Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:My raz próbowaliśmy chustowac.
Ale kangurek Hani całkowicie nie odpowiada. Ta pozycja ogranicza ją i otaczający ją świat.wiec odpuscilismy.
-
Możliwe żeby mój synek też był po skoku rozwojowym, od 2-3 dni pakuje całe piąstki do buzi, trze oczy, ogólnie wydaje zupełnie inne dźwięki, czasami to sam jest w szoku że to on krzyknął
Od tamtego czwartku miał gorsze dni, niby nie marudzi jakoś ale miał straszne problemy ze spanie w ciągu dnia, spał po 10-15 min i wzbudzał się jak poparzony. Z jedzeniem też miał problem, rzucał się cały czas przy cycu. Noce niby były ok. Dzisiaj pierwszy dzień śpi normalnie. Rano po usg bioderek zasnął w nosidełku to nawet przełożenie do wózka go nie obudzilo. I zaliczył dzisiaj dwie mega długie drzemki, po ostatnim karmieniu padł sam patrząc się na królika w wózku i w sumie to dzisiaj nie musiałam go bujać bo sam zasypial. Ciekawe jak będzie jutro po szczepieniu. A macie jakieś sposoby na ropiejace oczko? Trze ciągle pięściami i dzisiaj rano miał zaropiale, więc wydaje mi się ze od tego. Przemywam solą fizjologiczna ale nie wiem czy pomoże.
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:A propos rozrzeszania diety to będziecie dawac słoiczki czy same gotować?
Ja się chyba nie będę spieszyć za bardzo z tym bo ostatnio chyba za szybko chcialam wprowadzać (byla na mm) a potem odrzucila wszystko wlacznie z butelką. A metoda blw ktoś zamierza lub stosowal?
-
W którym tyg wasze dzieci miały szczepienia 5w1/6w1 i rota ? Ja mialam mieć dzisiaj, córka ma skończone 6 tyg, a dzwonią z przychodni do mnie ( 30 min przed wizytą ) ze dziś mam nie przychodzić, tylko za 2 tygodnie, bo doktor się pomyliła i dziś by było za szybko, bo musi byc skonczone 8 tyg, to prawda ???
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina moja pierwsza dawke rota miala w skonczonym 7 tygodniu, a druga dawke, 6w1 i pneumo bedzie w skonczonym 11
Co do oczka zgadzam sie tez mojej zakrapialam moim mlekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:31
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulinaaa wrote:W którym tyg wasze dzieci miały szczepienia 5w1/6w1 i rota ? Ja mialam mieć dzisiaj, córka ma skończone 6 tyg, a dzwonią z przychodni do mnie ( 30 min przed wizytą ) ze dziś mam nie przychodzić, tylko za 2 tygodnie, bo doktor się pomyliła i dziś by było za szybko, bo musi byc skonczone 8 tyg, to prawda ???
-
U nas szczepienie dopiero za tydzien bedzie w piatek, wiec 10 tydzien chyba to bedzie. Az sie boje tego szczepienia
Normalnie dzisiaj czuje sie jak nowonarodzona, Niunka od poczatku malo spala za dnia ale ostatnie dni to praktycznie wcale, a dzis miala drzemke od 11 do 13 i od 15 do 17.30 a o 20 znowu usnela. Chyba dziecko mi sie powoli naprawiatfu tfu odpukac w niemalowane
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
My po wizycie u lekarza. Przepisał Nutramigen
alergia to jedno, a drugie to mało przybrała bo tylko 1 kg i kazał dokarmiać 2xdziennie. Miałam takie przeczucie właśnie i dlatego wtedy podałam jej to nieszczęsne mm. Nie wiem teraz tylko jak ją „zmusić” do wypicia tego paskudztwa. Zjadła z piersi i wolała iść spać niż to zjeść. Jej mina gdy to podałam bezcenna nie sądziłam że taka mała istotka potrafi mimikom twarzy pokazać niezadowolenie. Zrobiła podkówkę i za nic nie chciała ust otworzyć.
Ten lekarz to jedyny pediatra, któremu ufam i dlatego wybrałam się te 30km z dzieciakami. Antek też był u niego pierwszy raz i od razu stwierdził, że ma przepuklinę pępkową gdzie inni lekarze go już przecież badali i nikt na to uwagi nie zwrócił, a on ma faktycznie ten pępek wystający. Jak któraś z okolic Wrocławia to polecam w Środzie Śl dr Ramzi dla mnie to lekarz z powołania i nadal kocha to co robi i nigdy nie przepisuje lekarstw bo jest na nie „moda”. Z najstarszym do niego jeździłam i prowadził mi go bez antybiotyków, gdzie te 14 lat temu, przepisywano je na potęgę.
Czy tylko ja na grupie mam alergika? Jest mi z tym ciężko i do tego kp mało wystarczająceTrzecie dziecko i takie „przeboje”
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:W którym tyg wasze dzieci miały szczepienia 5w1/6w1 i rota ? Ja mialam mieć dzisiaj, córka ma skończone 6 tyg, a dzwonią z przychodni do mnie ( 30 min przed wizytą ) ze dziś mam nie przychodzić, tylko za 2 tygodnie, bo doktor się pomyliła i dziś by było za szybko, bo musi byc skonczone 8 tyg, to prawda ???
6w1 + rota
7tyg mielismy. -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Nie, moja tez właśnie przywaliła, jak tylko zaczęłam karmic. A jak często przewijacie dzieci w nocy, jeśli nie ma kupy?
Filip pominął pobudkę o 1, ciekawe o której wstanie drugi raz
-
kozalia wrote:Nie, moja tez właśnie przywaliła, jak tylko zaczęłam karmic. A jak często przewijacie dzieci w nocy, jeśli nie ma kupy?