Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chabase moja tez próbuje się podciągać, najlepiej na mnie. Najpierw na kolana potem dalej, w łóżeczku nie próbuje jeszcze uff.
My się właśnie karmimy, druga dobra nocka aż sama się obudziłam z wyspaniaSkubana obudziła się w tym samym czasie i co zrobiła znów ta rękę do kosza z zabawkami
U nas te dobre nocki są wtedy gdy mała obudzi się około 22-23 i zamiast dać cyca ją ululam do snu. To ją jakoś wybija z rytmu i przestaje się budzić co 2h.
EDIT: Poprawka po porannym karmieniu i wyjęciu ze śpiworka odłożyłam małą do łóżeczka i sama kimnęłam na 20min, obudził mnie jednak krzyk małej. Patrzę a ona stoi w łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:19
-
Pytałam pod kątem jedzenia z tego powodu, że Emil potrafi zjeść 190 ml słoiczka i nadal krzyczy, że chce jeszcze. I tu moje pytanie. Dac więcej czy to już dużo?
Dziś była pierwsza próba jajka na twardo. Niestety gorzej niż z brokułem. Chomikował w buzi,a po chwili wszystko wypluł i zamknął buzię na kłódkę ;p i zajął się zabawkami ;OEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
A u nas po nocach z wrzaskiem i budzeniem co 2h nie wiadomo po co, bo nie na jedzenie, dla odmiany super noc. Idealna
poszedł spać o 21.45 , a obudził się dopiero 7.13 na jedzenie
wyspałam się chyba pierwszy raz
pewnie nadrobi w dzień :p
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
nick nieaktualnyMoja o 6 wstała
Właśnie zasypia na drzemke he he przyspieszony dzień dzisiaj.
O już stoją wasze dzieciaczki? O kurcze no to szybciutkoPewnie te co w łóżeczku to szybciej bo drabinki to jednak super sprawa do ćwiczeń. Moja się nie podnosi jeszcze jej daleko od tego, narazie lata po wszystkich pokojach i juz problem bo np wchodzi i zamyka za soba drzwi i jak wejsc jak dzieć pod drzwiami leży
Pumka jajko na twardo to moje nawet duże dzieci nie rusza, jest suche i dosc ciężko strawne. -
Żeby jajeczko gladziej wchodziło, można maselkiem zmieszać i taka pasta wtedy powstanie.
A moja młoda to też najpierw Na mnie ćwiczyła wstawanie. I na szybie.. widok z okna podziwiała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:29
1ania1, Cccierpliwa, misia-kasia, Kasiaja, pumka1990, Dooti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Moja o 6 wstała
Właśnie zasypia na drzemke he he przyspieszony dzień dzisiaj.
O już stoją wasze dzieciaczki? O kurcze no to szybciutkoPewnie te co w łóżeczku to szybciej bo drabinki to jednak super sprawa do ćwiczeń. Moja się nie podnosi jeszcze jej daleko od tego, narazie lata po wszystkich pokojach i juz problem bo np wchodzi i zamyka za soba drzwi i jak wejsc jak dzieć pod drzwiami leży
Pumka jajko na twardo to moje nawet duże dzieci nie rusza, jest suche i dosc ciężko strawne.
Specjalista zmiksowałam na pierwszy raz.
To jak najlepiej podać jajko?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Heh.. nieźle. I żeby nie było.. nie ścigam się, nie chwalę się.. nie cieszę się. Szczerze to jestem lekko zaniepokojona. Po pierwsze.. bo ona jest ciezka, chyba najgrubsza z naszych i nie wiem co na to jej kręgosłup. Po drugie.. no wiadomo. Większe szanse na wypadki i trzeba bardziej pilnować. Po trzecie.. jak ten czas leci.. teraz widzę jak te dzieciaczki szybko dorastają. A ja chcę noworodzia
Ale cóż zrobić.. widocznie jest już gotowa.. -
nick nieaktualny
-
Chabasse, o musze wyprobowac opcje z maselkiem, bo poki co kazde jajko u nas bleeeee...
A mala swietna😍
Nic nie poradzisz, jak dzieci chca same, to przeciez nie przywiazemy...
Znajomej coreczka jest dzien starsza od twojej malej i tez juz staje przy meblach, bujaczku, lozku, w lozeczku, no gdzie sie da... stanie na chwile rozejrzy sie i wraca do parteru😂
U nas do stawania szmat drogi na szczescie, bo jak mowisz wiecej pilnowania, a i teraz juz czasem z nia ciezko, bo jest wszedobylska...
Co to byla za noc... Mia od 4 na zmiane szalala po lozeczku i spala... teraz oczywiscie juz jest marudna, bo od 8 znow nie spi...
Takze odpuszczam dzis fitness, bo panna zaraz sie na drzemke bedzie nadawala, juz przy ubieraniu sie z pizamy tarla oczy i marudzila... a jednak tam bysmy zaraz wychodzily i do 11 byly, zanim do domu... kto by zniosl to marudzenie... inne dzieci by wystraszyla😂 wiec jeden raz odpuszczamy
Piekna pogoda, to zrobimy kilometry na spacerze...
A w czwartek odbijemy sobie na basenieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:04
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Chabase jak pięknie stoi. Moja dopiero od 2 dni cuduje wiec jeszcze to są bardziej próby. Ja mam te same obawy, wolałabym żeby doskonaliła raczkowanie niż uczyła się wstawać. Ona raczkuje tylko do celu czyli zabawki oddalonej o 3 kroki nie wypuszcza się dalej.
Dziś spróbuje tez to jajo z masłemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:06
-
Hehe gratulacje dla malucha. Moja to na etapie piwotów. Podawałyście jarmuż? Pesto chyba zrobię, jej z awokado a sobie dodam masło z nerkowców. Jakoś się boje tego jedzenia w kawałkach. Ula siedzi u mnie na kolanach i nawet nie trzyma pionu, więc nie wiem czy to po prostu nie za szybko. Ale tak patrzy jak jem, że mam wyrzuty.
-
Ale pięknie stoi
My też się turlamy, dokładnie wie jak się przeturlac żeby zdobyć to co chce ale nie wędruje po mieszkaniudopiero zaczął się orientować że czasami można doturlac się do szafki na której coś leży
więc daleko mu do podnoszenia się
U nas pobudka o 6 to standardo 9 drzemka, właśnie sobie śpi a ja odpoczywam. Po drzemce pójdziemy na spacerek jakiś
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ciężka noc za nami, Janki budził się co godzinę nie wiem o co chodzi ale on tak jakby płacze przez sen i się wierci do takiego stopnia że muszę go brać do nas do łóżka bo wali nogami po szczebelkach (co go też rozbudza) mam wrażenie że on ma mało miejsca w łóżeczku
Wstał dziś o 6 jeszcze nigdy mi tak szybko się nie obudziłpadam i już widzę jak dzisiejszy dzień będzie się dłużył...
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualnyHania nie ma za co łapać sie do stania.☺ a jak dzwigala sie do siadu to rehabilitantka kazała unikać takich sytuacji. Wiec pochowane mieliśmy wszystko. ☺☺
I przeszło jej..☺
Przy jej wzmozonym napieciu i asymetrii ciesze sie ze nie wychodzi przed szereg z umiejętnościami bo zaraz bym zawalu dostała ze za szybko cos robi..
Wolę spokojnie, bez nerwów..☺☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:21
-
Nesssssa spokojnie możesz dać jarmuż
ostatnio zrobiłam Filipowi pesto z pietruszki i awokado, nam smakowało, a on miał minę jakbym go truła :p jakby umiał to buzie by plukał :p a z placków na sniadanie to najlepsza jest woda :p przyssał się i nie chciał przestac
nesssssa lubi tę wiadomość