X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • neme Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, jak się wysyła załączniki w wiadomości na forum ?? :P można?? bo tą wyprawkę mam w docu tam kilka stron jet i chciałam jako plik Ci to rzucić ;)

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme mi też byś mogła wysłać?? Proszę ładnie :)

neme lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czytam, że temat golenia teraz na tapecie... Ja też mam z tym problem bo mi się zwyczajnie nie chce golić regularnie i później ciężko mi te włochy ogarnąć :P Ale lecę normalnie maszynką pod prysznicem. Do depilacji kremów nigdy nie używałam bo uważam, że tam za dużo chemii w tym :/
    Mam pytanie do mamusiek z oponką brzuszną :P Kiedy wyskoczył wam typowo ciążowy brzuszek? Bo ja nadal mam takie dwie oponki jak usiądę, a brzuch ciążowy nadal pod pępkiem :/ Czekam z niecierpliwością na okrągłą piłeczkę! :)
    Możliwe że teraz mam ten skok wzrostowy? Bo mnie tak ciągnie jakby w brzuchu, to nie ból miesiączkowy ale takie dziwne uczucie rozpierania. Też tak miałyście/macie?
    No i już jutro połówkowe!!! <3 A wczoraj zadzwoniła pielęgniarka z pytaniem czy przełożę wizytę na przyszły tydzień bo mają dużo pacjentek... No kurde, umawiałam się ponad miesiąc temu. Dlaczego mam przekładać. Mogły przecież tyle kobiet nie umawiać...

Neme i ja robię oczy "pan da" i proszę o listę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 13:26

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another gratuluje klocuszka:* będzie wysoki chłopak:)

Neme wysłałam w wiadomości adres mailowy i chyba będzie najprościej jak w mailu wyślesz:)

Roslinka nie przejmuj się mniejszym brzuszkiem, tak u Ciebie później wyskoczy i tyle, ja miałam już taki ciążowy ze nie można ukryc jakos z miesiąc temu może...wtedy co zaczęły mi się bóle miesiączkowe to wyskoczył mi brzuszek sporo. a znałam dziewczyne i do tego chuda na maxa w 5miesiacu ciąży to wyglądała tak jak ja się najadłam, wiec widzisz:) a potem to nie wiem jaki miała brzuch bo nie widziałam jej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 13:43

roslinka, Another lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Jeśli chodzi o golenie, to ja używam zwykłej maszynki do golenia + żel albo mydełko zwyczajne, co tam jest pod ręką :) te specjalne kremy mnie wkurzały ze względu na ilość czasu oczekiwania :) niestety, z regularnością to teraz kiepsko u mnie ze względu na moją piłeczkę, ale staram się co 2-3 dni max ogolić. Chociaż podejrzewam, że za miesiąc lub dwa to będzie z tym problem...

Another, gratuluję udanej wizyty :) to faktycznie chłop jak się patrzy już u Ciebie :D

Neme, a może skopiowałabyś tą swoją listę i wkleiła tutaj? Myślę, że większość dziewczyn chętnie by z niej skorzystała, w tym ja ;)

Roslinka, ja co prawda "oponki" nie miałam, ale moja koleżanka już tak. I u niej to jakoś ok 20 tc pojawił się trochę większy brzuszek, ale bez szału. Teraz został jej miesiąc do porodu, a jej brzusio jest niewiele większy od mojego, o ile w ogóle. Więc u każdego to troszkę inaczej może wyglądać...
    Co do tego wzrostu, to myślę, że bardzo to możliwe :) Ja też już tak z dobry tydzień miewam podobne odczucia.
    I powodzenia jutro na połówkowych. Pielęgniarkami się nie przejmuj, to ich sprawa jak poumawiały tyle kobitek, niech sobie teraz radzą. Tylko, że czas oczekiwania na wizytę może się wydłużyć...

roslinka, Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret dzięki za słowa otuchy :) To pewnie te bóle zwiastują i u mnie, że brzuszek lada dzień wyskoczy <3 Tak jak mówisz, nie ma reguły, każda kobieta inna ale jednak w głowie różne myśli się plączą...
    I tak jeszcze z innej beczki - przedwczoraj w kuchni w nocy usłyszałam, że mysz buszuje. No to mąż kupił pułapkę i wczoraj założył. Byłam pewna, że znowu z kuchni wyjdzie a ona menda jedna u nas w sypialni zaczęła skrobać! Ze strachu obudziłam męża z pytaniem czy nie wejdzie na łóżko oraz w głowie czarne scenariusze, że mnie ugryzie albo w jakąś dziurkę wejdzie hehehe :P Pierwszy raz w życiu się myszy wystraszyłam! Co te kobiety w ciąży mają w głowach :P

moniadi, Another, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki moniadi :) Właśnie obawiam się, że zapuszczę korzenie w tej poradni, ale trudno, wysiedzę ile trzeba będzie :D Nie wiem czy jutro Wam zdam relację z wizyty bo pewnie późno wrócimy (muszę jechać 60 km w jedną stronę) i będę padnięta, ale postaram się napisać chociaż że wszystko dobrze i będzie chłopak :P

• olis87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki po dlugiej, dlugiej przerwie.(ale podczytywałam Was na bieżąco). Mam jakiś gorszy czas ostatnio, remont w trakcie, robotnicy w mieszkaniu już ponad tydzien, od rana do nocy, czasem jeszcze nocują. Hałas, kurz i brud, Mąż ma ostatnio nawał pracy i 2-3 razy w tyg wyjezdza na 2-3 dni, łącznie z weekendami, jeszcze dodatkową pracę złapał na miesiąc, a ja zostałam z tym wszystkim sama, i dostaje białej gorączki. Najpierw byłam chora prawie 2 tyg, ale wylezalam i obyło się bez antybiotyków, póżniej pojechałam na kilka dni do rodziców, ale szkoda gadać. Nigdy nie byliśmy blisko, i czułam się troche jak 5 koło u wozu, więc wróciłam szybciej niż zamierzałam, i siedzę zamknięta w 4 ścianach na malutkim łóżeczku, a pokój cały zastawiony kartonami i innymi rzeczami. No ale już się gładzie szlifują, więc lada moment koniec, zostanie posadzka i panele, ale to Mąż już sam ogarnie. I oczekiwanie na meble. Mam dość wszystkiego...
    Ale z dobrych wieści, połówkowe i kontrola u mojej gin potwierdziły chłopaka, wszystko dobrze jak na razie, w poniedizałek ważyl prawie 450g. W końcu czuje porządne kopniaki, nawet Mąż już kilka razy dostał. Dzisiaj wstałam jakaś spanikowana, że właściwie już grubo po polowie ciąży, a ja jeszcze nic nie mam, z 5 par body, kocyk i kilka pajacy. Zebrałam się i pojechałam do Auchana i carrefoura, i wiecie co? za 6-8 zl za sztuke nakupowałam body i pajacyków, i od razu lepiej się czuje! Musze powoli kompletowac resztę rzeczy, łóżeczko dostaniemy od znajomych, więc już jakąś pościel, rożek, śpiworki mogę kombinować, ale to po świętach jak się gruby remont skończy i tak sie kurzyć nie będzie.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki, gratuluje udanych wizyt, i oby były same dobre wieści, a te co w szpitalu jak najszybciej wyszły!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b00ca8e1312.jpg

roslinka, moniadi, Margaret.Se, Genshirin, szarlo lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme no wlasnie może jakoś dałby się podrzucić ta listę tu na forum? Też bym z chęcią rzuciła okiem :)

Ja odzyskałam wiarę w to, że Zosia będzie mogła ładnie wyglądać. Byłam dziś w h&m przelotem na dziecięcym o nawet nawet te ciuszki. Niekoniecznie będzie musiała być różowa landrynka :D ale niestety jestem wciąż na tym etapie, że najpierw sobie kiecuszke kupiłam żebym to ja ładnie w ciąży wyglądała a na ciuszki dla małej przyjdzie czas :p

moniadi lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis jakiś kryzys wczesnowiosenny, ale już po Świętach będzie lepiej :) Ja też zawsze wkurzona jak remont w trakcie bo burdel wszędzie i nic nie można znaleźć. Trzeba ten czas przetrwać. Najważniejsze, że synuś zdrowy :)
    Nie martw się, ja też w czarnej dupie z zakupami :P Dlatego liczę, że jutro w końcu płeć poznamy, żebym mogła kompletować wyprawkę :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka no niestety te paskudne myśli bywaja a u mnie nawet jak brzusio rosnie, bo od dwóch dni laura mniej się rusza i już mi wyobraznia działa ehhhh

Olis zazdoszcze tych kopniaków, bo ja jeszcze ich nie czuje a tylko pyknięcia w brzuszku a marzy mi się poczuc pod reka mimo ze już 22tc
    U mnie remontu nie będzie ale przeprowadzka szafy i biurka z kompem no i malowanie sypialni a raczej zdałam sobie sprawę ze z naszych rzeczy to będzie łózko i dwie szafeczki po bokach a reszta czyli łóżeczko, szafa, komoda i regał Lauruni, wiec to nie będzie kacik dla niej a dla nas:D hahahhaha

Cholera od wczoraj próbuje cos ogarnąć przedświątecznie ale jeszcze nic nie tknęłam a mój dzisiaj przed praca zakazał mi cokolwiek robic i zapewne ten len dodatkowo tym jest spowodowany;)

roslinka lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh my nadwrażliwe, musimy się cieszyć zamiast sobie głupoty wkręcać :P
    Ja też czuję pyknięcia dopiero, chciałabym żeby już i mąż poczuł naszego malucha :)
    U mnie po Świętach mały remont się szykuje,a w sumie to całkiem spory bo kuchnia do przeróbki, łazienka no i nasza sypialnia. wrrr już mnie skręca na samą myśl co się będzie działo :/
    Ja też mam lenia, dobrze, że jest mama to w wielu rzeczach mnie wyręcza, zresztą mieszkamy razem więc Święta też razem spędzamy. Jeszcze siostra zz rodziną przyjedzie, też coś ugotuje i będzie ok :) Bigos już ugotowany, właśnie się obżarłam, że nie mam siły się przeturlać po łóżku hehe
    Margaret jak Twój mąż o Ciebie dba :D To dobrze. Mój też mi każe się oszczędzać ;)

moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• olis87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, poczujesz już lada moment mocne kopniaczki. Ja dopiero od kilku dni czuje mocniejsze, a tak to właśnie takie pyknięcia, że naprawdę nie byłam pewna czy to kopniaki czy moje jelita, aż mi było głupio. Ale teraz te pyknięcia są coraz mocniejsze i coraz częściej je czuje, więc nabrałam pewności. Ale zazdroszczę dziewczynom, którym już brzuszek podskakuje i mogą nagrać. Mi się tak ze 2 razy zdarzyło, ale co włączyłam kamerkę to Młody Focha zapodał i nieruchomiał. Tak się z matką bawi:D
    Roslinka, mam nadzieję, że płeć jutro przestanie być tajemnicą! Bo kupowanie tych małych ubranek to mega radość i sposób na odreagowanie wszystkiego. A z unisexem problem, bo w Auchanie i carrefourze, wszystko różowe albo niebieskie:D pośrednich kolorów brak. Ale podstawy mam, teraz chyba będę allegro okupować:)

Margaret.Se, roslinka lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka no dba o nas na maxa, już nawet zakupów nie mogę robic bo mowi ze mam w brzuszku złoto,diament, milion dolarów, największy skarb(wiele ma okreslen) ze nie będę dzwigac no chyba ze paluszki sobie kupie heheh;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 22:18

roslinka, szarlo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba sprzątacie bo taka cisza:)

Ja ogarnęłam co nieco i jeszcze ciut jutro a reszta najgorsza dla mojego Misia:) i tak mnie brzuch zaczął bolec okresoso ale wzięłam nospe i przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 21:19

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Mała od rana naparza mi w brzuchu, ja piję herbatkę i próbuję się rozbudzić :)
    Mąż wczoraj wrócił z miasta z bodziakami z Pepco. Mężczyzna, więc patrzył czy fajne, a nie jaki rozmiar :D kupił 80 i 86 :D Będzie na wiosnę ^^
    Ale przyłożyłam obydwa do siebie i nie ma żadnej różnicy w rozmiarze...

Co do depilacji - jest coraz gorzej, jeszcze miesiąc i stwierdzę że się poddaję :D

Cassie 65, Margaret.Se, Another, moniadi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    Jejka jak tu cicho:) ruszac się i pisać laski:)

MOje słoneczko tez szaleje od śniadanka w brzuszku i kurcze już nie mogę się doczekać tych kopniaków a nie tylko pyknięcia.

All4love hahah no tak to jest z facetami niepraktyczne podejście heheheh mój to nawet nie zabiera się a to bo chyba się boi bo nie ma zielonego pojęcia o tym a jeszcze dostałby ode mnie OP i po co mu to:D heheh

U mnie to teraz już ciężej z goleniem się tam, a za miesiąc to jedyna opcja to lusterko i przy nim trza będzie się goli bo inaczej nie będzie szansy heheh

Neme czekam z niecierpliwoscia na Twojego maila z listą wyprawkowa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 10:15

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka!
    Laski, ćwiczy któraś z was w domu przed TV jakieś zestawy dla ciężarnych? Ja bym chciała zacząć na nowo ale nie umiem jakoś wychaczyć fajnego i szybkiego treningu dla bab w ciąży ;p

Margaret.Se lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja tez mam w planach zacząć cwiczyc ale najpierw zapytam lekarza czy powinnam jednak ale jeszcze nie szukałam zadnych cwiczen, wiec na razie nie pomoge Tobie

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja trochę rzadziej bo przygotowania do swiąt, rodzice moi przyjechali i czasu brak :)

ok to wrzucę jakoś tutaj tą moją wyprawkę jak chcecie, dajcie mi z godzinkę i będzie.

ja nie cwiczę w domu bo się trochę boję, ale udało mi się wkręcić na cwiczenia w szkole rodzenia, zaczynam 24 kwietnia :D

Cassie 65, Margaret.Se, Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ