Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
squirrel wrote:Nie nadrobiłam wszystkiego, ale jestem w szoku, że te wasze bejbiki takie duże. Ja od 6 tyg. tylko KP (wcześniej mi się zdarzało dać butelkę na wieczór, chociaż teraz już wiem, że wcale nie płakała wtedy z głodu...) a moja mała jak mała się urodziła, tak teraz też wolno przybiera. Mieści się w normie, żaden lekarz jeszcze mi nie zwrócił uwagi, że jest za chuda, ale obecnie waży dopiero 4,2 kg w 2 dni temu skończyła 2 miesiące.. Mam wrażenie, że bardziej mi rośnie na długość. Ubranka 62 już na styk, a w poziomie za luźne. Jak tak czytam, że wasze ważą już po 6-7 kg to się zastanawiam jak się wam w gondoli mieszczą
moja chudzinka już prawie całą zajmuje
7w3d 💔 -
no włąsnie jak to jest z tym rozszerzaniem, bo ja mojej starszej dwójce rozszerzałam po 4 msc skonczonym i potem niby koleżanka mówiła, że zalecenia się zmieniły, żeby po 6 msc skonczonym rozszezać, ale znalazłam to https://1000dni.pl/kalendarz-zywienia.pdf i tu jest też że po 4 msc skonczonym już można powolutku i zgłupiałam7w3d 💔
-
Nasza najniższa spadkowa to 2520g więc lekarz mówił że i tak ładnie przybiera biorąc pod uwagę siatkę centylową dla dzieci karmionych piersią. Ale przybierała szybciej jak wybudzałam przez pierwszy miesiąc. Teraz już tego nie robię z tym że w dzień i tak je max co 3 godziny a w nocy potrafi sobie pospax nawet 6 godzin więc dużo tych karmień raczej nie omijamy. Porównywałam z dziećmi siostry bo one urodzone też poniżej 3 kg a one już po pierwszym miesiącu miały 4,6 kg tylko że ona łączyła kp z mm.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Justyna wedlug zalecen WHO od skonczonego 6 miesiaca powinno sie rozszerzac...
Ale ja tam zamierzam tez troszke wczesniej raczej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnySquirel pokarm jest najbardziej wartościowy i tłusty w nocy właśnie, ale tez dzieci na początku szybciej przybierają pozniej trochę wolniej. Ja pilnuje żeby piła jednak w nocy, chociaz i tak sobie odpuściła jedno karmienie i śpi od 23 do 4 -5 rano.
Kiedy rozszerzać to swoją drogą ale niech mi ktoś powie jak?! Ja poniosłam dwa razy porażkę z tym i teraz jestem przerażona rozszerzaniem dietyDla mnie moze byc ze 4 lata na kp
kozalia lubi tę wiadomość
-
Gdybym karmiła kp to nawet bym jeszcze o tym rozszerzaniu nie myślała, ale my na mm więc będę próbować. Ale tak jak pisałam wcześniej, nic na siłę. Jak nie uda się teraz to spróbujemy za jakiś czas, ale myślę że kleik na mleku podejdzie mu od razu, to moje dziecko kocha butelkę.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dla mnie w ogóle wyjścia do lekarza to wielka masakra... Opuszczenie mojej bezpiecznej jamy jaką jest mieszkanie budzi najgorsze lęki, a jeszcze lekarz, gdzie trzeba dziecko rozebrać, a ono nie współpracuje... Po lekarzu to ja jestem chora :p
-
Ja też na począku panikowałam z wyjściami, a teraz to grunt dobrze nakarmić i albo śpi albo grzecznie przewraca oczami. Moja mała u lekarzy grzeczniutka. W ogóle panie w przychodni do której należymy ją uwielbiają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 21:53
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
justa1509 wrote:U nas pobudka musi być koło 1 w nocy, kolejna jest o 4 albo o 6. Przez te bioderka boję sie dzisiejszej nocy. Musieliśmy jechać 40 km i to na 18.20... I to byli jeszcze na pozniejsze godziny z tymi maluszkami.7w3d 💔
-
Lavendova wrote:Squirel pokarm jest najbardziej wartościowy i tłusty w nocy właśnie, ale tez dzieci na początku szybciej przybierają pozniej trochę wolniej. Ja pilnuje żeby piła jednak w nocy, chociaz i tak sobie odpuściła jedno karmienie i śpi od 23 do 4 -5 rano.
Kiedy rozszerzać to swoją drogą ale niech mi ktoś powie jak?! Ja poniosłam dwa razy porażkę z tym i teraz jestem przerażona rozszerzaniem dietyDla mnie moze byc ze 4 lata na kp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 22:03
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak to jest z tymi chorobami u dzieciaczków? W czwartek ma do mnie wpaść koleżanka z 1,5roczną córką, dziś okazało się, ze ma katarek:/ ja przerażona, próbowałam dać jej do zrozumienia, ze to nie jest najlepszy pomysl przychodzić z takim dzieckiem do niemowlaka, ona tylko stwierdziła, ze spróbuje ją podleczyć do czwartku. Czy ja panikuje? Czy faktycznie każdy najmniejszy katarek u odwiedziajacych powinien być przeciwwskazaniem do wizyt? Jak byliśmy chorzy, to się od nas nie zaraziła, ale nie wiadomo co ta mała może jej tu przywlec. Nie będę mieć problemu, żeby jej powiedzieć wprost, żeby przyszła sama, ale wole się najpierw dowiedzieć u doświadczonych mam, czy nie przesadzam.
-
nesssssa wrote:A do szczepień na rota to dziecko ma być najedzone/glodne/bez znaczenia??
Kozalia, ja po tym jak zobaczyłam jak bardzo męczy się niemowlak podczas kataru, to wolałabym zaczekać z wizytą, szczególnie jesli ten katar dopiero co się pojawił.
Spanie w samochodzie zaowocowało brakiem snu u Filipa... Niby ziewa, ale bez przekonania -
U nas wizyty u lekarzy to jakby jakiś anioł w nią wstępował
wiec nie narzekam ale od jakiegoś czasu mamy masakrę w aucie jak jedziemy gdzieś. Wkładamy do fotelika i jest ok a jak fotelik wpinamy do auta to zaczyna się ryk. Wyciągamy fotelik z auta i znów jest ok. Nie wiem co jest grane? W pierwszym miesiącu jak z nią jeździliśmy to było dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 03:05