X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z mężem też mu podoba się Laura. A chłopiec brak pomysłu

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka: Kalina, Blanka lub Liwia ( wstępnie) , a chłop Fryderyk.

• Dooti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla dziewczynki Helena, a dla chłopca Antoni albo Tymoteusz :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyna : Hania lub Maja. Chłopak: Tymek. :)

Dooti lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do chłopca podoba mi się Kamil.

Leticia, Dooti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem jest taki że dużo imion fajnych mamy wśród najbliższych. :(

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Z imionami zawsze takie problem :P a jak się dziś czujecie?
    Ja dzisiaj mam pełno czarnych myśli. Od wczoraj właściwie wszystkie objawy mi przeszły. Jedynie wczoraj okropnie nerwowa bylam. Dzis rano już nic. Nawet piersi zrobiły się miękkie i nie czuje nic przy dotykaniu :/ mam nadzieję, że to nie wróży niż złego tym razem. Ostatnio przy poronieniu dokładnie tak samo się czułam jak teraz :( wizyta dopiero 11.01. mam nadzieję że do tego czasu wszystko wróci i nie będę musiała usłyszeć złych wieści.

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja marzę żeby mi te objawy zniknęły bo czuje się okropnie..przyjęło mi się śniadanko ale juz sie martwię co zjeść potem.

Dziewczyny spicie na brzuchu? Mój oczywiscie płaski wciąż ale spać na brzuchu juz nie mogę bo cos jednak uciska takze noc prawie nie przespana :(

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    A ja marzę żeby mi te objawy zniknęły bo czuje się okropnie..przyjęło mi się śniadanko ale juz sie martwię co zjeść potem.

Dziewczyny spicie na brzuchu? Mój oczywiscie płaski wciąż ale spać na brzuchu juz nie mogę bo cos jednak uciska takze noc prawie nie przespana :(

Ja też mam koszmarne mdłości, po południu i wieczorem najgorsze. Ostatnio najlepiej mi się śpi na plecach chociaż nigdy wcześniej tak nie spałam. Podobno jednak zdarza mi się wtedy chrapać :) Najzdrowiej byłoby spać na lewym boku, bo dobrze to wpływa na żołądek, ale nie zawsze mi taka pozycja pasuje. Brzuch mam wieczorami strasznie wzdęty i nieprzyjemnie mi się leży na brzuchu.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia spokojnie mam identycznie. Z córka 10 lat temu też zero dolegliwości. I też we wrześniu przed poronieniem ból cycek minął jak ręka odjal. Teraz mam tak że czasami je czuje czasami w ogóle; też miękkie. Też wizyta za 2 tyg Ale myślę czy nie iść wcześniej bo bakterie liczne w moczu.

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:

Śpię na brzuchu, ale sobie tak rękę idealnie układam, że nic nie uciska ;)
    Spanie na brzuchu to moja ulubiona pozycja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Z imionami zawsze takie problem :P a jak się dziś czujecie?
    Ja dzisiaj mam pełno czarnych myśli. Od wczoraj właściwie wszystkie objawy mi przeszły. Jedynie wczoraj okropnie nerwowa bylam. Dzis rano już nic. Nawet piersi zrobiły się miękkie i nie czuje nic przy dotykaniu :/ mam nadzieję, że to nie wróży niż złego tym razem. Ostatnio przy poronieniu dokładnie tak samo się czułam jak teraz :( wizyta dopiero 11.01. mam nadzieję że do tego czasu wszystko wróci i nie będę musiała usłyszeć złych wieści.

Ja też ostatnio . Od kilku dni czuje się lepiej. I też mnie czarne myśli nachodzą. :(

• juwelka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Śpię na brzuchu, ale sobie tak rękę idealnie układam, że nic nie uciska ;)
    Spanie na brzuchu to moja ulubiona pozycja :)
    Ja też różnie kombinuje z ręką nogą kołdrą ale nic nie pomaga hihi

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście już w 9-10 tyg, więc objawy mogą już zacząć ustępować. Nie zakładajcie od razu najczarniejszych scenariuszy!
    Mnie np. piersi w tej ciąży bolały tylko przez kilka dni na początku, a teraz zamieniły się w nieczułe na nic flaczki ;) W pierwszej ciąży dawały popalić przez kilka tygodni, do tego stopnia, że w stanikach sportowych musiałam spać, a w nocy to bałam się obrócić, żeby ich nie dotknąć. Ciąża ciąży nierówna, kobieta kobiecie również. To, że coś kiedyś poprzedziło poronienie nie oznacza, że teraz będzie podobnie.

Głowy do góry, to będzie zajebisty rok! :)

ingelita, KlaudiaSG, Iva79, mi88, niedograna, monika16332 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze spałam na brzuchu, a teraz jest mi nie wygodnie. W żaden sposób nie mogę się ułożyć. Piersi różnie, wczoraj w ogóle ich nie czułam a dziś od rana bolą znowu, nawet do męża nie miałam jak się przytulić bo je uciskałam przy tym.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak miałam . Kilka dni temu obudziłam się rano i nic . Czułam się fantastycznie . Oczywiście czarny scenariusz w głowie . Trwało to 3 dni . Od wczoraj nie ruszam się z toalety . Płacze z bezsilności .

angelika22
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w okoli, czyli imiona, których u użyć nie możemy są:
    Adam, Piotr, Paweł, Aleksandra, Aleksander, Hania, Wiktoria, Oliwia, Zoja, Bruno, Michał, Filip, Krzysztof, Lena, Emilia, Alex, Kacper i Stasiu :) Prawie wszystkie te dzieciaczki w jednym wieku - przekrój 5 lat w dół do 4 mies. a jaka mieszanina :)

Moda chyba juz się wymieszała. Był etap, kiedy dzieciaczki miały wyłącznie jakieś imiona zagranicznego pochodzenia, może nie jakieś szalone, ale nie typowo polskei, potem, była moda wyłącznie na stare, polskie a teraz już się chyba wymieszało.

Mi osobiście podobaja się włąsnie stare, polskie, tradycyjne imiona z dusza i charakterem :)
    Lubie imiona, które "świadczą o wieku", czyli np mała Kasia, ale w przyszłości pani Katarzyna, Wojtuś - Wojciech, Kubuś - Jakub :) Takie zboczenie :)

KlaudiaSG może jak masz sie niepokoic, stresowac, to może podjedź na izbe, niech zrobia USG. Przecież do 11.01 jajo zniesieś z nerwów

Leticia lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam taką poduchę wałek dla kobiet w ciąży. Ja już z nią śpię, później służy do karmienia i dla dziecka. U mnie się sprawdziła.

Carolline lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi przestały boleć jakoś tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Teraz są większe, ale mięciutkie i nie bolą. Następną wizytę również mam 11.01. Drugie usg żeby potwierdzić jak dzidzia się rozwija i też cały czas się martwię...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• monika.s.89 Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na jakich grupach facebookowych jesteście? Ja widzę że strona Nasze Pierwsze Dziecko organizuje fajne grupy bez spamu - dla nas sierpniówek grupa jest tutaj: https://www.facebook.com/groups/sierpniowe.mamy.2018/ Dołączajcie - razem jest raźniej!

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ