X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ósemke do wyrwania i denyska od razu powiedziała ze jesli nic sie nie dzieje to zaczekac mam az skoncze karmic bo moze byc róznie.

nesssssa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to, na szczęście, od 6-14 pracuje więc wszelkiego rodzaju wyjścia planuje od 15. Do tego weekendy ma wolne więc na pół soboty mogę sobie pozwolić na wyjście ;-) Najgorzej bo coś mniej mleka produkuje. Codziennie miałam na dwa karmienia do przodu a od wczoraj tylko na jedno. Trudno, jak na jutro nie uzbieram, dostanie mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:13

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba tez jakis kryzys mleczny. Ryczy na cyckach. Jakie mm jest dla dzieci z alergia na bmk? Ktos podaje?
    Ostatnio jakas depresja mnie łapie. Jednak nie potrafie zyc poza swoim rodzinnym miastem. Potrzebuje tego zgielku, w poniedzialek jade na kilka dni. Moze naladuje baterie.
    Cale dnie z dzieckiem mnie dobijaja. Moze tam bedzie latwiej, jakas inna matke moze zaczepie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna witaj w klubie :P Tez mam osemje do wyrwania. Nie wiem właśnie myślę ze może sie też umowie na po świętach. Nie wiem jak pójdę bo nawet na 20 min nie moge wyjść z domu sama. Trudno najwyżej będzie dzihad :D Ogólnie to ja mam straszne lęki wiec albonarkoza albo gaz sobie wezmę inaczej nie dam rady.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Albo jakiś kryzys laktacyjny mam, albo Filip skok, albo wszystko. Dzisiaj wyjeżdżamy, wiec potrzebuje troche czasu na ogarnięcie mieszkanka, a Filip co chwile głodny, ewentualnie marudzi. Zasnął przy cycu, pospał 5 minut u głodny już. W ten sposób, to do jutra nie wyjedziemy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    4950g na wczorajszym szczepieniu ważona. Przez ostatni miesiąc przybrała 450g.

Najniższa spadkowa 2680g

Widzę że mamy ten sam problem. Moja tydzień temu na szczepieniu 4910. Dzisiaj ważyliśmy to ma 5050. W pierwszym miesiącu bardzo ładnie przybierała a później teź zwolniła do minimum. Urodzeniowa 2800 najnizsza 2560g. Przybiera od drugiego miesiaca ok 140g tygodniowo. Jest wedlug pediatry ponizej 3 centyla wagowo chciaz moje siatki mówią że powyżej. Niewiele jej brakuje przecież do podwojenia swojej wagi na co ma czas do 6 mż. No ale każdy kto widzi na pytanie ila ma tomówi że drobniutka. Główka i reszta powyżej 3 centyla.
    Ostatnio też mamy kłopoty z karmieniem. Jedt zainteresowana wszystkim tylko nie jedzeniem. Potrafi oderwać się od cycka i wpatruwać w obraz na ścianie albo śmiać do mnie i gadać. Po ścianach w domu to tak patrzy jakby była pierwszy raz. Trochę ją dokarmiam mm od tygodnia mimo że pediatra nic nie mówiła w tym temacie. Ale mam taki problem z karmieniem jej ostatnio że wolę wiedzieć że coś jednak zjadła. Poza tym ja fanatyczką kp nie jestem i długo karmić nie będę. Teraz mam zamiar przejść na karmienie mieszane i w okolicach 6 miesięcy zakończyć kp.

Ubranka nosimy na 62 i pajace i body już prawie na styk. Niedugo wskoczymy w 68. Poza tym moja ma duże stopy i ledwo się mieszczą w pajace i spodenki. Nie wiem w kogo ona taka drobna. Ja i mąż wysocy.

Pediatra wspominala tylko że jeśli zwolniłaby jeszcze z przyrostami to mam przyjsc po skierowanie na morfologie zeby wykluczyc anemie, ktora jest czesta u niemowlat w 3-4 miesiacu. Do rozwoju nie ma żadnych zastrzeżeń. Ale ja miałam problem i w ciąży z jej przyrostami i po porodzie jak widać również. Tłumaczę sobie, że przecież waga to nie wszystko ale na prawdę nie wiem jak te wasze dzieci na samej piersi takie duże rosną i tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:15

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ma może nie anemie ale już coś sie dzieje w tym kierunku i dostaliśmy syropek. Nie rozumiem tego bo daje mm i powinno tam być wszystko czego takie dziecko potrzebuje a jednak żelaza dziecko ma mało:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy 68 body i spodenki 62. Bluzy na 68 albo 74 bo wolę luzniejsze nie lubi wciskania. Pajacy ani śpiochów juz od miesiąca nie używamy. Stopkę ma taką średnią, w porównaniu do moich starszych to jednak malusia. Tamte to od urodzenia mialy stopy wielkie. Teraz 13 lat i 39 (juz nie urosla od zeszlego roku huura!!) a 8 letnia Niki ma 35. Ja mam 37 :D 1

Co do karmienia piersią to ja już jestem taka sfrustrowana jej fisiowaniem że najchętniej tez bym przeszla na mm, tylko boje sie juz w ogóle nic nie zje wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 17:00

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez skok bo tak jak jej ostatnio nie pasuje, to jeszczd nigdy nie bylo... chce spac ale jednak nie chce mimo ze oczy leca, jesc chce ale nie chce i gak cuduje...

Co do ubran to u nas znow odwrotnie bodziaki i bluzeczki 56 jeszcze pasuja niektore, a spodenki juz na 62 lepiej leza... ale u mnie juz nawet na usg zwracali uwage, ze bedzie miala dlugie nogi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też są rudawe? Mój synek ma chyba rude włoski :D :o nie takie typowo pomarańczowe ale takie zgaszone rude

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma prawie białe włoski ale i ja i mąż byliśmy blondynami za małego a teraz mąż ma jasny braz/ciemny blond a ja brąz :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma zalezy jak sie patrzy, ale takie ciemnawe. :) ja mialam czarne jak sie urodziłam, mąż białe. A Hania ma takie pomiędzy- jasny brąz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma rudawe. Brwi tak jasne że nie widać ale rzęsy chociaż długie i ciemne :)
    U mojej starszej córki z ciemnych przy urodzeniu przez rudy do blondu obecnie.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Squirrel u nas był ten sam problem z przyrostami w ciąży i teraz to zostało. Jeśli chodzi o centyle to poza waga tez wszystko ok. Nam cdl zaleciła morfologię żeby sprawdzić ale jeszcze czekam na tą wizytę neurologopedy żeby zobaczyła wędzidełko.

Ogólnie nie mam ciśnienia na kp i jeśli trzeba będzie dokarmiać mm to poprostu to zrobię. Ogólnie ostatnio z tym karmieniem to czasami cyrki są, już nie raz karmiłam na stojąco bo inaczej sie nie dało, no i teraz co 2h budzi się w nocy..

No a teraz po szczepieniu rota mam wrażenie ze co zje to idzie w kupę i siku bo od 2 dni ani grama nie przytyła - tak wypożyczyliśmy teraz wagę żeby sprawdzać co 2-3 dni czy coś przybiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 22:42

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Agatki były ciemne wlosy po urodzeniu, teraz ma taki ciemny blond i nieboskie oczy. Liczyłam ze zrobią jej się białe włoski jak u mnie gdy byłam malutka ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrobił się zastój w chorej piersi i nawet laktator elektryczny nie mógł dać rady :/. We wtorek miną dwa tygodnia od nacięcia, a ja dalej z sączkiem chodzę, masakra. Nawet za bardzo się z domu ruszyć nie mogę.
    Od jutra biorę bromergon, bo wysiądę psychicznie przy tych piersiach.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie może jakąś mate edukacyjną. Chodzi mi taką z zabawkami na pałąkach. Zależy mi żeby był taki materiał że jak Olek będzie na tym leżał to żeby się nie pocił.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700km nocnej jazdy pokonane. Filip wieczorem był zaskoczony, że zamiast do łóżeczka to ja go ubieram do wyjścia, ale nie plakał w foteliku, a nawet się usmiechał. Zapłakał jak zrobiło mu się gorąco. Na trasie troszkę nie spał, chyba nie za bardzo wiedział co się dzieje, ale na szczęście było bez płaczu :)
    Wyjechalismy o 19.25, o 5 dojechaliśmy. Jedynie dziadki zaraz światła zapalili, lampki, witanie się, rozsmieszanie... A ja wyrodna matka w nocy z dzieckiem nie rozmawiam.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Polecacie może jakąś mate edukacyjną. Chodzi mi taką z zabawkami na pałąkach. Zależy mi żeby był taki materiał że jak Olek będzie na tym leżał to żeby się nie pocił.

Poprzez "pocił" masz na myśli by nie była sztuczna czy gruba ? :O

Nie polecam fisher Price- mała, cieniutka i sztuczna.

Uważam ze na taką zwykłą matę jest juz troche późno. :O zaraz zaczną siadać i raczkowac i mata pójdzie w kąt. :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7225036450

Ja mam taką robioną ręcznie, gdzies kiedys wklejalam zdjęcie.

Mata - dywan i ten pałąk z fisher price tam zamontowany. :)
    Zabawki zmieniam. Bo ciagle te same to nuda.
    ale juz widzę ze tak na plecach to Hania dlugo juz nie polezy. Woli brzuszek i wtedy zabawa zabawkami jej się podoba. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:02

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U nas tez już zainteresowanie mata słabnie ale w sumie u Ciebie maluszek miesiąc młodszy. U nas tiny love się sprawdził tzn za tymi zabawkami szalała i tym ptaszkiem co świecił i grał ale sama mata trochę śliska do kładzenia na brzuszek kiepska. Teraz więcej używamy skip hop dywan (mata) i zabawki.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ