Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Oooo widzę, że nie tylko moj taki w pierwszej ciazy ciagle chodzil ze mna do lekarza. Co prawda nie uchodził sie za duzo, ale byl na tych 3 wizytach. Teraz ide sama (bedzie to 5t5d wiec malo prawdopodobne ze bedzie wiele widac), ale na kolejna juz idzie ze mna. Ciagle pilnuje czy biore witaminy, czy odpoczywam i zdrowo jem. Az mnie denerwuje czasem. No i wychodzi na to ze stresuje sie ta ciaza bardziej niz ja
Co do tych testow cyfrowych to tez polecam. 3 dni przed planowaną miesiączka pokazał juz 1-2 tygodnia, a te paskowe ledwo co wychodzily.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:50
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
Znalazłąm swoje stare zdjęcia z USG. Może komus pomogą
Pierwsze zrobione w 5t0d. Widać tylko pęcherzyk i mała szarą kropkę w środku.
Drugie zrobione w 6t0d. Już biło serduszko.
Ale radzę nie porównywać zbytnio zdjęć bo każda z nas miała owulacje w innym czasie. Tygodnie ciązy liczone sa od dnia ostatniej miesiaczki, ale jedna mogla miec owulacje w 12dc a inna w 17dc a to juz duza roznica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:03
AnkaK90 lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyKaroluś81 wrote:Ja idę jutro z Mężem na wizytę. Pewnie niewiele będzie widać ale to czy ciąża jest na właściwym miejscu powinno być widać
Ja strasznie zamulam w pracy. Dobrze że w połowie grudnia idę na długi urlop.
My też jutro. Na drugą wizytę już. -
Witam Kochane czy mogę do Was dołączyć? Podczytuje Was os początku tylko nie miałam jakoś odwagi napisać. Test pozytywny wyszedł mi 21 listopada beta z 22.11-83,04 z 24.11- 304,51 i w tym dniu pierwsza wizyta u ginekologa (4tydz+2dni)na usg oczywiście nic nie widać, dostałam luteinę 2x2. Kolejna wizyta 27.11 (4tydz +5dni) na usg pęcherzyk 4,5mm jajniki czyste. Poszłam tak szybko że względu na podwyższone ryzyko kolejnej ciąży pozamacicznej. Ginekolog twierdzi że czasem obecne są fałszywe pęcherzyki w macicy a ciąża rozwija się w jajowodzie. Więc i z tej wizyty nic dokładnie nie wiem. Acard biorę od owulacji a clexane dostanę gdy tylko będzie wiadomo na 100% że ten malutki pęcherzyk w macicy to ciąża. Następna wizytę mam 4 grudnia. Kolejnej bety miałam nie robić bo ginekolog mi powiedziała że szkoda kasy i nic ona już nie wniesie ale mimo to chyba dla swojego spokoju chciałabym ją zrobić. Albo będzie dobrze albo szybciej przygotuje się na kolejną porażkę bo do poniedziałku to osiwieje w najlepszym przypadku a w najgorszym zamkną mnie w jakimś zakładzie co do objawów to przez pierwsze 3 dni kiedy miał być okres to miałam mocne bóle miesiączkowe, teraz trochę przeszły. Czasem mocnej zarwie pośrodku macicy, często też boli jajnik z którego była owulacja, takie ciągnięcie. Bolą mnie piersi, mam spadek apetytu za to dużo pije. Problem pojawił się też przy wypróżnianiu, chodzę koło 6 razy dziennie. A dziś musiałam zerwać się szybciej z łóżka bo zrobiło mi się niedobrze.
PollyM, niedograna, Existenz lubią tę wiadomość
13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
Klaudia śliczne te zdjęcia o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .
Ojej to już sierpniówki? Życzę wam dziewczyny wszystkiego naj naj naj nie załamujcie się i nie poddawajcie a wszystko wam się uda pozdrawiam, marcóweczka 2018
PollyM, KlaudiaSG, niedograna, dżelka lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
anyzratak wrote:Klaudia śliczne te zdjęcia o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .
No właśnie w tak wczesnej ciąży nie ma za bardzo co porównywać zdjęć..nigdy do końca nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia. A te kilka dni różnicy to jednak duzo lekarka mówiła, że gdybym przyszła dzień wcześniej to możliwe, że nie byłoby widać serduszka. Nie bez powodu zalecają USG od 9 tygodnia, ale chyba bym z nerwów padła gdybym musiała tyle czekać.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
anyzratak wrote:dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:42
-
To ja wam powiem, że będę się stresować aż do końca ciąży. Córkę straciłam w 18 tc bo zaczęło mi się odklejać łożysko, sączyć wody. teraz jestem w grupie ryzyka, że mogę mieć powtórkę. Z synkiem leżałam w szpitalu od połowy ciąży, również ryzyko utraty... jednak udało mi się donosić ciąże do 32 tygodnia...
Bardzo boję się o tą ciążę... jestem pod stałym telefonem z moim ginekologiem i jak coś będzie się dziać, to od razu mam jechać do szpitala...
Nawet wątpię, że będę sierpniową mamusią... mam nadzieję dotrwać do 30 tc... -
Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć
Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !
Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:)Karoluś81, niedograna lubią tę wiadomość
anyzratak wrote:Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć
Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !
Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:) -
Właśnie z tym spokojem ciężko. Przyszedł mi prog 48 h temu prawie 20 a dziś prawie 18. Wprawdzie normą w labo od 1.5 -23 co mnie nie uspokaja . Czekam na tel od giną. Wolę jednak luteine od dupka10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12
d'nusia, Asasa lubią tę wiadomość
-
syska89 wrote:Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12