X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie nawet ogląda na fotelu :D Jest 'badanie zbiorowe' :D Potem po wizycie się pytam co tam widział :D

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę, że nie tylko moj taki :P w pierwszej ciazy ciagle chodzil ze mna do lekarza. Co prawda nie uchodził sie za duzo, ale byl na tych 3 wizytach. Teraz ide sama (bedzie to 5t5d wiec malo prawdopodobne ze bedzie wiele widac), ale na kolejna juz idzie ze mna. Ciagle pilnuje czy biore witaminy, czy odpoczywam i zdrowo jem. Az mnie denerwuje czasem. No i wychodzi na to ze stresuje sie ta ciaza bardziej niz ja

Co do tych testow cyfrowych to tez polecam. 3 dni przed planowaną miesiączka pokazał juz 1-2 tygodnia, a te paskowe ledwo co wychodzily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:50

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania rozbawiłaś mnie :) ciekawe jak mój mąż przeżyje pierwsze usg dopochwowe, powiedział mi ze jak ma mi obcy chłop coś wkładać do środka to on nie chce tego widzieć :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko do kobiet. Chyba mniej zazdrosny przez to jest. Lubi patrzeć jak leżę na fotelu :D
    A z dopochwowego się śmiejemy zawsze jak to ginki wprawę mają w ubieraniu tej pałki w prezerwatywy :D po wizytach zawsze kawały lecą.

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro z Mężem na wizytę. Pewnie niewiele będzie widać ale to czy ciąża jest na właściwym miejscu powinno być widać :-)
    Ja strasznie zamulam w pracy. Dobrze że w połowie grudnia idę na długi urlop.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłąm swoje stare zdjęcia z USG. Może komus pomogą :)
    Pierwsze zrobione w 5t0d. Widać tylko pęcherzyk i mała szarą kropkę w środku.
    2nlbes9.jpg
    Drugie zrobione w 6t0d. Już biło serduszko.
    n6osgg.jpg

Ale radzę nie porównywać zbytnio zdjęć bo każda z nas miała owulacje w innym czasie. Tygodnie ciązy liczone sa od dnia ostatniej miesiaczki, ale jedna mogla miec owulacje w 12dc a inna w 17dc a to juz duza roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:03

AnkaK90 lubi tę wiadomość

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Ja idę jutro z Mężem na wizytę. Pewnie niewiele będzie widać ale to czy ciąża jest na właściwym miejscu powinno być widać :-)
    Ja strasznie zamulam w pracy. Dobrze że w połowie grudnia idę na długi urlop.

My też jutro. Na drugą wizytę już.

• jessi001 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane czy mogę do Was dołączyć? Podczytuje Was os początku tylko nie miałam jakoś odwagi napisać. Test pozytywny wyszedł mi 21 listopada beta z 22.11-83,04 z 24.11- 304,51 i w tym dniu pierwsza wizyta u ginekologa (4tydz+2dni)na usg oczywiście nic nie widać, dostałam luteinę 2x2. Kolejna wizyta 27.11 (4tydz +5dni) na usg pęcherzyk 4,5mm jajniki czyste. Poszłam tak szybko że względu na podwyższone ryzyko kolejnej ciąży pozamacicznej. Ginekolog twierdzi że czasem obecne są fałszywe pęcherzyki w macicy a ciąża rozwija się w jajowodzie. Więc i z tej wizyty nic dokładnie nie wiem. Acard biorę od owulacji a clexane dostanę gdy tylko będzie wiadomo na 100% że ten malutki pęcherzyk w macicy to ciąża. Następna wizytę mam 4 grudnia. Kolejnej bety miałam nie robić bo ginekolog mi powiedziała że szkoda kasy i nic ona już nie wniesie ale mimo to chyba dla swojego spokoju chciałabym ją zrobić. Albo będzie dobrze albo szybciej przygotuje się na kolejną porażkę bo do poniedziałku to osiwieje w najlepszym przypadku a w najgorszym zamkną mnie w jakimś zakładzie :-) co do objawów to przez pierwsze 3 dni kiedy miał być okres to miałam mocne bóle miesiączkowe, teraz trochę przeszły. Czasem mocnej zarwie pośrodku macicy, często też boli jajnik z którego była owulacja, takie ciągnięcie. Bolą mnie piersi, mam spadek apetytu za to dużo pije. Problem pojawił się też przy wypróżnianiu, chodzę koło 6 razy dziennie. A dziś musiałam zerwać się szybciej z łóżka bo zrobiło mi się niedobrze.

PollyM, niedograna, Existenz lubią tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczne te zdjęcia :) o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to już sierpniówki? Życzę wam dziewczyny wszystkiego naj naj naj :) nie załamujcie się i nie poddawajcie a wszystko wam się uda :) pozdrawiam, marcóweczka 2018 :)

PollyM, KlaudiaSG, niedograna, dżelka lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Klaudia śliczne te zdjęcia :) o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .
    Dzieki :) zobaczymy co będzie u mnie widać tym razem bo po poronieniu moje cykle się jakoś wydłużyły.
    No właśnie w tak wczesnej ciąży nie ma za bardzo co porównywać zdjęć..nigdy do końca nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia. A te kilka dni różnicy to jednak duzo :) lekarka mówiła, że gdybym przyszła dzień wcześniej to możliwe, że nie byłoby widać serduszka. Nie bez powodu zalecają USG od 9 tygodnia, ale chyba bym z nerwów padła gdybym musiała tyle czekać.:P

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?
    Jestem w pracy do 15 wiec nie mam jak zrobic ale to taka kropka jak u klaudisg tyle ze u mnie nie widac bylo jeszcze zarodka. Na moim usg jest rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:42

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że będę się stresować aż do końca ciąży. Córkę straciłam w 18 tc bo zaczęło mi się odklejać łożysko, sączyć wody. teraz jestem w grupie ryzyka, że mogę mieć powtórkę. Z synkiem leżałam w szpitalu od połowy ciąży, również ryzyko utraty... jednak udało mi się donosić ciąże do 32 tygodnia...
    Bardzo boję się o tą ciążę... jestem pod stałym telefonem z moim ginekologiem i jak coś będzie się dziać, to od razu mam jechać do szpitala...
    Nawet wątpię, że będę sierpniową mamusią... mam nadzieję dotrwać do 30 tc...

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że w każdej z nas wiele obaw.
    Ciężko o spokój, mam nadzieję że po tym jak wszystkie zobaczymy bijące serduszka naszych dzieci, będzie nam raźniej :-)

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy :) na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć :)

Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !

Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:)

Karoluś81, niedograna lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy :) na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć :)

Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !

Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:)
    No oby, ale wiadomo strach zawsze będzie...

• Existenz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym spokojem ciężko. Przyszedł mi prog 48 h temu prawie 20 a dziś prawie 18. Wprawdzie normą w labo od 1.5 -23 co mnie nie uspokaja . Czekam na tel od giną. Wolę jednak luteine od dupka

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12

d'nusia, Asasa lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12
    Witaj ;) zapraszamy. Dopisałam cię do naszej listy na pierwszej stronie ;)

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ