Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Martula78 wrote:Dziewczyny kochane,
właśnie wróciłam z usg. Lekarka stwierdziła, że na usg nic nie widać- że coś jest nie tak. następnie zobaczywszy moją panikę (żeby mnie uspokoić, bo chyba jej się coś przywidziało), poleciała po internistę!!! do gabinetu obok. ten mnie uspokoił, że serduszko bije idealnie i coś się chyba odwróciło ale generalnie się nie zna (no nie dziwota!! )
zalamałam się... lekarka nawet nie potrafiła zmierzyć wymiarów płodu..że niby za mały ale nie wie... jutro oczywście lecę na konsultację do kogo innego...ale ze łzami w oczach.
Martula życzę ci dużo spokoju i cierpliwości. Pewnie przeżywasz katusze, ale mam nadzieję, że następne USG uspokoi Cię i to już będzie koniec tych strachów! -
Leticia wrote:Zauważyłam dziś na bieliźnie sporawe plamienie Jeszcze takiego nie miałam nigdy.
Miałam moment zawahania czy jechać do lekarza czy na pogrzeb babci, ale przecież jakbym mogła tam nie być
Spróbuję wbić się na wizytę jutro rano, mam nadzieję, że to tylko straszak jakiś...
Leticja ja też miałam dwudniowe plamienia, mam nadzieję, że u Ciebie skończą się równie szybko! Głowa do góry!Leticia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Nic się nie martw teraz. Jutro się okaże ze wszystko jest dobrze. Raczej nie pozamaciczna, niby zawsze jakas tam możliwość jest ale mała. Jakas lekarka po prostu sie nie nauczyla obslugi usg
Ja nie czaję tego sposobu. Mąż 37 a ja 33 to wychodzi co
37/4=9,25
33/3=11
No i jaki wniosek z tego chlopak czy dziewczyna nadal nie kumam:P -
Ja dziś wizytuje. Oczywiście stres jest, wcześniej muszę jeszcze odebrać wyniki badań.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Leticia wrote:Udało mi się dostać na wizytę od ręki, na szczęście wszystko jest ok
Nie wiadomo skąd te plamienia. -
Leticja, wyrazy wspolczucia z powodu babci.
Co do imienia to u nas musi pasowac do naszego nazwiska, dobrze by pasowalo do imienia corci: Sara Aurora, a takze by w 4 jezykach wymawialo sie tak samo. Moze cos w stylu Emma, Nina, Ida jak dziewczynka, dla chlopca nie mam pojecia.
Co do poduszek ciazowych mam C z poprzedniej ciazy i teraz kupilam U, C sprawdzalo mi sie na poczatku ciazy i teraz tez nadal, natomiast pozniej bylo mi mega niewygodnie ja przekladac ze strony na strone jak sie obracalam w czasie snu, takze teraz mam taka, ktorej nie bedzie trzeba przekladac. Na razie mloda czasem jako kojec podczas drzemki jej uzywa.d'nusia, Leticia lubią tę wiadomość
-
Kamilla, ja w Norwegii pierwsza wizyte u mojego rodzinnego mam za tydzien a na usg ide prywatnie 15.01 po raz pierwszy i pewnie ostatni bo potem polowkowe juz bedzie normalnie Takze, u ciebie to wizyta wczesnie bedzie Ale ja sie nauczylam w 1 ciazy, ze nie ma sensu za wczesnie isc, bo jak poszlam w 6 tygodniu, to ani karty nie zalozyli, ani zadnych badan nie robili i ogolnie nie uznali mnie za ciezarna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 09:42
-
cześć dziwczyny ja dziś robiłam badania dopiero, Wy też miałyście do zrobienia poza standardowymi badaniami HIV, kiłę, toksoplazmozę, 2 rodzaje różyczek i grupę krwi?
Aż sie zdziwiłam , że tyle tego jest...Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:cześć dziwczyny ja dziś robiłam badania dopiero, Wy też miałyście do zrobienia poza standardowymi badaniami HIV, kiłę, toksoplazmozę, 2 rodzaje różyczek i grupę krwi?
Aż sie zdziwiłam , że tyle tego jest...
niestety tak... jakaś masakra była.. jak sobie przypomnę o tych wszystkich badaniach to słabo mi się robi... tym razem już nie jest tak prosto jak poprzednio bo muszę synka gdzieś 'przechować'. Dziś jedna babcia miała wolne więc zawiozłam do babci.. a tu tyle badań przedemna -
Ja już po, wszystko jest dobrze, dzidziolek ma 21mm. Wszystko jest tak jak powinno być. Wyniki dobre, hemoglobina troszkę niska, ale nie jest źle. Jutro mam podejść po skierowanie na usg genetyczne.
Carolline, PLPaulina, niedograna, juwelka, KlaudiaSG, mateoska, d'nusia, Leticia, Marta..a, polkosia, pumka1990, Iva79, MamaKce, Izolda90, Vi lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Ja już po, wszystko jest dobrze, dzidziolek ma 21mm. Wszystko jest tak jak powinno być. Wyniki dobre, hemoglobina troszkę niska, ale nie jest źle. Jutro mam podejść po skierowanie na usg genetyczne.
Super Dooti, jesteś dokładnie w tym samym czasie ciązy co ja ja też mam dziś wizytę na 14.30 u innego ginekologa, cikawa jestem, czy też dopatrzy się dwójki, w końcu minęło juz 2 tygdnie, powinno być już widać więcej
Szkoda tylko, ze nie będę mieć wyników na dzisiejszą wizytę, przez chorobę a później codzienną pracę nie mogłam zrobić wcześniej, mam nadzieję, ze pomimo to, załozy mi już kartę ciąży..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:12
Dooti lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:cześć dziwczyny ja dziś robiłam badania dopiero, Wy też miałyście do zrobienia poza standardowymi badaniami HIV, kiłę, toksoplazmozę, 2 rodzaje różyczek i grupę krwi?
Aż sie zdziwiłam , że tyle tego jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:17