WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze wszystkim każą czekać do 3msc bo to sue stabilizuje..

tylko mówię nasze dzieciaki sa w różnym wieku.
    Jedne skończyły 3msc a innym do 2 jeszcze troche brakuje. :)

My byliśmy chwilę przed skończonym 3msc.. a to tylko dlatego ze nie spodziewałam sie ze tak szybko dostaniemy sie na wizytę. :)
    I magia 3msc u Nas nic nie zmieniła. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:36

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość...

od soboty Kulka na cycku zachowuje się jak dzikus jakiś. Właśnie się szarpała, wkurzyłam się i ją odstawiłam. To teraz się do mnie śmieje... o so chozi???

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agatka tak w nocy rzucała się przy cycu aż się nałykała powietrza. Chciałam ja wziąć do odbicia to nawet nie zdążyłam jej wziąć z poduszki a mi ulała a później bekła jak rasowy pijak puszczając przy tym długiego bąka ;) Byłam zła bo tak mi tego sutka wytarmosila i koszule zamoczyła tym ulaniem ale tak rozbawiła mnie tą akcja że od razu mi przeszło.

My dziś mamy usg bioderek na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:02

nesssssa lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przechodzi dziś sama siebie od wczoraj ma humory. Unormowała jedzenie i jadła co 4 godziny 120-150 a od wczoraj znów chce jeść częściej i mniejsze porcje do tego nic jej nie pasuje. W jednej chwili uśmiecha się by za sekundę wpadać w ryk.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja ma to samo. :/ szczęście na przemian z płaczem. :O

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ale ja tez miałam ból brzucha, plamienie, lekarz potwierdził, a okres sie nie rozkrecił :)
    Bałam się seksić, ale jestem pozytywnie zaskoczona, lekko blizna po nacieciu ciagnie, wiec kupie sobie kwas hialuronowy :) lekarz zapisał mi mucovagin, stosowała któraś?

Jednak nie dostałam okresu :O o co chodzi?

Ja nie stosowałam ;(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Mmma Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie.
    Jak ubieracie swoje maluszki po kąpieli? Czy zakładacie zawsze czapeczki?
    Temperatura do snu okreslona jako 22-24°, maja Wasze maluszki czapeczke do snu w takiej temperaturze?
    Okrywacie tylko kocykiem?

event.png
    eve
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Mam pytanie.
    Temperatura do snu okreslona jako 22-24°, maja Wasze maluszki czapeczke do snu w takiej temperaturze?

zadnej czapeczki w domu nie nosi. Nawet po myciu. Wycieram główke do sucha, przytulam i okrywam na chwile. Potem stopniowo odkrywam. Do snu kocyk.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapka tylko do wychodzenia na dwór.
    Juz na szkole rodzenia nam mówili ze zasada czapki po kąpieli zniknęła wiele lat temu. :)

Moja spi w pajacyku i ma kocyk do przykrycia. :) 22-23°

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:14

Mmma lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Mam pytanie.
    Ja wycieram jednym ręcznikiem z okryciem na głowę, później po wytarciu zamieniam na drugi suchy ręcznik z okryciem i zawijam w kokon i zakrywam głowę. Odwijam trochę z tego ręcznika zeby założyć pampersa a potem już ubieram w śpiochy i kaftanik. W nocy śpi w śpiworku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:19

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam tez mowili o tej czapeczce, ale mama tyle razy mowila ze czapeczka, maz podsusza suszarka lekko corcie i nie pozwala zakladac czapki. Ale tej nocy czulam chlod i tak myslalam cala noc o tej czapce, a maz pilnuje temperatury zeby byla idealna 23°. Ja jestem zmarzluch to pierwsze co mysle zeby malutkiej nie bylo zimno i tak sie martwie czy na pewno jej nie zimno. Tak samo spi w pajacyku i kocykiem przykryta. Ok to mnie uspokoilas :) dzieki.

U mnie bylo ok dzis do poludnia a po drzemce malutka obudzila sie z placzem i nie pozwalala zebym ja odlozyla po przytuleniu, pazurki wbijala we mnie zebym jej nie odkladala. Nie wiem co jej sie stalo, zauwazylam krosteczke biala na dziasle dolnym jak zabki mniej wiecej 4-5, taka afta. Moze to jej dokucza. Goraczki nie ma. Dalam piers i sie uspokoila, possala i zasnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:22

event.png
    eve
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Mam pytanie.
    22-24 st C to za wysoka temperatura do snu. Prawidłowa do snu to 19-20 st C. Do spania ubieram w pełnego pajaca , bez czapeczki i pod kołderką śpi.

Po kąpieli ubieram czapeczke i pełnego pajaca. czapeczke zdejmuje po ok godzinie jak włoski wszystkie już suche są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:24

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Czapka tylko do wychodzenia na dwór.
    Juz na szkole rodzenia nam mówili ze zasada czapki po kąpieli zniknęła wiele lat temu. :)

Moja spi w pajacyku i ma kocyk do przykrycia. :) 22-23°
    wiele metod stosowanych przed laty wraca jeśli chodzi o pielęgnacje dzieci np. kąpiele w krochamlu, kąpiele w rumianku, itd. A założenie czapeczki po kąpieli ma generalnie sens jeśli włoski były moczone. Temp wody to 38 S a w domu masz ok 15 st mniej więc czapeczka na ten okres po kąpieli jest wskazana bo ciałko rozgrzane idzie w chłód. ale każdy robi jak uważa.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    No nam tez mowili o tej czapeczce, ale mama tyle razy mowila ze czapeczka, maz podsusza suszarka lekko corcie i nie pozwala zakladac czapki. Ale tej nocy czulam chlod i tak myslalam cala noc o tej czapce, a maz pilnuje temperatury zeby byla idealna 23°. Ja jestem zmarzluch to pierwsze co mysle zeby malutkiej nie bylo zimno i tak sie martwie czy na pewno jej nie zimno. Tak samo spi w pajacyku i kocykiem przykryta. Ok to mnie uspokoilas :) dzieki.

U mnie bylo ok dzis do poludnia a po drzemce malutka obudzila sie z placzem i nie pozwalala zebym ja odlozyla po przytuleniu, pazurki wbijala we mnie zebym jej nie odkladala. Nie wiem co jej sie stalo, zauwazylam krosteczke biala na dziasle dolnym jak zabki mniej wiecej 4-5, taka afta. Moze to jej dokucza. Goraczki nie ma. Dalam piers i sie uspokoila, possala i zasnela.
    afty są mega bolesne, więc proponuję iść do lekarza i się upewnić. wtedy pewnie dostaniecie maść.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, kazdy robi jak uważa. :) :) nie jestem za przegrzewaniem dzieci. I w domu mamy cieplo. :D

Wiele rzeczy wraca. ale o powrocie do noszenia czapki nic nie słyszałam.. :)

Czapka ok, gdy ma sie zimno w domu, przeciag, albo kawał drogi idzie sie z dzieckiem od wanienki do przewijaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:33

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Mmma Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro mamy lekarza to koniecznie skonsultuje, mam dezaftan ale nie wiem czy moge jej posmarowac ta krostke. Ja nie ubieralam czapeczki przez to ze na szkole rodzenia tak mowili i polozna tak samo. Ale moja mama ciagle czapeczka i czapeczka i ostatnio jak wychodzilismy z domu szly jakies dwie babcie i jedna do drugiej komentarz jak to bez czapeczki?! Ze mnie zdolowaly. Ok w takim razie jestem spikojniejsza ze tak ma byc.

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie babcia męża ostatnio wkurzala, ze za lekko Hania ubrana. Bo jej zimno :O

W koncu wkurzona pytam po czym wnioskuje ze dziecku zimno ? "Bo stopy ma takie zimne"..
    Uff i odrazu mi ulzylo ze jej wiedza na temat jak sprawdzać czy dziecku zimno leży na glebie. :D :D bo najlepiej dziecko w domu niech ciągle w rożku bedzie bez ruchu. :D

• Mmma Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys tak bylo, tez to przerabialam. Siostra mnie co chwile upominala ze dziecko wyziębiam, ze jak tak moge nosic. A ile sie nasluchalam ze po cc mnie wypuscili po dwoch dniach a ona lezala tydzien w szpitalu... itd itd... masakra i czlowiek w koncu moze sie zastanowic czy dobrze robi czy nie skoro wszyscy pouczaja i jak to mozliwe ze sie zmienilo...

O i jeszcze ze na brzuszku od urodzenia klasc kazali, takie male dziecko... Jak to jak kto... :/ Przeciez nie chce zle dla dziecks. Robie jak kazali na szkole rodzenia i polozna przychodzila przeciez, wszystko pod kontrola a jednak niektorzy sie dziwia ile teraz sie zmienilo.
    Koper wloski tez przerabialam i dajcie jej wody, jak to nie mozna dac wody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:55

event.png
    eve
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy taki specjalny termometr topcom kidzzz co pokazuje temperature, wilgotnosc i minke dziecka usmiechnieta jak jest ok temp a jak nie to smutna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:53

event.png
    eve
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od urodzenia małej drażnią 3 teksty:
    - gdzie ona ma czapke!??
    - daj jej kopru/ rumianku!
    - karmisz piersią? Jak to nie karmisz?!!!

Jak to słysze to mnie ch** strzela.
    Każdy robi jak uważa i mała od braku kopru i czapki nadal żyje i ma sie dobrze...a co do wkładania czapki po kąpieli tp czytałam o tym w poradniku który moja mama dostała po porodzie, ma ponad 30 lat. Nawet o tym nie wiedziałam. Ja jak myje małej włoski a robie to co 2 dzień to przeczesuje jej włoski szczoteczką i to fajnie wyciąga wode. Oczywiscie przedtem jak już jest ubrana zawine ją w kocyk albo śpiworek na około 10 minut aż sie zagrzeje. I tak jest dobrze

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ