Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer. -
angelika1995 wrote:dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(7w3d 💔
-
chabasse wrote:Ech.. A my dzisiaj po szczepieniach. Emcia pięknie zniosła wklucia, a były aż 3. No i rota doustne.. Troszkę zaplakala ale w drodze do domku już usnela. Gorączki jak dotąd ani większego marudzenia też nie ma. Takze jestem mega dumna z mojej buby. No i właśnie.. Buba. Jak ją zwazylam to się zdziwiłam. Kluska wazy 6100 :0 każdy jak ją widzi to pierwsze słowa.. Ale pucia. Juz mnie to po malu irytuje, cjciaciaz wiem że to nie złośliwe. Ale już mam stres a czy nie jest za grubą i czy już tak jej zostanie. Wiem, że to glupoie, ale z synkiem do dzisiaj mam problem, bo on non stop by jadł. Wagę trzyma w miarę w normie ale to tylko dzięki temu,.ze go pilnujemy i w miarę zdrowo odzywiamy.
A co do slinienia. Moja też się strasznie ostatnio slini i wpycha raczki. Pani dr powiedziała, że być może już ząbki będą niedługo się wyrzynac. No szook. Ona ma przecież 2 miesiące. Synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 4. Także tego.. Heh byłby numer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:11
7w3d 💔 -
Marta..a wrote:Szczerze to czytałam kilka razy i nie rozumiem pytania. Ze dziecko ze zdrady czy Co?
Nie jestem też księdzem więc nie do mnie takie pytania. Chyba hormony Cię troszkę poniosłyrozmawiałyśmy o chrzestnych a nie o rozbitych rodzinach
to nie jest zdecydowanie pytanie do mnie ani na temat.
A ja co roku ubieralam choinkędla mnie święta są zawsze magiczne. Te też będą wspaniałe, a najwspanialsze będzie jak uda mi się ten czar świat przekazać dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:20
-
e_mii wrote:Dziewczyny, wasze maleństwa też się tak ślinią? Mojej chyba zacznę śliniak zakładać, jak siedzi w foteliku to ma aż przemoczone ubranka. I zaczęła ssać piąstkę... To normalne, czy może coś ją w buzi boli?
Hania też się ślini od dobrych 2 tygodni i jest co raz gorzej. Czasem nawet nie nadąża z przełykiem i się krztusi ta ślina, tzn nie jakoś bardzo tylko zakaszle tak sucho kilka razy. Ale osłuchowo u lekarza wszystko ok, więc to od tego nadmiaru śliny. Podobno w 2 miesiącu ruszają ślinianki i to dlatego tak jest. Dopóki to się nie unormuje tak może być i wcale nie oznacza że idą zęby
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleż się kościelnie zrobiło...
Ach ślinotok dopiero przed nami... Już zapomniałam jak to jest. Na razie głużymy i wyjawiamy duże zainteresowanie zabawkami, mamą i całą resztą.
A z ciekawości ile cm mają Wasze skarby? U nas 62 cm. Tak jakoś wystrzeliła nam córcia ponad normę hehehe... -
Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)
Paulinaaa lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Moja mała jest taaaaka zakochana w tacie:) jak go wczoraj zobaczyła podczas jedzenia zrobiła maślane oczka, banan na buzce i patrzyła zaczarowana jak w obrazek. Haha dalej tak mi sie chce z tego śmiać:p corusia tatusia będzie;)
Mam dość nocy. Mała co 2 godziny pobudka na małą przekąskę. Nie he dużo tylko idzie spać. I za 2 godziny powtórka. A mi to daje godzinę snu.
-
To ja mam szczęście do nocy. Pobudka po 1 i przed 5, czasami nawet o 6 dopiero.
Maślane oczka to Filip robi do czerwonej kropki na pałąku z zabawkamiale za tatą wodzi wzrokiem, w kąpieli tylko na tate patrzy, na mnie tylko czasem zerknie :p ale za to jak się do niego uśmiecham to też się cieszy
A najbardziej lubie jak Filio śmieje sie w trakcie jedzenia, strasznie mnie to rozczulaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 05:13
-
nick nieaktualnyangelika1995 wrote:dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!!nesssssa lubi tę wiadomość
-
To u nas teraz tez usmiechow miliony zwlaszcza jak nas zobaczy...
Absolutnym hitem sa tez miski z karuzeli...
No i piastka w buzi to teraz najsmaczniejsze co jest... plus wywijanie i bawienie sie jezykiem hahaha...
Co do nocy to tez mam farta bo jada kolo polnocy i ppbudka ok 5-6 pozniej 8-9 i czesto do 10-11 dosypianesssssa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas zanim się rozchorowalismy to pobudki w nocy były dwie: około 2-3 później 5-6 i dosypiała jeszcze do 8-9. Teraz to loteria a ja czuje się fatalnie bo katar, okres i niewyspanie.
Nasza Agatka najwiecej się uśmiecha rano jak się z nią witamy
Odnośnie okresu czy któraś jeszcze dostała mimo kp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Angelika, jeszcze jakiś czas temu moja tez była taka placzliwa, do tego w dzień prawie nie spała. U nas były to ewidentne problemy z brzuszkiem, tak jak pisze Justyna, może u synka nie są to typowe gazy czy wzdęcia, bo jak piszesz brzuch miękki, ale może go coś kłuć w jelitkach. U nas problemy przeszły z czasem, może zmiana probiotyku na biogaje pomogła, nie dowiem się.
Moja kruszynka wczoraj, jak tata pokazał jej, jak pacnąć zabawkę i udało jej się to powtórzyć, zaśmiała się! Nie uśmiechnęła, tylko śmiała sie jak po dobrym dowcipie! Cudowny dźwięk!!!
Moja była jeszcze tydzień temu strasznie płaczliwa. Przeszło po odstawieniu bmk albo po wizycie u fizjo, albo po prostu pogodziła się że jest po tej stronie brzucha
Jutro szczepienie, denerwuje sie...
Jeszcze nie wiem czy wziac Hexacima czy te druga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:17
-
Moja Emcia tez jeszcze jakieś 2 czy 3 tygodnie temu miala calkiem inny sposób na spedzanie czasu. Jak nie spała to jeczala i płakała. Ale spanie bylo tylko na raczkach. Więc spała nie wiele. Tez myślałam,ze może cos ja boli. Ale skoro na rękach siw uspokajala to chyba nie. I pewnego dnia wszystko sie zmieniło. Wyszłam na spacer i... Magia. Córcia usnela w wozku, co sie wczesniej nie zdarzało. Od tamtej pory w jedna strone spacerku spi a wdruga placze heh. No i w ciągu dnia ze dwie krotkie drzemki złapie takie 15 do 30 minut.
-
Misia-kasia nie dobijaj z tym okresem.. ja mam nadzieję że te 5-6 miesięcy mam spokoju jak karmię.
Mój też już waży pod 7kg jakoś, kawał chłopa. W nocy wypadają mi 2 karmienia, noc zaczynam o 20 później koło 1-2 I potem 5-6 następne karmienie to już jak się obudzi koło 7-8. W dzień częściej je teraz więc że spaceru wracam po max 1,5h. Dziecko na kp chyba nie może jeść za dużo? Coborawda młody nabrał ciała ale to chyba normalnena długość jak próbowałam go miarka zmierzyć to ma ok 66cm.
Mmma lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka