X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
    A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
    Brzuszek i gazy. To mu na 99% dolega stąd płacz i wieczorny wrzask. Próbuj kłaść na brzuch masować, wieczorem kłaść na siebie brzuszkiem, wszystko co pomoże się wybaczyć

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
    A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer.
    Antek waży już 7,2-7,3 kg więc to dopiero jest klusek. I też już mnie wkurzaja pytania czym go karmię bo przecież cycki mam małe wrrr (80D tyle co przed ciąża ) i jak mówię że tylko na piersi jest to oczu wybauszaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:11

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Szczerze to czytałam kilka razy i nie rozumiem pytania. Ze dziecko ze zdrady czy Co?
    Nie jestem też księdzem więc nie do mnie takie pytania. Chyba hormony Cię troszkę poniosły :) rozmawiałyśmy o chrzestnych a nie o rozbitych rodzinach :) to nie jest zdecydowanie pytanie do mnie ani na temat.

A ja co roku ubieralam choinkę :) dla mnie święta są zawsze magiczne. Te też będą wspaniałe, a najwspanialsze będzie jak uda mi się ten czar świat przekazać dziecku :)
    Odpisałam Ci, ale usunęłam wpis Bonnie jest to forum do tłumaczenia. Po prostu nie zgadzam się że osoby po rozwodzie sensu stricte żyją w grzechu. Tym bardziej że nawet papież dał możliwość rozgrzeszenia takich osób. A w Polsce te osoby nadal są wykluczone że społeczności Kościelnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:20

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, wasze maleństwa też się tak ślinią? Mojej chyba zacznę śliniak zakładać, jak siedzi w foteliku to ma aż przemoczone ubranka. I zaczęła ssać piąstkę... To normalne, czy może coś ją w buzi boli?

Hania też się ślini od dobrych 2 tygodni i jest co raz gorzej. Czasem nawet nie nadąża z przełykiem i się krztusi ta ślina, tzn nie jakoś bardzo tylko zakaszle tak sucho kilka razy. Ale osłuchowo u lekarza wszystko ok, więc to od tego nadmiaru śliny. Podobno w 2 miesiącu ruszają ślinianki i to dlatego tak jest. Dopóki to się nie unormuje tak może być i wcale nie oznacza że idą zęby :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja Hania tez ma dużo sliny. I zdarza sie, że sie ksztusi. :) nie lubie sliniakow - wiec pieluszkom wycieram. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się kościelnie zrobiło...

Ach ślinotok dopiero przed nami... Już zapomniałam jak to jest. Na razie głużymy i wyjawiamy duże zainteresowanie zabawkami, mamą i całą resztą.

A z ciekawości ile cm mają Wasze skarby? U nas 62 cm. Tak jakoś wystrzeliła nam córcia ponad normę hehehe...

• chabasse Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj mierzona w gabinecie miała 58 cm. Więc wagowo w 90 chyba centylu a wzrostem w 75.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)
    Moja tak samo. Jak widzi brodę to może się gapic cały czas. Ostatnio odwiedził nas kuzyn z brodą to najpierw gapila się na brodę chwilę A jak się zorientowala że to nie tato to w ryk.
    Mam dość nocy. Mała co 2 godziny pobudka na małą przekąskę. Nie he dużo tylko idzie spać. I za 2 godziny powtórka. A mi to daje godzinę snu.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam szczęście do nocy. Pobudka po 1 i przed 5, czasami nawet o 6 dopiero.
    Maślane oczka to Filip robi do czerwonej kropki na pałąku z zabawkami :) ale za tatą wodzi wzrokiem, w kąpieli tylko na tate patrzy, na mnie tylko czasem zerknie :p ale za to jak się do niego uśmiecham to też się cieszy :)
    A najbardziej lubie jak Filio śmieje sie w trakcie jedzenia, strasznie mnie to rozczula :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 05:13

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
    Angelika, jeszcze jakiś czas temu moja tez była taka placzliwa, do tego w dzień prawie nie spała. U nas były to ewidentne problemy z brzuszkiem, tak jak pisze Justyna, może u synka nie są to typowe gazy czy wzdęcia, bo jak piszesz brzuch miękki, ale może go coś kłuć w jelitkach. U nas problemy przeszły z czasem, może zmiana probiotyku na biogaje pomogła, nie dowiem się.

Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!! :)

nesssssa lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas teraz tez usmiechow miliony zwlaszcza jak nas zobaczy...
    Absolutnym hitem sa tez miski z karuzeli...
    No i piastka w buzi to teraz najsmaczniejsze co jest... plus wywijanie i bawienie sie jezykiem hahaha...

Co do nocy to tez mam farta bo jada kolo polnocy i ppbudka ok 5-6 pozniej 8-9 i czesto do 10-11 dosypia

nesssssa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zanim się rozchorowalismy to pobudki w nocy były dwie: około 2-3 później 5-6 i dosypiała jeszcze do 8-9. Teraz to loteria a ja czuje się fatalnie bo katar, okres i niewyspanie.

Nasza Agatka najwiecej się uśmiecha rano jak się z nią witamy :)

Odnośnie okresu czy któraś jeszcze dostała mimo kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:00

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze miałam okres, ale teraz już nie wiem co to było - przez 2-3 dni trochę krwi na wkładce, ale malutko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dzieciom mijają te problemy brzuszkowe??

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Angelika, jeszcze jakiś czas temu moja tez była taka placzliwa, do tego w dzień prawie nie spała. U nas były to ewidentne problemy z brzuszkiem, tak jak pisze Justyna, może u synka nie są to typowe gazy czy wzdęcia, bo jak piszesz brzuch miękki, ale może go coś kłuć w jelitkach. U nas problemy przeszły z czasem, może zmiana probiotyku na biogaje pomogła, nie dowiem się.

Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!! :)

Moja była jeszcze tydzień temu strasznie płaczliwa. Przeszło po odstawieniu bmk albo po wizycie u fizjo, albo po prostu pogodziła się że jest po tej stronie brzucha ;)

Jutro szczepienie, denerwuje sie...
    Jeszcze nie wiem czy wziac Hexacima czy te druga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:17

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Emcia tez jeszcze jakieś 2 czy 3 tygodnie temu miala calkiem inny sposób na spedzanie czasu. Jak nie spała to jeczala i płakała. Ale spanie bylo tylko na raczkach. Więc spała nie wiele. Tez myślałam,ze może cos ja boli. Ale skoro na rękach siw uspokajala to chyba nie. I pewnego dnia wszystko sie zmieniło. Wyszłam na spacer i... Magia. Córcia usnela w wozku, co sie wczesniej nie zdarzało. Od tamtej pory w jedna strone spacerku spi a wdruga placze heh. No i w ciągu dnia ze dwie krotkie drzemki złapie takie 15 do 30 minut.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak z tym okresem? Ja tez nadal nie mam a karmie piersia. Trzeba sie tym martwic czy przyjdzie czas?

event.png
    eve
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-kasia nie dobijaj z tym okresem.. ja mam nadzieję że te 5-6 miesięcy mam spokoju jak karmię.

Mój też już waży pod 7kg jakoś, kawał chłopa. W nocy wypadają mi 2 karmienia, noc zaczynam o 20 później koło 1-2 I potem 5-6 następne karmienie to już jak się obudzi koło 7-8. W dzień częściej je teraz więc że spaceru wracam po max 1,5h. Dziecko na kp chyba nie może jeść za dużo? Coborawda młody nabrał ciała ale to chyba normalne :) na długość jak próbowałam go miarka zmierzyć to ma ok 66cm.

Mmma lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ