Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane proszę doradźcie - 25.11 miał być okres i wyszedł pozytywny test Ostatni okres był 25.10 Dziś beta 457,0 ale progestreon 7,47 Straciłam 3 poprzednie ciąże dość wcześnie 5tydz. Od miesiąca biorę aspiryn cardio, B6, B12, folik 500 - mam hiperhomocysteinę i mutację czynnika leiden - miałam porobione dokładne badania w szpitalu ze względu na te trzy straty Dodam że mam już 6 i 8 letnich chłopaków (przy młodszym byłam tylko na duphastonie a tak to nic się nie działo), nie mam zakrzepicy ani nic podobnego Mam 34lata Proszę wiem że nie jesteście wróżkami ale czy ten progesteron to jest słaby prawda? Norma I tr. 9,3 - 33,2 zaś w fazie lutealnej 4,44-28,03 Z góry dziękuję za jkąś odpowiedź A Wam życzę wszystkiego dobrego!
justyna14 lubi tę wiadomość
kasiulka123 -
Taaak... i nic nie pomaga.
Cwiczycie moze joge dla kobiet w ciazy?
Ja przez lata cwiczylam zwykla ale dzis zakupilam ksiazke dla ciezarnych. Czas sie znow pogimnastykowac to pomaga na jelita i inne dolegliwosci w ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:34
-
Alexxis wrote:Cześć dziewczyny,
myślałam że będę 100% lipcową mamusią jednak okazało się, że data porodu się przesunęła i wychodzi na 28 lipca, prawie sierpień a znając życie urodzę właśnie w sierpniu! Mogę do Was dołączyć?
Jestem mamą rocznego synka i aktualnie jestem w 6tc -
Boję się nawet wchodzić po schodach a co dopiero gimnastyka.oszczędzam kalorie jak mogę i liczę w końcu na jakiś apetyt. Choć wierzę w to że jak ma przetrwać to byle co nie ruszy.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Cześć Marta..a Też mam pierwsze USG na 14.12! U Ciebie pewnie jeszcze nie będzie widać wtedy serduszka - zobacz, że belly zaleca wizytę parę dni wcześniej, niż pisze o serduszku. Może lepiej przesunąć o kilka dni, o ile USG to Twój główny cel wizyty?
Z suplementów chyba najlepiej coś z dwoma formami kwasu foliowego - np. Femibion Natal 1. I witaminę D można dodatkowo, mi lekarze zalecali min. 4000jm dziennie.
To ja mdłości jeszcze w ogóle nie. Raz na jakiś czas mnie boli jak na okres, piersi są duże i w sumie tyle Nawet mi senność przeszła.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mnie też boli brzuch... niby nie mocno Ale jednak.
Ale jako że się naczytałam, jak dziewczyny marudziły, traktuję to po prostu jako objaw ciążyPLPaulina lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Spokojnej środy życzę. Proszę odrzucić wszystkie złe myśli dla dobra dziecka i samopoczucia. Musi być dobrze i juz !misskity trzymamy kciuki i czekamy na wieści.
Ania jak poranek? Wyspalas sie? Ja w ogóle w dzień nie jestem zmeczonami88 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Dziś powtórka bety i proga...
Dla innych co czytają pamiętam ze tez latalam po wszystkich wątkach.
Od planowanego okresu objawy:
Czasami bóle brzucha raz kilkusekundowe tępe a nieraz kilkuminutowe jak ma okres cały dół brzucha
Piersi obolałe ale nie sutki
Wręcz kapie hi hi i sprawdzam czy to nie plamienie.
Biegunka 1 dniowa 5 dpo
Dzień przed okresem czyli 2 dni temu dopadło lekkie przeziębienie
Aaa I jeszcze zaparcia i częste bieganie do wc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:59
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r