X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neme super:) wyslalam zaproszenie do Ciebie to prosze tutaj w wiadomosci mi wyslij:) a po wizycie jutrzejszej uzupełnienie, dziekowac:)

Ja jeszcze nie dotarlam do c&a i 5.10.15 a do lidla to pewnie z rana trza uderzyc tego 18tego:)

Cassie tez bym chciala jakies ciuszki dostac ale nie mam skad i jestem skazana na zakupki;) dla mnie to radosc nie do opisania no ale pare darmowek tez by sie przydalo.
    Cassie jakim cudem Ty wchodzisz w swoje spodnie bo ja jeansy juz dawno odstawilam a sportowe fakt jeszcze wejde ale po znizeniu pod brzuch troche mi sie wrzynaja tak czy siak ze za miesiac i o nich zapomne:) ja juz mam dwie pary spodni ciazowych i mi wystarczy a tak w ogole to nic wiecej zadnej bluzki nie kupilam jeszcze bo chodze w swoich uppssss sorki kosxule kupilam ale nie ciazowa a teraz taka super moda ze pare ciuszkow sobie kupilam ale w ktorych i po ciazy bede smigac:)

Dzisiaj Lauruni kupilam pajacyka cieplejszego i spioszka ale musze ocenic czy to faktyczne 62czy moze wieksze i sweterek z kapturkiem 56ale jak dla mnie to i wejdzie jak bedzie pomiedzy 62-68 i wszystko w promocji w snyku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:10

sisi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wy tak szalejecie z tymi ciuchami, a ja nic prawie nie mam dla dziecka, oprócz dwóch kocyków, wózka i 4 bodziaków :P Jakoś nie mam spiny, żeby teraz kupować. My planujemy zamówić paki używanych ciuszków na allegro bo tanio i spoko.

moniadi, sisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie teraz codziennie przychodzi paczka lub dwie z ebaya, listonosz juz zaczyna krzywo patrzeć ;)

Ewe dzięki za cynk z tym termometrem i nie czytaj tylko zza krzaków, odzywaj się częściej!!! Im więcej nas tym lepiej, tym bardziej, że większość dziewczyn uciekła na FB.

Właśnie ogarnęłam cały dom przed wyjazdem i zabieram się za obiad- makaron z łososiem, krewetkami i szpinakiem w sosie śmietanowym... :) Później muszę się jeszcze spakować.
    Acha i wygrałam właśnie aukcję na laktator Medela swing, więc kolejna rzecz z listy do odhaczenia!

Margaret.Se, ewe_a85, szarlo, kurkaSkiters lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • llallka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobna sytuacja z kurierami. Mój mąż się śmieje, że już pewnie z połową jestem po imieniu i że powinniśmy kanapę im wstawić, żeby chłopaki sobie odpoczęły ;)

Sisi nie wiem, gdzie w Polsce będziesz, ale pogodę będziesz miała iście brytyjską :) To żebyś jakiegoś szoku nie doznała- taki misz masz jaki jest dzisiaj, przynajmniej na pomorzu to jakaś masakra....

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę właśnie do Gdyni i widziałam, że maksymalna temperatura na jaką możemy liczyć to jakieś 7 stopni, ech... no trudno i tak większość czasu spędzimy na odwiedzaniu rodzinki ale kurtkę zimową zabieram ;)

19/02/2021 Anielka 2860
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi a te ciuszki na Ebayu to kupujesz używane??? właśnie tam weszłam i patrze co jest:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret no nie wiem jakoś się mieszczę jakoś w portki sprzed ciąży ale one ogólnie były większe bo nosiłam do nich pasek a teraz nie muszę..no i mają jeszcze trochę luzu :D i fajny materiał to był taki, że się rozciąga. Ale caaaaaluśką zimę w nich chodziłam i myślę, że lada dzień się przetrą w kroku :D mam jeszcze takie spoko drechy na gumce. Kupiłam za 2 dychy będąc już w ciąży. Też niby eska ale myślę, że spokojnie do końca w nich pośmigam i po ciąży też.

Wymyśliłam jak to zrobię z tym Lidlem. We wtorek pójdę na krzywą to będę musiała wstać bo w przychodni mam być po 7 niby. Wysiedzę tam do tej ok 9:30. Zjem i pojadę prosto do Lidla. Idealnie bo normalnie to wstaję koło 9/10 więc mogłabym zastać puste półki w sklepie ;p

Kurka ja tez nie mam nic i kompletnie nie mam spiny. Tylko jak dziewczyny tu napiszą o jakiejś mega promo to grzech nie skorzystać ;) Więc ja mam tylko to co w rossku kupiłam teraz. Ale tez bez szału tylko podstawy, no i to co mi teściowa niespodziewanie przyniosła wczoraj. Nie mam łóżeczka, wózka ani nic ;p Przecież będzie się musiało to jakoś do porodu uzbierać innej opcji nie ma więc co się mam spinać ;)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu ma być też termometr na podczerwień za 6 dych. Firma Sanitas to chyba stary Silvercrest, może któraś miała styczność z tym termometrem? Ja kiedyś robiłam test dwóch zwykłych elektronicznych termometrów i kilka razy w tym samym miejscu oba pokazywały różne wartości, więc nie ufam żadnemu termometrowi... Te na podczerwień są przynajmniej wygodne i szybkie, ale jeśli też wróżą temperaturę z fusów to i tak bez sensu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:22

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie no ja byłam zmuszona kupic kolejne dziny żeby w jednych nie chodzic jak lump:) dresowe jeszcze pochodze troszkę jak pisałam ale już mam tak dosyć dresów ze tylko koło domu w nich chodze:)
    Ty nie masz spiny na ciuiszki...a ja mysle ze mi odwala już na maxa bo nic innego nie robie bo albo po sklepach latam i jak cos kupie to mysle czy wymienić na większy rozmiar potem hahaha albo w necie szukam jak nie ciuszków to kocyków itp.:) szczerze to jestem w szoku ze kupiłam te jeansy wczoraj bo ja nawet dla mnie ciuchów i butów nie widze jak nie ja bo mam klapki na oczy na Laurunie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:28

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret no wiem! :D Po wynikach z nifty Ci tak odbiło :D ale dobrze, masz prawo tyle czekałaś na to dzieciątko to szalej ;)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

0S32p2.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak krótko, ale padam na twarz.

U nas jest chłopak potwierdzony w 100%. Teraz z mężem będziemy myśleć nad imieniem. Ma 443g i wszystko prawidłowe.

sisi, Cassie 65, All4love, moniadi, llallka, labamba, lenka.m, szarlo lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin gratuluję synusia <3

A na ebayu kupuję różnie, nowe i używane, albo całe paki ciuszków cześć używana, a część jeszcze z metkami.

Genshirin lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, gratuluję dobrych wieści :)
    Margaret, ładnie rozszalałaś się z tymi zakupami :) ale wcale Ci się nie dziwię, czerp radość z tego wszystkiego, należy się ;)
    Kurka, u mnie jeszcze większe pustki wyprawkowe niż u Ciebie. Jeden komplecik kupiłam tylko w ubiegłym tygodniu i skarpetki ;)

Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)

Uwazajcie z porzadkami, ja wlasciwie odpuscilam..staram sie na codzien zachowac porzadek, wiec licze na to,ze jak gruntownych porzadkow teraz nie zrobie nic sie nie stanie... Mąż da radę beze mnie :)

Margaret - ja wlasnie niedawno wzielam lozeczko od mojej siostry. Do tej pory spał w niej jej 4 letni synek. Ale już ciasnawo mu było - łóżeczko 120x60 :p

Anielle -trzymaj sie mocno....nerwy dodatkowe niepotrzebne! nie warto! dzielna jestes bardzo! ehh teraz naprawde doceniam, ze w Polsce jednak prawa kobiet sa bardzo chronione...

Neme - mam nadzieje,ze uwazasz na siebie i na detergenty, ktorych uzywasz do sprzatania?
    Dzieki za cynk z ubranakmi z lidla...Tez slyszalam o tych stanikach z lidla,ze sa super! pytanie tylko jaki rozmiar kupic? myslicie,ze nasz biust to sie duzo jeszcze powiekszy?
    A jesli chodzi o ten termometr...mam ten z lidla Sanitas i niestety mam odmienne zdanie...jeszcze mi sie nie zdarzylo,zeby kilka pomiarow wykonanych pod rzad wskazaly chociaz zbilzona temperature...rozstrzal potrafi byc o 3 stopnie!
    Ja mam generalnie malutki, i miseczki z A narazie tylko do B mi sie zwiekszyly

Sisi/Neme - a te skurcze to jaki to jest rodzaj bólu? od razu odróżniłyście je od kopniaczków Waszych Maleństw?

Sis - super ta szafa wyglada!!!! :)

Genshirin- gratulacje zdrowego chlopczyka :)

A ja tez bylam na zakupach i kupilam spodnie ciazwoe dla siebbie...i sliczny kocyk z przeceny z Biedronki dla dzidziusiów...kolor różowo/fioletowy z jednej strony, z drugiej biały w drukowane wzory.. niestety nie było bardziej chłopięcych kolorów..ale i tak kupiłam,bo mi sie podobał :p no i kosztował tylko 12zlł :p

Obżeram sie masakrycznie słodyczami i nie moge przestac,,,ehhh jak sobie z tym poradzic?:P

Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, kochane jestescie! Odrazu mi lepiej :) Powaznie, dzisiejszy dzien duzo lepszy, pomimo ze w pracy zapierdziel bo sezon na powaznie ruszyl a ja mam jeszcze kule u nogi w postaci nowej dzeiwczyny ktora nic nie kapuje. Ale dam rade, babki sa silne. Nie mam wyjscia wiec jakos to bedzie. Jeszcze tylko jutro do pracy a potem na swieta biore tydzien urlopu to troche sie daladuje. Potem juz byle do czerwca i kolo 10 w koncu urlop macierzynski !!!!

Sisi, jestes mega ze masz juz tak wszystko ogarniete: A ebaya to szczerze zazdroszcze, jak mieszkalam w Angli to pamietam ze tam mozna bylo super okazje wychaczyc a juz szczegolnie ubranka dzieciece.

Margaret my chyba mamy 70 na 140 lozeczko, jest naprawde duze i nawet 4latek moze w nim spokojnie spac jak ma powyjmowane szczebelki.

Genshirin gratuluje dobrych wiesci!!!

Odebralam wyniki krzywej cukrowej i sa super! Bardzo sie ciesze bo mi kiedys na czczo wysoki wyszedl i juz myslalam ze jest cos nie teges z cukrami a tu taka niespodzianka.

Dzisiaj mi pani w piekarni pyta czy termin juz niebawem :P Ja jej mowie ze dopiero na poczatek sierpnia to wielkie oczy zrobila! Chyba ten brzuch obolaly to faktycznie jakas faza wzrostu malego babla i mnie wybrzuszylo ;)

szarlo, Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba, co do słodyczy, to może na początek zastąpić je owocami? Mnie jak nachodzi ochota na słodkie, to wcinam jabłka i winogrona. Chociaż na dłuższą metę, to ciężko :) no i chyba ze słodkimi owocami też powinno się uważać.
    Co do staników w lidlu, to ja się czuję tam mocno dyskryminowana. Rozmiary od 80B? A co ze szczupłymi osobami, które tak jak ja noszą 70 :)?
    A co do porządków, ja nigdy nie lubiłam tego, więc teraz trochę wykorzystuję swój stan i się obijam ;p najwyżej kurze powycieram i łazienkę ogarnę, bez silnych detergentów oczywiście ;)
    Anielle, cieszę się, że dziś już lepszy dzień masz :) Oby tylko takie przytrafiały się do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 22:29

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja żrę tyle słodyczy :( już nie chce :D
    mi cycki jak nie rosły tak nie rosną. wciąż noszę staniki sprzed ciąży..dlatego nie kupię w tym lidlu bo znów nie bedę wiedziła jaki rozmiar.

0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak sobie myślę..ze ja to się z tymi detergentami od początku ciąży bardzo się nie oszczędzam. Cały czas cif, domestos i już nie wspomnę jak na Boże Narodzenie ale to akurat mąż myl piekarnik jakimś fes mocnym ustrojstwem. To do dziś ten smród wydobywa się z odpalonego piekarnika. BTW może macie jakoś się sposób na smierdzacy piekarnik? :D
    Jak detergenty mogą zaszkodzić maluszkowi? Albo nie wiem czy chce to jeszcze teraz wiedzieć..

0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma stwierdzonych jakichś szczególnych działań środków czystości na dzieci w brzuszkach. Farby i inne chemikalia jakieś, owszem, ale z tego, co czytałam to rozsądne stosowanie detergentów nie powinno zaszkodzić maluszkom. Ale ja tam wolę dmuchać na zimne.
    Co do piekarnika Cassie, to nie pomogę :) Słyszałam o sodzie, ale to raczej do czyszczenia piekarnika, a nie usuwania zapachów po detergentach... chociaż może akurat zadziała ;)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monadi tnący brzytwy się chwyta. Ten zapach będzie mnie już prześladowal na wieki wieków. Najgorszy ciążowy smród i jeszcze kebab :p reszta mi poprzechodziła na szczęście

moniadi, sisi lubią tę wiadomość

0S32p2.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ