Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie niby mała jest nisko, ale szyjka jeszcze długa 2cm
za tydzień ostatnia wizyta to może czegoś się dowiem. Ja jej daje jeszcze tydzień, jak nic się nie zmieni na tej wizycie to zacznę stosować wszystkie mityczne metody
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:56
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Dziewczynki jaki krem z filtrem polecacie? I co stosujecie na pupkę na codzień, przy braku odparzeń? I czy to się stosuje przy każdym przewinięciu??
Ja ogolnie mam kosmetyki hipp.
Teraz tylko kąpiemy sie w emolientach. I raz byla kąpiel w kali (jeszcze w szpitalu)
Do pupy alantan zielony. A tak to czesto sie wietrzymy.. korzysta na tym pupka i pepek.
Ze spacerami trzeba uważać jak jest na dworze ponad 30° w cieniu..kozalia lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Położna mówiła że jak nic się nie dzieje to żeby nic nie stosować.
ale jak lubimy seks, spacery czy ostre jedzenie to możemy używać do woli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:08
-
Do dziewczyn które juz rodziły pytanie:) czy miałyście przed porodem ten tak zwany przypływ energii? Jeśli tak to ile dni przed? Nie wiem co dzisiaj sie dzieje ale wczoraj tak źle sie czułam, a dzisiaj jakaś energia we mnie wstąpiła. Nie jest to tak że nie wiem ile bym mogła robić, ale od dwóch tygodni chce mi sie cokolwiek, a to już sukces. I sie zastanawiam czyżby to coś oznaczało? Mama mi mówiła że ona gdy była zemną w ciąży to na około dwa tygodnie przed miała takieho powera jak nigdy, a gdy jej dzisiaj powiedziałam że jakoś leń mnie opuścił to sie zaczęła dziwnie uśmiechać:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja ogolnie mam kosmetyki hipp.
Teraz tylko kąpiemy sie w emolientach. I raz byla kąpiel w kali (jeszcze w szpitalu)
Do pupy alantan zielony. A tak to czesto sie wietrzymy.. korzysta na tym pupka i pepek.
Ze spacerami trzeba uważać jak jest na dworze ponad 30° w cieniu..
-
Ja mam do kąpieli Mixa Baby 2w1 do ciałka i włosków, do pupki Bepanthen, kremik z filtrem to Nivea Baby spf 50. Ten Nivea to tak na szybko kupowałam przez aplikację Rossman żeby mieć na wyjście ze szpitala.
kozalia lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
kozalia wrote:Dziewczynki jaki krem z filtrem polecacie? I co stosujecie na pupkę na codzień, przy braku odparzeń? I czy to się stosuje przy każdym przewinięciu??
Wcześniej nie stosowałam nic, ale położna zasugerowała, ze pieluszka się mocno odgniata, żeby smarować i trochę skore uelastycznić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:35
-
Na pupe nic na codzien, jedynie jak beda zaczerwienienia wtedy bephanten baby extra...
Z filtrami mam Pharmaceris krem z filtrami mineralnymi od pierwszego dnia zycia...
Musisz patrzec od kiedy mozna stosowac bo 99% kremow z filtrem dla dzueci mozna stosowac dopiero od 6 miesiaca zyciazwlaszcza te drogeryjne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:48
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Leticia ja też byłam pozamykana na 4 spusty dwa tygodnie temu, a teraz szyjka już jest gotowa na skurcze, mam nawet w karcie wpis "uformowana"
A co do powera to ja dzisiaj w miarę ok spałam a teraz jestem po 2h drzemce!!! Wcześniej 3 bezsenne noce, a w dzień nic nie mogłam usnąć. Także chyba poród się nie zbliża.
misia-kasia może coś jednak dają? Ja tam trochę wierzę w te mityczne metody6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyOkej, to już wszystko wiem, dzięki
na słońce wiadomo, ze jej nie wystawiam, zwłaszcza w taki upał. Ale byliśmy dziś rano na pierwszym spacerze i byłam przerażona, jak choć na chwile na nią słońce padło, a ona bez filtrów - czy to już paranoja
?
Do pupki tez mam właśnie bepanthen, ale położna zasugerowała linomag zielony - ze niby łagodniejszy. Ale jestem z siebie dumna, bo sama na to wpadłam, żeby nie walić tego kremu co chwile, jednak jest coś w tym ze matka postępując zgodnie ze swoją intuicja krzywdy dziecku nie zrobi
Zaliczyliśmy tez już wizytę u pediatry, ale zupełnie mi nie podchodzi ta lekarka. Mówi żeby dawać małej wodę, przy KP
Jak powiedziałam ze ją kąpiemy w Babydreamie i używamy oleju migadlowego, to tez się skrzywiła i poleciła emolium, mówiąc ze w tym oleju to na pewno pełno konserwantów (nie ma nic poza olejem) jednocześnie stwierdzając, ze skórę ma ładną. Gdzie tu logika? Po co ładować jej emolienty, jeśli nie ma żadnego problemu?
-
Marta..a wrote:Leticia ja też byłam pozamykana na 4 spusty dwa tygodnie temu, a teraz szyjka już jest gotowa na skurcze, mam nawet w karcie wpis "uformowana"
Byłoby fajnie, gdyby cokolwiek zaczęło się dziaćAle patrząc na końcówkę poprzedniej ciąży (bez najmniejszych oznak porodu w 39+5), to jestem tu kandydatką do przenoszenia
-
kozalia wrote:Okej, to już wszystko wiem, dzięki
na słońce wiadomo, ze jej nie wystawiam, zwłaszcza w taki upał. Ale byliśmy dziś rano na pierwszym spacerze i byłam przerażona, jak choć na chwile na nią słońce padło, a ona bez filtrów - czy to już paranoja
?
Do pupki tez mam właśnie bepanthen, ale położna zasugerowała linomag zielony - ze niby łagodniejszy. Ale jestem z siebie dumna, bo sama na to wpadłam, żeby nie walić tego kremu co chwile, jednak jest coś w tym ze matka postępując zgodnie ze swoją intuicja krzywdy dziecku nie zrobi
Zaliczyliśmy tez już wizytę u pediatry, ale zupełnie mi nie podchodzi ta lekarka. Mówi żeby dawać małej wodę, przy KP
Jak powiedziałam ze ją kąpiemy w Babydreamie i używamy oleju migadlowego, to tez się skrzywiła i poleciła emolium, mówiąc ze w tym oleju to na pewno pełno konserwantów (nie ma nic poza olejem) jednocześnie stwierdzając, ze skórę ma ładną. Gdzie tu logika? Po co ładować jej emolienty, jeśli nie ma żadnego problemu?kozalia lubi tę wiadomość
-
Kozalia, naprawdę ciężko znaleźć pediatrę, który wzbudza zaufanie i ma aktualną wiedzę. Ja dopiero teraz trafiłam na dobrze rokującą lekarkę, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Co do karmienia piersią - mamaginekolog i jej koleżanka pediatra (zorientowałam się ostatnio, że to moja koleżanka z liceum, tylko z inną fryzurą) na insta opowiadały, że ani na ginekologii ani na pediatrii nie ma zajęć na ten temat
I że jak lekarz sam się nie dokształci w temacie KP, to nie ma o tym pojęcia
-
Kozalia ja bede smarowac bo jednak nawet w cieniu niestety promieniowania sie nie uniknie i ja potrafie sie tez opalic w cieniu nie wystawiajac sie na slonce... poza tym wlasnie nawet do gondoli slonce wpadnie czy jak bede chodzila w chuscie, a z psem wyjsc bede musiala...
Ale z filtrami jak z innymi ciezkimi tematami kazda mama ma inny punkt widzenia i robi inaczej... jedne sa za inne uwazaja ze nie potrzeba... to jak z dopajaniem woda
Musisz robic jak tobie serce dyktuje...
A co fo poloznej to zero komentarza...
Jak slysze ze tylko emolienty sa sluszne to az mnie trzesie... chyba ze dziecko ma problemy skorne to wtedy zupelnie inna sytuacja...
No a jak nawet olej migdalowy to zlo to juz calkiem mi sie smiac chce...
Tu w de bardzo namawiaja na kapiele w oleju migdalowym badz oliwie z oliwek i co mnie cieszy tez wiekszosc poloznych hejtuje emolienty bez potrzeby a wielbi przy problemach skornych... na szczescie bo nie musze sluchac z kazdej strony jakie to dobro...kozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700