Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret z moich obserwacji wynika, że pepco i 5.10.15 są akuratne. Lidl, Smyk
mają zaniżone rozmiarówki tzn piszą na metce że coś jest 56 a tak naprawdę noworodek by się w tym utopił...
monia dzięki za odp, to kupię większe te gacie w takim razieMargaret.Se lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
http://pamietnikmamy.pl/2013/04/tabela-rozmiarow-dzieciecych-ubranek/
Powyzej link do rozmiatow moze sie przyda, mi napewno☺
Moja waga dzisiaj zdziczala pokazala mi, ze przez tydzien przytylam 4kg, nie czulam, ze tyle przytylam, naszczescie pi wyjeciu baterii pokazala o 1kg wiecej nuz tydzien temu troche duzo, ale coz. Moze w 20kg sie zamkne, najwuecej przytylam w udach i zadku, udka zaczely sie troche ocierac mam nadzieje, ze latem sie nie zatre , bo inaczej bedzie kicha. Na za duzo sobie pozwalalam, w pracy mowia (chyba z gdzecznosci), ze tylko brzuszek mi urosl. Rakse z rozmiaru s-m na dole mam teraz l, a na gorze z xs-s mam m-l, mam nadzieje, ze jeszcze kiedys zaloze swoje stare ubrania. Troche nie czuje sie zbyt dobrze z tym nadmiarem kgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:27
Aniołek 18.04.2016 -
hej!
Szarlo, też mi niby wszyscy mówią, że tylko brzuch mi tylko troszkę widać. Niby chodzę w ciuchach sprzed ciązy- nawet w spodniach w rozmiarze 36 a na wadzę pokazuje +5kg. Kompletnie tego nie rozumiem? Nie do końca też niestety wiem jaką miałam wagę wyjściową bo nie mam wagi na chacie. Nawet nie czuję się jakoś specjalnie ociężała ale lada moment dobiję do 60kg ;/ mój ginekolog na pierwszej wizycie powiedział, że tak z 15kg mogłabym przytyć. Na ostatniej już mu się wymarzyło, żebym 18kg przytyła?! Tylko wymownie na niego spojrzałam zapytałam czy będzie to za mnie zrzucał?
Wczoraj mnie tak strasznie krzyż bolał na wieczór i całą noc. Mąż mi zrobił taki lekki masaż kazałam mu oliwkę z amolem wymieszać. Nawet trochę lepiej. Ale czy taki ból w ciąży najlepiej rozchodzić? Jakiś sport? Czy leżeć i czekać aż przejdzie?szarlo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:)
Szarlo wczoraj tez zerkałam na te rozmiary właśnie i tym bardziej się pogubiłam, bo wychodzi na to ze body z pepco 62 to faktyczny rozmiar a 62 połspiochy i spodenki wychodzą na 56. Natomiast h&m body 56 to 62 a połspioszki 56 to pomiędzy 56/62
Ja delikatnie zaczęłam tyc i to mnie cieszy ale tez nie chce za dużo przytyć. Mierzyłam się dzisiaj i w udach i biodrach po 1cm a waze 2,5 kg więcej
Cassie trochę dużo te 18kg zebys prytyła, no chyba ze byłas niedozywiona hehehe to rozumiem lekarza ale skoro nosiłaś rozmiar 36 to bez przesady
Mnie krzyz boli już od jakiegoś czasu i mam wrazenie ze coraz bardziej będzie a najgorzej jak leze to masakra bo przekrecic się nie mogę czasami ale fakt ja od zawsze miałam problem z kręgosłupem a w moim wieku to standard bole w ciazyszarlo lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki mamuśki mam pytanie bo zastanawiam się nad kupnem łóżeczka zwykłego tylko z wyjmowanymi szczebelkami albo dodatkowo z wyjmowanym bokiem jak córeczka będzie wieksza, tylko nie mam zielonego pojęcia na ile dłużej posłuży takie wielofunkcyjne łózeczko/łózko i czy jest sens w ogóle?????
To jeszcze jedno pytanie dot łóżeczka, czy lepsze jest takie co am trzy poziomy wysokości czy takie dwa poziomy wystarczą???? -
Margaret, ja właśnie kupuje łóżeczko też z wyjmowanym bokiem, moja kuzynka ma takie, jej córa ma 1,5 roku teraz, waży chyba coś ok 12 kg i kuzynka mówi że będzie właśnie jeden bok łóżeczka teraz zdejmować, żeby był tapczanik, a te łóżka są do 20 -25 kg wagi więc jeszcze sobie pośpi w nim mała. I ona ma akurat na 2 poziomy wysokości i mówi że ten środkowy dodatkowy poziom by jej się przydał bo plecy jej siadły szybko więc ten środkowy poziom to zawsze lżej dla pleców.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
neme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Jak dla mnie lidl i h&m maja zawyzona rozmiarowke.
Co do lozeczka u nas Zuzia miala takie z wyjmowanymi trzema szczebelkami po srodku i trzy poziomy, spala w nim do ubieglej niedzieli a tefaz zrobiliśmy jej pokoj i juz ma lozko dorosle 180.
Ja wlasnie skonczylam pisac swoja liste wyprawkowa i musze powidziec ze jest dobrze, trzy wieksze zakupy i bedzie wszystko no i ubranka musze przepatrzec ale to pewnie gdzies tam w maju dopieroMargaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość
-
lenka no w sumie racja- sam bobas juz wazy ok pół kilo. do tego wody łożyszko- bedzie tyle ;p ponadto zawsze jestem najedzona baaaaaaaardzo jak sie waże wczoraj ważyłam się na kinder balu (drugie urodziny mojej chrześniaczki, musieliśmy się przebrać) to miałam w sobie dobre pół kilo jedzenia ;p
Margaret też nie wiem skąd mu się wzięło te 18kg? Szalony! Może lubi taki większe babki?
Nie no przed ciążą ważyłam coś między 53-54 z tym, że troszkę ćwiczyłam i też to mogły być mięśnie Bo bez ćwiczeń moja waga to tak 51 własnie do 53kg. -
ja to bym "chciała" tak max 12 kg przytyc .... ale kurcze nie wiem jak to będzie bo teraz mnie większy apetyt złapał, niby nie jem fastfoodów ani jakoś dużo słodyczy, czipsów nie tykam, ale za to porządne śniadanie, obiad, kolacja.... przekąski, kawałek ciasta .... kilka dni temu miałam na plusie 5 kg a teraz się boję wejsc na wagęneme
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Neme dziekuje kochana:) no właśnie moja intuicja dobrze mi podpowiadała ze powinnam kupic z trzema poziomami, tez właśnie pomyślałam o moim kręgosłupie ze z dwoma poziomy to ciężej będzie. Musze zobaczyć ile te łóżeczka co mnie interesują do ilu kg się nadaja i mysle ze na bank wybierzemy łóżeczko/łózko bo w tym mieszkaniu nie będziemy mmiec miejsca na normalne długie łóżko dla Laury. Jeżeli 20-25 kg to do jakiego wieku? 3-4latka? tez pewnie kwesia indywidualna dziecka
Cassie własnie ile masz wzrostu? Pewnie maniak kobiet przy tuszy hehhehe chociaż ja jak byłam piekna i młoda to wazyłam 53-55 przy wzroście 166cm. Kiedy zaczelismy się na maxa starac to trochę przestałam tak cwiczyc bo bałam się robic brzuszki ze niby przeszkadzają w zajciu i zaniedbałam ćwiczenia a byłam maniakiem i zawsze miałam idealne ciało. Potem przyszły poronienia i siedziałam w słodyczach pocieszając się, wiec zaczęłam niemiłosiernie tyc i fakt ciężko było mi to potem zrzucić. Jak zaszłam w ciaze to wazyłam około 65-66kg ale jakos nie czułam się gruba a nawet zaczęło mi się to podobać, większe piersi, tyłek zaczęłam czuc się bardziej sexi a kiedyś było to nie do pomyślenia dla mnie taka waga. Mysle ze trzeba dojrzeć do pewnych rzeczy jak i do większej wagi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 16:27
-
neme no ja też tak myślę o 12kg. Po porodzie będzie od razu minus 7 a później zobaczymy.Ja tylko dziękuje Bogu za moją przemianę materii. Nawet teraz nie mam z tymi sprawami problemu
Właśnie teraz wyszły jaja z tym wzrostem! Bo od 10ciu lat wszędzie wpisuje i gadam, że mam 165cm. U gina też. A w tej chwili mąż mnie zmierzył tak porządnie a ja mam 160 nieźle. Świat mi się wałśnie wali ;(sisi, neme lubią tę wiadomość
-
Ja już przytyłam 7 kg i boję się, że do końca ciąży przytyje 25 kg i dobiję do 100 . Mam 176 cm i przed ciążą nie było źle, ale parę kilo mogłam zrzucić, a teraz to mnie przeraża samo myślenie o tym jak będę wyglądać za parę miesięcy
Śniło mi się dzisiaj, że mój synek miał 16 lat i nie wrócił na noc do domu i już się denerwuję od rana co to będzie za kilkanaście latMargaret.Se, Cassie 65, szarlo, moniadi lubią tę wiadomość
-
Basha hehehhe jeszcze masz czas na takie nerwy:)
Cassie może się mierzyłas wcześniej w butach bo to nie możliwe zebys zmalała nie masz 70lat:) -
Co do jedzenia to ja sobie pozwalam na fast foody ale nie jem w zwykłych bułkach a kupuje rolo z chudym mięskiem ale nie za często. Ze słodyczy to jem czekolade gorzka i to dość często a reszta to sporadycznie. Ostatnio tez kupiłam sobie chałke duzą i jadłam ja z masłem na druga kolacje a do tego poł szkanki melka i glukoza była dobra, bo najgorsze u mnie to nie zjedzenie drugiej kolacje a najczęściej jem ja przed samym snem.
-
Nie wiem skąd mi się wzięło te 165cm. Tzn chyba pamiętam. Jak miałam 18 lat i wypełniałam w urzędzie miasta wniosek o dowód tak wpisałam bo przecież się tam nie mierzyłam wtedy. I tak zostało w główce ;p
Margaret.Se, moniadi lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja to się ważę rano na czczo i mam 8kg na plusie 2 tygodnie waga stała, a teraz znowu idzie w górę i już wiem, że w 12 kg się nie zamknę, a nawet w 15 bedzie pewnie ciężko. No trudno, głodzić się nie będę, a apetyt dopisuje. Dzisiaj zjadłam nawet dwie gałki lodów ale zrobiliśmy przy okazji 7 km na spacerze więc część spaliłam Pogoda była cudowna, iście letnia, ciekawe ile będziemy czekać na kolejny taki dzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c331cecf6aac.jpgmoniadi, Margaret.Se, roslinka, szarlo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Rzeczywiście z wagą to jest trochę dziwnie. Ja do 20 tyg stałam z wagą. Po ostatniej wyżerce niedzielnej z gośćmi w ciągu JEDNEGO dnia doszło mi od razu 3 kg i tak trzyma już ponad tydzień wahajac się między 2,5-3kg, pomimo że przez tydzień po wyżerce jadlam naprawdę zdrowo:). Z jednej strony wie się że norma w ciazy to przytycie a z drugiej, człowiek ciągle zaskoczony że waga jednak nie stoi w miejscu:).
Cassie 65, moniadi, Margaret.Se lubią tę wiadomość