Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobry kobitki.
Ja wracam do życia po weekendzie na kociej wystawie . Wyprawkę zacznę kompletować jak posprzątamy piwnicę, bo mam tam ciuchy po Julasie. Musimy przejrzeć co się nadaje, co nie. I wtedy będziemy decydować co jesio trzeba kupić.
A co do rozmiaru ubranek - to nie przejmujcie się rozmiarami z metki laski. To i tak nie ma znaczenia. Julasowi musiałam mniejszych ciuchów dokupować, bo się mały urodził, a te potem - czy 56 czy 62 to żadna różnica.sisi lubi tę wiadomość
-
Genshirin i Neme, kciukam za polowkowe.
Anielle, sle cieple mysli, jestes mega dzielna. Ja w domu jestem i wsztstko mnie wkurza, takze to chyba hormony.
Zauwazylam kilka dni temu, ze znowu cyce mi urosly, tez tak macie? Niby fajnie, ale zdazylam sie przyzwyczaic do poprzednich
Ja czuje vos dxiwndgo z lewej strony, prxy pidnoszeniu sie przez lewy bok lub kladzeniu sie na nim czuje ja srodku po lewej hakby mi sie cos ram rozrywalo, bol do przezyci, krotki, ale wkurzajacy, kojarze to z rozciagajacym sie miesniem.
Pepek mnie nie boli, ale coraz bardziej wychodzi, moze zacznie, choc wole to ominac.
Genshirin lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Hej dziewczynki:)
Pozniej Was kochane nadrobie bo niedlugo lece na kolejne zakupki:) wczoraj kupilam sobie jeansy a Lauruni opaseczke, czapeczke, buciki,bodziaka,spiochy, pajacyka i wszystko z zajaczkiem:) ale nie swiatecznym hehe
Sisi pisalas jakis czas temu ze bedziesz wieszac w nowej szafie sukieneczki dla swojej ksiezniczki. Gdzie kupujesz te sukieneczki od jakiego rozmiaru? Mi jeszcze rzadna sukienka nie wpadla w oko i do tego rajstopki kupujesz czy podziaka pod????
Aniele kurcze wspolczuje ale dasz rade kochana:* dobrze ze sie wyzalilas bo to zawsze pomaga a my jestesmy tu po to zeby sobie pomagac:) moze poudawaj ze cos strasznie cie boki brzuch np kurcze sama nie wiem. Nie sadzilam nigdy ze Polska okaze sie najlepszym krajem do bycia w ciazy... -
Wiecie co moja waga zaczyna rosnac coraz szybciej w gore i kolejne prawie pol kilo w gore.
Mam jeszcze pytanko co do ciuszkow bo zdalam sobie sprawe ze bodziaki, spioszki i cala reszte kupuje cieniutkie a przeciez juz w pazdzierniku moze byc zimno i to bardzo ale jakos nie widze grubszych ciuszkow a same cieniasy. Kupujecie tez grubsze ciuszki????
Sorki ale sie powtorze z kolejnym pytaniem ale kalafior i nie moge sobie przypomniec i odszukac po ile ciuszkow bodziaki,spioszki itp na dany rozmiar kupujecie????? Bo nie wiem czy nie za bardzo pogalopowalam:) -
Anielle a w tym łóżeczku co spi Twoja córeczka to ma dł 120 czy 140cm????
Juuli lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Anielle a nie możesz sobie chodzby dwóch dni wolnego wziąć? Może jakbyś dycha to by Ci przeszło? Strasznie mi przykro, że musisz się tak męczyć. Takie to głupie. Ja mogłam iść na l4 w każdej chwili. A chodziłam i chodziłam sama nie wiem po co bo nic mi za to nie przysługiwało. Wszyscy się stukalo tylko w glowe po co? A Tobie jest tak bardzo potrzebne już to wolne i nie masz opcji..
Genshirin ja byłam na dwóch godzinach póki co. Nie mam za bardzo porównania bi to moja pierwsza szkoła rodzenia ale wydaje się być całkiem sensownie. Zawsze się dowiem czegoś nowego. Mają też opcje wykupienia jogi przed zajęciami. Cały kurs trwa 10tyg i ogólnie jest bezpłatny trzeba tylko 150zl dopłacić za os.towarzyszaca i za tą jogę jeśli chcesz 100zl. Niestety nie wiem jak w Kato wygląda sytuacja i cxy ta sama położna prowadzi zajęcia. Mogę się dowiedzieć jutro jeśli chcesz
Genshirin lubi tę wiadomość
-
Hej.
Anielle podziwiam Cię, że dajesz radę ale jak się nie ma wyboru to trzeba, kobietki to jednak silne stworzenia, facet pewnie by usiadł i się poddał
Kiedy najwcześniej możesz zacząć macierzyński albo kiedy planujesz iść na swój?
Neme te skurcze to przepowiadające, jak czytam o teraźniejszych tygodniach ciąży na różnych portalach to wszędzie o tym trąbią, póki nie boli to nic groźnego. Mnie najczęściej łapią w nocy, dzisiaj miałam pobudkę na siusiu o 4 rano to też wymacałam mega twarda kulę na brzuchu ale zaraz puściło.
Pępek mnie nie boli ale po bokach kłuje i ciągnie, wczoraj na zakupach przebiegaliśmy przez przejście i zaraz musiałam usiąść, odpocząć i czekać aż kłucie przejdzie.
A co do ciuszków to na pewno mam za dużo ale i tak ciągle myślę czy czegoś nie dokupić bo może zabraknie. Mam kilka cieplejszych pajacy na rozmiar 56-62, na chłodniejsze noce. A sukienusie udało mi się wyrwać na ebayu, połowy pewnie nie zdążę ubrać ale kosztowały groszę więc nie było szkoda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f75daf569dea.jpg
neme, Najmłodsza_staraczka, Margaret.Se, llallka, moniadi, roslinka, delilah11, Kasiula09, All4love, Genshirin lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi jak Ty masz to cudnie zorganizowane! Ja póki co wciskam wszystko do komody, którą kupiłam z myślą o maleństwie, a ale tam już wdał sie nieład, o braku miejsca nie wspomnę... Też myślałam o systemie takich pudełek ale mój mąż się ze mnie śmieje, że to zabawa na tydzień a potem wszystko będę wrzucała na jedną kupkę
-
Sisi to ja myslalam ze mam sporo ciuszkow ale przy Tobie jestem cienki bolek hehe ale to zapewne przez tatusia co patrzy na wszystko i mowi ile ona ma juz ciuszkow:) a wiadomo jak facet to widzi x10:)
Ja to raczej drozsze ciuszki kupuje ale musze wiecej w pepco bo tam najtaniej ale malo co mi sie podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:45
-
Na początku też miałam wszystko wrzucone w szufladę pod łóżkiem ale jak już kupiliśmy szafę to miałam samą przyjemność z układania tych maleństw
Margaret czasami aż mi głupio samej przed sobą, że tak oszczędzam na ciuszkach dla malutkiej ale połowa jak nówka, bardzo dobrych firm za 1/3 ceny, a wydatków nadal sporo więc trzeba znaleźć jakiś kompromis
Zaraz idę wytaszczyć walizkę i zaczynam się pakować na wyjazd do PL. Już się nie mogę doczekać, a najbardziej wizyty za tydzień W końcu zobaczę malutką po ponad 5 tygodniach!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:56
moniadi, santoocha lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi ja tez ogladam jakies ciuszki uzywane ale albo nie na ten sezon albo mi sie nie podoba a moj to sie zdziwil ze ogladam uzywane hehe. Ja mam taki gust jak ja to mowie zjeba...hehe bo nie widzac ceny pokaxuje rzeczy ktore mi sie podobaja i lapie sie za glowe a to dotyczy wszystkiego:) troche wspolczuje mojemu bo teraz dwie ksiezniczki ma i on sie smieje ze chleb z cebula bedzie jadl i spal na podlodze zeby nam dogodzic:D
sisi lubi tę wiadomość
-
margaret jeżeli chcesz to podaj maila mi na priv to wyślę Ci moją listę wyprawkową bo ja tam sobie napisałam czego ile mniej więcej potrzebuję na start włączając ciuszki, tylko że ja mam na chłopca, czyli sukienek tam nie znajdziesz w ogóle jak już pisałam, jutro mam w szkole rodzenia o wyprawce i pielęgnacji więc jutro uzupełnie tą listę w tym kierunku i mogę podesłać
Sisi mistrz !
ja kupuję ciuszki w tych sklepach typu smyk, C&A, HM, lidl, 5.10.15, w niemieckim Family i w pepco, ale raczej w promocjach tzn rzucam się na wyprzedaże no i na domodi.pl super znalazłam tanie ciuszki polskich producentów, bardzo dobre jakościowo, polecamsisi, moniadi lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Ja stwierdziłam, że nie będę nic kupować z ciuszków. No chyba że coś mi bardzo przypadnie do gustu. Wczoraj mi teściowa przyniosła parę ubranek właśnie z pepco. Sama też bym te same kupiła więc nie mam za złe. Pozatym mam dostać od koleżanki i kuzynki więc to smole myślę że się nazbiera. A jak nie to coś podokupuje. W każdym razie nago Zosia na pewno nie będzie chodzić a właściwie to leżeć
sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
a właśnie dziewczyny w Lidlu od 18.04. będą ciuszki dla dzidziów i będą staniki do karmienia, podobne te z lidla są fajne i usztywniane trochę, ładnie wyglądają, będzie termometr bezdotykowy za 59 zł itd więc warto się wybrać
Cherry polecała termometr z microlife widziałam za około 80 zł , nie wiem czy ten lidlowy będzie też dobry ... no ale mozna rozważyćneme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Cassie też bym chętnie pozbierała ciuszkową wyprawkę po kuzynkach ale niestety u mnie same dziewczyny się rodziły niedawno a chłopcy mają po 5 lat więc tylko jakieś takie szczątkowe najmniejsze rozmiary 50stki uniwersalne po tych dziewczynkach dostane a tak to niestety, trzeba kupować
Cassie 65 lubi tę wiadomość
neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Też będę polować na Lidla, bo widziałam że będą też tanie bluzki, sukienki i leginsy ciążowe
PS. Właśnie sobie wyobraziłam grono cięzarnych babek bijących się o ostatnie bodziaki jak o tego robota kuchennego ostatnio xDWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 14:10
moniadi lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Ej dziewczyny a jak to jest z tymi zakupami w Lidlu? Chodzi mi o asortyment czy rzucają po 1 sztuce czy jest sens? Bo w biedrze jak coś rzucają to jest spoko czasem nawet po 16tej odzie coś zebrać jeszcze. Ale nie wiem jak Lidl no nie mam u siebie na dzielni i rzadko robię tam zakupy :p mobilna też nie jestem więc wycieczka na 3h conajmniej mi się szykuje
A oglądałam te brodziki..i to wszystko ma sens zwłaszcza, że są na serio całkiem ładne i unisexy głównie getry też by siadł dla mnie bo postanowiłam nie kupować spodni ciążowych. Pierdziele to. Chyba że bardzo będą potrzebne to jakieś stare przerobię u krawcowej bo mam w pit takich spodni -
Co do używanych ciuszkow, to ja akurat nie mam szczęścia jakoś trafić na dobre i ładne rzeczy. A z chęcią bym się zaopatrzyła w takie. Za to te lidlowskie promo fajne sa. Szkoda, że ja będę mogła dopiero po 18 go odwiedzić. U mnie zazwyczaj szybko poprzebierają co lepsze modele. Także co do Twojego pytania Cassie, to trochę tego asortymentu mają, ale jak jest dobra okazja na coś, to ludzie stoją od rana w kokejkach, byle się załapać. Przynajmniej tak to u mnie wygląda.
All4love, Twoje wyobrażenia wcale nie muszą odbiegać od rzeczywistości
Sisi, masz pięknie uporzadkowana szafę
sisi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny sorki, że tak was czytam zza krzaków cały czas i wybaczcie, że się wtrące
ale co do termometru bezdotykowego z lidla ten sam na allegro kosztuje 31zł
Cassie 65 u nas w lidlu jak jest fajny towar to ludzie stoją pod drzwiami i czekają aż otworzą sklep. Też bym chciała "zapolować" na staniki i ubranka, ale wizja tych kobiet przepychających się przy tych koszach mnie przeraża
Pozdrawiam i czytam was dalej zza krzaka hyhysisi lubi tę wiadomość