Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
s1985, trzymaj się biochemiczna i nie było widać na dzisiejszym USG?
niedograna wrote:Ale jaki ona miała cel żeby tak robić?? Pragnienie dziecka? Chęć bycia w ciąży? Bo nie rozumiem sensu takiego zachowania.
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/grudniowe-mamusie-2015,6946,2555.html
Ona pisała, że straciła dzieci w 33 tygodniu ciąży i od tego momentu załamała się i zaczęła kraść tożsamość tamtej kobiety. Nie wiadomo, jaka jest prawda, ale nawet jeśli nigdy nie była w ciąży, to i tak to musi być poważna choroba psychiczna. Strasznie przykro czytać takie historie i mieć świadomość, że są ludzie, którzy nie są w stanie poradzić sobie z tym, co przyszło im przeżyć do tego stopnia, że przez wiele miesięcy żyją wiele godzin dziennie wymyślonym życiem.
Existenz wrote:Co ja bymn dala choćby za mała mdłośc choć raz dziennie....
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Mnie boli i ciągnie w podbrzuszu, czasem mocniej czasem mniej, czasem jajnik jak na owulacje a czasem jakby okres mial przyjść. Ogólnie sie czuję jak na kacu, lekkie mdłości a raczej takie poczucie zmulenia. Poza jedna mandarynką nic nie jadłam jeszcze brak weny.
Mam podobnie. Lekkie mdłości, ciągnięcia, ból przy kichaniu, brak apetytu. No i senność do potęgiKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Wymioty I mdlosci powoduje wlasnie hprmon beta hcg ktory wyraźnie przyrasta w I trymestrze by pozniej stopniowo spadac. Niektore kobiety po prostu źle na noego reagują a na niektóre kompletnie nie dziala. Apogeum osiaga w 9 tygodniu.2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIva79 wrote:Oby to kiepskie samopoczucie minelo szybko, bo jest co robic przy synku.
Dziewczyny chore na niedoczynnosc tarczycy ,czy lekarz zmienil wam dawke leku ? W ktorym tyg ciazy? Ja dopiero pojde na badanie.
Ja miałam tsh badane. I było w normie. Więc dawka pozostała bez zmian.
Kolejne tsh mam zbadać w 10tc.Iva79 lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarz zwiększył dawkę euthyroxu bo powiedział, że w ciąży tsh powinno być jak najniższe, przy stosunkowo wysokim FT4. Nie mam czekać, aż wyniki się pogarsza, a wyprzedzać zapotrzebowanie o pół kroku. Ale to w moim przypadku... u Was może być inaczej. Każda ma inną historię choroby, inne wyniki... na pewno warto się skonsultować z lekarzem.
edwarda20, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Meneksze wrote:Jestem po wizycie, 8t3d, maleństwo ma juz 1.9 cm. Bardzo sie denerwowalam, ale wyglada na to, ze wszystko jest w miare w porzadku. Ciaza ma miano "podwyższonego ryzyka", brzmi to lepiej niz na wypisie ze szpitala "zagrożona". Żadnych krwiakow nie bylo widac, jedyne co moze na te chwile niepokoic to nisko osadzone lozysko (tzw. przodujace) Ale jeszcze jest wczesnie i moze macica bedzie sie prawidlowo rozrastac. L4 juz bede miala do konca ciazy. Mam sie nie forsowac, zakaz wspolzycia, duzo odpczynku, zakaz chodzenia na basen, wykonywania jakichkolwiek cwiczen, jedynie spacery dotleniajace.
A co do imion to dla dziewczynki od trzech lat mamy wybrane - Blanka. W przypadku chlopca sa poki co 2 typy - Tymek lub Bruno.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Iva ja mialam TSH badane 2 tyg temu i bylo 0,3 z czyms wiec super wynik takze poki co dawka niezmienna
Iva79 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700