X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
    A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
    Brzuszek i gazy. To mu na 99% dolega stąd płacz i wieczorny wrzask. Próbuj kłaść na brzuch masować, wieczorem kłaść na siebie brzuszkiem, wszystko co pomoże się wybaczyć

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
    A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer.
    Antek waży już 7,2-7,3 kg więc to dopiero jest klusek. I też już mnie wkurzaja pytania czym go karmię bo przecież cycki mam małe wrrr (80D tyle co przed ciąża ) i jak mówię że tylko na piersi jest to oczu wybauszaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:11

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Szczerze to czytałam kilka razy i nie rozumiem pytania. Ze dziecko ze zdrady czy Co?
    Nie jestem też księdzem więc nie do mnie takie pytania. Chyba hormony Cię troszkę poniosły :) rozmawiałyśmy o chrzestnych a nie o rozbitych rodzinach :) to nie jest zdecydowanie pytanie do mnie ani na temat.

A ja co roku ubieralam choinkę :) dla mnie święta są zawsze magiczne. Te też będą wspaniałe, a najwspanialsze będzie jak uda mi się ten czar świat przekazać dziecku :)
    Odpisałam Ci, ale usunęłam wpis Bonnie jest to forum do tłumaczenia. Po prostu nie zgadzam się że osoby po rozwodzie sensu stricte żyją w grzechu. Tym bardziej że nawet papież dał możliwość rozgrzeszenia takich osób. A w Polsce te osoby nadal są wykluczone że społeczności Kościelnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:20

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, wasze maleństwa też się tak ślinią? Mojej chyba zacznę śliniak zakładać, jak siedzi w foteliku to ma aż przemoczone ubranka. I zaczęła ssać piąstkę... To normalne, czy może coś ją w buzi boli?

Hania też się ślini od dobrych 2 tygodni i jest co raz gorzej. Czasem nawet nie nadąża z przełykiem i się krztusi ta ślina, tzn nie jakoś bardzo tylko zakaszle tak sucho kilka razy. Ale osłuchowo u lekarza wszystko ok, więc to od tego nadmiaru śliny. Podobno w 2 miesiącu ruszają ślinianki i to dlatego tak jest. Dopóki to się nie unormuje tak może być i wcale nie oznacza że idą zęby :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja Hania tez ma dużo sliny. I zdarza sie, że sie ksztusi. :) nie lubie sliniakow - wiec pieluszkom wycieram. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się kościelnie zrobiło...

Ach ślinotok dopiero przed nami... Już zapomniałam jak to jest. Na razie głużymy i wyjawiamy duże zainteresowanie zabawkami, mamą i całą resztą.

A z ciekawości ile cm mają Wasze skarby? U nas 62 cm. Tak jakoś wystrzeliła nam córcia ponad normę hehehe...

• chabasse Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wczoraj mierzona w gabinecie miała 58 cm. Więc wagowo w 90 chyba centylu a wzrostem w 75.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)
    Moja tak samo. Jak widzi brodę to może się gapic cały czas. Ostatnio odwiedził nas kuzyn z brodą to najpierw gapila się na brodę chwilę A jak się zorientowala że to nie tato to w ryk.
    Mam dość nocy. Mała co 2 godziny pobudka na małą przekąskę. Nie he dużo tylko idzie spać. I za 2 godziny powtórka. A mi to daje godzinę snu.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam szczęście do nocy. Pobudka po 1 i przed 5, czasami nawet o 6 dopiero.
    Maślane oczka to Filip robi do czerwonej kropki na pałąku z zabawkami :) ale za tatą wodzi wzrokiem, w kąpieli tylko na tate patrzy, na mnie tylko czasem zerknie :p ale za to jak się do niego uśmiecham to też się cieszy :)
    A najbardziej lubie jak Filio śmieje sie w trakcie jedzenia, strasznie mnie to rozczula :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 05:13

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
    Angelika, jeszcze jakiś czas temu moja tez była taka placzliwa, do tego w dzień prawie nie spała. U nas były to ewidentne problemy z brzuszkiem, tak jak pisze Justyna, może u synka nie są to typowe gazy czy wzdęcia, bo jak piszesz brzuch miękki, ale może go coś kłuć w jelitkach. U nas problemy przeszły z czasem, może zmiana probiotyku na biogaje pomogła, nie dowiem się.

Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!! :)

nesssssa lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas teraz tez usmiechow miliony zwlaszcza jak nas zobaczy...
    Absolutnym hitem sa tez miski z karuzeli...
    No i piastka w buzi to teraz najsmaczniejsze co jest... plus wywijanie i bawienie sie jezykiem hahaha...

Co do nocy to tez mam farta bo jada kolo polnocy i ppbudka ok 5-6 pozniej 8-9 i czesto do 10-11 dosypia

nesssssa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zanim się rozchorowalismy to pobudki w nocy były dwie: około 2-3 później 5-6 i dosypiała jeszcze do 8-9. Teraz to loteria a ja czuje się fatalnie bo katar, okres i niewyspanie.

Nasza Agatka najwiecej się uśmiecha rano jak się z nią witamy :)

Odnośnie okresu czy któraś jeszcze dostała mimo kp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:00

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze miałam okres, ale teraz już nie wiem co to było - przez 2-3 dni trochę krwi na wkładce, ale malutko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dzieciom mijają te problemy brzuszkowe??

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Angelika, jeszcze jakiś czas temu moja tez była taka placzliwa, do tego w dzień prawie nie spała. U nas były to ewidentne problemy z brzuszkiem, tak jak pisze Justyna, może u synka nie są to typowe gazy czy wzdęcia, bo jak piszesz brzuch miękki, ale może go coś kłuć w jelitkach. U nas problemy przeszły z czasem, może zmiana probiotyku na biogaje pomogła, nie dowiem się.

Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!! :)

Moja była jeszcze tydzień temu strasznie płaczliwa. Przeszło po odstawieniu bmk albo po wizycie u fizjo, albo po prostu pogodziła się że jest po tej stronie brzucha ;)

Jutro szczepienie, denerwuje sie...
    Jeszcze nie wiem czy wziac Hexacima czy te druga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:17

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Emcia tez jeszcze jakieś 2 czy 3 tygodnie temu miala calkiem inny sposób na spedzanie czasu. Jak nie spała to jeczala i płakała. Ale spanie bylo tylko na raczkach. Więc spała nie wiele. Tez myślałam,ze może cos ja boli. Ale skoro na rękach siw uspokajala to chyba nie. I pewnego dnia wszystko sie zmieniło. Wyszłam na spacer i... Magia. Córcia usnela w wozku, co sie wczesniej nie zdarzało. Od tamtej pory w jedna strone spacerku spi a wdruga placze heh. No i w ciągu dnia ze dwie krotkie drzemki złapie takie 15 do 30 minut.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak z tym okresem? Ja tez nadal nie mam a karmie piersia. Trzeba sie tym martwic czy przyjdzie czas?

event.png
    eve
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-kasia nie dobijaj z tym okresem.. ja mam nadzieję że te 5-6 miesięcy mam spokoju jak karmię.

Mój też już waży pod 7kg jakoś, kawał chłopa. W nocy wypadają mi 2 karmienia, noc zaczynam o 20 później koło 1-2 I potem 5-6 następne karmienie to już jak się obudzi koło 7-8. W dzień częściej je teraz więc że spaceru wracam po max 1,5h. Dziecko na kp chyba nie może jeść za dużo? Coborawda młody nabrał ciała ale to chyba normalne :) na długość jak próbowałam go miarka zmierzyć to ma ok 66cm.

Mmma lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ