X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Sand Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka nieustannie trzymam kciuki! Wierzę, że lekarze wybiorą najlepsze rozwiązanie z możliwych i już wkrótce Wasze problemy znikną. Nie ma innej możliwości!

Sylwia pytałaś do kogo chodzę w Krakowie - na prenatalnych byłam na Felińskiego w "dobrym usg". Przyjmuje tam Wiecheć, Nocuń, Knafel - ponoć jedni z najlepszych w Krakowie od USG w ciąży. Ja byłam u tej trzeciej.
    Normalnie natomiast do Meavity na Rusznikarską.

Co do witamin - ja biorę jedynie kwas foliowy i wit D. Teraz jako że już drugi trymestr musze się rozglądnąć za jakimś DHA. Co do jodu to piję z nim wodę ;)

Za wizytujące dzisiaj osoby mocno trzymam kciuki!

Cherry mnie możesz wpisać wizytę na 2.03.

Aaa no i jeszcze co do płci. U nas w pierwszej ciąży od początku miałam przeczucie na synka, które nie zawiodło. Mąż oczywiście innej możliwości nie brał pod uwagę ;)też należy do grona tych facetów, którzy obowiązkowo syna mieć muszą. Teraz też chciałby drugiego syna, ja początkowo również tak się nastawiałam. Wszystko wskazuje jednak na dziewczynkę i szczerze powiedziawszy to mam już nadzieję, że tak zostanie :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby mój mózg oszalał. Od godziny słucham piosenki... Kelly Family :D https://www.youtube.com/watch?v=AIGGVIkcyWU
    Jak to możliwe, żeby coś tak się wkręciło nagle. Nie wiem w ogóle skąd ta piosenka mi się w głowie wzięła...

Sometimes... nanana

sisi lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LepszaJa wrote:
    ja nam jedną parę z opowiadań męza, Kolega męza z pracy mają dwie córeczki :) z 3 dzieckiem obydwoje nie chcieli znać płci ..obawa przed 3 corą :D
    ale udało się, w końcu SYN :D
    po porodzie dopiero się dowiedzieli xD
    ja chcę poznać płeć haha ale w tempie irlandzkich usg to wiesz.. może też się dowiem po porodzie haha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Baby mój mózg oszalał. Od godziny słucham piosenki... Kelly Family :D https://www.youtube.com/watch?v=AIGGVIkcyWU
    Jak to możliwe, żeby coś tak się wkręciło nagle. Nie wiem w ogóle skąd ta piosenka mi się w głowie wzięła...

Sometimes... nanana
    hahahaha hahaha
    giphy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 14:57

Another lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - hahaha dobre :)
    a tak to ja też dziś mam lenia strasznego..do zrobienia obiadu 3 h się zbierałam...a teraz zbieram się by posprzątać po nim..:D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    A ja czytalam tu cos o wiosnie, a u mnie snieg sypie ;<
    hihi u mnie 11 stopni i słonko :P

• Sand Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, nie miałam z nim styczności, pewnie bym miała, ale jak się rejestrowałam to już nie było terminu. Ostatecznie trafiłam do: https://www.znanylekarz.pl/anna-knafel/ginekolog/krakow . I byłam bardzo zadowolona.

Na Rusznikarską chodzę właśnie do Poznańskiej Kwater. Póki co bez zastrzeżeń, choć nie ma właśnie uprawnień do usg genetycznych. Z tego powodu wysłała mnie właśnie na Felińskiego.

Piszecie, że nie macie siły... A we mnie wstąpiły jakieś nadprzyrodzone moce. Nie wiem, czy to magia drugiego trymestru, ale po dwóch miesiącach w których ledwo co funkcjonowałam w końcu czuję że żyję. I oby się to utrzymało jak najdłużej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:07

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, to super, zazdroszczę :)

Sand lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Sand Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Tak, tak nie ma, mi od razu tez powiedziala. ale wizyta u niej trwala ok 10 min., maz nie mogl ze mna isc na usg i w ogole zadnych badan ani witamin ani nic.. jak sie przenioslam to od razu witaminy, badania z krwi moczu, wizyty ponad 20 min, szczegolowo pokazuje, opowiada itd i bardzo sie ciesze, ze trafilam tu gdzie trafilam bo lekarz wczesnie wykryl obrzek u dziecka i zaczelismy dzialac, a ona sama mowila ze ma slaby sprzet wiec roznie mogloby byc ;)

A chodziłaś do Luxmedu czy już na Rusznikarską? Bo w lux medzie to podobno faktycznie słaby sprzęt, natomiast na Ruznikarskiej jest dobry, normalnie wykonują tam właśnie też USG genetyczne (bodajże Zarotyński).
    Co do wizyt to nie wiem od czego to zależy, ale moje (i pacjentek przede mną) zawsze trwają minimum 20 minut, na USG mi pokazuje i mówi co i jak. Badania wszystkie miałam zlecone, krew i mocz co wizytę.
    Co do witamin to raczej jest ich przeciwniczką, ale dobrze trafiłam bo ja też unikam. Zalecenie mam tylko o kwasie foliowym, wit. D i DHA.
    No i dla mnie ważne jest, że pracuje w Zeromskim, gdzie chcę rodzić. (pierwsze CC wykonywane właśnie przez nią tam miałam).

Wiem, że opinie w internecie nie są w 100% miarodajne, ale generalnie też ma dobre.
    Ciekawe skąd te rozbieżności ;)

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie wrazenie ciagle pelnego brzucha? Malo co zjem, a on zaraz taki wzdety, ciezki i pelny....

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, zeby odrazu nadprzyrodzone moce to nie, ale faktycznie, ja tez czuje ze wrocilam do zycia, chociaz ten pieerwszy trymestr jak teraz pomysle, to nie byl dla mnie taki zly. A za gotowanie mi sie nie chce brac bo poprostu nie lubie gotowac ;)

Gaduaaa, u mnie tez dzisiaj slonko przygrzewa przez szybe, przyjemnie i temperatura tez powyzej 10 :) A co do tych usg w Irlandi to moze faktycznie bedziesz miec niespodzianke do porodu ;) :) Dopoki sie mieszka w Polsce to sie narzeka na polska sluzbe zdrowia, a jak sie wyjedzie na wyspy to sie zmienia punkt widzenia. Mieszkalam przez rok w Liverpoolu i wiem ze tam na wszystko wypisuja paracetamol.

Another, ja ostatnio tak katuje Biebera wiec juz nie wiem co gorsze ;)

Sand, Another, Tova33 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Dziewczyny czy macie wrazenie ciagle pelnego brzucha? Malo co zjem, a on zaraz taki wzdety, ciezki i pelny....

Tak!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do hitów ciążowych to z Julka mnie przesladowalo "Boso" Zakopower :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak też mam wrazenie ciągle wzdętego, pelnego brzucha:D ale u mnie jest tak.. albo nie mam w ogole apetytu..albo ciągle bym coś jadła..
    i nie potrafię sobie dogodzić:)

• awangarda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ,że mam leżeć i odpoczywać ale mam wyrzuty sumienia,że czas mi ucieka a ja nie robię nic! Że taki leniwiec ze mnie okropny!
    Nieposprzatane, jeszcze nie ugotowalam. Kosze się w łóżku i się do niczego nie mogę zabrać.

Też mam wrażenie takiego brzucha. Łapie mnie też zgaga czasami. Z jednej strony coś bym zjadła a z drugiej nie mam apetytu.

Czuję się jakby mnie ktoś wypluł. Albo jakbym spała 30 godzin z rzędu.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, ja też juz niestety zaczęłam ciągle rennie miec przy sobie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand wrote:
    A chodziłaś do Luxmedu czy już na Rusznikarską? Bo w lux medzie to podobno faktycznie słaby sprzęt, natomiast na Ruznikarskiej jest dobry, normalnie wykonują tam właśnie też USG genetyczne (bodajże Zarotyński).
    Co do wizyt to nie wiem od czego to zależy, ale moje (i pacjentek przede mną) zawsze trwają minimum 20 minut, na USG mi pokazuje i mówi co i jak. Badania wszystkie miałam zlecone, krew i mocz co wizytę.
    Co do witamin to raczej jest ich przeciwniczką, ale dobrze trafiłam bo ja też unikam. Zalecenie mam tylko o kwasie foliowym, wit. D i DHA.
    No i dla mnie ważne jest, że pracuje w Zeromskim, gdzie chcę rodzić. (pierwsze CC wykonywane właśnie przez nią tam miałam).

Wiem, że opinie w internecie nie są w 100% miarodajne, ale generalnie też ma dobre.
    Ciekawe skąd te rozbieżności ;)

Chodziłam do niej od ok roku, przed ciąża i byłam bardzo zadowolona, natomiast w ciąży mi sie nie spodobała, widze duza różnice miedzy nia a moim lekarzem. Moze tak miało byc, zeby trafić na dobrego lekarza który wykryje u mnie nieprawidłowości.
    Chodziłam do lux medu, ale wlasnie mowila ze na rusznikarskiej ma lepszy sprzęt i zeby t chodzić jeśli nie mam tu pakietu wykupionego :) co do witamin mi kazała łykać pregna plus, natomiast moj lekarz osobne witaminy w małych dawkach haha :)
    Tez sie kierowałam szpitalem, ja planuje rodzic na Kopernika albo Siemiradzkiego dlatego brałam zmianę pod uwagę ;) Aha jeszcze jest to ze moj lekarz dał mi maila i swój prywatny nr tel, mam dzownic nawet w sobote o 5 nad razem ze mam katar, również ma moj i mojego męża numer i kontaktuje sie z nami np. jak wizyta w szpitalu przebiegła itd, z nia nie miałam żadnego kontaktu, tylko wizyty...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Sand, zeby odrazu nadprzyrodzone moce to nie, ale faktycznie, ja tez czuje ze wrocilam do zycia, chociaz ten pieerwszy trymestr jak teraz pomysle, to nie byl dla mnie taki zly. A za gotowanie mi sie nie chce brac bo poprostu nie lubie gotowac ;)

Gaduaaa, u mnie tez dzisiaj slonko przygrzewa przez szybe, przyjemnie i temperatura tez powyzej 10 :) A co do tych usg w Irlandi to moze faktycznie bedziesz miec niespodzianke do porodu ;) :) Dopoki sie mieszka w Polsce to sie narzeka na polska sluzbe zdrowia, a jak sie wyjedzie na wyspy to sie zmienia punkt widzenia. Mieszkalam przez rok w Liverpoolu i wiem ze tam na wszystko wypisuja paracetamol.

Another, ja ostatnio tak katuje Biebera wiec juz nie wiem co gorsze ;)
    dokładnie tak... u nas to samo.. tylko paracetamol.. szkoda gadać.. po pół roku mieszkania w Irl zwracałam honor polskiemu NFZtowi i każdemu lekarzowi na którego kiedykolwiek klnęłam.. nawet na te kolejki do specjalistów :D
    jak byłam tu w pierwsze ciąży to mi gdzieś w 16tc powiedziały płeć..
    ostatnio trafiłam na wstrętną, czarną murzynkę (nie żebym była specjalnie rasistką) ale tamta położna była mega nie fajna... suka taka!

• Kfoka Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Krwiaka juz nie ma :) Kamień z serca. Mogłabym dzis juz wyjść ale umowilam sie z moim lekarzem na prenatalne jutro w szpitalu, a ze dzis go nie ma na dyzurze więc jeszcze jedna noc na wygnaniu, ale teraz juz ze spokojem. Papierowka jestem z Tobą, trzymam mocno kciuki!

Asiulka83, BrumBrum, Andzia1985, llallka, Sand, Otka, ss25, Epka, Lovi89, All4love, Tova33, Amelia25, agula1983, sisi, Kira_, K_A_M_A lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Ufff. Krwiaka juz nie ma :) Kamień z serca. Mogłabym dzis juz wyjść ale umowilam sie z moim lekarzem na prenatalne jutro w szpitalu, a ze dzis go nie ma na dyzurze więc jeszcze jedna noc na wygnaniu, ale teraz juz ze spokojem. Papierowka jestem z Tobą, trzymam mocno kciuki!
    wow ! super! super!!
    wspaniała nowina :)

Kfoka lubi tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ