Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
wczoraj byłam u gina to mowil ze nie ma opcji zeby upaść dziecko na piersi. bo mowilam ze moja ma 2 brody ;p
w ogóle wczoraj jak pytałam gina o 2 ciąże to mowił ze w zadnym wypadku nie zachodzić w ciągu roku, że to bardzo bardzo niezdrowe i ciąża będzie wówczas ciężka itp.
Mówił też, z czym się nie zgadzam, że póki nie rozszerza się diety dziecka to nie ma opcji aby zajsc w ciaze i nie musze sie absolutnie zabezpieczac
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
PLPaulina wrote:A kiedy dzieciom mijają te problemy brzuszkowe??
pierwsza twardsza kupa to mega wyczyn dla malucha
Mmma lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paulinaaa wrote:wczoraj byłam u gina to mowil ze nie ma opcji zeby upaść dziecko na piersi. bo mowilam ze moja ma 2 brody ;p
w ogóle wczoraj jak pytałam gina o 2 ciąże to mowił ze w zadnym wypadku nie zachodzić w ciągu roku, że to bardzo bardzo niezdrowe i ciąża będzie wówczas ciężka itp.
Mówił też, z czym się nie zgadzam, że póki nie rozszerza się diety dziecka to nie ma opcji aby zajsc w ciaze i nie musze sie absolutnie zabezpieczac7w3d 💔 -
Filip wg ostatniego pomiaru ma 62 cm, czyli urósł 4 cm. Dzisiaj wieczorem jedziemy na usg bioderek oby wszystko było ok. I ciagle jeszcze ten katar... Słabszy , ale teraz jest gesty i gdzieś tam daleko i nawet sól fizjologiczna nie wiele pomaga.
-
justa1509 wrote:Filip wg ostatniego pomiaru ma 62 cm, czyli urósł 4 cm. Dzisiaj wieczorem jedziemy na usg bioderek oby wszystko było ok. I ciagle jeszcze ten katar... Słabszy , ale teraz jest gesty i gdzieś tam daleko i nawet sól fizjologiczna nie wiele pomaga.7w3d 💔
-
No ja nie mam już złudzeń że to okres bo leci ciurkiem
Jeszcze w niedziele myślałam ze może to plamienie ale się rozkręciło. Nie wiem tez jaki kobieta ma śluz po porodzie jak nie ma owulacji ale ja właśnie miałam taki jak w dni płodne przez pare dni.
Najwidoczniej mam pecha i zaliczam się do tych co szybko się regenerują i mogą zachodzić w kolejną ciąże
-
nick nieaktualnyU mnie okresu brak na szczescie. Przy pierwszej corce dostalam chyba po 10 miesiącach jak skończyłam kp, ale nie liczylabym ze to skuteczna metoda antykoncepcji.
Co za dziwny lekarz Paulina, mowi ci zeby nie zachodzic w ciąze szybko ale ze przy kp nie musisz sie zabezpieczac?
Moja wczoraj jakas senna byla, a na noc tak slodko sie przytulila jak lezala obok i tak zasnelysmyZmierzylam ją to ma cos ok 59 cm i 6 kg. Tez pucka jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:55
-
misia-kasia wrote:No ja nie mam już złudzeń że to okres bo leci ciurkiem
Jeszcze w niedziele myślałam ze może to plamienie ale się rozkręciło. Nie wiem tez jaki kobieta ma śluz po porodzie jak nie ma owulacji ale ja właśnie miałam taki jak w dni płodne przez pare dni.
Najwidoczniej mam pecha i zaliczam się do tych co szybko się regenerują i mogą zachodzić w kolejną ciąże7w3d 💔 -
U mnie przy starszej córce okres pojawił się dopiero kilka dni przed roczkiem. Zobaczymy jak będzie teraz...
Moja mała wazy 6100, ale nie wiem ile mierzy. Starsza była tez na samym kp i była tłuściutkim bobasem, teraz to szczupła i wysoka 3latka. Teraz waga małej się w ogóle nie przejmuje. Zacznie raczkować, stawać i odrazu zgubi te fałdki. Nie będę malucha na diecie trzymać -
justyna14 wrote:inhalacje robicie? polecam
Używamy fridy, katarku nie możemy bo obawiamy się że mamy zbyt silny odkurzacz, moc ma ok, ale ma większą siłę ssącą. Wcześniej w użyciu był haxe, ale Filip zaczął płakać na jego dźwięk -
justa1509 wrote:Nie mamy inhalatora, a w tym miesiącu nasz budżet tego nie udźwignie... A w małych miejscowościach nie ma możliwości żeby wypożyczyć...
Używamy fridy, katarku nie możemy bo obawiamy się że mamy zbyt silny odkurzacz, moc ma ok, ale ma większą siłę ssącą. Wcześniej w użyciu był haxe, ale Filip zaczął płakać na jego dźwięk7w3d 💔 -
justyna14 wrote:to może pożyczcie od kogos inhalator na dwa tygodnie? żeby nie poszedł katarek dalej na oskrzeliki, oskrzela czy płuca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 11:21
-
justa1509 wrote:Problem jest taki że nie mam od kogo... Tu gdzie mieszkamy nikogo nie znam, a ci co moga mieć to wyjechali, a u drugich dzieci chore, wiec inhalator w użyciu. Robiłam jeszcze tak że wlewałam wodę do garnka i robiam samolocik Filipowi,ale mało dawało. Nie sądziłam że katar tak szybko go zaatakuje
Często w ośrodkach zdrowia są do wypożyczenia inhalatory za jakieś nie duże pieniądze. W przypadku maluchów to najlepsza metoda na katar kaszel oskrzela alergie7w3d 💔 -
To moja w zeszly poniedzialek u lekarza miala 56,5cm i 4,8kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:53
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Inhalator baaaardzo sie przydaje. U nas jest w użyciu przy każdym przeziębieniu. Justyna, może warto poprostu pożyczyć od dziadków czy kogoś innego na inhalator? Nie są bardzo drogie, a ulga i dla Was i dla malucha.
A Katarek jest tak zbudowany, że redukuje moc odkurzacza, myśle że tutaj nie macie się czego obawiać. -
nick nieaktualny