X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 6. miesiąc <3

Każda z nas tyje w indywidualnym tempie, wszystko zależy od wagi sprzed ciąży.

Tutaj jest kalkulator wagi w ciąży, można sobie sprawdzić ile powinnyśmy przytyć i ile nas jeszcze czeka kilogramów :)
    http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten kalkulator i według niego jestem idealnie w normie ;) Wychodzi na to, że wszystkie macie ostrą niedowagę z tymi +3-5kg ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

U mnie tez niedowaga na tym kalkulatorze:)

Ja od wczoraj mam fatalny humor,moj stwierdzil ze jak za duzo pracuje to nie ma czasu zeby mnie poprzytulac nawet a ja od razu nerwowa sie robie. Dzisiaj mam wolne ja sie poplakalam jak mnie przytulil hehe i juz jest lepiej:) matko hormony ostro mi szaleja.

Dzisiaj kolejny przystojniak i jeden z moich ulubiencow ale aktorow snil mi sie mlody Robert De Niro:) ale mnie bajerowal i co nieco bylo:D kurcze skad te sny mi sie biora bo ani o nich nie mysle bo nie mam glowy do tego ani nie ogladalam nic z nimi a tu takie sny jak nigdy hehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:01

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, zazdroszczę Twoich snów ;)

Halo, halo dziewczyny co u was, odezwijcie się! :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Basha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złożyłam dziś wniosek o urlop na maj i czerwiec :) a w lipcu mam nadzieję dostanę zwolnienie. Policzyłem, że jeszcze 6 albo 7 razy muszę się pojawić w pracy, bo chodzę dwa razy w tygodniu, a reszta zdalnie. Czuję się jak dziecko przed wakacjami :)

Margaret.Se, roslinka, All4love, sisi, moniadi, Genshirin lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki w ten piękny słoneczny poniedziałek :)
    Nie nadrobie Was, ale widziałam same dobre wieści z wizyt także gratuluję Wam wszystkim :)
    Widzę, że u Was zakupowe szaleństwo w pełni a ja czekam do piątku bo mam połówkowe, żeby już wiedzieć czy sisior czy pipka :D I wtedy przystąpić do zmasowanego ataku na sklepy bo jak na razie nic nie mam :P Ale na strychu czeka masa rzeczy po dzieciaczkach siostry więc w sumie może 1/2 zakupów mam z głowy :D
    Mi teraz też waga ruszyła jak szalona, ale i apetyt mi dopisuje ;) Czekam aż mi brzuszek ciążowy "wyskoczy" bo na razie zimówka tylko dominuje :P

Zdarzają się Wam takie osłabnięcia? Bo mi wczoraj pierwszy raz tak się przydarzyło - akurat w kościele! Podczas kazania, nie wiem jak to się nazywa ale wczoraj było na stojąco bo księża czytali jak doszło do ukrzyżowania Jezusa i w trakcie czuję, że mi gorąco, później zimno, serce bije szybciej i mroczki mam przed oczami :/ Musiałam usiąść, nawet jakiś starszy pan za mną cukierka mi proponował ;) Posiedziałam i było lepiej ale liczyłam minuty do końca mszy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha szacun, że jeszcze pracujesz! Ja od 6 tygodnia jestem na zwolnieniu... :)

• Basha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka, mi się raz zdarzyło, że przestałam na chwilę widzieć. Zrobiło mi się słabo, a potem czarno przed oczami, chociaz wszystko słyszałam co się dzieje. Akurat byłam w drodze do endokrynologa, który stwierdził, że to się zdarza w ciąży i żeby nie stać za dużo, szczególnie z rana. To podobno przez to, że ma się w ciąży niskie ciśnienie i dużo krwi do macicy płynie. Podał mi nawet fachową nazwę tego zjawiska, ale zapomniałam :)

A do pracy chodzę, żeby trochę między ludźmi poprzebywać, bo w domu cały dzień sama chyba bym się zanudziła. Tam gdzie mieszkam nikogo prawie nie znam, więc to dla mnie rozrywka :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak po operacji, jak wstałam po całej dobie leżenia - na dobrą minutę całkowicie straciłam wzrok, straszne uczucie :/
    przecież to normalne, że zapomniałaś :P W naszym stanie żadna nowość ;)
    A ja chętnie się nudzę ;) A jak mam ochotę iść między ludzi to z koleżankami się umawiam i potrzeba kontaktu z ludźmi zaspokojona :D A ja mam taki charakter pracy, że bym się męczyła i do tego "przyjazne" koleżanki w pokoju :P Także się cieszę tym wypoczynkiem.

moniadi lubi tę wiadomość

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Chyba wychodzi na to, że ja też dziś rozpoczynam 6 miesiąc :)
    Na temat wagi, to ja się lepiej nie wypowiadam, wrasta bardzo szybko :) aczkolwiek wg tego kalkulatora, który zamieściłyście, to jeszcze 1kg mi brakuje do normy :)
    Roslinka, przy dłuższym staniu, takie osłabnięcia mogą się zdarzyć. Basha bardzo ładnie to wytłumaczyła :) mi właśnie w sobotę na zakupach delikatnie zaczęło się robić słabo, ale na szczęście szybko przeszło.
    I wiecie co? Chyba wiem, czemu miałam problem z tym rossmannem. Dzisiaj podejmuję kolejną próbę, a tam wyskakuje aplikacja na telefon do pobrania i teraz działa mi to mobilnie bez zarzutu. A na stronie programu rossnę wyskakuje mi błąd i wyrzuca na główną. Szkoda tylko, że nie zdążyłam się na normalną kartę załapać, nie przepadam za tymi mobilnymi nowościami...
    A w piątek przyszło mi moje pierwsze skromne zamówienie dla maluszka :) przesłodkie są te ubranka dla dzieci, już się nie mogę doczekać kolejnych zakupów :) ale tym razem chyba wybiorę się stacjonarnie gdzieś :)
    Oo, i dziś miałam pierwsze spotkanie z położną w ramach wizyt edukacyjnych. Bardzo pozytywna Pani, z doświadczeniem,, ale pierwsze spotkanie żeśmy przegadały o pierdołach ;). Dostałam od niej listę tematów i mam wybrać, które najbardziej by mnie interesowały i które przerobimy w pierwszej kolejności.I tak ciągle zastanawiam się, czy zapisać się jeszcze do przyszpitalnej szkoły rodzenia, czy nie... Wy w większości się już pozapisywałyście z tego, co pamiętam, nie?

sisi lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema! Ja dziś myje okna u mamy. Szlag mnie trafia w sumie ze ja w szóstym miesiącu muszę skakać po drabinie i stole. Ale mama nie domaga ojciec- szkoda gadać.. Odkąd go znam w domu nie zrobił ani niebposprzatal NIC ah myje tylko po sobie zawsze jeden talerzyk albo kubeczek a jak są naczynia w zalewie to haja że on po sobie myje a my co? No nie ważne. Mojego męża właśnie dlatego nie poproszę żeby myl te okna no bo aż głupio a jakby miałby to mój brat robić to mama by się nawet na święta Bożego Narodzenia nie doczekała. No i nie ma opcji. Tylo ja zostałam :/ ale robię to za przeproszeniem na takim wkurwie dziś ze szybko pójdzie :D później chce rozpocząć sezon rowerowy ale nie wiem czy dziś się wyrobię i czy w ogóle będę miała moce jeszcze :D

U mnie według tego kalkulatorowa waga całkiem całkiem w sam raz :)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, Cassie, ale Cię też spotkało... Współczuję, że spadło to na Ciebie. Uważaj tylko podwójnie na siebie! U mnie mąż dziś machnął dwa okna przed pracą, ciekawe kiedy umyje pozostałe 4, bo od jutra zapowiadają się deszcze co chwila...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ostrożnie myj. W ogóle gratuluję dobrej formy, mnie od rana brzuch napierdziela jak na okres. Znowu się rozrastam. A i mam pytanie do tych z bardziej rozrośniętymi brzuchami - czy wy też czujecie takie denerwujące mrowienie/swędzenie na brzuchu? Swędzi mnie w w prawym górnym boku, od okolic pępka do cycka... Nie mam jak iść do lekarza, bo wyjechałam daleko hen do rodziców już na święta.
    No i ja też się witam w 6 miesiącu :)
    Basha ja chyba też idę na urlop od maja, bo już coraz ciężej i brzuch boli przy chodzeniu. Stwierdziłam, że pierdzielę i się nie będę męczyć

sisi lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jak będziesz te okna myła to pamiętaj żeby nie trzymać w górze rąk za długo!

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak to jest. Okna już umyte. Nawet nie było tak źle. Trochę mnie krzyż boli ale powinno przejść zaraz :)
    Kurka idź na L4. Ja od tygodnia na zwolnieniu i póki co jakoś sobie radzę. Jeszcze nie umieram z nudów a wtyk tygodniu to wo ogóle boję się że nie dam rady z czasem :p i mnie też tak czasem gila i swędzi w okolicy pępka. Ale wydaje mi się że do Zosia coś tam mnie zaczepia. Nie odebrałam tego nigdy jako coś niepokojacego a zdaza się raz na jakiś czas od kilku tygodni.
    Lenka a o co chodzi z tym trzymaniek rąk w górze? W sumie za długi i tak bym nie utrzymała więc robiłam przerwy l. Tyle co firany wieszaj am to chwilę dłużej miałam w górze.

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie... o co chodzi z tymi rękami? Mi tez to bratowa mówiła od razu jak sie dowiedziała o ciazy, nie trzymaj rak w gorze, nie myj okien, nie wieszaj firanek... ale nie pytałam, czemu nie, bo takie rady - zabobony na mnie nie działają.

Mi tez sie wczoraj zrobiło słabo, stałam na zewnątrz, od czasu do czasu w tył pleców świeciło słońce i nie wytrzymałam, musiałam wyjść. Potem pół dnia mi było słabo, a ciśnienie 100/60, normanie to mam zawsze w okolicach 115-120. Moze dlatego.

Ja tez sie zastanawiam nad tym większym łóżeczkiem, różnica w cenie nie jest aż taka kolosalna dla tego 140, a posłuży dłużej.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że nie wolno długo rąk w górze trzymać. Czytałam nawet historię gdzie babka w ciąży wieszała firanki i poroniła O.o

Dzisiaj mnie w rossmannie zaprosili do zainstalowania tej aplikacji mobilnej. Kasjerka powiedziała też, że TA ZWYKŁA KARTA ROSSNE ZOSTANIE NIEDŁUGO WYGASZONA :(

20.08.2017 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rękoma w górze, to chyba rzeczywiście coś jest. U mnie w rodzinie też jedna dziewczyna w * miesiącu trafiła do szpitala po myciu okien właśnie. Także trzeba uważać.
    Noo, i wszystko jasne z tym rossmannem. Szkoda, bo nie każdy zawsze ma smartfona żeby latać z nim po sklepach. Wiem, są to pewnie nieliczne jednostki, ale jednak są.

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie jak byłam w weekend pytać o kartę rossnę to mi właśnie Pani powiedziała, że będzie aplikacja.

Ja się witam w 22tc.

Dzisiaj zrobiłam coś dla siebie i poszłam na robienie paznokci ;)

Oto efekt:

9a26d5a57f3a6ed9med.jpg

szarlo, Margaret.Se, Cassie 65, moniadi lubią tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, mnie brzuchol już trochę ogranicza, jak idę za szybko zbyt długo to zaczyna mnie kłuć w środku, zdecydowanie więzadłą.

Właśnie wróciliśmy z ostatnich zakupów przedświątecznych przed wyjazdem do Polski. Kupiliśmy po drobnych prezentach dla rodzinki. Przeraża mnie pogoda zapowiadana na święta, chyba będę jechała w kurtce zimowej bo przez cały tydzień jak będziemy nie zapowiadają więcej jak 7 stopni :(

19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ