wczoraj zupę taką a la gulasz, trafiła nam się fajna wołowina, do tego warzywa: papryka, pieczarki, marchew, ziemniaki, mocno przyprawiona, pyszna była no i też żelazo w mięsie :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tam żadnej dziewczynki nie widzę, może dlatego, że małe zdjęcie, albo się nie znam ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka tu masz zdjecie z neta, na którym widac chłopca, ten sam wiek ciąży a nawet młodszy :)
    2i6j8rt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:04

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma wątpliwości, że jest siusior :) No jak porównałam to faktycznie na Twoim zdjęciu nie ma dzyndzla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:10

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest bo to może być łechtaczka ;) Z tej perspektywy na tym etapie nie można na 100% potwierdzić przynajmniej z tego co ja wiem :)
    Tu jest fajnie opisane jak można na tyn etapie określić ale uzyskanie takiego przekroju jest bardzo trudne http://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ