Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anyzratak wrote:Heeej ciężarówki:) byłam u ginekologa bo nie mogłam wytrzymać, zrobił usg i nic nie widział za bardzo mówi ze bardzo wczesna ciąża, dostałam zdjęcie usg na którym widać tylko plamkę polecił mi tabletki pregna plus (drogie cholery) dostałam skierowanie na badania i za 2 tygodnie mam być ze zrobionymi badaniami, mówi ze powinno juz wtedy być sreduszko pytał czy nie plamię, na bóle brzucha to w ogóle nie słuchał bo to normalne ze macica sie powiększa itp itd. i na tym koniec wizyty ale jestem jakoś uspokojona i szczęśliwa
Witam wszystkie nowe brzuchatki:)
Również witam nowe mamusie -
Carolline wrote:Existens, powiem ci ze w tym szalenstwie jest metoda. W ciagu ciazy jest jakies 9 kontroli normalnie, chyba ze sa wskazania do wiecej i 1! USG, i czlowiek nie chodzi ciagle nakrecony myslac o wizytach u lekarza. Wczesniej sie nie wybiore do lekarza, ale mysle prywatnie gdzies w 12 tyg na USG moze pojde dodatkowo :p W 1 ciazy trafilam do lekarza w 7 tygodniu to ani karty nie zalozyl ani nic i ogolnie wygladalo, ze niepotrzebnie sie fatygowalam, teraz nie popelnie ponownie tego bledu :p
A w ogole, to powiem wam ze az sie boje, w drodze do pracy tak mnie zemdlilo, ze myslalam, ze skoncze ze spektakularnym pawiem na ulicy, az wlosy mi sie zjezyly. Mam straszna awersje do mdlosci i juz sie boje co bedzie potem.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Witam nowe kolezanki, niech nam się fasolki zdrowo rozwijają
Ja biore luteine podjezykowa 3x2. Tydz temu badalam progesteron i wyszedl 31.
Mdlosci jako takich jeszcze nie mialam, ale i wczoraj i dzis tak mnie muliło na pusty żołądek z rana, zjadlam i bylo ok.
A na bole brzucha i skurcze macicy biore nospe i magnez 3x1.
Za to martwi mnie podwyzszony wynik jednego badania antykoagulant toczniowy (problemy z krzepliwoscia krwi) dzwonilam do gina i mowi ze prawdopodobnie do konca ciazy beda zastrzyki w brzuch ehWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:24
-
dżelka wrote:Witam nowe kolezanki, niech nam się fasolki zdrowo rozwijają
Ja biore luteine podjezykowa 3x2. Tydz temu badalam progesteron i wyszedl 31.
Mdlosci jako takich jeszcze nie mialam, ale i wczoraj i dzis tak mnie muliło na pusty żołądek z rana, zjadlam i bylo ok.
A na bole brzucha i skurcze macicy biore nospe i magnez 3x1.
Za to martwi mnie podwyzszony wynik jednego badania antykoagulant toczniowy (problemy z krzepliwoscia krwi) dzwonilam do gina i mowi ze prawdopodobnie do konca ciazy beda zastrzyki w brzuch eh
Właśnie ja też czasami czuję wieczorem jakbym miała za ciasne spodnie tak falami ... może to i skurcze już nie pamiętam jak to było 10 lat temu.
6 tabletek bierzesz dziennie. 31 to niski progesteron. Ja wczoraj niecałe 20 ng w 27 dc10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Wracam po wizycie kontrolnej - badanie ginekologiczne potwierdza wyniki bety - wszystko się w środku szykuje - tylko okazało się, że przypałętała się infekcja Oby szybko dało się ją wyleczyć. USG mam dopiero w przyszły czwartek i chyba się nie doczekam
niedograna lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Mam wyniki beta z wczoraj 157 przyrost od soboty o 243,8% takze chyba dobrze. tsh 0,7 a prog 34,5 więc wszystko w normie zapisuje się na pierwszą wizyte
justyna14 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Niedograna u mnie belly wyznaczylo termin na 2 sierpnia.
W czwartek mam wizytę u ginekologa. Jutro powtórzę badanie progesteronu. W sobotę miałam prog 17. Mam luteine w domu ale dopóki nic się nie dzieje mam nie brać.
Póki co bolą piersi, drugi dzień lekkie mdłości, w brzuchu raczej spokój, ale często czuję głównie pachwiny no i takie odczucie, że coś się tam dzieje. Coś dobrego
Z leków eythyrox, acard, magnez, femibion, ale ten ostatni zmienię na mamadha premium, tak polecił lekarz.
Nie wiem czy już coś będzie wiadomo na wizycie, ale muszę dla spokoju pogadać z lekarzem, ustalić co z tym progesteronem. Mam tyle pytań
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobregoniedograna lubi tę wiadomość
-
Existenz wrote:A masz podana normę w laboratorium proga? Ja mam 23 Max i napisane kobiety do 55 r.z. I te dwie fazy z normami. Pytali mnie tylko który mam dzień cyklu.
I tak kombinuje czy normy np. W 28 dc bez ciazy śą takie same jak dla kobiety również w 28 dc ale w ciazy10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r