Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Neme super:) wyslalam zaproszenie do Ciebie to prosze tutaj w wiadomosci mi wyslij:) a po wizycie jutrzejszej uzupełnienie, dziekowac:)
Ja jeszcze nie dotarlam do c&a i 5.10.15 a do lidla to pewnie z rana trza uderzyc tego 18tego:)
Cassie tez bym chciala jakies ciuszki dostac ale nie mam skad i jestem skazana na zakupki;) dla mnie to radosc nie do opisania no ale pare darmowek tez by sie przydalo.
Cassie jakim cudem Ty wchodzisz w swoje spodnie bo ja jeansy juz dawno odstawilam a sportowe fakt jeszcze wejde ale po znizeniu pod brzuch troche mi sie wrzynaja tak czy siak ze za miesiac i o nich zapomne:) ja juz mam dwie pary spodni ciazowych i mi wystarczy a tak w ogole to nic wiecej zadnej bluzki nie kupilam jeszcze bo chodze w swoich uppssss sorki kosxule kupilam ale nie ciazowa a teraz taka super moda ze pare ciuszkow sobie kupilam ale w ktorych i po ciazy bede smigac:)
Dzisiaj Lauruni kupilam pajacyka cieplejszego i spioszka ale musze ocenic czy to faktyczne 62czy moze wieksze i sweterek z kapturkiem 56ale jak dla mnie to i wejdzie jak bedzie pomiedzy 62-68 i wszystko w promocji w snyku:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:10
sisi lubi tę wiadomość
-
Kurde, wy tak szalejecie z tymi ciuchami, a ja nic prawie nie mam dla dziecka, oprócz dwóch kocyków, wózka i 4 bodziaków
Jakoś nie mam spiny, żeby teraz kupować. My planujemy zamówić paki używanych ciuszków na allegro bo tanio i spoko.
moniadi, sisi, Cassie 65 lubią tę wiadomość
-
Do mnie teraz codziennie przychodzi paczka lub dwie z ebaya, listonosz juz zaczyna krzywo patrzeć
Ewe dzięki za cynk z tym termometrem i nie czytaj tylko zza krzaków, odzywaj się częściej!!! Im więcej nas tym lepiej, tym bardziej, że większość dziewczyn uciekła na FB.
Właśnie ogarnęłam cały dom przed wyjazdem i zabieram się za obiad- makaron z łososiem, krewetkami i szpinakiem w sosie śmietanowym...Później muszę się jeszcze spakować.
Acha i wygrałam właśnie aukcję na laktator Medela swing, więc kolejna rzecz z listy do odhaczenia!Margaret.Se, ewe_a85, szarlo, kurkaSkiters lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
U mnie podobna sytuacja z kurierami. Mój mąż się śmieje, że już pewnie z połową jestem po imieniu i że powinniśmy kanapę im wstawić, żeby chłopaki sobie odpoczęły
Sisi nie wiem, gdzie w Polsce będziesz, ale pogodę będziesz miała iście brytyjskąTo żebyś jakiegoś szoku nie doznała- taki misz masz jaki jest dzisiaj, przynajmniej na pomorzu to jakaś masakra....
sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Jadę właśnie do Gdyni i widziałam, że maksymalna temperatura na jaką możemy liczyć to jakieś 7 stopni, ech... no trudno i tak większość czasu spędzimy na odwiedzaniu rodzinki ale kurtkę zimową zabieram20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Sisi a te ciuszki na Ebayu to kupujesz używane??? właśnie tam weszłam i patrze co jest:)
-
Margaret no nie wiem jakoś się mieszczę jakoś w portki sprzed ciąży ale one ogólnie były większe bo nosiłam do nich pasek a teraz nie muszę..no i mają jeszcze trochę luzu
i fajny materiał to był taki, że się rozciąga. Ale caaaaaluśką zimę w nich chodziłam i myślę, że lada dzień się przetrą w kroku
mam jeszcze takie spoko drechy na gumce. Kupiłam za 2 dychy będąc już w ciąży. Też niby eska ale myślę, że spokojnie do końca w nich pośmigam i po ciąży też.
Wymyśliłam jak to zrobię z tym Lidlem. We wtorek pójdę na krzywą to będę musiała wstać bo w przychodni mam być po 7 niby. Wysiedzę tam do tej ok 9:30. Zjem i pojadę prosto do Lidla. Idealnie bo normalnie to wstaję koło 9/10 więc mogłabym zastać puste półki w sklepie ;p
Kurka ja tez nie mam nic i kompletnie nie mam spiny. Tylko jak dziewczyny tu napiszą o jakiejś mega promo to grzech nie skorzystaćWięc ja mam tylko to co w rossku kupiłam teraz. Ale tez bez szału tylko podstawy, no i to co mi teściowa niespodziewanie przyniosła wczoraj. Nie mam łóżeczka, wózka ani nic ;p Przecież będzie się musiało to jakoś do porodu uzbierać innej opcji nie ma więc co się mam spinać
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
W Lidlu ma być też termometr na podczerwień za 6 dych. Firma Sanitas to chyba stary Silvercrest, może któraś miała styczność z tym termometrem? Ja kiedyś robiłam test dwóch zwykłych elektronicznych termometrów i kilka razy w tym samym miejscu oba pokazywały różne wartości, więc nie ufam żadnemu termometrowi... Te na podczerwień są przynajmniej wygodne i szybkie, ale jeśli też wróżą temperaturę z fusów to i tak bez sensu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:22
-
Cassie no ja byłam zmuszona kupic kolejne dziny żeby w jednych nie chodzic jak lump:) dresowe jeszcze pochodze troszkę jak pisałam ale już mam tak dosyć dresów ze tylko koło domu w nich chodze:)
Ty nie masz spiny na ciuiszki...a ja mysle ze mi odwala już na maxa bo nic innego nie robie bo albo po sklepach latam i jak cos kupie to mysle czy wymienić na większy rozmiar potem hahaha albo w necie szukam jak nie ciuszków to kocyków itp.szczerze to jestem w szoku ze kupiłam te jeansy wczoraj bo ja nawet dla mnie ciuchów i butów nie widze jak nie ja bo mam klapki na oczy na Laurunie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:28
-
Przepraszam, że tak krótko, ale padam na twarz.
U nas jest chłopak potwierdzony w 100%. Teraz z mężem będziemy myśleć nad imieniem. Ma 443g i wszystko prawidłowe.sisi, Cassie 65, All4love, moniadi, llallka, labamba, lenka.m, szarlo lubią tę wiadomość
-
Genshirin gratuluję synusia
A na ebayu kupuję różnie, nowe i używane, albo całe paki ciuszków cześć używana, a część jeszcze z metkami.Genshirin lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Genshirin, gratuluję dobrych wieści
Margaret, ładnie rozszalałaś się z tymi zakupamiale wcale Ci się nie dziwię, czerp radość z tego wszystkiego, należy się
Kurka, u mnie jeszcze większe pustki wyprawkowe niż u Ciebie. Jeden komplecik kupiłam tylko w ubiegłym tygodniu i skarpetki
Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Uwazajcie z porzadkami, ja wlasciwie odpuscilam..staram sie na codzien zachowac porzadek, wiec licze na to,ze jak gruntownych porzadkow teraz nie zrobie nic sie nie stanie... Mąż da radę beze mnie
Margaret - ja wlasnie niedawno wzielam lozeczko od mojej siostry. Do tej pory spał w niej jej 4 letni synek. Ale już ciasnawo mu było - łóżeczko 120x60 :p
Anielle -trzymaj sie mocno....nerwy dodatkowe niepotrzebne! nie warto! dzielna jestes bardzo! ehh teraz naprawde doceniam, ze w Polsce jednak prawa kobiet sa bardzo chronione...
Neme - mam nadzieje,ze uwazasz na siebie i na detergenty, ktorych uzywasz do sprzatania?
Dzieki za cynk z ubranakmi z lidla...Tez slyszalam o tych stanikach z lidla,ze sa super! pytanie tylko jaki rozmiar kupic? myslicie,ze nasz biust to sie duzo jeszcze powiekszy?
A jesli chodzi o ten termometr...mam ten z lidla Sanitas i niestety mam odmienne zdanie...jeszcze mi sie nie zdarzylo,zeby kilka pomiarow wykonanych pod rzad wskazaly chociaz zbilzona temperature...rozstrzal potrafi byc o 3 stopnie!
Ja mam generalnie malutki, i miseczki z A narazie tylko do B mi sie zwiekszyly
Sisi/Neme - a te skurcze to jaki to jest rodzaj bólu? od razu odróżniłyście je od kopniaczków Waszych Maleństw?
Sis - super ta szafa wyglada!!!!
Genshirin- gratulacje zdrowego chlopczyka
A ja tez bylam na zakupach i kupilam spodnie ciazwoe dla siebbie...i sliczny kocyk z przeceny z Biedronki dla dzidziusiów...kolor różowo/fioletowy z jednej strony, z drugiej biały w drukowane wzory.. niestety nie było bardziej chłopięcych kolorów..ale i tak kupiłam,bo mi sie podobał :p no i kosztował tylko 12zlł :p
Obżeram sie masakrycznie słodyczami i nie moge przestac,,,ehhh jak sobie z tym poradzic?Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, kochane jestescie! Odrazu mi lepiej
Powaznie, dzisiejszy dzien duzo lepszy, pomimo ze w pracy zapierdziel bo sezon na powaznie ruszyl a ja mam jeszcze kule u nogi w postaci nowej dzeiwczyny ktora nic nie kapuje. Ale dam rade, babki sa silne. Nie mam wyjscia wiec jakos to bedzie. Jeszcze tylko jutro do pracy a potem na swieta biore tydzien urlopu to troche sie daladuje. Potem juz byle do czerwca i kolo 10 w koncu urlop macierzynski !!!!
Sisi, jestes mega ze masz juz tak wszystko ogarniete: A ebaya to szczerze zazdroszcze, jak mieszkalam w Angli to pamietam ze tam mozna bylo super okazje wychaczyc a juz szczegolnie ubranka dzieciece.
Margaret my chyba mamy 70 na 140 lozeczko, jest naprawde duze i nawet 4latek moze w nim spokojnie spac jak ma powyjmowane szczebelki.
Genshirin gratuluje dobrych wiesci!!!
Odebralam wyniki krzywej cukrowej i sa super! Bardzo sie ciesze bo mi kiedys na czczo wysoki wyszedl i juz myslalam ze jest cos nie teges z cukrami a tu taka niespodzianka.
Dzisiaj mi pani w piekarni pyta czy termin juz niebawemJa jej mowie ze dopiero na poczatek sierpnia to wielkie oczy zrobila! Chyba ten brzuch obolaly to faktycznie jakas faza wzrostu malego babla i mnie wybrzuszylo
szarlo, Genshirin, sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Labamba, co do słodyczy, to może na początek zastąpić je owocami? Mnie jak nachodzi ochota na słodkie, to wcinam jabłka i winogrona. Chociaż na dłuższą metę, to ciężko
no i chyba ze słodkimi owocami też powinno się uważać.
Co do staników w lidlu, to ja się czuję tam mocno dyskryminowana. Rozmiary od 80B? A co ze szczupłymi osobami, które tak jak ja noszą 70?
A co do porządków, ja nigdy nie lubiłam tego, więc teraz trochę wykorzystuję swój stan i się obijam ;p najwyżej kurze powycieram i łazienkę ogarnę, bez silnych detergentów oczywiście
Anielle, cieszę się, że dziś już lepszy dzień maszOby tylko takie przytrafiały się do końca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 22:29
-
a ja żrę tyle słodyczy
już nie chce
mi cycki jak nie rosły tak nie rosną. wciąż noszę staniki sprzed ciąży..dlatego nie kupię w tym lidlu bo znów nie bedę wiedziła jaki rozmiar. -
I tak sobie myślę..ze ja to się z tymi detergentami od początku ciąży bardzo się nie oszczędzam. Cały czas cif, domestos i już nie wspomnę jak na Boże Narodzenie ale to akurat mąż myl piekarnik jakimś fes mocnym ustrojstwem. To do dziś ten smród wydobywa się z odpalonego piekarnika. BTW może macie jakoś się sposób na smierdzacy piekarnik?
Jak detergenty mogą zaszkodzić maluszkowi? Albo nie wiem czy chce to jeszcze teraz wiedzieć.. -
Chyba nie ma stwierdzonych jakichś szczególnych działań środków czystości na dzieci w brzuszkach. Farby i inne chemikalia jakieś, owszem, ale z tego, co czytałam to rozsądne stosowanie detergentów nie powinno zaszkodzić maluszkom. Ale ja tam wolę dmuchać na zimne.
Co do piekarnika Cassie, to nie pomogęSłyszałam o sodzie, ale to raczej do czyszczenia piekarnika, a nie usuwania zapachów po detergentach... chociaż może akurat zadziała
-
Monadi tnący brzytwy się chwyta. Ten zapach będzie mnie już prześladowal na wieki wieków. Najgorszy ciążowy smród i jeszcze kebab :p reszta mi poprzechodziła na szczęście
moniadi, sisi lubią tę wiadomość