X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Koleżanka polecala ta buteleczke ale ja nie widzę sensu. Chodzi o ta co łapie do niej mleko ww karmi się druga piersią?

https://www.mami-sklep.pl/pl/i/O-buteleczce/22

He he ciekawe to :D Oj chyba nie chciało by mi się bawic w to.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiłek na świeżym powietrzu w lesie :) Wiedziałam że tak może być, więc poszłam do lasu na ścieżkę edukacyjną, bo tam są ławki :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos rozrzeszania diety to będziecie dawac słoiczki czy same gotować?

Ja się chyba nie będę spieszyć za bardzo z tym bo ostatnio chyba za szybko chcialam wprowadzać (byla na mm) a potem odrzucila wszystko wlacznie z butelką. A metoda blw ktoś zamierza lub stosowal?

• squirrel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a tak z ciekawości, czy któraś mama karmiąca tylko piersią odczuwa jeszcze ból podczas karmienia?

U mnie już dobrych parę tygodni było wszystko fajnie nic nie bolało, aż mała od kilku dni gryzie mi lewą pierś.. boli i szczypie jak nie wiem. Smaruje lanoliną ale nie pomaga. Co dziwne to była od zawsze jej najlepsza pierś a teraz się wścieka.. Zaczęłam używać od dzisiaj na tą pierś nakładek bo już z bólu nie wytrzymuję. Na początku był opór ale jak zobaczyła że leci mleko i to nie smoczek to szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:36

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie kup czy wasze dzieci też robią tylko ogromne kupy ? Moja jak w zegarku robi taką ok 7-8 rano a potem wieczorem, ale jest tego pełna pielucha, często muszę ją nawet po tym przebierać bo wycieka.. Wcześniej robiła kilka dziennie ale takich średnich, a teraz jak zrobi to najpierw próbuję logistycznie ogarnąć jak ją zmienić, żeby nie ubrudzić ubranek..

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    He he ciekawe to :D Oj chyba nie chciało by mi się bawic w to.

Ja mam ale nie uzywam :D bo sie boje ze jak sciagne to potem zabraknie na karmienie :)

Ona jest banalna w obsłudze, ale wlasnie sie boje uzywac jednak.

My po szczepieniu. Poszło 6w1 i rotawirusy, sama je wyssała co mnie zdziwiło. Krótki płacz i tatuś jako pocieszyciel to najlepsza sprawa.

Pneumokoki na przyszły tydzień i teraz sie zastanawiam czy zostac we Wrocku i za tydzien te pneumokoki, czy jednak wyjechac w weekend do nas i tam szczepic po tym jak dojdzie karta szczepien.
    Jest jakis termin do kiedy je trzeba zrobic?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bałam, ze mleka mniej. A królewna pół kilo w tydzień zrobiła!
    Waga spadkowa 3170 a dzisiaj 4700

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podroze tez sie poprawiły, bo początkowo byl dramat. Fotelik patrzył i był wieeelkie ryk. A kilka razy juz robiliśmy juz trasy 200 km. Ostatnie dwa razy w dwie strony dały nadzieję, ze juz bedzie ok.
    Co do blw. Ja stosowalam przy starszaku, alr nie id samego początku. Bo jeszcze o tym nie wiedzialam. I sie troche bałam. Więc zaczelam ciut później. Dzisiaj Antek je doslownie wszystko. Nie wiem czy zasługa odpowiednio rozszerzanie diety czy jest po prostu taki żarty.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany mój nadal nie chce jeść. od 6 jak zjadł, tak wcisnęłam mu odciągniete ok 40 ml tyko koło 10 i do tej pory nie chce złapać piersi. teraz śpi.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że to co dziecko lubi zależy od niego samego. Mój chrzesniak do teraz jakby sihy chleb a jego siostra zjadła by wszytko ciśnie rusza. I tak jego ojciec miał że nic nie chciał a ja jadłam wszystko. Albo trafi się niejadek albo taki co wszystko pochłania.

Justyna ale nie marudzi Ci jak nie je?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A tak w temacie kup czy wasze dzieci też robią tylko ogromne kupy ? Moja jak w zegarku robi taką ok 7-8 rano a potem wieczorem, ale jest tego pełna pielucha, często muszę ją nawet po tym przebierać bo wycieka.. Wcześniej robiła kilka dziennie ale takich średnich, a teraz jak zrobi to najpierw próbuję logistycznie ogarnąć jak ją zmienić, żeby nie ubrudzić ubranek..
    Ostatnio to codziennie odplamiam... Był taki czas, że Filip koło 7 rano robił taką wielką kupę, teraz się troszkę przestawił i każda jest wielka :p zauważyłam ze jak podaje espumisan to robi duże kupy, ale teraz są bez grudek i ze śluzem...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mi się wydaje że to co dziecko lubi zależy od niego samego. Mój chrzesniak do teraz jakby sihy chleb a jego siostra zjadła by wszytko ciśnie rusza. I tak jego ojciec miał że nic nie chciał a ja jadłam wszystko. Albo trafi się niejadek albo taki co wszystko pochłania.

Justyna ale nie marudzi Ci jak nie je?
    nie. wzięłam go na śpiocha o 14.40 i zjadł troche. zobaczymy kiedy teraz zje. kupy od rana tez żadnej

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zawiązać chustę, ale kieszonkę. Kangurek ani mi, ani Filipowi nie pasował :)

Marta..a, Cccierpliwa, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie. wzięłam go na śpiocha o 14.40 i zjadł troche. zobaczymy kiedy teraz zje. kupy od rana tez żadnej

Dziwne.. Nie ma temperatury albo Coś? Przecież takie dziecko więcej niż to 5-6h Nie powinno wytrzymać raczej.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kusi kieszonka ale podobno dla maluszkow srednio dobra i najlepszy kangurek wiec narazie zostane przy nim chociaz do 3 miesiaca...

Moja to sie przy motaniu jak owsik kreci wiec docuagam chodzac haha... a jak juz zamotana to 2 minuty jak spi...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz próbowaliśmy chustowac.
    Ale kangurek Hani całkowicie nie odpowiada. Ta pozycja ogranicza ją i otaczający ją świat. :) wiec odpuscilismy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miala taki dzień ze się odstawila od piersi i tez wciskalam z trudem odciagniete. Wtedy u nas w domu wszyscy rzygali jakis wirus, widocznie tez sie gorzej czula. Justyna może go coś bierze?
    Albo ten sławny skok rozwojowy?

Emilia cały dzień śpi, też aż dziwne. W miedzy czasie 2 wyjścia na spacer to sie na chwile przebudzila i znowu spi. Jaka noc będzie :O

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo rotawirus ze szczepionki jest w kupie??

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziwne.. Nie ma temperatury albo Coś? Przecież takie dziecko więcej niż to 5-6h Nie powinno wytrzymać raczej.
    nie ma. nie wiem o co chodziło, teraz znów zjadł po 2 godzinach więc normalnie. oby już takich akcji nie było bo stresu co nie miara.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja też miala taki dzień ze się odstawila od piersi i tez wciskalam z trudem odciagniete. Wtedy u nas w domu wszyscy rzygali jakis wirus, widocznie tez sie gorzej czula. Justyna może go coś bierze?
    Albo ten sławny skok rozwojowy?

Emilia cały dzień śpi, też aż dziwne. W miedzy czasie 2 wyjścia na spacer to sie na chwile przebudzila i znowu spi. Jaka noc będzie :O
    skok za nami, bo od kilku dni wciska całe rączki do buzi, macha nimi, nóżkami jak szalony. nie wiem. ale jak o 6 zjadł cycka , o 10 40 ml odciągniętego i dopiero przed 15 normalnie.

7w3d 💔
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ