X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot też nas unikał na początku. Miałam wrażenie że co nas ktoś odwiedzał to patrzyła zawiedziona czemu tego dziecka ze sobą nie zabrali :)

Teraz podchodzić powachac jak śpi, jak nie śpi to najbliżej na metr jest. Do nas przychodzi jak mały śpi się poprzytulac. Raz wyskoczyła na łóżeczko w nocy to ja wygonilam i raz na wózek jak maly w nim spał.

Ja szczepie na meningokoki i rotawirusa.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccierpliwa no szkoda ze nie blizniaki ale chociaz z Mia wszystko dobrze i ciaze mialas bez komplikacji. Mi sie wydaje ze wam sie naturalsik jeszcze trafi jak dacie mu szanse :P Ja tez sie ciesze ze skorzystalam z tego pieknego lata, mam takie fajowe wspomnienia z 34tc ze spacerow brzegiem morza o zachodzie slonca <3

A moj kot mnie maksymalnie wnerwia od kiedy jest malutka. Ostatnio troche wyluzowala bo dostala nowy domek na szafie w przedpokoju. Laza wam koty po stole? Bo my z nia walczymy ale ona chyba nas ignoruje :D

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova pamietam jak się wybrałaś nad morze :) ja wtedy już odpuściłam ale tez miło wspominam wypady na wieś w maju i czerwcu na tydzień. Wtedy jeszcze wybrałam się na rower :) no i sporo w ogródku na leżaku odpoczywałam z książka.

Moja poprzednia kotka chodziła po stole, ganianie jej za to nic nie dawało. W nocy i nad ranem chodziła gdzie chciała ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova nasza kotka wchodzi tylko żeby wejść na okno :) ale miała taki okres że była na szafkach i chciała zjeść coś z talerza (normalnie tego nie robi)
    Dziecko mi się psuje... Chce spać tylko przy cycu, odkładam jak mocniej zaśnie to i tak się budzi,nigdy tak nie było. Od dwóch dni tak się zachowuje, a akurat w tym tygodniu co drugi dzień jestem sama, bo mąż wyjeżdża :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zawsze zasypia tylko na cycku. I nie ma szans odłożyć do łóżeczka. Odrazu jest wybudxona. :) wiec i mnie to codzienność.

I dajemy sobie rade we 2. Zyjemy, brudnr i głodne nie jestesmy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zwierzaków i dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 20:44

Kasiaja, Cccierpliwa, PLPaulina, e_mii, kozalia, pumka1990, Eilleen, Dooti lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja zawsze zasypia tylko na cycku. I nie ma szans odłożyć do łóżeczka. Odrazu jest wybudxona. :) wiec i mnie to codzienność.

I dajemy sobie rade we 2. Zyjemy, brudnr i głodne nie jestesmy. ;)
    Nosisz ją na rękach czy potrafi się sobą zająć w łóżeczku albo macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 09:27

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie jestem w stanie nosić Filipa dłużej niż 30 minut, mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa, tak więc musi spać sam, czy to na kanapie, w kojcu, czy łóżeczku :p
    Najgorsze jest to że nie chce smoczka, jak zassie na chwile to jest ok i zasypia, a jak wypluje to się wścieka i wybudza :p z rączką jest podobnie, chce nią machać i mieć w buzi i nerwy bo tak sie nie da :p

misia-kasia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Nosisz ją na rękach czy potrafi się sobą zająć w łóżeczku albo macie?

Moj kręgosłup tez ciężko znosi noszenie. :( Wiec max 30 min i koniec..

•Łóżeczko, kołyska ją gryzą- tam max 5 min polezy

•Lepiej działa leżaczek i mata. Ale muszę byc przy niej. To troche juz potrafi zająć sie zabawkami. :)

W dzień ma tylko drzemki i to najczęściej na lezaczku. 3 drzemki po 15 min. :O
    Czasami na spacerze uda sie ze pospi z 30-40 min. :D :D

Spi w nocy ze mną w sypialni. :) próbowałam odkladac ale sie budzi, czy to odrazu czy po 10 min. :O

Smoczek u nas odpada, nie podejmuje proby ssania. :) kupiłam z 5 smoków różnych firm. :D i nic. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 10:17

Mmma lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze noszę ale nie jestem już w stanie jej lulać na rękach wiec albo usypia przy cycu albo we wózku na spacerze albo na kolanach. sporadycznie sama pada. No ale w dzień to u nas tylko turbo drzemki ;)

Mimo że jeszcze ją nosze to staram się zmniejszać ten czas noszenia na rzecz leżenia w łóżeczku czy na macie. Bujaczka nie lubi póki co. Smoczka nie akceptuje, próbowałam z 6 firm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 09:57

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam włąsnie oglądać film Tully - początek jak z życia wzięty , jak którąś ma chwile to polecam. nie wiem jak dalej, ale początek ok

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie wchodziłam na forum i teraz pół godziny nadrabiania :-D
    Zuza dzisiaj rano miała gorączkę 38,3 umówiłam lekarza ale dopiero na 15:15. Teraz patrzę, a ona już nie jest ciepła i nie wiem co to było? Czy to taki jednorazowy skok temperatury? Nie podawałam nic p.gorączkowego bo podaję dopiero powyżej 39.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Wczoraj nie wchodziłam na forum i teraz pół godziny nadrabiania :-D
    Zuza dzisiaj rano miała gorączkę 38,3 umówiłam lekarza ale dopiero na 15:15. Teraz patrzę, a ona już nie jest ciepła i nie wiem co to było? Czy to taki jednorazowy skok temperatury? Nie podawałam nic p.gorączkowego bo podaję dopiero powyżej 39.
    organizm zwalczył, może się zdarzyć. Ale nie sądzę, żeby to było od tak , coś musi się dziać, więc dobrze, że lekarz ją obejrzy. Zdrówka dla Was.

Ja dziś ze starszakami byłam rano u pediatry, żeby osłuchała bo mają lekki katar i mokry kaszel czasem, ale wszystko ok, jakiś wirus, ale powiedziała, żeby puszczać, bo to nic wielkiego. wiec zawiozłam do przedszkola a z małym czekam aż przestanie padać i do apteki po coś wykrztuśnego i przeciwwirusowego.

Kasiaja lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zaczęłam włąsnie oglądać film Tully - początek jak z życia wzięty , jak którąś ma chwile to polecam. nie wiem jak dalej, ale początek ok
    Oglądałam, początek no taki jak z życia wzięty ;) dalsza cześć trochę zaskakuje i finalnie film moim zdaniem jest zupełnie o czymś innym niż pokazuje trailer. Nie będę spoilerować bo może jeszcze ktoś będzie chciał obejrzeć.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 dla Was również zdrówka. Dobry jest ten syrop Pulneo nie jest typowo wyrztuśny ale po ostatnim przeziębieniu Antka ładnie mu oczyścił górne drogi oddechowe bo mu coś tam zalegało i po podaniu tego syropu ładnie oczyściło z tej plwociny

justyna14 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova genialne! Moj pies jest tez zawsze przy malej!

Co do spania i odkladania to moje dziecko dosc bezproblemowe jest...
    Fakt ze czasem odlozenie ja wybudzi... ale ogolnie spi juz teraz fajnie... wczesniej noce byly suoer a w dzien nic... a teraz przewaznie dwie dlugie drzemki ma... wystarczy jej smok i tetra i odplywa... jak porzadnie zasnie to smoka wypluwa...
    W nocy tez fajnie spi bo budzi sie zazwyczaj 2-3 razy i odrazu po jedzeniu zasypia, no i najczeaciej dosypia do 10:30-11...

Dzis musialam wczesniej wstac, bo o 9 przychodzila pani z urzedu miasta, zeby pogratulowac i z voucherem dla malej, to mala jeszcze spala, obudzila sie o 9:20 zjadla, zrobila kupe ze az wyszla plecami, pogadala chwile z matka i wlasnie od 10 minut zalicza pierwsza drzemke

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Justyna14 dla Was również zdrówka. Dobry jest ten syrop Pulneo nie jest typowo wyrztuśny ale po ostatnim przeziębieniu Antka ładnie mu oczyścił górne drogi oddechowe bo mu coś tam zalegało i po podaniu tego syropu ładnie oczyściło z tej plwociny
    o dzięki, nie próbowaliśmy to teraz spróbujemy. :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam psychicznie gotowa na dziecko cierpiące na bezsenność. :D

Z tego powodu jestem jedynaczką. Dałam rodzicom popalić. :) :)

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja bylam psychicznie gotowa na dziecko cierpiące na bezsenność. :D

Z tego powodu jestem jedynaczką. Dałam rodzicom popalić. :) :)
    Haha ;) grunt to dobre nastawienie.

Ja się chyba na nic nie szykowałam ;) u nas nocki super. Czasami potrafi spać ciurkiem 7h. Karmimy się w nocy 1-2 razy zależy jak wypadnie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też do śpiochów nie należy niestety ;) tylko krótkie drzemki w dzień, w nocy dwa razy budzi się na jedzenie, ale nie może jakoś mi zasnąć i muszę się trochę pomęczyć.
    Lavendova świetne masz to zdjęcie ;) może też kiedyś uda mi się cyknąć fotkę małemu z kotką :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ