Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Ja też myślę o chuście, ale decyzję podejmę dopiero jak zobaczę jak nam się układa z dwójką dzieci. Może chusta nie będzie nam potrzebna, a może bez niej nie da się żyć
okaże się jak poznam drugą pannicę i jej oczekiwania
-
nick nieaktualnyd'nusia wrote:W Polsce są grupy chustowe, można spróbować, wypożyczyć i zobaczyc, czy zdaje egzamin.
Dokladnie.ja wypożycze i dopiero zobaczę czy Hani pasuje..
Ogolnie tak sobie ostztnio myślałam ze wcxrsniej mieszkaliśmy w miescie, na 2 piętrze w bloku.. i jakie to by bylo męczące brac dziecko na spacery z psem.. -
Ja wyciągnęłam męża żeby mnie zabral na kawę na miasto i dodatkowo zjedliśmy obiad i jak wróciłam to padłam tak na 20-30min.
A maluszki brałam jak mi mama ich zaproponowała, sama nie pytałam bo wiem że czasem trudno odmówić a nie każdy sobie życzy
Też bym chciała chustę ale to może po porodzie6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
No ja liczę na chustę, w zasadzie bardziej niż ja to mąż
strasznie się napalił na to.
Co za niedziela... Wczoraj męża sciagneli o 16 do pracy bo mieli pożar pod lasem, ktoś się uparł i 3 razy to samo miejsce podpalił, dzisiaj też całkiem sporo pożarów. Czasami aż jestem zaskoczona jak bardzo ludzie są głupi...
Nie pomogła drzemka na ból głowy... Trzeba się wziąć za obiad -
Mum2b wrote:Hej dziewczyny! Jestem z wrześniówek, ale piszę do Was bardziej już doświadczonych w temacie, chciałam zapytać o wózek Bebetto Tito, czy któraś z Was może ma/miała? Będę wdzięczna za opinie
My kupiliśmy nowego Luca i wizualnie jestem bardzo zadowolona jak to wyjdzie w praktyce to dopiero się okaże jak zaczniemy go używać. Generalnie te wózki są wszystkie zbliżone do siebie. Siostra miała Holland i super się go prowadziło, siostra na nic nie narzekała.Mum2b lubi tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
Mum2b wrote:Hej dziewczyny! Jestem z wrześniówek, ale piszę do Was bardziej już doświadczonych w temacie, chciałam zapytać o wózek Bebetto Tito, czy któraś z Was może ma/miała? Będę wdzięczna za opinie
Ja mam bebetto tito ale oprócz jazdy po mieszkaniu to nie wiem jak się będzie sprawowałMum2b lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:Ogolnie tak sobie ostztnio myślałam ze wcxrsniej mieszkaliśmy w miescie, na 2 piętrze w bloku.. i jakie to by bylo męczące brac dziecko na spacery z psem..
pieska przynajmniej nie trzeba ubierać. A tak poważnie to raczej tragedii chyba nie ma, zawsze mąż przed pracą może wyprowadzić, w południe i popołudniu to i tak spacer z dzieckiem, a wieczorem to raczej już drugi rodzic jest
Ale rozumiem to co mówisz, ja między innymi teraz wstrzymałam się z wzięciem pieska do czasu aż dzieci trochę podrosną do tak ok. 5-6 lat, teraz to też będą za małe i boję się że będą krzywdę robić. Antek od urodzenia dużo czasu spędza z psiną moich rodziców i nie zawsze uda mi się upilnować żeby jej nie uderzył, a ona jednak malutka i boleśnie to odczuwa. Nasza owczarka jest na ogródku i ona to nawet nie czuje tego jego „cacy”
O i tak doszłam do moich obaw na linii Antoś-Zuzaboję się, że zrobi jej krzywdę jeszcze nie rozumie wielu rzeczy i nie ma wyczucia No i etap bicia, gryzienia przed nami. Ja mojej młodszej siostrze guza nabiłam lalką jak miała kilka dni, najzwyczajniej w świecie moja mama nie dała rady upilnować
Wymyśliłam dla Antka baby born i wózek, żeby mógł mnie naśladować i żeby jego zainteresowanie skupiło się na lalce bo bez tego, wiem na 100%, będzie się pchał do siostry próbując brać na ręce, całując itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 16:52
[/url]
-
Dużo zależy od dziecka, mój brat miał 2 lata jak się siostra urodziła, to wiadomo że rodzice pilnował. Nie bił siostry, nie dokuczał, ale wlazl do łóżeczka jak spała. Do dziś nie wiadomo jak to zrobił, szczęście że na nią nie spadł.
Nie zostaje nic innego jak tłumaczyć dziecku, pokazywać, pozwalać dotknąć, pocałować.
Brata starszy syn w wieku 2 lat zaczął opiekować się młodszym bratem, to na etapie raczkowania ręce miał pełne robotybo mały chciał na łóżko, a to zejść i starszy brat pilnował, łapał, dawał zabawki.
-
agania wrote:Dooti w pełni Cie rozumiem. Ja panikuje o wszystko... nie wiem kiedy mi to minie. A właściwie to jesteśmy przecież jeszcze w szpitalu pod opieka. Od piątku jestem z małym na sali i śpimy razem. Mały wazy 2150g, uczy sie jesc. Z piersi idzie mu ładnie, z butelki gorzej... meczy sie bardzo i ma spadki saturacji. Ale powoli powoli sie nauczy. Dooti mały je pierś tylko czy dokarmiała mlekiem ściągniętym, jesli butelka tez to jaka macie? Kupiliście monitor oddechu? Ja mam ostatnio spadek formy, mysle jak sobie poradzę z dwójka dzieci :p
Agania, super że Michałek już z Tobą na sali, ani się obejrzysz a wyjdziecie do domu. U mnie karmienie to porażka, przez te stresy prawie nie mam pokarmu i muszę dokarmiać mm. Oczywiście już miałam doła z tego powodu, że co ze mnie za matka która dziecka wykarmic nie potrafi. Ale trudno, nie ja pierwsza i nie ostatnia, Antoś rośnie w oczach i to jest najważniejsze. Butelkę mam jedną z Aventu ale ona ma pojemność tylko 60 ml więc jest już na styk. Poza tym jeszcze z lovi, ale najbardziej pasuje młodemu butelka dołączona do laktatora i tą najczęściej karmię.Zolza_ lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Agania, super że Michałek już z Tobą na sali, ani się obejrzysz a wyjdziecie do domu. U mnie karmienie to porażka, przez te stresy prawie nie mam pokarmu i muszę dokarmiać mm. Oczywiście już miałam doła z tego powodu, że co ze mnie za matka która dziecka wykarmic nie potrafi. Ale trudno, nie ja pierwsza i nie ostatnia, Antoś rośnie w oczach i to jest najważniejsze. Butelkę mam jedną z Aventu ale ona ma pojemność tylko 60 ml więc jest już na styk. Poza tym jeszcze z lovi, ale najbardziej pasuje młodemu butelka dołączona do laktatora i tą najczęściej karmię.
a stres też pewnie ma wpływ na kp.
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Czy do samego porodu starczą mi japonki w których można wejść pod prysznic? Czy raczej jakieś wygodne człapaki do chodzenia się przydają?
pakuję sobie torbę hyhy, w końcu -
PLPaulina wrote:Dokladnie.
ja wypożycze i dopiero zobaczę czy Hani pasuje..
Ogolnie tak sobie ostztnio myślałam ze wcxrsniej mieszkaliśmy w miescie, na 2 piętrze w bloku.. i jakie to by bylo męczące brac dziecko na spacery z psem..
Maz ma ogolnie prace wyjazdowa ale pierwsze 3-4tyg bedzie w domu a pozniej jest z szefem juz umowiony ze przynajmniej pierwsze pol roku bedzie pracowal na miejscu/w okolicy tak ze codziennie bedzie w domu wiec wtedy on rano przed wyjdzie z psiakuem my z mala na spacerek kolo poludnia dluzszy i pozniejszym popoludniem bo z dzieckiem tez przeciez trzeba chodzic na spacery a psiak przy okazji skorzysta a wieczorem juz maz pojdzie jak mala wykapiemy... nie mam jakos obaw bo bedzie duzo czasu na to zeby sobie ten system wypracowac poki maz bedzie w domu... no i wlasnie przez to ze moj pies jak maz czasem chce ja wziac o 7 czy ja bo np jade dalej na jakas wizyte u lekarza to nasz pies wrecz bardzo niechetnie o takich porach chodzi... woli sie wyspac i dopiero kolo 11 najwczesniej cieszy sie ze spaceru chociaz tez czesto z szelkami ide po nia do lozka hehe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mum2b tego modelu nie znam ale kolezanki maja jedna vulcano a druga bresso i obie sa z wozkow bardzo zadowolone a te wszystkie bebetto sa do siebie bardzo podobne wiec powinien byc fajny
Ostatnio widzialam ten nowy luca comfort swietnie wygladalMum2b lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Agania, co do monitoru oddechu to kupujemy na 100%, tylko nie możemy zdecydować się na model, czy ten pod materacyk czy pieluszkowy. Antoś póki co śpi razem z nami, jakoś tak ciężko jest mi się z nim rozstać i odłożyć fo do łóżeczkaNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Agania, co do monitoru oddechu to kupujemy na 100%, tylko nie możemy zdecydować się na model, czy ten pod materacyk czy pieluszkowy. Antoś póki co śpi razem z nami, jakoś tak ciężko jest mi się z nim rozstać i odłożyć fo do łóżeczka
podobno Babysense jedyny z certyfikatem i wyrób medyczny a nie bajer.
Widziałam że są też wypożyczalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 18:39