X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jedynie nie biegłam od razu po do łazienki i tyle ;) Ale my z założenia "nie robiliśny dzieci" tylko kochaliśmy się ;)

• All4love Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:

Wczoraj poczytałam trochę staraczki testujące w lutym i się tak zastanawiam.
    Wy też robiłyście świecę po seksie na 20 minut i uprawiałyście sex tylko od tyłu żeby zajść w ciążę? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,045_fW_orig.gif

Hahaha trochę jak Kim Kardashian :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/649023f9d9d0.jpg

Odp. nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:35

Another lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no nie mogę to było dobre z tą swieca :D my za pierwszym razem staraliśmy się 1,5 roku ale świecy nie było tylko tyłek trochę wyzej heh teraz się nie spinalismy i po 3 mcach się udało bez udziwnień :P ale wiadomo tonacy brzytwy się chwyta ;)
    Dziewczyny co wy pijecie w ciąży oprócz wody? Chciałam się napić jakiś ziół i czuję się jak tredowata bo co szukam to nic nie można :/ zrobiłam w końcu rumianek bo taka miałam ochotę na zioło :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja pije wszystko na co mam ochote.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rumianek też lubię i koperek taki delikatny dla dzieci :) poza tym herbata z cytryna albo ciepła woda z miodem i cytryna. Soków nie lubię, gazowane też za bardzo więc tylko to mi zostaje

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżałam ok 20 z nogami na ścianie Ale to świecą nie była :) i w pierwszym starania zaszlam :)

f2w3s65grrcfli18.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam, zwłaszcza przy słabych (krótka żywotność) plemnikach bo jednak droga do jaja zajmuje sporo czasu, a tak grawitacja robi swoje. I nie uważam wcale tego za głupotę bo często jest tak, że osoby które długo starają się o dziecko chwytają się w szystkiego, a taniej przetestować taka metodę (jak dla mnie logiczna) niż na własną rękę robić kosztowne badania

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Basha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", wczoraj koleżanka mi pożyczyła, a ja nie wiem kiedy 190 stron przeczytałam. Fajnie z jajem napisana :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Dziewczyny polecam książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", wczoraj koleżanka mi pożyczyła, a ja nie wiem kiedy 190 stron przeczytałam. Fajnie z jajem napisana :)

Mam i polecam, można się uśmiać. Jest też druga część już po narodzinach. Bardzo dobra książka dla młodych mam "Macierzyństwo non - fiction"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 21:36

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Ciężka noc za mną, nie mogłam usunąć dopiero gdzieś koło 3/4 udało mi się

Wybrałam w końcu witaminy mamadha premium plus
    Skład ma okrojony, tylko to co potrzebne dha(800mg), epa, jod, magnez, kwas foliowy i Wit d.

Miłej niedzieli :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ale dzis pospalam, jutro powrót do pracy moze to i dobrze, nie bede myślec o głupotach ;)
    Możecie mi pogratulować wczoraj wypiłam szklankę soku z buraków maz wycisnął w sokowirówce, a mama przyniosła juz ukiszone buraki w słoiku, ale musza postać jeszcze kilka dni.

Miłego dnia, u nas dzis chyba bedzie hurtowy wypiek rogalików drożdżowych.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ja biorę te tabsy :-)
    Dzień dobry wszystkim. Ja dziś odpoczywam.wcziraj miałam Sajgon i boli brzuch.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. I ja rozpoczelam II trymestr.
    A od wczoraj czuje jakies bole w podbrzuszu i nie wiem czy to wzdeciowe, czy tak macica sie rozciaga? Miewacie bole w podbrzuszu?

sisi lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja podziwiam Cię za ten sok ;)Zaraz po zakupie sokowirówki trochę eksperymentowałam i próbowałam "przemycić" buraka- czego bym nie dodała burak i tak był wyczuwalny ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    pestka, jesteś dzielna! :D

Andzia, bóle w podbrzuszu są normalne, tam ktoś mieszka, rośnie i się wierci cały czas :)

20.08.2017 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Pestka ja podziwiam Cię za ten sok ;)Zaraz po zakupie sokowirówki trochę eksperymentowałam i próbowałam "przemycić" buraka- czego bym nie dodała burak i tak był wyczuwalny ;)

Wiesz co, ja miałam naprawdę dobre buraki, z ogrodu teściów, bez nawozów, nie było czuć tego zapachu, bardzo słodkie. Ale chyba ten sok był za mocno skoncentrowany, bo potem jakoś drapało mnie w gardle, następnym razem dodam jabłka. Ale i tak jestem z siebie dumna, bo ja od lat buraków i barszczu nie miałam w ustach ;) A dodatkowo mąż zrobił wczoraj zupę taką a la gulasz, trafiła nam się fajna wołowina, do tego warzywa: papryka, pieczarki, marchew, ziemniaki, mocno przyprawiona, pyszna była no i też żelazo w mięsie :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tam żadnej dziewczynki nie widzę, może dlatego, że małe zdjęcie, albo się nie znam ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka tu masz zdjecie z neta, na którym widac chłopca, ten sam wiek ciąży a nawet młodszy :)
    2i6j8rt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:04

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma wątpliwości, że jest siusior :) No jak porównałam to faktycznie na Twoim zdjęciu nie ma dzyndzla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:10

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest bo to może być łechtaczka ;) Z tej perspektywy na tym etapie nie można na 100% potwierdzić przynajmniej z tego co ja wiem :)
    Tu jest fajnie opisane jak można na tyn etapie określić ale uzyskanie takiego przekroju jest bardzo trudne http://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ