Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Mi położna mówiła, że to i tak nic nie daje
ale jak lubimy seks, spacery czy ostre jedzenie to możemy używać do woli
Ale powoli działamy z wyganianiem Filipka
Dzisiaj rano złapał mnie taki ból w krocza, kłucie... I wtedy też siku mi się chcę. Kroczki stawiam niczym gejsza :p jednocześnie jęcząc z bólu. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Hania zbyt mala przybiera na wadze..
Okazuje sie ze mam leniwy egzemplarz..
Jest niejadkiem.
Musimy wrocic do piersi + butla..
Paulina, to jak dasz radę, to odciągaj między karmieniami i butlę podawaj ze swoim, a nie z mm. Żeby Ci laktacja nie siadłaingelita lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Tak. Mamy takie zalecenie ze szpitala. Dlatego byla tez kąpiel w kali.
Na razue zbyt wczesnie by stwierdzic ze po mamusi ma azs.Tzn. Ja mam nadzieję, że to potówki...
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Paulina, to jak dasz radę, to odciągaj między karmieniami i butlę podawaj ze swoim, a nie z mm. Żeby Ci laktacja nie siadła
Nie sądziłam ze noworodki moga być juz niejadkami. Myślałam ze jedzenie to ich glowny sens zycia.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina ale jak to niejadek? Zasypia przy piersi i nie słychać ze łyka? A w nocy pije? W nocy pokarm bardziej wartościowy. Kurcze no to cos musisz pokombinowac, moze gdzies jej eaz butle wcisnij albo faktycznie odciagnij swoje i daj z butelki zobaczysz ile zjada.
-
PLPaulina wrote:Wlasnie bede tak robic.
Nie sądziłam ze noworodki moga być juz niejadkami. Myślałam ze jedzenie to ich glowny sens zycia..
Kiedy dziecko pije fazę pierwszą, to przeważnie jest jedno ciumknięcie i jedno połknięcie. Jak przechodzi na fazę drugą, czyli pokarm bardziej wartościowy i gesty, to najczęściej są dwa pociągnięcia i jedno przełknięcie. Spróbuj poobserwować. Nie umiem tego lepiej zobrazować. Przy pierwszej córce faktycznie się sprawdziło. Tym razem doradczyni laktacyjna była zdziwiona, bo Zośka jest tak łapczywa, że wszystko łyka na raz, ale to się zdarza u dzieci rzadko.Lavendova lubi tę wiadomość
-
Ewentualnie jest możliwość, że z jakiegoś powodu nadal masz pokarm przejściowy.
Mleko przejściowe – występuje ok. 3-5 dnia, jednak nie jest jeszcze mlekiem dojrzałym. Wyglądem przypomina mieszankę mleka i soku pomarańczowego.
Mleko dojrzałe – pojawia się po około tygodniu od porodu. Zawiera więcej tłuszczów i węglowodanów niż siara. Uboższe jest za to w białka. Ma zwykle wodnistą konsystencję i lekko niebieskawe zabarwienie, zwłaszcza na początku każdego karmienia. Mleko dojrzałe jest o wiele bardziej kaloryczne od siary, a kaloryczność pokarmu jest największa pod koniec karmienia. -
A ja mam pytanie do mam córeczek.. Jak to jest z myciem miejsc intymnych? Podobno jest jakaś maź na początku, ktorej nie powinno się zmywac z narządów, żeby się wargi nie posklejaly. Mam synka i z nim było prosto. Wiadomo trzeba wszystko dobrze umyc i tyle. A tu jakieś wargi, rowki, zakamarki i mazie.
i jeszcze zapytam o ten olej migdałowy. Jak tym myć? Wlac trochę do wody.. Czy raczej smarowac samo ciałko ? No i czy to na jakieś właściwości myjące czy tylko natluszcza. Bo przecuez dziecko tez trzeba umyć oo całym dniu pocenie i ulewania itp. Czy to sie stosuję oprócz jakiegoś mydełka.?
-
Chabasse to sie dodaje do kapieli zamiast jakiegos plynu/mydelka to troszke tego oleju
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIngelita przypomnialas mi z tym ciumaniem lykaniem faktycznie sie zgadza, bede tez teraz zwracac na to uwage. Z tym ze chyba pokarm kazdej moze byc rozny, moj byl raczej bialawo bladozolty nawet po kilku mies, nigdy niebieskawy. To zalezy od diety czy od czego?
Chabasse mam dwie corki i nie pamietam zadnej mazi, normalnie mylam wszystko dokladnie i zadnego sklejania nie bylo. Jedynie co to warto duzo wietrzyc i uwazac po kupie ladnie umyc bo moze sie szybciej odparzac i byc infekcja.
A ja kupilam na probe chusteczk pampers pure (niby delikatne na wodzie czy cos) i faktycznie fajne sa. -
Lavendova wrote:Ingelita przypomnialas mi z tym ciumaniem lykaniem faktycznie sie zgadza, bede tez teraz zwracac na to uwage. Z tym ze chyba pokarm kazdej moze byc rozny, moj byl raczej bialawo bladozolty nawet po kilku mies, nigdy niebieskawy. To zalezy od diety czy od czego?
Chabasse mam dwie corki i nie pamietam zadnej mazi, normalnie mylam wszystko dokladnie i zadnego sklejania nie bylo. Jedynie co to warto duzo wietrzyc i uwazac po kupie ladnie umyc bo moze sie szybciej odparzac i byc infekcja.
A ja kupilam na probe chusteczk pampers pure (niby delikatne na wodzie czy cos) i faktycznie fajne sa.
A ta maź jest faktycznie. Trzeba myć dokładnie, żeby się kupa nie zawieruszyła, a maź nie tak łatwo usunąć, wiec ona jakiś czas będzie. Natomiast nie dopuszczamy do tego, żeby tam wszystko było w tej mazi uwalone po brzegi.