Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam 6. miesiąc
Każda z nas tyje w indywidualnym tempie, wszystko zależy od wagi sprzed ciąży.
Tutaj jest kalkulator wagi w ciąży, można sobie sprawdzić ile powinnyśmy przytyć i ile nas jeszcze czeka kilogramów
http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.htmlsisi, moniadi lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Hejka:)
U mnie tez niedowaga na tym kalkulatorze:)
Ja od wczoraj mam fatalny humor,moj stwierdzil ze jak za duzo pracuje to nie ma czasu zeby mnie poprzytulac nawet a ja od razu nerwowa sie robie. Dzisiaj mam wolne ja sie poplakalam jak mnie przytulil hehe i juz jest lepiej:) matko hormony ostro mi szaleja.
Dzisiaj kolejny przystojniak i jeden z moich ulubiencow ale aktorow snil mi sie mlody Robert De Niro:) ale mnie bajerowal i co nieco bylo:D kurcze skad te sny mi sie biora bo ani o nich nie mysle bo nie mam glowy do tego ani nie ogladalam nic z nimi a tu takie sny jak nigdy hehe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:01
-
Ja złożyłam dziś wniosek o urlop na maj i czerwiec a w lipcu mam nadzieję dostanę zwolnienie. Policzyłem, że jeszcze 6 albo 7 razy muszę się pojawić w pracy, bo chodzę dwa razy w tygodniu, a reszta zdalnie. Czuję się jak dziecko przed wakacjami
Margaret.Se, roslinka, All4love, sisi, moniadi, Genshirin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie mamuśki w ten piękny słoneczny poniedziałek
Nie nadrobie Was, ale widziałam same dobre wieści z wizyt także gratuluję Wam wszystkim
Widzę, że u Was zakupowe szaleństwo w pełni a ja czekam do piątku bo mam połówkowe, żeby już wiedzieć czy sisior czy pipka I wtedy przystąpić do zmasowanego ataku na sklepy bo jak na razie nic nie mam Ale na strychu czeka masa rzeczy po dzieciaczkach siostry więc w sumie może 1/2 zakupów mam z głowy
Mi teraz też waga ruszyła jak szalona, ale i apetyt mi dopisuje Czekam aż mi brzuszek ciążowy "wyskoczy" bo na razie zimówka tylko dominuje
Zdarzają się Wam takie osłabnięcia? Bo mi wczoraj pierwszy raz tak się przydarzyło - akurat w kościele! Podczas kazania, nie wiem jak to się nazywa ale wczoraj było na stojąco bo księża czytali jak doszło do ukrzyżowania Jezusa i w trakcie czuję, że mi gorąco, później zimno, serce bije szybciej i mroczki mam przed oczami Musiałam usiąść, nawet jakiś starszy pan za mną cukierka mi proponował Posiedziałam i było lepiej ale liczyłam minuty do końca mszyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:54
-
nick nieaktualny
-
roslinka, mi się raz zdarzyło, że przestałam na chwilę widzieć. Zrobiło mi się słabo, a potem czarno przed oczami, chociaz wszystko słyszałam co się dzieje. Akurat byłam w drodze do endokrynologa, który stwierdził, że to się zdarza w ciąży i żeby nie stać za dużo, szczególnie z rana. To podobno przez to, że ma się w ciąży niskie ciśnienie i dużo krwi do macicy płynie. Podał mi nawet fachową nazwę tego zjawiska, ale zapomniałam
A do pracy chodzę, żeby trochę między ludźmi poprzebywać, bo w domu cały dzień sama chyba bym się zanudziła. Tam gdzie mieszkam nikogo prawie nie znam, więc to dla mnie rozrywka -
nick nieaktualnyJa miałam tak po operacji, jak wstałam po całej dobie leżenia - na dobrą minutę całkowicie straciłam wzrok, straszne uczucie
przecież to normalne, że zapomniałaś W naszym stanie żadna nowość
A ja chętnie się nudzę A jak mam ochotę iść między ludzi to z koleżankami się umawiam i potrzeba kontaktu z ludźmi zaspokojona A ja mam taki charakter pracy, że bym się męczyła i do tego "przyjazne" koleżanki w pokoju Także się cieszę tym wypoczynkiem.moniadi lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Chyba wychodzi na to, że ja też dziś rozpoczynam 6 miesiąc
Na temat wagi, to ja się lepiej nie wypowiadam, wrasta bardzo szybko aczkolwiek wg tego kalkulatora, który zamieściłyście, to jeszcze 1kg mi brakuje do normy
Roslinka, przy dłuższym staniu, takie osłabnięcia mogą się zdarzyć. Basha bardzo ładnie to wytłumaczyła mi właśnie w sobotę na zakupach delikatnie zaczęło się robić słabo, ale na szczęście szybko przeszło.
I wiecie co? Chyba wiem, czemu miałam problem z tym rossmannem. Dzisiaj podejmuję kolejną próbę, a tam wyskakuje aplikacja na telefon do pobrania i teraz działa mi to mobilnie bez zarzutu. A na stronie programu rossnę wyskakuje mi błąd i wyrzuca na główną. Szkoda tylko, że nie zdążyłam się na normalną kartę załapać, nie przepadam za tymi mobilnymi nowościami...
A w piątek przyszło mi moje pierwsze skromne zamówienie dla maluszka przesłodkie są te ubranka dla dzieci, już się nie mogę doczekać kolejnych zakupów ale tym razem chyba wybiorę się stacjonarnie gdzieś
Oo, i dziś miałam pierwsze spotkanie z położną w ramach wizyt edukacyjnych. Bardzo pozytywna Pani, z doświadczeniem,, ale pierwsze spotkanie żeśmy przegadały o pierdołach . Dostałam od niej listę tematów i mam wybrać, które najbardziej by mnie interesowały i które przerobimy w pierwszej kolejności.I tak ciągle zastanawiam się, czy zapisać się jeszcze do przyszpitalnej szkoły rodzenia, czy nie... Wy w większości się już pozapisywałyście z tego, co pamiętam, nie?
sisi lubi tę wiadomość
-
Siema! Ja dziś myje okna u mamy. Szlag mnie trafia w sumie ze ja w szóstym miesiącu muszę skakać po drabinie i stole. Ale mama nie domaga ojciec- szkoda gadać.. Odkąd go znam w domu nie zrobił ani niebposprzatal NIC ah myje tylko po sobie zawsze jeden talerzyk albo kubeczek a jak są naczynia w zalewie to haja że on po sobie myje a my co? No nie ważne. Mojego męża właśnie dlatego nie poproszę żeby myl te okna no bo aż głupio a jakby miałby to mój brat robić to mama by się nawet na święta Bożego Narodzenia nie doczekała. No i nie ma opcji. Tylo ja zostałam ale robię to za przeproszeniem na takim wkurwie dziś ze szybko pójdzie później chce rozpocząć sezon rowerowy ale nie wiem czy dziś się wyrobię i czy w ogóle będę miała moce jeszcze
U mnie według tego kalkulatorowa waga całkiem całkiem w sam raz -
Cassie, ostrożnie myj. W ogóle gratuluję dobrej formy, mnie od rana brzuch napierdziela jak na okres. Znowu się rozrastam. A i mam pytanie do tych z bardziej rozrośniętymi brzuchami - czy wy też czujecie takie denerwujące mrowienie/swędzenie na brzuchu? Swędzi mnie w w prawym górnym boku, od okolic pępka do cycka... Nie mam jak iść do lekarza, bo wyjechałam daleko hen do rodziców już na święta.
No i ja też się witam w 6 miesiącu
Basha ja chyba też idę na urlop od maja, bo już coraz ciężej i brzuch boli przy chodzeniu. Stwierdziłam, że pierdzielę i się nie będę męczyćsisi lubi tę wiadomość
-
No niestety tak to jest. Okna już umyte. Nawet nie było tak źle. Trochę mnie krzyż boli ale powinno przejść zaraz
Kurka idź na L4. Ja od tygodnia na zwolnieniu i póki co jakoś sobie radzę. Jeszcze nie umieram z nudów a wtyk tygodniu to wo ogóle boję się że nie dam rady z czasem :p i mnie też tak czasem gila i swędzi w okolicy pępka. Ale wydaje mi się że do Zosia coś tam mnie zaczepia. Nie odebrałam tego nigdy jako coś niepokojacego a zdaza się raz na jakiś czas od kilku tygodni.
Lenka a o co chodzi z tym trzymaniek rąk w górze? W sumie za długi i tak bym nie utrzymała więc robiłam przerwy l. Tyle co firany wieszaj am to chwilę dłużej miałam w górze. -
Właśnie... o co chodzi z tymi rękami? Mi tez to bratowa mówiła od razu jak sie dowiedziała o ciazy, nie trzymaj rak w gorze, nie myj okien, nie wieszaj firanek... ale nie pytałam, czemu nie, bo takie rady - zabobony na mnie nie działają.
Mi tez sie wczoraj zrobiło słabo, stałam na zewnątrz, od czasu do czasu w tył pleców świeciło słońce i nie wytrzymałam, musiałam wyjść. Potem pół dnia mi było słabo, a ciśnienie 100/60, normanie to mam zawsze w okolicach 115-120. Moze dlatego.
Ja tez sie zastanawiam nad tym większym łóżeczkiem, różnica w cenie nie jest aż taka kolosalna dla tego 140, a posłuży dłużej. -
Też słyszałam, że nie wolno długo rąk w górze trzymać. Czytałam nawet historię gdzie babka w ciąży wieszała firanki i poroniła
Dzisiaj mnie w rossmannie zaprosili do zainstalowania tej aplikacji mobilnej. Kasjerka powiedziała też, że TA ZWYKŁA KARTA ROSSNE ZOSTANIE NIEDŁUGO WYGASZONA20.08.2017 -
Z tymi rękoma w górze, to chyba rzeczywiście coś jest. U mnie w rodzinie też jedna dziewczyna w * miesiącu trafiła do szpitala po myciu okien właśnie. Także trzeba uważać.
Noo, i wszystko jasne z tym rossmannem. Szkoda, bo nie każdy zawsze ma smartfona żeby latać z nim po sklepach. Wiem, są to pewnie nieliczne jednostki, ale jednak są. -
Hej dziewuszki, mnie brzuchol już trochę ogranicza, jak idę za szybko zbyt długo to zaczyna mnie kłuć w środku, zdecydowanie więzadłą.
Właśnie wróciliśmy z ostatnich zakupów przedświątecznych przed wyjazdem do Polski. Kupiliśmy po drobnych prezentach dla rodzinki. Przeraża mnie pogoda zapowiadana na święta, chyba będę jechała w kurtce zimowej bo przez cały tydzień jak będziemy nie zapowiadają więcej jak 7 stopni20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860