Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to u nas Hania kiepsko podnosi głowę. Kiedyś trwała sie do siedania teraz już nie ciągnie głowy. Namiętnie przekracza się na brzuch choć trzeba jej pomagać by robiła to poprawnie. Do tego ostatnio zaczęła strasznie kopać. Macha tymi nogami rzuca się jak opętana. Nie wiem do czego jej to potrzebne za to wiem że ja jestem cala w siniakach.
-
Moja na lezaco na plecach spazmy dostaje, ale jak wisi na brzuszku to widzi wszystko tak jak przodem do swiata, wiec to jej sie podoba...
Ania moj kregoslup przy chuscie odpoczywa w porownaniu do chwili na rekach
Zolza to moja tak kopala w brzuchu i kopie od samego poczatku... jej nogi nigdy nie staja, caly czas nimi macha i to juz od okresu noworodkowego...
Juz sie przyzwyczailam, ze nie raz trafi mi w twarz, zeby itp...
Ona jako noworodek juz wedrowala przez sen po lozeczku, zarzucala w nim nogi na gore szczebelkow, krecila sie dookola wlasnej osi...
Naprawde niektórzy patrza na nia od piczatku ze zdziwieniem, bo strasznie ruchliwy gadzik mi sie trafil...
Ona juz nawet na macie na pkecach wiecej jak minute nie polezy... ck chwile na brzuch, zaraz na plecy i znow na brzuch, na plecy, czasem na boczki sie przekreca tylko, ale musi sie caly czad cos dziac...
I najlepiej jak jest wtefy bez gaci w samych bidach haha...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:51
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMoja tez jest strasznie ruchliwa dlatego nie chcę byc noszona. Nudzi ją to.
bo jak wtedy machać wszystkim?!
tylko trochę- przodem do świata.
Ale obroty brzuch-plecy ; plecy-brzuch nie za bardzo lubi. Jeszcze wielkiej furory to u Nas nie zrobiło.
Jak kiedys robiła to ciągle- nieprawidłowo. Tak chyba teraz ma uraz i nie chcę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:09
-
Paulina otoz to! U nas tez noszenie nudne bo nid mozna szalec przy tym haha... tak jak i bujaczki itp... dobre na 5-10 minut jak sie zajmie pozeraniem gryzaka, czg kostki, albo pasow, pozniej juz nuda...
U nas od dwoch dni wielkim hitem jest pierdzenie buzia haha... jak w piatek odkryka jak sie to robi to do 1 w nocy lezala w lozeczku i pierdziala, a teraz rano wstaje to zamiast agu jak zawsze to najpierw popoerdzi i dopiero gaworzyc zaczyna
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nesssssa wrote:Ja już pisałam, mam Bondolino. I jak dla mnie superowe. Małej nie noszę jeszcze ale jestem zdeterminowana ;p
My dziś pierwsza fizjoterapia a od soboty Ula chętniej leży na brzusiu.
Dziewczyny KP ile macie karmień w ciagu doby?także ok 8-10 pewnie jest , bo w nocy czasem albo rano ma dłuższą przerwę, ale nasze karmienia od początku trwają maks 5 min i pojedzone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:14
7w3d 💔 -
nesssssa wrote:Ja już pisałam, mam Bondolino. I jak dla mnie superowe. Małej nie noszę jeszcze ale jestem zdeterminowana ;p
My dziś pierwsza fizjoterapia a od soboty Ula chętniej leży na brzusiu.
Dziewczyny KP ile macie karmień w ciagu doby?
U nas chusta znów wraca do łask, nie motalysmy się miesiąc bo jak ną brałam to się strasznie odpychała rączkami i bałam się o głowę.
-
Mój jest strasznie spokojny.. No myśliciel jak nic. Na plecach leży i obraca się na boczki i ogląda raz co z lewej raz co z prawej, nad nim albo za nim. Jak coś złapie to pooglada, polize. Zaczął język wyciągać żeby lizać to co nie da się do buzi włożyć
Na brzuszek się obraca jak mi da rączkę i dosłownie delikatnie go szturchne to ląduje na brzuchu ale sam tego nie robi. Jak leży na brzuchu i się zmęczy to płacze żeby go przekręcić.na brzuchu próbuje pelzac no ale albo podnosi głowę albo dupke a nijak razem
w łóżeczku pakuje nóżki na bok łóżeczka.. generalnie jak leży obok mnie to tak się kręci aż nóżki na mnie wrzuci.. jakoś lubi mieć je wyżej niż resztę ciała.
Karmimy się 8-9× na dobę. Nawet rzadziej ostatnio w dzień niż w nocy. Z nudów bawię się tym babymanagerem stąd wiemtak też bym nie liczyła.
Czytam o tym że wasze chcą siadać a mój nic kompletnie ale patrząc na jego rozwój do tej pory to umiejętności się z dnia na dzień pojawiają więc się tym nie martwię. Może trafił mi się spokojny egzemplarzna raczkach lubi w każdą strone ja go głównie noszę brzuchem do mnie to mnie łapie mocno, wtula się i podziwia świat.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyFaktycznie masz takiego myśliciela.
spokojny taki.
Moja to żywiołowa bestia.♡ jakby byla spokojna to bym podejrzewała ze chora.
Na brzuchu rączki zaczęła prostować.i zadowolona ze wyżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 14:02
-
Olek tak różnie. W łóżeczku to wędruje w nocy. Trzaska rękami lub nogami w pozytywke od karuzeli i przełącza muzykę. A na macie to kontempluje na ogół. Ale zabawki które są nad nim już chwyta ale nie zawsze mu się chce. Obraca się ale tylko na jeden bok. Nie wiem czy to dobrze czy jednak w obie powinien. Ogólnie ćwicze z nim obroty.
-
nick nieaktualnyTo moja jeszcze nie nabyla tej umejtnosci pierdzenia buzia haha
Ostatnio sobie grucha "rrrrrr" "grrr"Zjada swoje piastki i paluszki slini sie okropnie ale zebow ni widu ni slychu.
Marta moj brat byl taki spokojny ze lezal sobie i ogladal swoje raczki i sobie nimi obracal w gorze przez 2 h az zasnalSzkoda ze mu ta spokojnosc nie zostala
-
Jeśli chodzi o kaszki to polecam Holle (bezmleczna), a jeszcze bardziej Biobim tylko wybrać tą bezmleczną i bezglutenową. Mój Emil właśnie teraz ta zjadł dziś pierwszy raz (łyżeczka) i darł się (dosłownie), że chce jeszcze... Ale jak na pierwszy raz musiało Mu wystarczyć. Dostał 50 ml mojego mleka i 1 łyżkę kaszki.
Zobaczymy co na to brzuszekEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyMy możemy sobie wybierać..
i tak dzieciaki zweryfikuja czy im smakuje.
mnie jeszcze nie przekonuje zupełnie w pozycji leżącej rozszerzanie diety.
Póki udaję sie kp to plan jest ze czekamy do 6msc.
To juz coraz blizej.stracha mam.
A pierdziochy ustami juz przerabialiśmy. Znudziło sie juz Hani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:51
-
Mnie nawet nie to, że nie przekonuje tylko jakoś mi tak dziwnie, że to moje maleństwo niedługo mogłoby już jeść "normalne" jedzenie
do 6 miesiąca już tak blisko, chyba że będą wskazania do przyspieszenia, ale wątpię
U nas kupowaty problem, a bardziej niecodzienna sytuacja. Filip od wczoraj nie robił kupy, ciągle puszcza głośne bąki i przelewa mu się w brzuchu. Nie wygląda na cierpiącego z tego powodu, no ale nagła zmiana częstości wypróżniania nie jest chyba dobra... -
pumka1990 wrote:Jeśli chodzi o kaszki to polecam Holle (bezmleczna), a jeszcze bardziej Biobim tylko wybrać tą bezmleczną i bezglutenową. Mój Emil właśnie teraz ta zjadł dziś pierwszy raz (łyżeczka) i darł się (dosłownie), że chce jeszcze... Ale jak na pierwszy raz musiało Mu wystarczyć. Dostał 50 ml mojego mleka i 1 łyżkę kaszki.
Zobaczymy co na to brzuszek
Kurcze też mam ten problem, że widzę, że mały chce jeszcze i się drze. Tylko my akurat dyni próbowaliśmy. -
To moja już od tygodnia pierdzi ustami
robi przy tym takie bąble ze śliny ze hej. Do tego czasami zamiast pierdziec ustami to tak świergoli
Aktualnie sobie śpi w chuście a matka ogarnęła co mogła, zobaczymy czy pospi jak ją włożę już do łóżeczka
EDIT: pospała jeszcze 25min ale tyle mi stykło żeby zrobić resztę w kuchniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:04
-
Achhhhh czekam na nowy rok i rozszerzanie..dostalismy juz owoce z Bebivity i marchewke z hippa, plus bodziaki i mase znizek...
Mia uwielbia Tatamie w pozycji pollezacej, jak ja tam wloze, to jakby dziecka nie bylo... zabawki tylko i obserwuhe co ja robie jak sie krzatam... A dzis wpatrzona w choinke...
Marta faktycznie masz spokojnego synka, ale faknie tak... wszystko ma swoje uroki
A jak zacznie raczkowac i chodzic, pewnie nie nadazysz za nim...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Misia, to moja do tej pory banki puszczala, ale bezglosnie, dopiero od piatku pierdzi ustami i uwaza to aktualnie za najlepsza zabawe, a my z mezem ze smiechu pekamy haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa u nas tez jak się nauczyła to ciagle tak robi
a i z mężem się nauczyliśmy tak świergolić jak ona to wszyscy troje mamy ubaw.
Tez już nie mogę się doczekać stycznia wtedy skończy 5 miesięcy i zgodnie z zaleceniem zaczniemy powoli rozszerzać dietę