X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z internetowych aptek jest tez doz, maja przystepne ceny, ziko tez jest ok.

Do mycia siebie polecam naturalne mydla, obecnie mam len i nue musze nawilzac ciala, a zawsze mialam problemy z suchymi piszczelami, do twarzy mam nagietek&lipka buzia sliczna, zaczelam mydel stosowac bedac w ciazy takze w 100% nie wiem czy to zasluga mydel czy tez hormonów. Dla bobasa mozna takie:
    http://94bhandmade.pl/pl/24-nagietek.html - ja tych narazie uztwam. Mydla sa bardzo wydajne.

Sa tez takie: http://ajeden.pl/sklep/mydla/mydlo-bobasek/

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlo dzięki za cynk. Dziś zrobiłam takie ćwiczenia bardziej na mięśnie a w sumie chciałam rozciąganie. Ale spoko popróbuje sobie na youtube jeszcze co tam mają. Nie zamierzam się forsować.
    Widzisz ja z kolei byłam u neurologa. Powiedziała mi o tych szumach w uszach, że ciężko teraz w ciąży powiedzieć aczkolwiek dała mi skierowanie na doplera tętnic szyjnych i to mam za miesiąc dopiero. Mówi, że może coś tam być z przepływami czy jakoś tak i to dlatego (ale mi moja intuicja podpowiada, że ta opcja odpada ;p) Dała mi też skierowanie na masaże na ten odcinek szyjny bo tam mam niby jakąś spinę ale szczerze wątpię, że uda mi się jakikolwiek realny termin dostać na te masaże ;p
    Narobiłaś mi smaka na ten rower a ja głupia cały czas na pogodę czekam :D Te Twoje 20min jazdy to ile będzie ok kilometrów? Ja czytałam, że niby max można 3 robić w ciąży ale proszę...przecież to są jakieś 3 kółka po dzielni ;p Wiadomo, żeby nie przesadzać i nie starać się pobijać życiowych rekordów ale bez przesy :D tak do 10ciu max zamierzam sobie wyciągnąć.
    I jeszcze mam pytanko na jakie to ćwiczenia jeździsz?

szarlo lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, tak niecale 4 km w jedna strone, jeżdżę na zajecia pt: aktywne 9 miesiecy, rozciągamy sie wzmacniamy, cwiczymy z pilka, tasmami, hantlami, rolerem. Pamietaj aby nie cwiczyc miesni brzucha, bo one i tak sa teraz nadwyrezone, bo caly czas sie rozchodza pod wplywem rosnacego brzucha, im mniej bedziesz ich teraz uzywala tym szybciej wroca na miejsce po porodzie. Wazne jest tez, aby nie wstawac z lozka przez brzuch, tylko przez bok, aby nie napinac miesni brzucha. To slowa trenerki z zajec :).

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o proszę! A ja właśnie często wstaję tak klasycznie z łóżka, że czuję jak te mięśnie brzucha tam pracują. Cenna uwaga! Dzięki wielkie! :)

0S32p2.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak jak zwykle z doskoku.

Neme, wypasiona lista!

ja wlasnie tez patrze na to Motherhood i fajne rzeczy maja, tylko nei wiem czy robia wysylke za granice.

Dziewczyny, ja rodzilam w styczniu, zimno mam w mieszkaniu (jakies max 18-19 st i nieszczelne okna) i zadnej czapeczki w zyciu nie zakladalam w mieszkaniu, ani po kapieli ani nigdy. To jest zupelnie niepotrzebne i poza pierwsza doba w szpitalu to polozne mi kazaly sciagnac i nie zakladac bo dziecko ma sie przyzwyczajac do normalnych temperatur. Tak tez robilam, czapke ciepla zakladalam tylko jak wychodzilismy na zewnatrz no bo byla zima. Corka miala pierwszy raz zapalenie ucha dopiero pare miesiecy temu i zadne" przewianie" ucha nie mialo tu nic do rzeczy, poprostu miala jaka bakterie na gardle ktora przeszla na uszy. Teraz nie zamierzam nic zakladac jak bedzie lato i az do poznej jesieni.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C-fakepath-weso-ego-alleluja-jajko.png

Juuli, All4love, szarlo, roslinka, Genshirin, Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Neme dziękuję i ja za listę :)
    Melduję po wczorajszym połówkowym - maluch zdrowy, ale był źle ułożony do badania, jednak lekarz żadnych wad nie widział. A jeśli chodzi o płeć to już zgłupiałam bo na początku powiedziała, że nic nie widać, później maluch trochę się pokręcił to stwierdziła, że córcia :) A wcześniej było podejrzenie chłopca... Także dalej nic nie wiemy bo pewności nie ma, chociaż dr w dokumentach wpisała płeć żeńska. Za tydzień mam wizytę u mojego gina to może się upewnimy ;)
    Wesołych i zdrowych Świąt mamuśki! :*

szarlo, Genshirin, Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema!
    Roslinka- oby za tydzień w końcu udało ustalić się tą płeć :) Fajnie, że wszystko dobrze! :)

Laski jak tam przygotowania? Mi się śmiać chciało bo jak zawszę wrąbałam się w zakupy w wielką sobotę- klasyka. Byłam w biedrze w sumie nie było jakiś nadzwyczajnych kolejek jak można by się spodziewać. Następna do kasowania byłam ja a chłop się wbija czy może bo on ma tylko jedną babkę? (ciasto ;p) Za mną kobita z dzieckiem się zgodziła a ja idę w zaparte, że nie i mówię mu, że przykro mi ale ja też jestem w ciąży i sama od rana chodzę po sklepach aż ktoś mnie w końcu puści i jeszcze nigdy nikt. Nie odezwał się w sumie. Wiecie jak jest? Nie chodzi o tą jedną babkę. Przecież korona z głowy by mi nie spadła. Widać, że Pan miły ZDROWY a tylko mu się spieszyło. Tak dla samej zasady właściwie go nie puściłam bo mnie nikt jeszcze ani razu nie puścił.

roslinka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b1a7194984b4667fmed.jpg

roslinka, Margaret.Se, Cassie 65, szarlo, Another, moniadi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cassie :)
    Ja zrobiłam makowca a teraz biorę się za porządki ostatnie, ale mam lenia :P
    Ja wczoraj trafiłam na mega kolejkę w tesco, 20 minut staliśmy , jeszcze do takiej "ciotki" stanęliśmy na kasie, której się nie spieszyło... Musiałam wyjść przed kasy i usiąść bo siódme poty zaczęły mnie oblewać. A dziś tylko w domu się krzątam ;)
    Lecę sprzątać, jeszcze raz wesołych Świąt życzę :D

Margaret.Se, Cassie 65, Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość

• olis87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, najważniejsze ze zdrowa dzidzia! a mam nadzieje, że na następnej wizycie poznasz już tajemnicę płci! Najwyższa pora! Życzę Wam kochane zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt, żebyście mogły odpoczywać i cieszyć się kopniaczkami dziedziców:) Buziaki:*

moniadi, Margaret.Se, roslinka, Another, Genshirin lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)

Zdrowych i Wesołych Świąt, samych radosci i odpoczynku kochane:*

Wczoraj wieczorem jak lezalam na plecach dwa razy tak moja coreczko pyknela ze az podskoczylam i po czulam pod reka a za chwile moj misiek i az mial przeszklone oczka:) teraz czekamy na kopniaczki:)

Kupilismy jej dzisiaj piekna kurteczke na wrzesien i pazdziernik tzn przejsciowka:)

Roslinka gratuluje zdrowego szkrabka i oby wyjasnilo sie za tydzien kto mieszka w Twoim brzuszku:*

Ja nic nie robilam i nawet pierwszy raz nie swiecilam jajek ale idziemy jutro do babci na sniadanko, obiadek itd:)

Another, Genshirin, moniadi, roslinka lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bylam w ronsonie i jest promocja do 19-go z karta rosne na Lovele dla naszych maluszkow:)

szarlo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme, dziękuję za listę <3

A Wam kochane, życzę błogosławionych i zdrowych Świąt Wielkanocnych :*

Genshirin, Another, roslinka lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się zakupem świątecznym! :D
    dg5s85.jpg
    800 zł z fotelikiem maxi cosi. W zestawie folia przeciwdeszczowa na gondolę i spacerówkę, ochraniacze na kółka, miejsce na kubek, śpiwór do spacerówki (!), moskitiera, torba. Na ramie ani jednej ryski, gwarancja do końca marca 2018. Zakup roku :D

All4love, moniadi, Cassie 65, Genshirin, lenka.m, szarlo lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, cudo <3

Jaka cisza na forum...
    Jak tam święta?

20.08.2017 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach z poczekalni w przychodni :) właśnie wypiłam to słodkie ustrojstwo i siedzę sobie wsrod tych wszystkich chorych, prychajacych i kichajacych ludzi. W sam raz towarzystwo dla mnie :) a Ci którzy nie chorzy to geriatria i przyszli św rekreacyjnie posiedzieć :D Halo dlaczego trzeba siedzieć po tej zakichanej glukozie o co w tym chodzi? :)

Another lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin kazał mi zrobić obciążenie w 28 tc, także mam jeszcze trochę czasu żeby się z samą myślą oswoić :D

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no another w sumie nie ma aż tak źle. Mam książkę, wzięłam sobie słuchawki i jakoś leci. Tylko przed chwilą mnie pielęgniarka ochrzanila czemu nie weszłam na nowo pobrać krwii przecież byłam u niej o 7.30 no tak. Ale glukoze wypiłam o 7.40 :D nie wierzę że zaraz mnie będzie jeszcze raz klula. 3 razy w ciągu 2h! W całym życiu do czasu ciąży może ogólnie miałam krew pobrana że 4 razy :p

moniadi lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)
    Objedzone po dwoch dniach lenistwa? Ja juz mam 4+ na wadze:) czyli jeszcze z 5powinnam przybrac

Ja dzisiaj lece na drugie polowkowe w ramach nfz:) nie wiem dlaczego ale troszke sie denerwuje ale strasznie tez ciesze sie ze znowu zobacze moje słoneczko.

Cassie po to sie siedzi w przychodni bo ruch obniza cukier a tu chodzi o to zeby go zmierzyc bez odadatkow ktore go obnizaja.
    Ja mam z glowy z obciazeniem bo juz dawno temu mialam a teraz to mam braz sniadanie ze soba i bedzie na czczo i po godzinie po zjedzeniu.

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ