X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki belladonna za słowa otuchy. Staramy się dotrzeć. Pytam pielęgniarek proszę o pomoc w przystawianiu. Ale też wiem że sama muszę przewinąć wytrzeć itd. Dziś z mężem razem przewijalismy pierwszy raz. Oboje zestresowani jakoś poszło, to samo karmienie ale jak zostałam sama to się zaczynam denerwować. Wiem że są położne ale muszę nauczyć się sama. Jedynie to to jedzenie mnie frustruje, ale będę próbowac. No i noc przede mną sam na sam i stres taki ze pewnie nie zasne :-) no i ma bardzo silny odruch moro czy jak to się nazywa strasznie się rzuca przez sen.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka trzymaj sie dzielnie, mocno zaciskam za Was kciuki.

pumka1990 lubi tę wiadomość

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse pytałaś o szpital, polecam z każdej strony. Nie zawiodłam się na żadnej położnej. Lekarze tylko z cięcia wiem, bo obchód to jak się pani czuję i tyle... Muszę podpytać o blizne i opatrunek bo nikt nie sprawdzal jeszcze. Aha warunki super jedynie jedzenie niedobre. Także smialo polecam.

chabasse lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza a kiedy wychodzicie? Coś juz wiadomo? I sama jestes na sali? Moze współlokatora doda otuchy i w razie czego pomoże czy podpowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 20:15

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylo dla mnie straszne jak ledwo żyjąca po cc, musiałam od razu zajmowac sie dzieckiem. Masakra.

Jutro kolejne badanie wagi. No zobaczymy jak spadek.. :/

Moje piersi wedlug dwóch pań sa super.. i mam przystawiac i jeszcze raz przystawiac. Mleko w nim jest. Ale zaczynamy od piersi.. potem tylko dokarmiamy mm.. :) staram sie nie stresować. Ale ogolnie nie jest latwo. Opieka i ra odpowiedzialność za tego malego czlowieka jest ogromna.. :) :O

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza - trzymaj się tam :-) nauczysz się.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy teraz we dwie rano było nas 3. Teoretycznie jak nie będzie żółtaczki to w piątek wychodzimy jak wszystko będzie też ze mną ok. Współlokatorka pomaga bardzo. Szczególnie wczoraj jak się mogłam się ruszyć. Teraz obie walczymy z maluchami. Większa motywacja do wstania i rozchodzenia. Ale i strach przed tym że nie umiem się opiekować mala

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, po cc pamiętam jak trudno było mi wyciągnąć syna z tej kuwetki. Spokojnie, umiesz opiekowac się Małą, tu instynkt pomoże. Zapewniam Cię że jesteś najlepszą Mamą dla Hani, nie zrobisz jej krzywdy, a jak z każdą rzeczą praktyka czyni mistrza.
    Więcej cierpliwości i wyrozumialosci dla siebie samej. Księżna Kate jest jedna. Inne mamy muszą dojść do siebie ;-)

ingelita, nesssssa, Zolza_ lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka współczuję :/ dopytaj się lekarzy jak wygląda temat przeniesienia do swoejgo szpitala. Bo może jak dali leki na ciśnienie i sterydy raz to pozwolą na przejazd do szpitala tego który wybrałaś na poród i tam kolejną dawkę sterydów dadzą. Bo pewnie będzie konieczość zatrzymania Cie do porodu, a kiepsko by było z noworodkiem wracać 300 km do domu po porodzie i obolałbym brzuchem lub kroczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:00

Katalonia, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze się rozchulały, brak rozwarcia, ból niesamowity dostałam jakieś czopki rozkurczowe. Chyba do rana umrę :(

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    U mnie skurcze się rozchulały, brak rozwarcia, ból niesamowity dostałam jakieś czopki rozkurczowe. Chyba do rana umrę :(
    albo zrobią Ci cc w nocy

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja sobie mysle, ze masz mleko tylko nie umiesz małej przystawić. Jakby Ci jakas dobra polozna pokazała kilka razy jak poprawnie przystawić to byłoby dobrze, wtedy i Ty załapiesz i Hania. I bedzie po problemie. Ale generalnie karmienie jest trudne.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ssa cycka.. ale jednak mamy spadek wagi. Wiec zwalili na brak pokarmu. :/ :/

Pokarmu mega nie mam, to 2 doba więc powinno byc ok.. tak mówią.

Ale walczymy.. :) :) w ruch przystawianie do piersi co 3h, mm i laktator.. :D mam nadzieję, ze bedzie juz tylko lepiej. :)

Ale mam lęk i panikę! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:39

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania ssa cycka.. ale jednak mamy spadek wagi. Wiec zwalili na brak pokarmu. :/ :/

Pokarmu mega nie mam, to 2 doba więc powinno byc ok.. tak mówią.

Ale walczymy.. :) :) w ruch przystawianie do piersi co 3h, mm i laktator.. :D mam nadzieję, ze bedzie juz tylko lepiej. :)

Ale mam lęk i panikę! :(
    Spadek wagi dziecka po urodzeniu jest normalny. Ważne żeby nie był większy niż 10% wagi urodzeniowej. Spokojnie, wszystko będzie dobrze. W ogóle się nie przejmuj, karm mała, pij dużo i karm. Niech leży cały czas raz przy jednym raz przy drugim cycku. Pamiętaj że to wszystko jest nowe dla Ciebie ale normalne. Każda to przechodzi.

7w3d 💔
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka a nie dasz rady czesciej przystawiac? Wiem ze trzeba miec tez czas na wc, jedzenie i inne sprawy ale przystawiaj ja jak tylko możesz.
    Ja w szpitalu to w ogóle nie spałam, córce tylko zmienialam cycki ;) A laktacja rozkrecila się późno bo w 5 dniu.
    Brodawki cię nie bolą?

Tak jak napisała justyna14 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 21:54

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że zostanę sama z końca sierpnia.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malej waga spadła wlasnie powyzej 10%..
    Oj bolą mnie brodawki. Staram sie przykładać ją tak czesto jsk sie da.

Licze na to ze sie laktacja rozkreci. :D

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maść na sutki coś pomaga?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a może spróbuj z nakładkami, żeby brodawki odpoczely.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nikogo nie ma z końca miesiąca bo wszystkie już będziecie pisać o kp i innych problemach a ja będę czekać. Cholera ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ