WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą pake pampersow 2 Bo dostala po nich wysypki.
    Najbardziej pasują nam dady fioletowe i mamy już z nich rozmiar 3. Takie spore ale 2 już ciasne.
    Lubię też babydream. I cały czas poluje żeby spróbować happy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Emi calz dzien spi i je (przeprosila sie z cycem). Nudno mi jak tak spi :D

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa nie wpadłam na to:p ale ja nie jestem zbyt bystra wiec....:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka pantsy przy ściąganiu się rozrywa. Ja kupiłam raz starszemu i jak dla mnie to porażka przy zakładaniu właśnie jak się kręci i nóżkami wierzga to nie mogłam mu w te dziurki wsadzić. Zdecydowanie lepiej mi idzie z rzepami ;-)
    Zuza przechodzi dziś sama siebie ze spaniem. O 14:00 poszłyśmy po Antka do żłobka, mimo paskudnej pogody wiatr i mży i tak zasnęła że śpi do tej pory :-O nawet jak ją rozbierałam to się za bardzo nie przebudziła, a Antek tyle szumu robi. Nic jej nie rusza.
    No i zaczęła jeść ten Nutramigen, co prawda więcej jak 60ml nie zjada ale daję jej po cycku jak widzę, że jeszcze jest głodna, a w piersiach pusto. Wychodzi tak z dwa razy dziennie popołudniu i wieczorem po kąpieli. W nocy i rano jakoś więcej mam tego pokarmu

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taki dzień śpiący dzisiaj, szaro i ponuro to dzieci śpią. Antoś spał od 11 do 14 z przerwą na jedzenie i teraz znowu śpi od 17. Jak nie śpi to marudzi...heh

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Hania dzisiaj wstała o 8:30 zasnęła na chwilę na spacerze z dziadkami z 30 minut a potem. Pospałam 2 godziny i koniec. Teraz czekam na USG piersi, tata w domu z małą ale dają rade, choć marudzenie się włączyło. Cos zasnąć nie może. Dziś się zawiesiła na czymś, mąż próbował ją po nozkach gładzić nic a jak dał jej buziak w polik to odruch moro jakby się przestraszyła. A mąż od razu w panikę że to napad epilepsji był. Zrobili krzywdę nam strasząc tak w związku z tą zmianą w główce. Każdy dziwny odruch i mąż w panice. A potem to się na mnie przenosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:51

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Może taki dzień śpiący dzisiaj, szaro i ponuro to dzieci śpią. Antoś spał od 11 do 14 z przerwą na jedzenie i teraz znowu śpi od 17. Jak nie śpi to marudzi...heh
    U mnie dokladnie to samo. Jeszcze do południa Filip był aktywny, a potem jak poszedł spać to tylko budził się na jedzenie i przewijanie. Spał od 14 do 17, i o 17 już nie dałam mu spać, bo zaraz noc. U nas w mieszkaniu caly dzien swiatlo sie pali, tak jest ponuro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 18:02

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wow już 3 miesiące! Jak ten czas zasuwa :O
    Ucałuj od nas :)

My padlysmy wczoraj przed 22 i mloda sie właśnie teraz przebudza. Karmienia na śpiocha. Miałam ambitny plan odstawienia jej wiec myślalam ze sobie wstane w nocy i dam jej mm ale nie mogłam sie podnieść z łóżka :D Ja nie wiem jak wy dajecie rade wstawac tyle razy karmic na siedząco itd

Na słodkie tez mam napady. Ostatnio nawst nutelle łyżką wsuwalam bo nie bylo nic innego w domu :D
    My tez karmimy sie na lezaco . A Ty pozniej odkladasz mała do lozeczka ?
    Bo moj Olek odkad karmie w lozku spi z nami ale niestety zrobil sobie z cyca smoczek jak juz skończy jesc i zeby wyciągnąć mu cyca i sie od niego odsunac zeby nie przydusic jak zasniemy to nieraz podejmuje trzy próby bo tak to sie wybudza i szuka rękami jak nie dam cyca to jest krzyk. I niewiem czy sama sie nie pograzylam w tym .
    Jak karmiłam na fotely to karmienie bylo sprawnie ale za to odlozenie do lozeczka było wrecz nie możliwe bo sie wybudzal uff .
    Chciala bym znalezc zloty srodek na ten nocnym sen i karmienie.
    Ps mój maly tez dziś ciągle spi

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak się zapatrzy czy zamysli gdzies i wykonam jakiś ruch tez sie wystraszy i moro. To chyba normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    My tez karmimy sie na lezaco . A Ty pozniej odkladasz mała do lozeczka ?
    Bo moj Olek odkad karmie w lozku spi z nami ale niestety zrobil sobie z cyca smoczek jak juz skończy jesc i zeby wyciągnąć mu cyca i sie od niego odsunac zeby nie przydusic jak zasniemy to nieraz podejmuje trzy próby bo tak to sie wybudza i szuka rękami jak nie dam cyca to jest krzyk. I niewiem czy sama sie nie pograzylam w tym .
    Jak karmiłam na fotely to karmienie bylo sprawnie ale za to odlozenie do lozeczka było wrecz nie możliwe bo sie wybudzal uff .
    Chciala bym znalezc zloty srodek na ten nocnym sen i karmienie.
    Ps mój maly tez dziś ciągle spi

Tak, moja z nami w łóżku śpi. Ja tylko skacze zmieniam strony karmienia. A może mu tak jakos sprawnie zamień cycek na smoczek jak juz skończy jeść? Moja zje i cycka wypluwa.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antek też jak zje to wypluwa sutka ale i jak jest najedzony to smoka nie weźmie.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipowi musze trzymać smoczka, bo jak wypluje to się wścieka... W ogóle najlepszy jest palec taty... Chyba przerobie go sobie na smoczka :p a dzisiaj też traktował mnie jak smoczek...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczka nie akceptuje :-(

f2wlh3715msa0zig.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na moja żadna aura pogodowa nie działa ;) w dzień tylko turbo drzemki max 30min.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A co Twojej mamie do tego ? ;)
    Miała juz okazje na wychowywanie. Teraz decyzję co do wszyatkiego podejmujecie Wy- rodzice.. :)
    Ja o tym wiem ale ona nie wie. To samo ze szczepieniami. Suszy mi głowę. I moje tłumaczenia że będziemy szczepić nie pomagają. Masakra. Jeszcze dzisiaj trafiła w kiepski dzień bo mnie Olek wykonczyl płaczem i ledwo się powstrzymywałam żeby coś jej odpisać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    I my te partie krzyzowe musielismy rozluźnić. :) pilnować by rączki były przed nią, dupa przylegała do ziemi...

O to my właśnie mamy ten problem. Pupę podnosi do góry i robi taką kołyskę.
    A jak robić żeby właśnie dupa przylegała? Bo ręce u niego kontroluje ale widzę że czasem tylek podnosi i robi taką kołyske.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A jak robić żeby właśnie dupa przylegała? Bo ręce u niego kontroluje ale widzę że czasem tylek podnosi i robi taką kołyske.

Dłonią nad dupka przytrzymujesz do podłoża. :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dłonią nad dupka przytrzymujesz do podłoża. :)

Zgadza się, trzeba przytrzymać żeby tyłka nie unosił. Złości się przy tym, ale w końcu odpuszcza :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale u mnie pada i wieje. Coś okropnego.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie was nadrobilam. :-)

Ja z kolei średnio jestem zadowolona z fizjoterapeuty ale to dlatego że pokazała dla niego ćwiczenia które ciężko jest wykonać bo nie interesuje się aż tak grzechotką żeby obracał głowę. Mam takie ćwiczenie że kładziemy go na plecach i nogi ma mieć o mnie w górę oparte, mam przytrzymać barki tak żeby szyja się pokazała a druga osoba ma go zabawką zachęcać żeby głowę przekrecal szczególnie w prawo bo on za dużo trzyma w lewo. Tyle że on jest tak zaopatrzony na osobę nad nim że zabawki go nie interesują. Podobnie na brzuchu. Jedynie trzeba mu delikatnie głowę obracać. Kazała też go odbijać wyżej ale wtedy mu się ulewa bo jest nacisk na brzuch. Odpowiednio mamy go trzymać, pokazała jak go przewracac na brzuch tyle że potrzeba do tego więcej miejsca. Pójdę do niej jeszcze raz bo jest polecana. Ale pokazywała zbyt szybko niektóre rzeczy. Wypytywala o moje ciąże biochemiczne - co ma to wspólnego?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ