Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
misia-kasia wrote:Mi chyba przytyły, przed ciąża nie miałam tego problemu. Teraz jak chodzę to jest ok dopóki sie nie spocę. Nie słyszałam wcześniej tego patentu z antyperspirantem ale może cos w tym jest bo dopiero jak sie spocę zaczynaja sie obcierać.
Ingelita jaki antyperspirant używasz do tych nóg? -
squirrel wrote:A te uda to myślicie, że się o siebie ocierają w ciąży bo spuchły ? Ja myślałam, że po prostu taka gruba się zrobiłam
-
Ja niedawno wróciłam po dniu w galerii i kinie. Dzięki temu udało mi się teraz wstawić pranie, zmywarkę i pakuję torby w końcu.
To był dobry pomysł, jutro powtarzam. Dopiero teraz mi ręce napuchły.
A jutro już donoszona będzie
d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Ja butle kupilam na probe z tommee tippee i jedna z MAM zobaczymy czy ktoras podpasuje
Ja kupiłam właśnie wczoraj tę antykolkową z MAM bo mi dziecko przy jedzeniu zaczęło wariować. Obecnie testujemy, podoba mi się w niej funkcja sterylizacji.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
My na pewno na sam początek (w sumie od zaraz, żeby zacząć przed porodem) przechodzimy na jeden wspólny bezzapachowy i bez chemii żel pod prysznic. Chociaż na chwile, na pierwsze tygodnie. Tak pomyślałam ze co to za kontakt skóra-do-skory, kiedy dla maluszka wybiera się kosmetyki do kąpieli, a my jesteśmy cali w chemii.. a zwłaszcza mój M który na codzień używa tych intensywnych męskich żeli pod prysznic, chyba najbardziej chemicznych z możliwych
Ja mam w miarę neutralne swoje kremy, balsam w miarę naturalny z masłem shea. Perfumy odstawiam, odżywka do włosów sporadycznie albo zastąpię raz na czas olejkiem.. myśle ze na początku w domu nie będę mieć problemu bo ogólnie jestem minimalistka jeśli chodzi o kosmetyki.. a później stopniowo wszystko wróci do normy -
Dooti wrote:Ja kupiłam właśnie wczoraj tę antykolkową z MAM bo mi dziecko przy jedzeniu zaczęło wariować. Obecnie testujemy, podoba mi się w niej funkcja sterylizacji.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Z zapachami nam na szkole rodzenia mowili zeby uzywac normalnie tego co do tej pory (oczywiscie bez jakis mocnych perfum ale moze byc ten sam antyprespirant - tu blagala zeby uzywac- zel pod prysznic, czy szampon do wlosow) jedynie zaznaczali, zeby uzywac pierwsze tygodnie tego samego kosmetyku, czyli np nie ten tydzien zel pod prysznic zielony, za tydzien niebieski i co chwile inny szampon a zeby sie jednej firmy, jednego zapachu trzymac, tak zeby maluszek kojarzyl, ze tak pachnie mama i to jest ona, a to zapach tatusia, wiec teraz to on mnie trzyma...
Lavendova, nesssssa, Eilleen lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A my dzisiaj byliśmy na powtórnym badaniu słuchu i Wszystki dobrze. Michałek bardzo dobrze słyszy
nie musimy juz tego badać.
Leticia, edytkaa93, Dooti, e_mii, Qumish, Sierpniowa_89, Lavendova, ingelita, d'nusia, Ania241188, belladonna, chabasse, Eilleen, misia-kasia, marcela123, Existenz, pumka1990, AnkaK90, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Z zapachami nam na szkole rodzenia mowili zeby uzywac normalnie tego co do tej pory (oczywiscie bez jakis mocnych perfum ale moze byc ten sam antyprespirant - tu blagala zeby uzywac- zel pod prysznic, czy szampon do wlosow) jedynie zaznaczali, zeby uzywac pierwsze tygodnie tego samego kosmetyku, czyli np nie ten tydzien zel pod prysznic zielony, za tydzien niebieski i co chwile inny szampon a zeby sie jednej firmy, jednego zapachu trzymac, tak zeby maluszek kojarzyl, ze tak pachnie mama i to jest ona, a to zapach tatusia, wiec teraz to on mnie trzyma...
-
Jeśli chodzi o butelki - jestem jeszcze zielona w temacie...
Długo zastanawiałam się nad laktator, ale dostałam od koleżanki Lovi prolactis: wydaje się spoko bo może być ręczny lub na prąd i działa tez na baterie. Da się dokupić wszystkie te gumowe elementy i wężyki nowe, po niej mam właściwie sama elektryczna ‚baze’ i plastikowe nakrętki. Muszę właśnie dokupić butelkę żeby było do czego odciągać bo jej nie chciałam używanej
No i mam pytanie: czy jak kupię butelkę która będzie mi pasować do laktatora to mogę do niej zakładać inne smoczki? Czy każda firma to inne wymiary i te rzeczy do siebie nie pasują na wzajem? -
nick nieaktualny
-
Ja tez niczego pod wzgledem skladu nie zmieniam... raz ze ta chemia i tak wplywa na mnie pod prysznicem a nie na dziecko juz po dakcie bo bezposredniego kontaktu z tymi zelami nie ma, wiec jakos nie mysle zeby jej to szkodzilo... a dwa ze niestety ale na mnie nue bardzo te suoer naturalne produkty dzialaja i po wykapaniu w rakim eko zelu o neutralnym zapachu czuje sie nadal przepocona jakbym sie tylko woda ochlapala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Qumish wrote:Jeśli chodzi o butelki - jestem jeszcze zielona w temacie...
Długo zastanawiałam się nad laktator, ale dostałam od koleżanki Lovi prolactis: wydaje się spoko bo może być ręczny lub na prąd i działa tez na baterie. Da się dokupić wszystkie te gumowe elementy i wężyki nowe, po niej mam właściwie sama elektryczna ‚baze’ i plastikowe nakrętki. Muszę właśnie dokupić butelkę żeby było do czego odciągać bo jej nie chciałam używanej
No i mam pytanie: czy jak kupię butelkę która będzie mi pasować do laktatora to mogę do niej zakładać inne smoczki? Czy każda firma to inne wymiary i te rzeczy do siebie nie pasują na wzajem?
Z reguły imne smoczki nie pasują dp butelek innej firmy. Ja miałam laktator medeli i buteleczke medeli do ściągania i przelewalam do butelki aventu -
Eilleen smoczki musisz miec raczej dedykowane danej firmie
malo kiedy sie zdarza ze pasuja innej firmy
Szybciej jest szansa ze butelka innej firmy bedzie pasowala pod gwint laktatoraQumish lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Eilleen smoczki musisz miec raczej dedykowane danej firmie
malo kiedy sie zdarza ze pasuja innej firmy
Szybciej jest szansa ze butelka innej firmy bedzie pasowala pod gwint laktatoraja akurat butelki mam tej samej firmy co laktator