Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCcierpliwa piekne zdjecie z sesji!
Ania Filip to kawal chlopa, a jaka koncentracja
Zolza nepewno moja Emilka ne jest wieksza od twojej Hanii. Cos mi chyba stanela z waga przez te jej fisiowanie z jedzeniem.
Ja teraz kupilam smoczki firmy Gumdrop, wygladaja jak te soothie tylko sa mniejsze i bardziej miekkie. Emi sie bardziej podobaja bo soothe sie czasem krztusila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:24
-
Justa, nie u nas w szpitaku tylko dwie dawki wit.k2 na u3 mialysmy trzecia dawke k2 i pierwsza rota a za 2 tyg mamy 6w1, pneumo i druga dawke rota
justa8902 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justyna14 wrote:byliśmy kawałek na spacerze. pogoda fatalna , już tęsknie za piękną złotą polską jesienią
my wczoraj bylismy na spacerze a dzis znowu odpuszczamy bo pada. Ja w każdą pogodę mogę iść nawet jak będzie -10 ale nie w deszczu bo nienawidzę gdy pada deszcz.
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ja nuka w ogole nie probowalam bo polozne i na szkole rodzenia odraszali, glownie wlaanie przez ksztalt...
Ale u mnie tez nie bylo problemu, na poczatek byl avent soothie i odrazu pelna akceptacja, a teraz jeszcze avent freeflow tez jej odpowiada, chociaz na poczatku probowalam jej dac ultrasofta zaraz po soothie to nie chciala
Cccierpliwa, o kurde, a co z kształtem nuka jest nie tak? Z każdym czy którymś konkretnym modelem? My mamy my first nuk i Ola jest wręcz od niego uzależniona mam wrażenie. Szczerze to nie zgłębiałam tematu smoczków, bo mała załapała ten od razu. Jaki powinen być dobry smoczek? -
nick nieaktualnyChoć ja nie jestem wrogiem smoczków, to rodzice mówili ze w dzieciństwie bylam.
I Hania tez jest.a te smoczki takie śliczne. Kolorowe, no piękne po prostu..
Nie mam strasznego parcia by Hania miała smoczek. Nie jest zbytnio placzliwa.
Brakuje mi go jedynie przy zasypianiu bo za bardzo z piersi zrobiła sobie smoczek. No ale cóż.nie wiem czy jest sens kupic kolejne smoczki.
Te wasze dzieciaki takie spore..moja waży 6.5kg ale wydaje sie taka drobna.
i gdzies 64cm dlugosci..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 07:53
kozalia, Dooti, pumka1990, Lavendova lubią tę wiadomość
-
8kozalia przyznam szczerze, ze nie pamietam na co mial szkodzic, ale jakos tak mi w pamieci zapadlo, ze ksztalt smoczkow czy normalnych czy w butelkach taki jak nuk ma byl bardzo odradzany, nie wiem czy to o zgryz chodzilo, czy o zaburzanie odruchu ssania czy jeszcze cos innego, ale wiem ze nuk byl przykladem bo oni maja wszystko w tym ksztalcie...
Jakos tak nie planowalam niczego z nuka i pewnie dlatego nie zapadla mi w pamieci info o co chodzilo...
Ale pewnie bylo to przesadne, tak jak to straszenie ochraniaczami itp...
Paulina to moja podobno na zdjeciach wyglada na duza a wazy zaledwie 5kg i ma 57cm...
Nosi ciuszki rozmiar 56 jeszcze z luzem, jedynie polspiochy i pajace sa na styk bo ma dlugie nogi
Edit.
Ale Hania sliczna! I widzie psina tez w pogotowiu jak u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:45
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
1ania1 wrote:Teściowa mi gderała, że powinnam się pozbyć kotów przy takim małym dziecku, już miałam jej powiedzieć, że prędzej pozbyłabym bym się jej niż ich.
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Oj kawał, jest co nosić
na tym wątku to same niesmoczkowe dzieci
Ja teraz testuje Avent Ultra Soft bodajże, ale też za bardzo nie pasuje, czasami wystrzał z buzi kilkanaście centymetrów
-
Ja jedynie na Sasze muszę uważać bo swoje waży i nie jest tego świadoma zbytnio. Nieraz jak wracam z młodym z przewijania do salonu to leży w jego kokonie a ma ogólnie zakaz wchodzenia na kanape odkąd kupiliśmy nową bo poprzednią zniszczyła przez sierść.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:O rany , a odpłatnie?
Nie ma żadnej szczepionki przeciwko gruźlicy dopuszczonej do użytku w austrii. W wyjątkowych przypadkach kiedy np ktoś musi jechac do kraju gdzie jest wysokie ryzyko zarażenia to wtedy tak.
To wg WHO kraje gdzie ryzyko jest poniżej 0,1 procenta nie jest zalecana te szczepienie na gruźlicę. Niemcy chyba od ponad 20 lat jej tez nie mają. Pytanie czemu polska należy do tych krajów ryzyka