X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie nawet ogląda na fotelu :D Jest 'badanie zbiorowe' :D Potem po wizycie się pytam co tam widział :D

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę, że nie tylko moj taki :P w pierwszej ciazy ciagle chodzil ze mna do lekarza. Co prawda nie uchodził sie za duzo, ale byl na tych 3 wizytach. Teraz ide sama (bedzie to 5t5d wiec malo prawdopodobne ze bedzie wiele widac), ale na kolejna juz idzie ze mna. Ciagle pilnuje czy biore witaminy, czy odpoczywam i zdrowo jem. Az mnie denerwuje czasem. No i wychodzi na to ze stresuje sie ta ciaza bardziej niz ja

Co do tych testow cyfrowych to tez polecam. 3 dni przed planowaną miesiączka pokazał juz 1-2 tygodnia, a te paskowe ledwo co wychodzily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:50

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania rozbawiłaś mnie :) ciekawe jak mój mąż przeżyje pierwsze usg dopochwowe, powiedział mi ze jak ma mi obcy chłop coś wkładać do środka to on nie chce tego widzieć :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko do kobiet. Chyba mniej zazdrosny przez to jest. Lubi patrzeć jak leżę na fotelu :D
    A z dopochwowego się śmiejemy zawsze jak to ginki wprawę mają w ubieraniu tej pałki w prezerwatywy :D po wizytach zawsze kawały lecą.

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro z Mężem na wizytę. Pewnie niewiele będzie widać ale to czy ciąża jest na właściwym miejscu powinno być widać :-)
    Ja strasznie zamulam w pracy. Dobrze że w połowie grudnia idę na długi urlop.

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłąm swoje stare zdjęcia z USG. Może komus pomogą :)
    Pierwsze zrobione w 5t0d. Widać tylko pęcherzyk i mała szarą kropkę w środku.
    2nlbes9.jpg
    Drugie zrobione w 6t0d. Już biło serduszko.
    n6osgg.jpg

Ale radzę nie porównywać zbytnio zdjęć bo każda z nas miała owulacje w innym czasie. Tygodnie ciązy liczone sa od dnia ostatniej miesiaczki, ale jedna mogla miec owulacje w 12dc a inna w 17dc a to juz duza roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:03

AnkaK90 lubi tę wiadomość

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Ja idę jutro z Mężem na wizytę. Pewnie niewiele będzie widać ale to czy ciąża jest na właściwym miejscu powinno być widać :-)
    Ja strasznie zamulam w pracy. Dobrze że w połowie grudnia idę na długi urlop.

My też jutro. Na drugą wizytę już.

• jessi001 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane czy mogę do Was dołączyć? Podczytuje Was os początku tylko nie miałam jakoś odwagi napisać. Test pozytywny wyszedł mi 21 listopada beta z 22.11-83,04 z 24.11- 304,51 i w tym dniu pierwsza wizyta u ginekologa (4tydz+2dni)na usg oczywiście nic nie widać, dostałam luteinę 2x2. Kolejna wizyta 27.11 (4tydz +5dni) na usg pęcherzyk 4,5mm jajniki czyste. Poszłam tak szybko że względu na podwyższone ryzyko kolejnej ciąży pozamacicznej. Ginekolog twierdzi że czasem obecne są fałszywe pęcherzyki w macicy a ciąża rozwija się w jajowodzie. Więc i z tej wizyty nic dokładnie nie wiem. Acard biorę od owulacji a clexane dostanę gdy tylko będzie wiadomo na 100% że ten malutki pęcherzyk w macicy to ciąża. Następna wizytę mam 4 grudnia. Kolejnej bety miałam nie robić bo ginekolog mi powiedziała że szkoda kasy i nic ona już nie wniesie ale mimo to chyba dla swojego spokoju chciałabym ją zrobić. Albo będzie dobrze albo szybciej przygotuje się na kolejną porażkę bo do poniedziałku to osiwieje w najlepszym przypadku a w najgorszym zamkną mnie w jakimś zakładzie :-) co do objawów to przez pierwsze 3 dni kiedy miał być okres to miałam mocne bóle miesiączkowe, teraz trochę przeszły. Czasem mocnej zarwie pośrodku macicy, często też boli jajnik z którego była owulacja, takie ciągnięcie. Bolą mnie piersi, mam spadek apetytu za to dużo pije. Problem pojawił się też przy wypróżnianiu, chodzę koło 6 razy dziennie. A dziś musiałam zerwać się szybciej z łóżka bo zrobiło mi się niedobrze.

PollyM, niedograna, Existenz lubią tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia śliczne te zdjęcia :) o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to już sierpniówki? Życzę wam dziewczyny wszystkiego naj naj naj :) nie załamujcie się i nie poddawajcie a wszystko wam się uda :) pozdrawiam, marcóweczka 2018 :)

PollyM, KlaudiaSG, niedograna, dżelka lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Klaudia śliczne te zdjęcia :) o jej to teraz dopiero dało mi to do myślenia czemu u mnie tylko takie maleństwo się ujawniło.. nawet nie kropka tylko mała kreska ;/ a byłam w 4tyg 4dniu.. no nic czekamy na kolejną wizytę .
    Dzieki :) zobaczymy co będzie u mnie widać tym razem bo po poronieniu moje cykle się jakoś wydłużyły.
    No właśnie w tak wczesnej ciąży nie ma za bardzo co porównywać zdjęć..nigdy do końca nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia. A te kilka dni różnicy to jednak duzo :) lekarka mówiła, że gdybym przyszła dzień wcześniej to możliwe, że nie byłoby widać serduszka. Nie bez powodu zalecają USG od 9 tygodnia, ale chyba bym z nerwów padła gdybym musiała tyle czekać.:P

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    dżelka a mozesz wrzucić to Twoje zdjęcie usg? chciałam porównać z moim:D gdzieś na tym opisie usg jest ze ten pęcherzyk ma 5cm ? mój gin mi nie powiedział cholera i nie wiem, a jak to wygląda u ciebie, ten pęcherzyk to jest czarna duża kropa?
    Jestem w pracy do 15 wiec nie mam jak zrobic ale to taka kropka jak u klaudisg tyle ze u mnie nie widac bylo jeszcze zarodka. Na moim usg jest rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:42

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że będę się stresować aż do końca ciąży. Córkę straciłam w 18 tc bo zaczęło mi się odklejać łożysko, sączyć wody. teraz jestem w grupie ryzyka, że mogę mieć powtórkę. Z synkiem leżałam w szpitalu od połowy ciąży, również ryzyko utraty... jednak udało mi się donosić ciąże do 32 tygodnia...
    Bardzo boję się o tą ciążę... jestem pod stałym telefonem z moim ginekologiem i jak coś będzie się dziać, to od razu mam jechać do szpitala...
    Nawet wątpię, że będę sierpniową mamusią... mam nadzieję dotrwać do 30 tc...

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że w każdej z nas wiele obaw.
    Ciężko o spokój, mam nadzieję że po tym jak wszystkie zobaczymy bijące serduszka naszych dzieci, będzie nam raźniej :-)

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy :) na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć :)

Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !

Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:)

Karoluś81, niedograna lubią tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Kasia.Ke1 dziękujemy za słowa wsparcia i otuchy :) na tym etapie nie da się nie martwic ale masz rację trzeba wierzyć :)

Niedograna tym razem będzie inaczej , nie martw się na zapas !

Karoluś81 no niestety tak to już jest, martwimy się już teraz i będziemy martwić się później całe życie o nasze dziecko:)
    No oby, ale wiadomo strach zawsze będzie...

• Existenz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym spokojem ciężko. Przyszedł mi prog 48 h temu prawie 20 a dziś prawie 18. Wprawdzie normą w labo od 1.5 -23 co mnie nie uspokaja . Czekam na tel od giną. Wolę jednak luteine od dupka

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12

d'nusia, Asasa lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Witam serdecznie , chcialam sie z Wami przywitac jak narazie jestem chyba jako jedyna po in vitro. Pierwszym I udanym , z jedynym zarodeczkiem bez mrozaczkow niestety. Bthcg w 9 dpt 109 dzisiaj 11 dpt 299.wizyta u gin dopiero 13.12
    Witaj ;) zapraszamy. Dopisałam cię do naszej listy na pierwszej stronie ;)

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ