X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mi doradca laktacyjna po zastoju i zapaleniu mówiła, że pierś to jakby pamięta i jest prawdopodobieństwo, że problem znowu się pojawi. Ja i tak Cię podziwiam za to kpi, jak odciągałam jakiś czas jak nie mogłam karmić i myślałam, że mnie trafi szlag.
    Dziękuję, ale już powoli mam tego dość, ciągle albo ściągam albo butelki i laktator myje, chyba powoli małego będę do mm przyzwyczajać bo to i tak chwilę zajmie jak o wyciszenie laktacji, tylko pewnie będzie mi smutno że mojego mleczka nie będzie dostawał

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A czy ta sól fizjologiczna unimer w ampulkach może być?

pewnie, też tym robilam. Każda się nada.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej śpiewam przy inhalacjach. I choć głos mam tragiczny to ona siedzi jak zahipnotyzowana :-D do tego trzymam ją na rękach i przytulam lekko się bujając. Bajki lub piosenki z YT też spoko raz jej puściłam (jak braciszek łaskawie oddał tablet), na starszego to działają zbawiennie może godzinami siedzieć i się inhalować ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A czy ta sól fizjologiczna unimer w ampulkach może być?
    Nawet sama możesz ją zrobić jak nie masz akurat gotowej :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dziękuję, ale już powoli mam tego dość, ciągle albo ściągam albo butelki i laktator myje, chyba powoli małego będę do mm przyzwyczajać bo to i tak chwilę zajmie jak o wyciszenie laktacji, tylko pewnie będzie mi smutno że mojego mleczka nie będzie dostawał
    Ania ja właśnie przechodzę na mm, na początku tak trochę smutno mi było ale teraz zostałam przy dwóch odciagnieciach rano i wieczorem i baaardzo sobie to chwałę. Mleczko, które ściągnę mieszam z mm i tym sposobem doszłam już do 3/4 mm i tylko 1/4 mojego w jednym karmieniu, a zaczynałam od odwrotnej proporcji ;-) Jak mi się za dużo mleka już nazbiera to daje jedno karmienie tylko moim.

Ania241188 lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro (w końcu!) mamy wizytę u alergologa. Czekamy od listopada, mam nadzieje, że wystawi zaświadczenie o konieczności podawania mleka hipoalergicznego, najlepiej na to Neocate LCP, jego cena z refundacją to 3,20 :-O więc byłoby miło dostać takie zaświadczenie ;-)
    No i ten jej permanentny katar już z trzy tygodnie ma. Nie wiem czy to na zęby aż tak długo może trwać czy raczej alergia. Jest on przezroczysty i w czasie aktywności jej nie przeszkadza tylko jak spać pójdzie to furczy i nos przytyka

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sttarszakowi też bajki włączałam przy tzw "inhalolo" i też mógłby godzinę tak siedzieć. Dzięki temu nie straszne nam takie zabiegi nawet bez bajek. A młoda to nie lubi izaywazylam że najlepiej jak jest śpiąca.. bo dwie minuty krzyku i zasypia przy tym buczeniu. Oczywiście trzymam ja na kolankach i trzymam maseczkę. Nie zakładam tej gumki.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładłam na klinie i trzymalam maseczkę koło jej buzi. Przecież nie musi 100 proc wleciec, chyba ze jakiś lek podajecie.

Też mi było smutno odstawić ale odżylam. Nawet mimo tego że muszę wstac w nocy czasem 2 razy. A śpimy dalej razem :)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja a przypomnij mi dlaczego idziecie do alergologa? I dlaczego hipoalergiczne?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    pewnie, też tym robilam. Każda się nada.
    Dziękuję :-) wolałam się upewnić bo nic nie jest napisane.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma uczulenie na BMK wyszło jej w październiku jak podałam mm wypiła raptem pare łyków i skończyło się pokrzywką, opuchniętymi oczami, wymiotami i utratą przytomności. Od tamtej pory unikałam nabiału przy kpi, a teraz mam Nutramigen i jego mieszam z moim bo on jest ochydny. Do tego doszło jeszcze chyba AZS :-S bo ma takie plamy na łakociach, pod kolanem, suche uszy i policzki. Już jej w sumie ładnie m zeszło bo podaję jej Latopic kapsułki, dwa razy dziennie smaruje LaRoche Lipkar Baume no i nie jem białka ale i tak od czasu do czasu coś jej wyskoczy, a ja już nie wiem po czym. Moja dieta jest dość uboga ostatnio więc może lekarz będzie w stanie określić co jeszcze może ją uczulać. Wszystko co jem zapisuje :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0a01e6b5f58.jpg

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sporo tego unimer dlatego zuzyje go.

Ja jeśli ilości mleka wystarczą to chce ściągać do roku chociaż. Dalej będę się zastanawiać. Jeśli wrócę do pracy to będę musiała zmniejszyć ilość sesji bo obecnie 9-10 razy ściągam. I tak dokarmiam mm bo mojego nie starcza.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja, moja starsza ma AZS, na co dzień ją smaruje La Roche Lipikar AP+, a jak jej się zaostrzy to Avene XeraCalm AD. Ładnie jej wszystko po tym schodzi.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja to chyba AZS, maly ma cos takiego ale na buzi i mniejsze plamy na lokciach i w zgieciach kolan. Moze Wam uda sie trafic na jakis przyzwoitych lekarzy bo nam niestety sie nie udalo. Maly zmaga sie z problemami skornymi i problemami brzuszkowymi od czasu gdy skonczyl 2,5 miesiaca. Bylismy u alergologa u roznych pediatrow na nfz i prywatnie i wszyscy bagatelizuja sprawe ze dzieci tak maja, kaza smarowac lipikarem i tyle. Nie tak dawno zmienilismy pediatre i on jako jedyny ( nic mu nawet nie mowilam, bylismy do szczepienia) stwierdzil ze jest to problem, przepisal mu srodek na zlagodzenie swedzenia ( bo potrafil sie podrapac az do krwi) i masc a nie jak inni lekarze obciac paznokcie i smarowac buzie balsamem.
    A co do mleka to sami przetestowalismy prawie wszystkie dostepne na rynku bo nikt nam nie pomogl. Dopiero jak mial 4 miesiace to znalezlismy mleko ktore mu odpowiada, bezlaktozowe. A czy ma nie tolerancje laktozy czy to byl niedojrzaly uklad pokarmowy to nie wiem, bo nikt nie zrobil badan.
    I tak naprawde nie wiem czy to AZS ma na tle alergicznym na mleko czy co. Starszy syn mial skaze bialkowa ale on mila tylko jedna niewielka zmiane atopowa na policzku a tak to byl caly obsypany az robila mu sie skorupa, tak diagnozowali.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze starszą bujaliśmy się rok po różnych lekarzach, każdy mówił że to alergia. W końcu trafiliśmy do dobrego dermatologa, zdiagnozowała AZS, wyleczyliśmy wszystko sterydem, później tylko te dwa balsamy i jest spokój.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakupiłam spacerowy pojazd dla Filipa :D obejrzałam tyle wózków, że głowa boli, a Filip padł w połowie oglądania.
    Padło na joie mytrax flex signature.
    Czekam na wiosnę i odpalamy wózek

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super fura! Jeden z moich faworytow!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łobuz kończy dzis 8 miesięcy. Czas tak szybko biegnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 17:53

Kasiaja, PLPaulina, 1ania1, e_mii, Lavendova, Ania241188, pumka1990, Eilleen, kozalia, chabasse lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam nadzieje, że ten lekarz będzie jakiś sensowny. Moja siostra jeździła do niego z córką tylko, że prywatnie to sobie bardzo go chwaliła. Ja dostałam skierowanie więc postanowiłam z niego skorzystać choć czas oczekiwania spory ale nie spieszy nam się ;-)
    Teraz ona te zmiany ma praktycznie niewidoczne. Naprawdę polecam ten Latopic w kapsułkach, bierzemy już 34 dni, a kuracja powinna trwać min 3 miesiące, ale u nas już teraz ładnie zeszło. Zdjęcia robiłam przed rozpoczęciem „leczenia” żeby pokazać lekarzowi. Pewnie będzie miał dąsy o to ale nie mogłam pozwolić żeby dziecko cierpiało i żeby się to pogarszało. Teraz ma tylko na łokciach takie plamy po tym, a na buzi, uszach i nóżkach nie ma już śladu. W sumie to nie wiem czego oczekuje po tej wizycie, prócz orzeczenia o alergii bo raczej nie wyleczy tego. Mam nadzieje, że z tego wyrośnie kiedyś

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten mytrax tez się zastanawiam. Ale przeszkadza mi to że nie jest przekładne siedzisko a ja chce widzieć małą. Podnóżek też uważam ze mógłby być większy no i lekki nie jest. Ale poza tym to bardzo ładny :)

‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ