Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Koleżanka polecala ta buteleczke ale ja nie widzę sensu. Chodzi o ta co łapie do niej mleko ww karmi się druga piersią?
https://www.mami-sklep.pl/pl/i/O-buteleczce/22
He he ciekawe toOj chyba nie chciało by mi się bawic w to.
-
nick nieaktualnyA propos rozrzeszania diety to będziecie dawac słoiczki czy same gotować?
Ja się chyba nie będę spieszyć za bardzo z tym bo ostatnio chyba za szybko chcialam wprowadzać (byla na mm) a potem odrzucila wszystko wlacznie z butelką. A metoda blw ktoś zamierza lub stosowal? -
justyna14 wrote:a tak z ciekawości, czy któraś mama karmiąca tylko piersią odczuwa jeszcze ból podczas karmienia?
U mnie już dobrych parę tygodni było wszystko fajnie nic nie bolało, aż mała od kilku dni gryzie mi lewą pierś.. boli i szczypie jak nie wiem. Smaruje lanoliną ale nie pomaga. Co dziwne to była od zawsze jej najlepsza pierś a teraz się wścieka.. Zaczęłam używać od dzisiaj na tą pierś nakładek bo już z bólu nie wytrzymuję. Na początku był opór ale jak zobaczyła że leci mleko i to nie smoczek to szczęśliwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:36
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
A tak w temacie kup czy wasze dzieci też robią tylko ogromne kupy ? Moja jak w zegarku robi taką ok 7-8 rano a potem wieczorem, ale jest tego pełna pielucha, często muszę ją nawet po tym przebierać bo wycieka.. Wcześniej robiła kilka dziennie ale takich średnich, a teraz jak zrobi to najpierw próbuję logistycznie ogarnąć jak ją zmienić, żeby nie ubrudzić ubranek..🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Lavendova wrote:He he ciekawe to
Oj chyba nie chciało by mi się bawic w to.
Ja mam ale nie uzywambo sie boje ze jak sciagne to potem zabraknie na karmienie
Ona jest banalna w obsłudze, ale wlasnie sie boje uzywac jednak.
My po szczepieniu. Poszło 6w1 i rotawirusy, sama je wyssała co mnie zdziwiło. Krótki płacz i tatuś jako pocieszyciel to najlepsza sprawa.
Pneumokoki na przyszły tydzień i teraz sie zastanawiam czy zostac we Wrocku i za tydzien te pneumokoki, czy jednak wyjechac w weekend do nas i tam szczepic po tym jak dojdzie karta szczepien.
Jest jakis termin do kiedy je trzeba zrobic?
-
U nas podroze tez sie poprawiły, bo początkowo byl dramat. Fotelik patrzył i był wieeelkie ryk. A kilka razy juz robiliśmy juz trasy 200 km. Ostatnie dwa razy w dwie strony dały nadzieję, ze juz bedzie ok.
Co do blw. Ja stosowalam przy starszaku, alr nie id samego początku. Bo jeszcze o tym nie wiedzialam. I sie troche bałam. Więc zaczelam ciut później. Dzisiaj Antek je doslownie wszystko. Nie wiem czy zasługa odpowiednio rozszerzanie diety czy jest po prostu taki żarty. -
Mi się wydaje że to co dziecko lubi zależy od niego samego. Mój chrzesniak do teraz jakby sihy chleb a jego siostra zjadła by wszytko ciśnie rusza. I tak jego ojciec miał że nic nie chciał a ja jadłam wszystko. Albo trafi się niejadek albo taki co wszystko pochłania.
Justyna ale nie marudzi Ci jak nie je?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
squirrel wrote:A tak w temacie kup czy wasze dzieci też robią tylko ogromne kupy ? Moja jak w zegarku robi taką ok 7-8 rano a potem wieczorem, ale jest tego pełna pielucha, często muszę ją nawet po tym przebierać bo wycieka.. Wcześniej robiła kilka dziennie ale takich średnich, a teraz jak zrobi to najpierw próbuję logistycznie ogarnąć jak ją zmienić, żeby nie ubrudzić ubranek..
-
Marta..a wrote:Mi się wydaje że to co dziecko lubi zależy od niego samego. Mój chrzesniak do teraz jakby sihy chleb a jego siostra zjadła by wszytko ciśnie rusza. I tak jego ojciec miał że nic nie chciał a ja jadłam wszystko. Albo trafi się niejadek albo taki co wszystko pochłania.
Justyna ale nie marudzi Ci jak nie je?7w3d 💔 -
justyna14 wrote:nie. wzięłam go na śpiocha o 14.40 i zjadł troche. zobaczymy kiedy teraz zje. kupy od rana tez żadnej
Dziwne.. Nie ma temperatury albo Coś? Przecież takie dziecko więcej niż to 5-6h Nie powinno wytrzymać raczej.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mnie kusi kieszonka ale podobno dla maluszkow srednio dobra i najlepszy kangurek wiec narazie zostane przy nim chociaz do 3 miesiaca...
Moja to sie przy motaniu jak owsik kreci wiec docuagam chodzac haha... a jak juz zamotana to 2 minuty jak spi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja też miala taki dzień ze się odstawila od piersi i tez wciskalam z trudem odciagniete. Wtedy u nas w domu wszyscy rzygali jakis wirus, widocznie tez sie gorzej czula. Justyna może go coś bierze?
Albo ten sławny skok rozwojowy?
Emilia cały dzień śpi, też aż dziwne. W miedzy czasie 2 wyjścia na spacer to sie na chwile przebudzila i znowu spi. Jaka noc będzie -
Marta..a wrote:Dziwne.. Nie ma temperatury albo Coś? Przecież takie dziecko więcej niż to 5-6h Nie powinno wytrzymać raczej.7w3d 💔
-
Lavendova wrote:Moja też miala taki dzień ze się odstawila od piersi i tez wciskalam z trudem odciagniete. Wtedy u nas w domu wszyscy rzygali jakis wirus, widocznie tez sie gorzej czula. Justyna może go coś bierze?
Albo ten sławny skok rozwojowy?
Emilia cały dzień śpi, też aż dziwne. W miedzy czasie 2 wyjścia na spacer to sie na chwile przebudzila i znowu spi. Jaka noc będzie7w3d 💔