Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniadi dalam rade, troche mi sie tym cholerstwem odbijalo i mialam wrazenie ze podchodzi do gardla ale wytrzymalam. I w szoku bylam bo ja robilam w pierwszej ciazy to czekalam w poczekalni normalnie te dwie godziny. A dzisiaj mi pani otworzyla jeden pokoj do pobierania ktory nie byl uzywany (maja chyba ich z 4), wiec sobie siedzialam wygodnie na tym wielkim fotelu, szytalam ksiazke na zmiane z internetami i jakos mi to milo przeszlo. Szkoda ze sie fotel nie rozkladal do pozycji lezacej bo bym sobie chetnie kimnela
Sisi, ale super, ognisko!!! Wieki nie bylam na ognisku!!! Nie zapomnij o ziemniakach!
Kurde, przerazacie mnie z tyli zakupami, chyba wszystkie sie w tym rossmanie obkupilyscie strasznie. Ja nawet o tym jeszcze nie mysle.
Cassi, parsknelam smiechem az sie kawa poplulam, niezle by to wygladalo, kosmetyki niemowlece, pampersy i wibrator Cos dla dzidziusia, cos dla mamusimoniadi lubi tę wiadomość
-
Moniadi.... mi tak nie chciało sie zalogować, ale na laptopie dopiero sie udało, na komórce i tablecie właśnie tak mnie przekierowywało. No i zachęcona Waszymi zakupami tez dziś kupiłam 2 paczki pampersow 1 i chusteczki, niestety kremów juz nie było, a oliwek i płynów do kąpieli jeszcze nie obczailam. Moze sie jeszcze trafi promocja do sierpnia.
-
Rosolina, u mnie ani z laptopa, ani z telefonu nie idzie aktywować liczę też na to, że do sierpnia będą inne ciekawe promocje. A te pampersy to kupujecie 1 czy 0? Bo te 1 to chyba od 2kg nie? Myślałam, że na początek to te 0 trzeba, ale w sumie to się nie znam
-
dzięki dziewczyny za podpowiedzi
ja w środę mam w szkole rodzenia o wyprawce, przemycę dla Was jakieś nowinki i po tym wtorku chcę właśnie zamówić resztę kosmetycznych i aptecznych rzeczy w rossmanie się obkupiłam, ale niestety już mleczka ani zelu do mycia z HIPP nie dostałam, nawet dziś po dostawie nie było, ale do mycia mam za to z hippa pielęgnacyjny płyn do kąpieli, jego się wlewa do wody do wanienki i tą wodą jakby obmywa się ciałko dziecka bez aplikowania zelu do mycia, tak też radzą w szkole rodzenia w pierwszych miesiącach życia (że kosmetyk nie bezpośrednio na skórę tylko w formie płynu w wodzie rozcieńczać).
co do pampersów, to ja mam 2 małe paczki zerówek (1 paczka po 22 szt) bo dzidzia na początku robi podobno bardzo rzadkie kupki i żeby to nie wypłynęło itd, ale więcej zerówek chyba nie kupuje, dalej będę jedynki używać, no chyba że będzie jednak lipa jeszcze to zawsze zerówki mogę dokupić.
a dziewczyny, majtki po porodzie to lepsze zwykłe czy typu szorty ?? i jak ja przed ciążą nosiłam ogólnie rozmiar M, to te majtki też mam brać M?? czy np większe jak to z nimi, macie jakieś doświadczenie?? zakładając że przytyję np 10 kg w ciąży (wersja optymistyczna bo już mam 5kg+)moniadi lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
All4love i Neme dzięki za odpowiedź czyli chociaż z jedną pake 0 warto kupić. Neme, a chodzi Ci o te majtki poporodowe jedno lub wielorazowe? Czytałam właśnie wypowiedzi na forum (nie wiem tylko czy tu, czy gdzieś indziej), że dziewczyny brały o rozmiar większe.
-
Też bym poszła do rosmana ale w ogóle żadnej listy nie mam, koncepcji na zakupy - nic.
Dziewczyny, od jakiś 2 tyg. Czuję duży dyskomfort w dolnym kości ogonowej. Nie mogę za długo leżeć na plecach, jeśli chodzi o przekręcanie się z jednego boku na drugi,to robie to dość powoli, mam wrażenie jakby coś mi tam chrząstalo przy szybszym przekręceniu się. Czy wiecie co to może być? -
Hej dziewczynki:)
Ja tylko na chwilke, może później cos więcej napisze a na bank jutro. Dzisiaj siedze i robie rozkminke ciuszków dla Laury i już szału dostaje bo nie mam zielonego pojęcia jak przydelegowac te rozmiary. Mowicie ze z H&M rozmiarówka jest zanizona, mam 3identyczne body z trzech firm: h&m 56, bamarnicol 56 i pepco 62. Pisałyscie ze pepko ma zawyzona rozmiarówke, wiec skoro to 62 to 56 a h&m te 56 to 62 a sa identyczne to nie wiem co mam myslec...patrze na rone tabele rozmiarów w necie i takie body to raczej 56 a nie 62 ehhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:59
-
Hmm mam zapisane w swoich notatkach właśnie z naszego watku o rozmiarach i pepco zawyżone a h&m zaniżone i dlatego mam taki metlik i się wkurzam bo mi tu nic pasuje.
-
Monadi no w Gemini bo tak o niej pisaliście. Ale mam w planie zrobić jeszcze porównanie w alleco czy jakoś tak bi farmaceuta w mojej aptece też mi polecala.
A co do aktywacji karty to przede wszystkim musisz założyć konto na tej stronie Rossmanna. Dopiero jak wejdziesz w zakładkę rossne to wyskoczy Ci arkusz do aktywacji karty.
Anielle szkoda że tego wobratora nie można było też nabić na rabat z karty rossne
Ja kupiłam pieluchy e rozmiarze. Widziałam na fb że dziewczyny w ogóle kupują 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:21
-
Ankieta ja też mam bóle przy kości ogonowej. I zaczęło mi się to baaardzo wcześnie bo jakoś w 10tyg. Głównie przez to, że siedziałam po 8h przy kompie. Później przy leczeniu też mnie bolało. Czasami mnie jeszcze boli czasami nie ale nic z tego tym nie robię
-
moniadi wrote:To ja Margaret chyba nie umiem czytać ze zrozumieniem albo co
Cassi, mam założone konto właśnie i wyrzuca mi ciągle główną stronę, zaden arkusz mi nie wyskakuje
Ja też skumalam, że w h&m są zawyzone rozmiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:19
-
Margaret.Se wrote:Hej dziewczynki:)
Ja tylko na chwilke, może później cos więcej napisze a na bank jutro. Dzisiaj siedze i robie rozkminke ciuszków dla Laury i już szału dostaje bo nie mam zielonego pojęcia jak przydelegowac te rozmiary. Mowicie ze z H&M rozmiarówka jest zanizona, mam 3identyczne body z trzech firm: h&m 56, bamarnicol 56 i pepco 62. Pisałyscie ze pepko ma zawyzona rozmiarówke, wiec skoro to 62 to 56 a h&m te 56 to 62 a sa identyczne to nie wiem co mam myslec...patrze na rone tabele rozmiarów w necie i takie body to raczej 56 a nie 62 ehhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:16
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dziękować Basha:) teraz cos mi swita, ze jakiś czas temu pisałaś o tych rozmiarach tam. Jutro na spokojnie to ogarne sobie:)
-
ankieta2000 wrote:Też bym poszła do rosmana ale w ogóle żadnej listy nie mam, koncepcji na zakupy - nic.
Dziewczyny, od jakiś 2 tyg. Czuję duży dyskomfort w dolnym kości ogonowej. Nie mogę za długo leżeć na plecach, jeśli chodzi o przekręcanie się z jednego boku na drugi,to robie to dość powoli, mam wrażenie jakby coś mi tam chrząstalo przy szybszym przekręceniu się. Czy wiecie co to może być?moniadi lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860