X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Stosujesz emolienty bo ze skórą się coś dzieje?

Tak. Mamy takie zalecenie ze szpitala. Dlatego byla tez kąpiel w kali.
    Na razue zbyt wczesnie by stwierdzic ze po mamusi ma azs.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Mi położna mówiła, że to i tak nic nie daje :P ale jak lubimy seks, spacery czy ostre jedzenie to możemy używać do woli ;)
    Ale jak tu się chociażby do męża przytulić jak taki gorąc... Na spacer nie dam rady, sprzątanie odpada...
    Ale powoli działamy z wyganianiem Filipka :)
    Dzisiaj rano złapał mnie taki ból w krocza, kłucie... I wtedy też siku mi się chcę. Kroczki stawiam niczym gejsza :p jednocześnie jęcząc z bólu.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie położnej..

Hania zbyt mala przybiera na wadze.. :/
    Okazuje sie ze mam leniwy egzemplarz..
    Jest niejadkiem. :/
    Musimy wrocic do piersi + butla.. :(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak się zasadzam na męża, ale jak sobie pomyślę, że w tej temperaturze to się skleimy potem, to mi natychmiast libido spada do zera :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania zbyt mala przybiera na wadze.. :/
    Okazuje sie ze mam leniwy egzemplarz..
    Jest niejadkiem. :/
    Musimy wrocic do piersi + butla.. :(

Paulina, to jak dasz radę, to odciągaj między karmieniami i butlę podawaj ze swoim, a nie z mm. Żeby Ci laktacja nie siadła :/

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak. Mamy takie zalecenie ze szpitala. Dlatego byla tez kąpiel w kali.
    Na razue zbyt wczesnie by stwierdzic ze po mamusi ma azs.
    Aż musiałam sprawdzić, czym jest ta kalia, a to cudowny nadmanganian potasu, w którym moja starsza księżniczka będzie dziś zażywała bajkowej różowej kapieli, bo jej jakieś potowki wylazły :P Tzn. Ja mam nadzieję, że to potówki...

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Paulina, to jak dasz radę, to odciągaj między karmieniami i butlę podawaj ze swoim, a nie z mm. Żeby Ci laktacja nie siadła :/
    Wlasnie bede tak robic.
    Nie sądziłam ze noworodki moga być juz niejadkami. Myślałam ze jedzenie to ich glowny sens zycia.. :/

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie sądziłam ze noworodki moga być juz niejadkami. Myślałam ze jedzenie to ich glowny sens zycia.. :/

Może to od upału? A bardzo słabo z tą wagą?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Może to od upału? A bardzo słabo z tą wagą?
    Slabo.. :/ :/
    Wyszlismy ze szpitala bylo 3020g.
    Dzis jest 3090g. :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ale jak to niejadek? Zasypia przy piersi i nie słychać ze łyka? A w nocy pije? W nocy pokarm bardziej wartościowy. Kurcze no to cos musisz pokombinowac, moze gdzies jej eaz butle wcisnij albo faktycznie odciagnij swoje i daj z butelki zobaczysz ile zjada.

• ingelita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wlasnie bede tak robic.
    Może przez upały łyka tylko pierwsza fazę, czyli ten pokarm mniej wartościowy, stanowiący bardziej napój/zupę, a druga odpuszcza, bo nie ma apetytu? Jak długo ja trzymasz na jednej piersi?

Kiedy dziecko pije fazę pierwszą, to przeważnie jest jedno ciumknięcie i jedno połknięcie. Jak przechodzi na fazę drugą, czyli pokarm bardziej wartościowy i gesty, to najczęściej są dwa pociągnięcia i jedno przełknięcie. Spróbuj poobserwować. Nie umiem tego lepiej zobrazować. Przy pierwszej córce faktycznie się sprawdziło. Tym razem doradczyni laktacyjna była zdziwiona, bo Zośka jest tak łapczywa, że wszystko łyka na raz, ale to się zdarza u dzieci rzadko.

Lavendova lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie jest możliwość, że z jakiegoś powodu nadal masz pokarm przejściowy.

Mleko przejściowe – występuje ok. 3-5 dnia, jednak nie jest jeszcze mlekiem dojrzałym. Wyglądem przypomina mieszankę mleka i soku pomarańczowego.
    Mleko dojrzałe – pojawia się po około tygodniu od porodu. Zawiera więcej tłuszczów i węglowodanów niż siara. Uboższe jest za to w białka. Ma zwykle wodnistą konsystencję i lekko niebieskawe zabarwienie, zwłaszcza na początku każdego karmienia. Mleko dojrzałe jest o wiele bardziej kaloryczne od siary, a kaloryczność pokarmu jest największa pod koniec karmienia.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    . Tym razem doradczyni laktacyjna była zdziwiona, bo Zośka jest tak łapczywa, że wszystko łyka na raz, ale to się zdarza u dzieci rzadko.

Wygląda na to, że Zośka już jest taka w gorącej wodzie kąpana ;)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do mam córeczek.. Jak to jest z myciem miejsc intymnych? Podobno jest jakaś maź na początku, ktorej nie powinno się zmywac z narządów, żeby się wargi nie posklejaly. Mam synka i z nim było prosto. Wiadomo trzeba wszystko dobrze umyc i tyle. A tu jakieś wargi, rowki, zakamarki i mazie. ;) i jeszcze zapytam o ten olej migdałowy. Jak tym myć? Wlac trochę do wody.. Czy raczej smarowac samo ciałko ? No i czy to na jakieś właściwości myjące czy tylko natluszcza. Bo przecuez dziecko tez trzeba umyć oo całym dniu pocenie i ulewania itp. Czy to sie stosuję oprócz jakiegoś mydełka.?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse to sie dodaje do kapieli zamiast jakiegos plynu/mydelka to troszke tego oleju ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady. Przyjrze się pokarmowi.
    I jesli Hania nadal do poniedzialku bedzie ssała leniwie to weźmiemy doradcę laktacyjnego. :)

ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też już wściekła chodzę. nic się nie dzieje i też przenoszę pewnie. Gorąco jak w piekle bleeeeeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita przypomnialas mi z tym ciumaniem lykaniem faktycznie sie zgadza, bede tez teraz zwracac na to uwage. Z tym ze chyba pokarm kazdej moze byc rozny, moj byl raczej bialawo bladozolty nawet po kilku mies, nigdy niebieskawy. To zalezy od diety czy od czego?

Chabasse mam dwie corki i nie pamietam zadnej mazi, normalnie mylam wszystko dokladnie i zadnego sklejania nie bylo. Jedynie co to warto duzo wietrzyc i uwazac po kupie ladnie umyc bo moze sie szybciej odparzac i byc infekcja.

A ja kupilam na probe chusteczk pampers pure (niby delikatne na wodzie czy cos) i faktycznie fajne sa.

• ingelita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ingelita przypomnialas mi z tym ciumaniem lykaniem faktycznie sie zgadza, bede tez teraz zwracac na to uwage. Z tym ze chyba pokarm kazdej moze byc rozny, moj byl raczej bialawo bladozolty nawet po kilku mies, nigdy niebieskawy. To zalezy od diety czy od czego?

Chabasse mam dwie corki i nie pamietam zadnej mazi, normalnie mylam wszystko dokladnie i zadnego sklejania nie bylo. Jedynie co to warto duzo wietrzyc i uwazac po kupie ladnie umyc bo moze sie szybciej odparzac i byc infekcja.

A ja kupilam na probe chusteczk pampers pure (niby delikatne na wodzie czy cos) i faktycznie fajne sa.
    Jasne, że może być rożny, ale mozejednak coś w tym jest? Moj był na początku bardziej wodnisty i żółty niż teraz, ale nadal jest raczej żółtawy.

A ta maź jest faktycznie. Trzeba myć dokładnie, żeby się kupa nie zawieruszyła, a maź nie tak łatwo usunąć, wiec ona jakiś czas będzie. Natomiast nie dopuszczamy do tego, żeby tam wszystko było w tej mazi uwalone po brzegi.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dziewczyny ja też już wściekła chodzę. nic się nie dzieje i też przenoszę pewnie. Gorąco jak w piekle bleeeeeee
    Nerwy tez potrafią przyspieszyć poród ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ