Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas dla dziewczynki Helena, a dla chłopca Antoni albo TymoteuszNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Z imionami zawsze takie problem a jak się dziś czujecie?
Ja dzisiaj mam pełno czarnych myśli. Od wczoraj właściwie wszystkie objawy mi przeszły. Jedynie wczoraj okropnie nerwowa bylam. Dzis rano już nic. Nawet piersi zrobiły się miękkie i nie czuje nic przy dotykaniu mam nadzieję, że to nie wróży niż złego tym razem. Ostatnio przy poronieniu dokładnie tak samo się czułam jak teraz wizyta dopiero 11.01. mam nadzieję że do tego czasu wszystko wróci i nie będę musiała usłyszeć złych wieści.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
A ja marzę żeby mi te objawy zniknęły bo czuje się okropnie..przyjęło mi się śniadanko ale juz sie martwię co zjeść potem.
Dziewczyny spicie na brzuchu? Mój oczywiscie płaski wciąż ale spać na brzuchu juz nie mogę bo cos jednak uciska takze noc prawie nie przespana -
juwelka wrote:A ja marzę żeby mi te objawy zniknęły bo czuje się okropnie..przyjęło mi się śniadanko ale juz sie martwię co zjeść potem.
Dziewczyny spicie na brzuchu? Mój oczywiscie płaski wciąż ale spać na brzuchu juz nie mogę bo cos jednak uciska takze noc prawie nie przespana
Ja też mam koszmarne mdłości, po południu i wieczorem najgorsze. Ostatnio najlepiej mi się śpi na plecach chociaż nigdy wcześniej tak nie spałam. Podobno jednak zdarza mi się wtedy chrapać Najzdrowiej byłoby spać na lewym boku, bo dobrze to wpływa na żołądek, ale nie zawsze mi taka pozycja pasuje. Brzuch mam wieczorami strasznie wzdęty i nieprzyjemnie mi się leży na brzuchu. -
Klaudia spokojnie mam identycznie. Z córka 10 lat temu też zero dolegliwości. I też we wrześniu przed poronieniem ból cycek minął jak ręka odjal. Teraz mam tak że czasami je czuje czasami w ogóle; też miękkie. Też wizyta za 2 tyg Ale myślę czy nie iść wcześniej bo bakterie liczne w moczu.
KlaudiaSG lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
juwelka wrote:A ja marzę żeby mi te objawy zniknęły bo czuje się okropnie..przyjęło mi się śniadanko ale juz sie martwię co zjeść potem.
Dziewczyny spicie na brzuchu? Mój oczywiscie płaski wciąż ale spać na brzuchu juz nie mogę bo cos jednak uciska takze noc prawie nie przespana
Spanie na brzuchu to moja ulubiona pozycja
-
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Hej dziewczyny
Z imionami zawsze takie problem a jak się dziś czujecie?
Ja dzisiaj mam pełno czarnych myśli. Od wczoraj właściwie wszystkie objawy mi przeszły. Jedynie wczoraj okropnie nerwowa bylam. Dzis rano już nic. Nawet piersi zrobiły się miękkie i nie czuje nic przy dotykaniu mam nadzieję, że to nie wróży niż złego tym razem. Ostatnio przy poronieniu dokładnie tak samo się czułam jak teraz wizyta dopiero 11.01. mam nadzieję że do tego czasu wszystko wróci i nie będę musiała usłyszeć złych wieści.
Ja też ostatnio . Od kilku dni czuje się lepiej. I też mnie czarne myśli nachodzą. -
Jesteście już w 9-10 tyg, więc objawy mogą już zacząć ustępować. Nie zakładajcie od razu najczarniejszych scenariuszy!
Mnie np. piersi w tej ciąży bolały tylko przez kilka dni na początku, a teraz zamieniły się w nieczułe na nic flaczki W pierwszej ciąży dawały popalić przez kilka tygodni, do tego stopnia, że w stanikach sportowych musiałam spać, a w nocy to bałam się obrócić, żeby ich nie dotknąć. Ciąża ciąży nierówna, kobieta kobiecie również. To, że coś kiedyś poprzedziło poronienie nie oznacza, że teraz będzie podobnie.
Głowy do góry, to będzie zajebisty rok!ingelita, KlaudiaSG, Iva79, mi88, niedograna, monika16332 lubią tę wiadomość
-
Ja też zawsze spałam na brzuchu, a teraz jest mi nie wygodnie. W żaden sposób nie mogę się ułożyć. Piersi różnie, wczoraj w ogóle ich nie czułam a dziś od rana bolą znowu, nawet do męża nie miałam jak się przytulić bo je uciskałam przy tym.
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
u mnie w okoli, czyli imiona, których u użyć nie możemy są:
Adam, Piotr, Paweł, Aleksandra, Aleksander, Hania, Wiktoria, Oliwia, Zoja, Bruno, Michał, Filip, Krzysztof, Lena, Emilia, Alex, Kacper i Stasiu Prawie wszystkie te dzieciaczki w jednym wieku - przekrój 5 lat w dół do 4 mies. a jaka mieszanina
Moda chyba juz się wymieszała. Był etap, kiedy dzieciaczki miały wyłącznie jakieś imiona zagranicznego pochodzenia, może nie jakieś szalone, ale nie typowo polskei, potem, była moda wyłącznie na stare, polskie a teraz już się chyba wymieszało.
Mi osobiście podobaja się włąsnie stare, polskie, tradycyjne imiona z dusza i charakterem
Lubie imiona, które "świadczą o wieku", czyli np mała Kasia, ale w przyszłości pani Katarzyna, Wojtuś - Wojciech, Kubuś - Jakub Takie zboczenie
KlaudiaSG może jak masz sie niepokoic, stresowac, to może podjedź na izbe, niech zrobia USG. Przecież do 11.01 jajo zniesieś z nerwówLeticia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
Hej, na jakich grupach facebookowych jesteście? Ja widzę że strona Nasze Pierwsze Dziecko organizuje fajne grupy bez spamu - dla nas sierpniówek grupa jest tutaj: https://www.facebook.com/groups/sierpniowe.mamy.2018/ Dołączajcie - razem jest raźniej!