Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Labamba te skurcze nie bolą, tylko napina się taka gula na brzuchu i za chwilę puszcza. Pamiętam jak miesiąc, dwa temu dziewczyny miały takie gule wystające na brzuszkach i zastanawiały się czy to dzieciaczki się wypychały. Jestem na 90% pewna, że to były jednak skurcze macicy bo maluszki były za małe, żeby tak mocno się wypchnąć. Niby po 28 tygodniu te skurcze mają być codziennością więc wszystkie porównamy
Co do piersi to moje dość szybko skoczyły o 2 rozmiary z B na D przez co mam na nich brzydkie rozstępy i zwolniły tempo. Teraz powoli wyrastam z miseczki D ale ze stanikiem do karmienia też jeszcze poczekam. Moja kuzynka która odwiedziła mnie w zeszłym tygodniu mówiła, że jej piersi w ogóle nie urosły w ciąży, zrobiły się tylko nieco pełniejsze i dopiero 2 dni po cesarce dostała mega nawału pokarmu i urosły jej dwa balony
Idę zrobić sobie śniadanko, mąż jeszcze śpi po nocnej zmianie, obudzę go koło 12 i będziemy się powoli zbierać na lotnisko.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Mój mąż też wczoraj czyścił piekarnik i póki co nie śmierdzi ale jeszcze go nie odpalałam. Mam nadzieję, że pieczone mięsko niczym nie przesiąknie...
A jakieś tam detergenty do sprzątania używam, domestos czy cilit bang, ale to dopiero po 12 tygodniu, wcześniej mąż sprzątał łazienkę, byliśmy strasznie przewrażliwieni.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Sisi- ja pamiętam,że u nas pierwsze pieczenie po myciu też nie śmierdziało późnej zaczął się mordor. Pizza na tyle przesiąkła tym smrodem, że mąż mi i dziecku ją od ust odebrał a to grudzień był i już mega pizgało nawet wywietrzyć nie szło. KOSZMAR.
Dziewczyny ja mam ogólnie dobry sen. Nigdy nie narzekałam. Co przyłożę głowę do poduszki to śpię ale teraz druga pełnia z rzędu i nie mogę...wiercę się, kręcę, niewygodnie mi no kurde.. Też tak macie? Czasami kiedy nie byłam w ciąży a była pełnia też mi się zdarzało ale nie zawsze i na bank nie 2 noce pod rząd. Maśakra -
Też nie miałam problemu, a od paru tygodni źle sypiam, wiecznie się budzę, coś mi drętwieje, brzuch mnie kłuje, siku.... i ma być tylko gorzej. Podobno przygotowujemy się do ciężkich nocy z maluszkiem już na świecie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Sisi no to wiem. Ale właśnie mi się nic na szczęście nie dziele tyle, że mi niewygodnie i bardzo płytki mam sen. A zawsze spałam jak zabita
Myślę, że starego czekają samotne noce na kanapie za jakiś czas ;p -
Mój od ponad miesiąca śpi w sypialni dla gości, każde jego nawet najmniejsze sapnięcie mnie wybudzało. Zostałam tylko ja i "Szwagier" ( tak mąż nazywa moją ciążową poduchę )
Cassie 65, Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Hej laseczki:)
Ja wczoraj miałam straszny bol miesiączkowy i do tego jakiś dziwny inny bol blisko pachwiny i z jednej strony, przestraszyłam się bo bolało mocno ale jak wzięłam nospe to wszystko mi przeszło na szczęście i nie wiem co to było ale zdenerwowałam się okrutnie.
Ze słodyczy to mam tylko ochote na gorzką czekolade i no owocki jem codziennie ale innym swinstw nie jem bo jak zjem co normalnie słodkiego to fatalnie się czuje, od razu brak energii i senność ale tak na maxa
Co do spania faceta osobno to u nas już to od jakiegoś 10tc tak jest, bo na początku miałam strasznie bezsenne noce i wstawanie do kubelka po 2-5razy, a jak się przewracam z boku na bok to jecze bo mnie kręgosłup boli i czasami spie dobrze ale często tez budze się i wierce a mój musi być wyspany a tak to miałby nocke z głowy. Spimy razem jak on ma wolne tylko.
Lambada i Anielle dzięki kochane za podpowiedz, wiec już wiem ze kupie łóżeczko/tapczanink ale taki 120 bo e 140 to mi się żadne nie podobają.
Moje piersi urosły może rozmiar ale mieszcze się w swoim największym staniku, fakt ledwo bo mi prawie sutki wypełzają z niego hahahha kupie sobie na bank jakiś w lidlu stanik ale nie wiem ile mam teraz pod biustem bo miałam 65-70E a teraz z 85E kupie i ze dwa może wezme, leginsy i dwie koszulki.
Dziewczynki taki twardy kawałek i wystający brzuch na chwilke to ja mam po orgazmie i po chwili mi się chowa ale w innym przypadku jeszcze nie miałam i teraz wiem o czym mowa
Ja detergenty dopiero zaczęłam uzywac sama jakos w 15tc a tak to mój się dobierał do nich tylko i nie pozwalał mi ich wachac bo i tak nie mogłam bo od razu niedobrze mi było, taki smród..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 11:37
-
Dobrze ze tez szybko mi przeszło ale potem zaczęłam w panike wpadac, bo Laura się nie odzywała a gadałam do niej i gadałam ale w końcu zaczęła brykac a już popłakałam się ze może cos nie tak jest ehhhh
-
dziewczyny ja po połówkowych u swojego gina, wszystko jest dobrze młody waży już 720 gram !! matko bosko jest kilka dni starszy niż z okresu to wynika ale to sie zgadza bo owu była wcześniej, termin na 29 lipca ale lakarz mówi ze tym to mamy sie nie sugerować bo młody i tak sam zdecyduje kiedy wyskoczyć serduszko ładnie (125 uderzeń), żadnych rozszczepów nie widać, wody płodowe ok itd,
powiedziałam lekarzowi o tych skurczach macicy i napiętym brzuchu że codziennie i niby nie boli ale jakieś to dziwne , to kazał podwoić dawkę asparginu czyli 2x2 tabletki dziennie. Młody ułożony miednicowo, ale to jeszcze się zmieni pewnie ze sto razy.
ogólnie super extra
zaczynają rosnąć te nasze szkraby. mój dokładnie 4 tyg temu miał 360 gram, a teraz 2x więcejMargaret.Se, moniadi, sisi, labamba, szarlo, Another, roslinka, Genshirin, llallka lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Neme super!!! niech rosnie kruszynka mała zdrowo, nic więcej się nie liczy:)
Który dokładnie u Ciebie teraz tc? czekam kochana na liste od Ciebie:) przyjmij zaproszenie:)
W końcu dodam i mój brzuszek bo jeszcze się nim nie chwaliłam:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/431b4cf708c0.jpgmoniadi, sisi, All4love, labamba, szarlo, Another, roslinka, llallka lubią tę wiadomość
-
dziewczynki czy Wy tez takie niezdecydowane się zrobiłyście???? bo ja to na maxa i ciagle tylko mysle jak cos kupie laurze albo teraz sobie te jeansy czy oddac cos a może wymienić ehhh wariacji można dostać hahah:)
-
Sisi - to chyba zaczne obserwowac bardziej swoj brzuch, czy sie nie wybrzusza
Bezpiecznej podrozy!!!!
Margaret - dobrze,ze wszystko juz jest ok! ale zapytaj lekarza, na pewno Cie uspoki!
Neme - gratulacje! super wieści! ale masz wielkiego Szkraba
Ja tez mam tak juz od 1,5 miesiąca problem ze snem...budze się około 2/3 w nocy na siku i potem przekręcam z boku na bok..i tak do 5/6 rano póki mój małżon nie wstanie do pracy...Wtedy jakoś udaje mi się zsanąć i dosypiam tak do 9 rano... Kiedyś mysłałam,że to dlatgo,że mój małżon tak chrapie...ale jednak to nie to...pare razy spalismy osobno i miałam tak samo :p
Mam też takiego poducho węża do spania,ale nie bardzo mi to pomaga:p czasem nawet przeszkadza,bo nie wiem co mam z tym zrobic:p
Może jak będę mieć jeszcze większy brzuszek zauważę różnice..
Dzisiaj wybieram sie do spowiedzi...mam nadzieje, ze nie bedzie problem z parkwoaniem pod kościołem (kościół taki co lubię jest koło biurowców i wszyscy tam parkują) i ze nie bedzie jeszcze dużej kolejki. Masakra z tym sikaniem...a jak jeszcze pomysle,ze jade w miejsce gdzie nie ma lazienki, to chce mi sie 3 razy czesciej na sama mysl :p
Ahh no i mam nadzieje,ze do niedzieli nie nagrzesze jak juz mi sie uda wyspowiadacMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Moje niezdecydowanie teraz polega bardziej na tym czy kasę, którą mam bardzij wydać na dom (ciągle wykańczamy, i jest parę rzeczy, które chcielibyśmy przed porodem juz miec...chocby szafa w ganku albo szafa w pokoju Maluszka (obydwie wnekowe), czy ogrodek dopieszczac, czy kupic dzidziusiowi jakies rzeczy czy sobie ciążowe....:p
Wszystko ważne i ciężko wybrać jak kasy nie zbywa:pMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Labamba, miewam podobne odczucia z tym siusianiem przed wyjazdem gdzieś zawsze z 3 razy idę siusiu żeby mi się potem nie chciało, a i tak się chce chyba nerwy tak działają
A propos grzeszenia, to my z mężem zdecydowaliśmy się w tym roku wybrać w Wielką Sobotę do spowiedzi okazja będzie, a przy tym i gwarancja, że nic się nie "uzbiera" po drodze
Ja to bym najpierw zrobiła to, co niezbędne na daną chwilę, a potem resztę -
Neme to ładnie waży to ja się boję ile Zośka już może mieć?! Na połowkowych w 22 tyg ważyła 400gram.
Margaret fajny masz ten brzuch. Ja za mało zdjęć sobie robię. Po ciąży nie będę wiedziała w ogóle jaki wielki brzuch miałam :p a niezdecydowana byłam zawsze. U mnie to norma, że coś kupię a za parę dni jadę oddać. Przypominam, że nie jestem mobilna a zakupy robię w Katowicach czyli komunikacja miejska. Stary to mnie wiecznie przdklinaMargaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość
-
Labamba też tak mam z tym sikaniem właśnie zwłaszcza przed podróżą. I na każdym postoju zawsze się załatwiam czy mi się chce czy nie żebym nie musiała kierowcy mówić żeby się zatrzymał jak coś bo mi się akurat chce :p
-
Neme gratuluję synusia W którym dokładnie tygodniu jestes?
Margaret super brzuszek, już nie ukryjesz
A ja chciałam się z wami pożegnać i życzyć Wesołych Świąt!!! Nie wiem jak będzie z dostępem do internetu w Polsce i czasem. Będę się starała was czytać ale nie wiem czy wyrobię z pisaniem. Wracamy w przyszłą środę wieczorem.
Jeszcze odnośnie ebaya, dzisiaj właśnie przyszła jedna wielka paka kurtek i kombinezonów zimowych, za wszystko dałam 15 funtów z przesyłką więc jakieś 75 zł. Połowę sobie zostawię, a resztę sprzedam albo oddam koleżance, też będzie mieć córeczkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da21dcf6f986.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daf410c7446d.jpgMargaret.Se, szarlo, Cassie 65, moniadi, Another, roslinka, Genshirin lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860