Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaja wrote:Ania ja właśnie przechodzę na mm, na początku tak trochę smutno mi było ale teraz zostałam przy dwóch odciagnieciach rano i wieczorem i baaardzo sobie to chwałę. Mleczko, które ściągnę mieszam z mm i tym sposobem doszłam już do 3/4 mm i tylko 1/4 mojego w jednym karmieniu, a zaczynałam od odwrotnej proporcji
Jak mi się za dużo mleka już nazbiera to daje jedno karmienie tylko moim.
-
Lavendova wrote:Fajny ten mytrax tez się zastanawiam. Ale przeszkadza mi to że nie jest przekładne siedzisko a ja chce widzieć małą. Podnóżek też uważam ze mógłby być większy no i lekki nie jest. Ale poza tym to bardzo ładny
No nie jest przekładane siedzisko. Narazie testowalismy w domu na leżąco, podobało się więc mam nadzieję, że nam posłuży. Zastanawiałam się między tym a valco baby snap 4. Pojezdzilam trochę po sklepie i wybrałam joie. -
nick nieaktualny1ania1 wrote:No nie jest przekładane siedzisko. Narazie testowalismy w domu na leżąco, podobało się więc mam nadzieję, że nam posłuży. Zastanawiałam się między tym a valco baby snap 4. Pojezdzilam trochę po sklepie i wybrałam joie.
Snap też biorę pod uwagę, i cybexa baliosa bo chcialabym kubelka. Wiem ze snap waży połowę tego co joie, coś chyba 6,6 kg. Ale nie macalam, musze sie wybrać do sklepu. A czemu snap przegrał, gorzej się prowadzil? -
Lavendova wrote:Snap też biorę pod uwagę, i cybexa baliosa bo chcialabym kubelka. Wiem ze snap waży połowę tego co joie, coś chyba 6,6 kg. Ale nie macalam, musze sie wybrać do sklepu. A czemu snap przegrał, gorzej się prowadzil?
Valco na pewno lżejszy. Jak włożyłam Filipa do valco to mi się w nim zgubił mimo, że jest dużyten model nie miał amortyzacji, a na moich terenach wolę wózek z amortyzacja.
Poza tym wózek super, ciężko było się zdecydować -
Nasze niedzielne popołudnie, nie wiem czy śmiać się, czy płakać? Jak on to potrafi? Zasnąć na podłodze pełniej dzieci haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5140b498e106.jpgLavendova, 1ania1, PLPaulina, pumka1990, Dooti, chabasse lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny siedzę i płaczę. Młody od kilku dni jest nieznośny, a dziś przeszedł już samego siebie. Wszędzie źle - nawet na rękach. Od godziny 16-20.20 non stop płacz, z krótkimi przerwami na "zapomnienie", bo jakaś fajna zabawka lub ojciec robi z siebie idiotę. O godzinie 19 oddałam młodego już całkowicie Marcinowi (choć wcześniej też pomagał), bo inaczej nerwy by mi puściły i bym na Niego krzyknęła
poszłam do pokoju i jak jakaś histeryczka pół godziny płakałam. Nie wiem co się dzieje. Gorączki brak, pomimo, że zębów nie ma cycka gryzie. Dziąsła nie są czerwone ani spuchnięte. Zwariuje.... Serio
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny siedzę i płaczę. Młody od kilku dni jest nieznośny, a dziś przeszedł już samego siebie. Wszędzie źle - nawet na rękach. Od godziny 16-20.20 non stop płacz, z krótkimi przerwami na "zapomnienie", bo jakaś fajna zabawka lub ojciec robi z siebie idiotę. O godzinie 19 oddałam młodego już całkowicie Marcinowi (choć wcześniej też pomagał), bo inaczej nerwy by mi puściły i bym na Niego krzyknęła
poszłam do pokoju i jak jakaś histeryczka pół godziny płakałam. Nie wiem co się dzieje. Gorączki brak, pomimo, że zębów nie ma cycka gryzie. Dziąsła nie są czerwone ani spuchnięte. Zwariuje.... Serio
Pumka też ostatnio krzyczałam na Filipa, a później ryczałam z tego powodu i stwierdziłam, że jestem złą mamą. Czasami brakuje już siły, ale zawsze liczę, że następny dzień będzie lepszy
Najlepsze jest to, że w tygodniu jak jestem sama to Filip daje mi popalić, a na weekend jak mąż wraca jest grzeczny. -
1ania1 wrote:Pumka też ostatnio krzyczałam na Filipa, a później ryczałam z tego powodu i stwierdziłam, że jestem złą mamą. Czasami brakuje już siły, ale zawsze liczę, że następny dzień będzie lepszy
Najlepsze jest to, że w tygodniu jak jestem sama to Filip daje mi popalić, a na weekend jak mąż wraca jest grzeczny.
Mam to samo, ale dziś to przeszedł samego siebie ;(Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Kasiaja wrote:Pumka daj może coś przeciw bolowego. Ibuprofen na przykład, powinno pomóc na kilka godzin. U nas podziałało
Myślałam o tym... Ale już zjadł i dosłownie padł podczas jedzenia.... Jeśli w nocy będzie marudny lub rano to zdecydowanie podam....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Lavendova valco trn 6,6kg jest na piankowych kolach i ta najbardziej podstawowa wersja, a ten u mnie odrazu odpada bo przede wszystkim odpadaja piankowe kola...
Mytrax jest ciezki bo kola ma pompowane
Ja sie zastanawiam miedzy mytraxem a valco, ale jesli valco, to u mnie w gre wchodzi wylacznie baby snap 4 trend sport z pompowanymi kolami, a ten juz wazy lekko ponad 9kg to juz niewiele mniej jak mytrax...
Z tym, ze ja wozka nigdzie nie nosze, wiec na wadze zalezy mi najmniej... bardziej na praktycznosci, dobrym prowadzeniu i latwym skladaniu...
A no i valco jest do 20kg, a mytrax w wersji flex signature jest do 25kg
Ale sama sie glowie i nie wiem, ktory wybiore
A co do kierunku jazdy, to raczej malo ktora typowa spacerowka jest przekladana...
No i dzieci blisko roczne to juz chyba nawet na rodzica patrzec nie chca, tylko swiar podziwiac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 22:14
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700