Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZe wszystkim każą czekać do 3msc bo to sue stabilizuje..
tylko mówię nasze dzieciaki sa w różnym wieku.
Jedne skończyły 3msc a innym do 2 jeszcze troche brakuje.
My byliśmy chwilę przed skończonym 3msc.. a to tylko dlatego ze nie spodziewałam sie ze tak szybko dostaniemy sie na wizytę.
I magia 3msc u Nas nic nie zmieniła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:36
-
Moja Agatka tak w nocy rzucała się przy cycu aż się nałykała powietrza. Chciałam ja wziąć do odbicia to nawet nie zdążyłam jej wziąć z poduszki a mi ulała a później bekła jak rasowy pijak puszczając przy tym długiego bąka
Byłam zła bo tak mi tego sutka wytarmosila i koszule zamoczyła tym ulaniem ale tak rozbawiła mnie tą akcja że od razu mi przeszło.
My dziś mamy usg bioderek na NFZWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:02
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Moja przechodzi dziś sama siebie od wczoraj ma humory. Unormowała jedzenie i jadła co 4 godziny 120-150 a od wczoraj znów chce jeść częściej i mniejsze porcje do tego nic jej nie pasuje. W jednej chwili uśmiecha się by za sekundę wpadać w ryk.
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Ale ja tez miałam ból brzucha, plamienie, lekarz potwierdził, a okres sie nie rozkrecił
Bałam się seksić, ale jestem pozytywnie zaskoczona, lekko blizna po nacieciu ciagnie, wiec kupie sobie kwas hialuronowylekarz zapisał mi mucovagin, stosowała któraś?
Jednak nie dostałam okresuo co chodzi?
Ja nie stosowałam ;(Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Mmma wrote:Hej. Mam pytanie.
Jak ubieracie swoje maluszki po kąpieli? Czy zakładacie zawsze czapeczki?
Temperatura do snu okreslona jako 22-24°, maja Wasze maluszki czapeczke do snu w takiej temperaturze?
Okrywacie tylko kocykiem?
zadnej czapeczki w domu nie nosi. Nawet po myciu. Wycieram główke do sucha, przytulam i okrywam na chwile. Potem stopniowo odkrywam. Do snu kocyk.
-
nick nieaktualnyCzapka tylko do wychodzenia na dwór.
Juz na szkole rodzenia nam mówili ze zasada czapki po kąpieli zniknęła wiele lat temu.
Moja spi w pajacyku i ma kocyk do przykrycia.22-23°
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:14
Mmma lubi tę wiadomość
-
Temperatura do snu okreslona jako 22-24°, maja Wasze maluszki czapeczke do snu w takiej temperaturze?
Okrywacie tylko kocykiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:19
-
No nam tez mowili o tej czapeczce, ale mama tyle razy mowila ze czapeczka, maz podsusza suszarka lekko corcie i nie pozwala zakladac czapki. Ale tej nocy czulam chlod i tak myslalam cala noc o tej czapce, a maz pilnuje temperatury zeby byla idealna 23°. Ja jestem zmarzluch to pierwsze co mysle zeby malutkiej nie bylo zimno i tak sie martwie czy na pewno jej nie zimno. Tak samo spi w pajacyku i kocykiem przykryta. Ok to mnie uspokoilas
dzieki.
U mnie bylo ok dzis do poludnia a po drzemce malutka obudzila sie z placzem i nie pozwalala zebym ja odlozyla po przytuleniu, pazurki wbijala we mnie zebym jej nie odkladala. Nie wiem co jej sie stalo, zauwazylam krosteczke biala na dziasle dolnym jak zabki mniej wiecej 4-5, taka afta. Moze to jej dokucza. Goraczki nie ma. Dalam piers i sie uspokoila, possala i zasnela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:22
-
Okrywacie tylko kocykiem?
Po kąpieli ubieram czapeczke i pełnego pajaca. czapeczke zdejmuje po ok godzinie jak włoski wszystkie już suche są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:24
7w3d 💔 -
PLPaulina wrote:Czapka tylko do wychodzenia na dwór.
Juz na szkole rodzenia nam mówili ze zasada czapki po kąpieli zniknęła wiele lat temu.
Moja spi w pajacyku i ma kocyk do przykrycia.22-23°
7w3d 💔 -
Mmma wrote:No nam tez mowili o tej czapeczce, ale mama tyle razy mowila ze czapeczka, maz podsusza suszarka lekko corcie i nie pozwala zakladac czapki. Ale tej nocy czulam chlod i tak myslalam cala noc o tej czapce, a maz pilnuje temperatury zeby byla idealna 23°. Ja jestem zmarzluch to pierwsze co mysle zeby malutkiej nie bylo zimno i tak sie martwie czy na pewno jej nie zimno. Tak samo spi w pajacyku i kocykiem przykryta. Ok to mnie uspokoilas
dzieki.
U mnie bylo ok dzis do poludnia a po drzemce malutka obudzila sie z placzem i nie pozwalala zebym ja odlozyla po przytuleniu, pazurki wbijala we mnie zebym jej nie odkladala. Nie wiem co jej sie stalo, zauwazylam krosteczke biala na dziasle dolnym jak zabki mniej wiecej 4-5, taka afta. Moze to jej dokucza. Goraczki nie ma. Dalam piers i sie uspokoila, possala i zasnela.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyDokładnie, kazdy robi jak uważa.
nie jestem za przegrzewaniem dzieci. I w domu mamy cieplo.
Wiele rzeczy wraca. ale o powrocie do noszenia czapki nic nie słyszałam..
Czapka ok, gdy ma sie zimno w domu, przeciag, albo kawał drogi idzie sie z dzieckiem od wanienki do przewijaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:33
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Tak jutro mamy lekarza to koniecznie skonsultuje, mam dezaftan ale nie wiem czy moge jej posmarowac ta krostke. Ja nie ubieralam czapeczki przez to ze na szkole rodzenia tak mowili i polozna tak samo. Ale moja mama ciagle czapeczka i czapeczka i ostatnio jak wychodzilismy z domu szly jakies dwie babcie i jedna do drugiej komentarz jak to bez czapeczki?! Ze mnie zdolowaly. Ok w takim razie jestem spikojniejsza ze tak ma byc.
-
nick nieaktualnyMnie babcia męża ostatnio wkurzala, ze za lekko Hania ubrana. Bo jej zimno
W koncu wkurzona pytam po czym wnioskuje ze dziecku zimno ? "Bo stopy ma takie zimne"..
Uff i odrazu mi ulzylo ze jej wiedza na temat jak sprawdzać czy dziecku zimno leży na glebie.bo najlepiej dziecko w domu niech ciągle w rożku bedzie bez ruchu.
-
Kiedys tak bylo, tez to przerabialam. Siostra mnie co chwile upominala ze dziecko wyziębiam, ze jak tak moge nosic. A ile sie nasluchalam ze po cc mnie wypuscili po dwoch dniach a ona lezala tydzien w szpitalu... itd itd... masakra i czlowiek w koncu moze sie zastanowic czy dobrze robi czy nie skoro wszyscy pouczaja i jak to mozliwe ze sie zmienilo...
O i jeszcze ze na brzuszku od urodzenia klasc kazali, takie male dziecko... Jak to jak kto...Przeciez nie chce zle dla dziecks. Robie jak kazali na szkole rodzenia i polozna przychodzila przeciez, wszystko pod kontrola a jednak niektorzy sie dziwia ile teraz sie zmienilo.
Koper wloski tez przerabialam i dajcie jej wody, jak to nie mozna dac wody...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:55
-
Mnie od urodzenia małej drażnią 3 teksty:
- gdzie ona ma czapke!??
- daj jej kopru/ rumianku!
- karmisz piersią? Jak to nie karmisz?!!!
Jak to słysze to mnie ch** strzela.
Każdy robi jak uważa i mała od braku kopru i czapki nadal żyje i ma sie dobrze...a co do wkładania czapki po kąpieli tp czytałam o tym w poradniku który moja mama dostała po porodzie, ma ponad 30 lat. Nawet o tym nie wiedziałam. Ja jak myje małej włoski a robie to co 2 dzień to przeczesuje jej włoski szczoteczką i to fajnie wyciąga wode. Oczywiscie przedtem jak już jest ubrana zawine ją w kocyk albo śpiworek na około 10 minut aż sie zagrzeje. I tak jest dobrze17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33