X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ciągle, ale nie zawsze mam jak odpisać. Za wszystkie bardzo trzymam kciuki i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku :) Ja w niedziele miałam plamienia... przeraziłam się, ponieważ wstałam rano a tu krew na papierze - czerwona... po 2h zmieniła się w brązową. Na szczęście po południu ustało i do dziś nie ma nic. Beta z poniedziałku 441 czyli przyrasta prawidłowo. W niedzielę dzwoniłam do lekarza i lu mojemu zdziwieniu sam wczoraj zadzwonił z pytaniem czy wszystko w porządku, czy plamię, jak wyszła beta. Wstępnie umówiłam się na czwartek na usg czyli jutro. Będzie to 4t4d i zastanawiam się czy nie przełożyć... Boję się, że będzie za wcześnie i nie zauważy pęcherzyka i wtedy będę się stresować. Kolejna wizyta przypadła by na 5t2d.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Czytam was ciągle, ale nie zawsze mam jak odpisać. Za wszystkie bardzo trzymam kciuki i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku :) Ja w niedziele miałam plamienia... przeraziłam się, ponieważ wstałam rano a tu krew na papierze - czerwona... po 2h zmieniła się w brązową. Na szczęście po południu ustało i do dziś nie ma nic. Beta z poniedziałku 441 czyli przyrasta prawidłowo. W niedzielę dzwoniłam do lekarza i lu mojemu zdziwieniu sam wczoraj zadzwonił z pytaniem czy wszystko w porządku, czy plamię, jak wyszła beta. Wstępnie umówiłam się na czwartek na usg czyli jutro. Będzie to 4t4d i zastanawiam się czy nie przełożyć... Boję się, że będzie za wcześnie i nie zauważy pęcherzyka i wtedy będę się stresować. Kolejna wizyta przypadła by na 5t2d.

Ja nie wiem jak to jest.. Ale mi np gin kazała przyjść 2 tyg po terminie @.
    Bo wcześniej nic nie będzie widać..

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jak nie miałam objawów to teraz już powoli się zaczynają :P
    Od soboty jestem padnięta. Brzuch czuje ciagle, nie bardzo mogę jeść bo od razu mnie mdli. Wczoraj zjadłam ok 18 i od 18 musialam leżeć bo myślałam że na nogach się nie utrzymam :P dość że ciągle mnie mdliło to jeszcze ten brak energii. Teraz też leżę w łóżku i nie mogę głowy podnieść. Na popołudnie mam do pracy, zobaczymy jak przeżyje hihi. Ale cieszę się, bo stresowałam się tym brakiem objawów. Co do stresu, mój M ostatnie 2 dni zafundował mi niesamowicie stresujace. Ale na szczęście konflikt zazegnany. Mam nadzieje, że to się źle nie odbiło na fasolce.
    Ogólnie czuje się jak po ostrej imprezie :/

justyna14 lubi tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofa to co napisałam wcześniej o nie stresowaniu się. Kupiłam prę test (10 szt z allegro przychodzi mi od poniedzialku!) Aby siknac bo mój dziś wraca z Londynu a ze ma urodziny akurat to milczałam z ciążą bo kupiłam mu portfel i chciałam tam włożyć pozytywny test.... Ku mojemu zdziwieniu kreska z niedzieli 10 dpo jest taka sama jak z dzisiaj 13dpo. Na domiar zgubiłam poprzedni mam tylko zdjęcie. No weź tu się baba nie stresuj choć wiem jak one działają i maja różna wrażliwość. Może do 13 -14 przeżyje do wyniku bety.... yhhh

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:41

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:41

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz a w pl nie ma testow clear blue, gdzie jest napisane ciaza i ktory to tydzien?
    Mi paskowe o czulosci 10 pokazywaly podobnie ciagle, a ten z clear blue o czulosci 25 najpierw w piatek pokazywal, ze nie w ciazy ( to bylo 2 dni przed terminem okresu), ale juz w pon bylo napisane ciaza 1-2 tydzien.
    Moze taki warto zrobic. Wtedy jest jak krowie na rowie napisane :p

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Szału nima. Powiedziala ze 5 tydz to za wczesnie i mam zrobic bete i przyjsc z wynikiem. Innych badan nie zlecila... :/ co prawda cos tam badala rekami i w srodku i na zewnatrz uciskala ale nic wiecej nie powiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 10:57

event.png
    eve
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma dlatego ja na wizyte ide na poczatku stycznia, w poprzedniej ciazy mialam podobne doswiadczenia do ciebie :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Existenz a w pl nie ma testow clear blue, gdzie jest napisane ciaza i ktory to tydzien?
    Mi paskowe o czulosci 10 pokazywaly podobnie ciagle, a ten z clear blue o czulosci 25 najpierw w piatek pokazywal, ze nie w ciazy ( to bylo 2 dni przed terminem okresu), ale juz w pon bylo napisane ciaza 1-2 tydzien.
    Moze taki warto zrobic. Wtedy jest jak krowie na rowie napisane :p
    Jak krowie na rowie mam betę ponad sto z poniedziałku i dziś będzie powtórka. Chciałam pamiątkę. Wysechl ściemniać trochę. Już się nie mogę doczekać miny mojego faceta jak otworzy portfel. A te elektroniczne może i są ale nigdy w aptece nikt mi nie proponowal.
    Ja muszę iść w środę po tabletki do giną ale nie chce usg. Pójdę między 6 a 7 tc
    10 lat temu z córką 3 razy byłam do 7 tyg I tylko niepotrzebny stres przechodzilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:06

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Mmma dlatego ja na wizyte ide na poczatku stycznia, w poprzedniej ciazy mialam podobne doswiadczenia do ciebie :p
    Nie wytrzymam do stycznia! Musze miec cos juz w grudniu na swieta :) wiem ze to musi potrwac ale kazda z nas niecierpliwi sie czy wszystko ok. A w pierwszej ciazy to juz sie ciekawosc z dnia na dzien uruchamia :) w kolejnej ciazy bede madrzejsza :D a teraz to nowosc dla mnie :)

event.png
    eve
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz tobie to na pewno powie co i jak beta etc. nie wiem tylko czy facetowi tez :D ja mam taki z napisem ciaza to juz maz watpliwosci nie ma zadnych :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) ja już w pracy i jestem strasznie zmulona... synek prawie całą noc nie spał ehh

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się okropnie czuję, mam mdłości i zero jakiejkolwiek energii. Po prostu dętka. Wczoraj byłam u mojej endokrynolog, lista tabletek do łykania wydłużyła się (duphaston, euthyrox, jodid, kwas foliowy i vigantol).

A poza tym nie mogę doczekać się USG, a to dopiero w poniedziałek.
    I pytanie do Was. Zabieracie ze sobą swoich partnerów na wizyty i badania?

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) właśnie właśnie, ciekawość nie jest dobra, ja byłam na tym usg wczoraj i mam zdjecie gdzie widać tylko ciemną kreskę mój gin twierdzi że to jest ta moja ciąża , hehe :) później sie oczywiście zaczęłam zastanawiać czy nie za mały ten pęcherzyk, że może źle sie rozwija powinien być większy a po co to komu potrzebne ? i biłam się z myślami że gin powiedział ze jest ok, ale patrzać na to zdjecie nic nie widze, no i tak to jest, nie idzcie dziewczyny jak mozecie wytrzymać to wytrzymajcie i idźcie później. Dzisiaj byłam oddać krew na badania, miałam zleconą morfologię, hiv, tsh, grupę krwi i toksoplazmozę. Wyniki będę miała w karcie i na kolejnej wizycie (kazała przyjść za dwa tyg) będziemy omawiać :) ale nie wiem czy nie iść za 3tygodnie zwłaszcza że mąż chce koniecznie być na tym usg, boję się że nie będzie serduszka i nie potrzebnie sie bede stresować. Dzisiaj od rana latałam na czczo , bo badania , teraz zjadłam dopiero i głowa mnie boli, brzuch też już ze zmęczenia zaczął boleć ;/ odpoczęłąm troszkę i przeszło :) nadal nie mam mdłości nie wiem cyz sie cieszyć czy nie ;)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi ze mną wszędzie. Ja przeżywam takie stresy u lekarzy, że on jest od zapamiętywania tego co lekarz powie :D

Do ginekologa chodzi ze mną od 9 miesięcy- od początku w sumie.
    Mnie zastanawia jak idę do ginów, czemu faceci czekają na korytarzu...

Ostatnio byłam i na poczekalni też siedział facet. Babka wyszła z gabinetu i mówi mu że nie dalo rady zrobić zdj dziecku bo coś tam... pomyślałam czy facetowi nie zrobiło się żal bo tak się czeka na to usg a poszło coś nie tak i nawet na monitorze nie widział... szkoda że takie chwile uciekają.

Dlatego mój chodzi ze mną zawsze i wszędzie.

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PollyM mój bardzo chce iść , już wczoraj chciał ale powiedziałam ze bez sensu bo pewnie nic nie zobaczy a musiałby wolne w pracy brać, także na kolejną wizytę idziemy w dwójkę :)
    a jak to jest z badaniami? jak sie idzie prywatnie do gina to trzeba płacić za każde ? normalnie u gina na nfz byłyby za darmo ? tak mi powiedziała dziewczyna w kolejce i się zdziwiłam troszkę.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • PollyM Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    PollyM mój bardzo chce iść , już wczoraj chciał ale powiedziałam ze bez sensu bo pewnie nic nie zobaczy a musiałby wolne w pracy brać, także na kolejną wizytę idziemy w dwójkę :)
    a jak to jest z badaniami? jak sie idzie prywatnie do gina to trzeba płacić za każde ? normalnie u gina na nfz byłyby za darmo ? tak mi powiedziała dziewczyna w kolejce i się zdziwiłam troszkę.

U mnie prywatnie płaci się za wizytę osobno i za USG osobno. Jak tylko kontrolnie to 50 zł i bez zdjęć do domu, a jak ze zdjęciami to 120. Na NFZ chyba są 3 USG bezpłatne w ciągu ciąży. Tak mi się wydaje.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie też prywatnie i za wszystkie badania z własnej kieszeni .
    Przyszła beta przyrost 141% ze 115 na278 . Prof ok 16ej

Carolline, justyna14, mi88 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mój chodzi ze mną wszędzie. Ja przeżywam takie stresy u lekarzy, że on jest od zapamiętywania tego co lekarz powie :D

Do ginekologa chodzi ze mną od 9 miesięcy- od początku w sumie.
    Mnie zastanawia jak idę do ginów, czemu faceci czekają na korytarzu...

Ostatnio byłam i na poczekalni też siedział facet. Babka wyszła z gabinetu i mówi mu że nie dalo rady zrobić zdj dziecku bo coś tam... pomyślałam czy facetowi nie zrobiło się żal bo tak się czeka na to usg a poszło coś nie tak i nawet na monitorze nie widział... szkoda że takie chwile uciekają.

Dlatego mój chodzi ze mną zawsze i wszędzie.

Wypisz wymaluj jak u mnie :-D zawsze wchodzi ze mna i nie wychodzil nawet wtedy gdy bylam badana na fotelu ginekologicznym tzn bylam za parawanem ale w pomieszczeniu byl. Na pierwszym usg w 4t6d tez byl i dostal pamiatkowe zdjecie pecherzyka 0,5cm :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ