X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba okres sie czai za rogiem..😭😫
    Wkładkę na różowo zabarwilam.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dzięki Justyna ;) Jutro Mu podam ;)

U nas kupy jak plastelina, kolor na ogół ciemny brąz, ale też często inny (zależy co zje). Kiedyś robił co 4 dni. A od kiedy rozszerzamy dietę to co 2-2.5 dnia, a przez ostatni tydzień nawet raz dziennie :O
    Niestety ostatnio przy kupach robi się caly czerwony, stęka... :( Ale też czasami się uśmiecha. Jak Mu pomóc? :(
    Możesz wtedy podkurczyc nóżki, albo wziąć na ręce w pozycji do wysadzania. Ale najlepiej dawać dużo wody i taich rozluźniających rzeczy. Jelita musza się nauczyć pracować :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiwieje przez te nocki. Non stop się kręci. Bujam go. Ostatnio jadł o 20 i wypił już 300ml od tej godziny i teraz się obudził. Zaniosłam go staremu bo już nie wyrabiam a muszę ściągnąć a jeszcze Pola przyszła i mama musi utulić znowu do snu

Edit jeszcze nie śpi. Już 1,5h
    Edit 2 : już 2h 😓 rekord

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 04:59

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek za dużo jeszcze nie je więc te kupy wyglądają jak mleczne ale w zależności co zjadł to mają zabarwienie np. Mocno pomarańczowe ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Możesz wtedy podkurczyc nóżki, albo wziąć na ręce w pozycji do wysadzania. Ale najlepiej dawać dużo wody i taich rozluźniających rzeczy. Jelita musza się nauczyć pracować :)

To tak właśnie robię. Wczoraj dałam cała jabłko i były 2 kupy, ale też stękał :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój widzę najczęściej że robi kupę jak zaczyna jeść.. i są takie może plastelinki ja to określiłam jako papka ze sloiczka z odsaczona woda ;p u nas rekordowo mało wczoraj bo tylko 3. Dzisiaj pierwsza była w nocy, teraz leci druga..
    Zanioslam go na mate i poszłam po kawę a on dorwal się do worka z pileczkami i mam 100 pileczek teraz rozsypanych w salonie... A on się bawi workiem a nie nimi :D prawie jak kot, kup mu super drapak a ten wejdzie do kartonu :D

Ania współczuję nocy. My dzisiaj ładnie. Jadł o 19:30, 00:30 i o 4. O 6 standardowo dziecko wyspane ale do 7 leżymy w łóżku i jakoś ja próbuje korzystać z leżenia a jemu podaje jakieś zabawki. Od 4 u nas też w łóżku. Do 4 spał u siebie.. tak się wierci że parę razy się uderzył ale raz śpi na brzuchu, raz na plecach, raz na boku.. robaki w tyłku jakieś ma chyba :) moje dziecko się nie ruszalo jak spało zawsze.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się w końcu wyspałam, pierwszy raz od baaardzo dawna. Filip obudził się po 23, chwilę płakał, ale go uspokoiłam dosyc szybko i obudził się dopiero o 6 na jedzenie. Drugi raz w swoim życiu pominął nocne jedzenie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip robi jedną kupkę dziennie rano po przebudzeniu obowiązkowo :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a Filip też w nocy wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180 stopni, o waleniu głową nie wspomnę. Dzisiaj obniżam łóżeczko, bo takie cuda wyczynia, że szok.

PLPaulina lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam przez przypadek! (Szkoda że cofac nie mozna)☺😝

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to u nas różnie, bardzo często zbite, ale zdarzają się i rozlane :D i często zielone ;/

Ja walczę już 6 dzień o laktację po tej jelitówce, noż kuźwa, tydzień temu mogłam wykarmić bliźniaki a teraz ?? ściąganie, femaltkier,masowanie, ciepłe kąpiele i ciężżżżżko idzie, są mniej więcej 2 karmienia w dzień że po dłuższej chwili pięknie mleko idzie, czuje wypływ a reszta to idą jej jakby jakieś kropelki, a nie czuję tego mrowienia i wypływu , a kiedyś zawszeeeeee czułam ;/ Nie wiem co się dzieje ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja Ciebie tak podziwiam za kpi ... naprawdę ogromny szacun

Ania241188 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Marta..a Filip też w nocy wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180 stopni, o waleniu głową nie wspomnę. Dzisiaj obniżam łóżeczko, bo takie cuda wyczynia, że szok.

Mój się kręci ale nie próbuje się podnosić.. tylko w bujaczku siada tak to zero prób chociaż zaczął też z półki pod stolikiem w salonie sięgać i wyciągać gazety więc wysoko ręce ida.. szkoda mi mojego kręgosłupa i przeciagne opuszczanie łóżeczka jak tylko się da :) z drugiej strony może w opuszczonym lekko by zaczął próbować :D

Paulinaaa ja co prawda specjalnie mniej karmię ale też już nie mam pełnych piersi i od tygodnia nie używam wkładek tak mi mleko naplywalo w różnych momentach a teraz zero. Jak pije to mam ten napływ ale jest tak mały że to parę kropelek nie robi już wielkiej plamy na bluzce :D karmię go już przy okazji drzemki 1-2x dziennie i to czasem tylko złapie i puści a czasami zje i 1x w nocy koło 4. Też mało co wtedy je, to bardziej potrzeba bliskości chyba.
    Jak karmiłam to pilam herbatkę laktacyjna, lactosan a później ekologiczna i u mnie ładnie podkrecala laktacje. Tylko to pilam 3-4 dni i wtedy był efekt, do tego starałam się pić więcej wody. Felmatikier moim zdaniem nie działa a im dalej od porodu tym bardziej mnie po nim brzuch bolał. Lepiej już dawało radę piwo bezalkoholowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie działają herbatki, femaltiker, lactosan, karmi, ricinus communis..
    Tylko podkrecanie laktatorem i cierpliwość by to przetrwać 😐

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za walkę o kp/kpi podziwiam Was wszystkie :)
    Moje piersi już wróciły do dawnego rozmiaru, jak wczoraj przymierzyłam biustonosz do karmienia to byłam w szoku, że takie duże piersi miałam.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piwie to raczej miałam na myśli Heineken albo Łomża niż słodkie karmi :D
    A pijesz te herbatki? Bo tak jak pisałam one nie dają efektu po paru minutach tylko trzeba je te parę dni regularnie pić 2-3x dziennie.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podziwiam Cię, że tyle karmisz kpi.

My dzisiaj zaczęliśmy dzień o 6.45, hrabia się obudził i w nosie miał wszystko, przekręcil się na brzuch i nie zajął się sobą tylko cały czas mnie zaczepial, jak się odwrocilam do niego to uśmiech od ucha do ucha 🙂 Boże co za mały gad 😁
    Dzisiaj pokazywałam mojemu jak Stasiek zaczyna pelzac. To dziecko dostaje spida jak zobaczy że ja mam jeść. Zrobiłam sobie śniadanie i poszłam usiąść do niego na matę, jak zauważył talerz to momentalnie zaczął do niego pelzac i to tak szybko jakby nie wiadomo co to było, no komicznie to wygląda 😂 ale cwany jest bo do byle zabawki się nie będzie wysilal, talerz z jedzeniem to jest motywacja 😂

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    O piwie to raczej miałam na myśli Heineken albo Łomża niż słodkie karmi :D
    A pijesz te herbatki? Bo tak jak pisałam one nie dają efektu po paru minutach tylko trzeba je te parę dni regularnie pić 2-3x dziennie.

Ja nie lubię smaku piwa. A karmi najmniej mi zajezdza piwskiem.😐

Ja pije te herbatki prawie 8msc. Z jakimis tam przerwami..
    Ale raczej efekt by juz chyba byl.🤣

Problem z laktacją to zlozona kwestia. I tutaj raczej nie chodzi o chwilowy brak pokarmu. Tylko jakies zaburzenia. A na to zadne placebo nie zadziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:12

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już pisaliśmy o tym, ale czy jakoś zmieniły Wam się karmienia Maluchow odkąd rozszerzacie dietę ? Chodzi mi o ilość karmien ?Wiem, że mleko to podstawa do roku, ale mój jak zjada zupkę te 125 g czasami więcej plus kaszka w podobnej ilości a karmimy się teraz zazwyczaj 7 razy to czasami zdarza mu się ulewac tym co zje czyli tak jakby miał za dużo, ale cyca to on nie odmówi, nawet 3 minuty ale się napije jak dam. Wcześniej zazwyczaj 8 karmien wychodziło czyli teraz jedno mniej jest

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ania podziwiam Cię, że tyle karmisz kpi.

My dzisiaj zaczęliśmy dzień o 6.45, hrabia się obudził i w nosie miał wszystko, przekręcil się na brzuch i nie zajął się sobą tylko cały czas mnie zaczepial, jak się odwrocilam do niego to uśmiech od ucha do ucha 🙂 Boże co za mały gad 😁
    Dzisiaj pokazywałam mojemu jak Stasiek zaczyna pelzac. To dziecko dostaje spida jak zobaczy że ja mam jeść. Zrobiłam sobie śniadanie i poszłam usiąść do niego na matę, jak zauważył talerz to momentalnie zaczął do niego pelzac i to tak szybko jakby nie wiadomo co to było, no komicznie to wygląda 😂 ale cwany jest bo do byle zabawki się nie będzie wysilal, talerz z jedzeniem to jest motywacja 😂

Haha u mnie to samo, nie mogę w spokoju zjeść bo mnie dosłownie hipnotyzuje, a jak to nie działa to jęczy. W efekcie zawsze mu coś muszę dać jak jem. Szkoda, że tak wcześnie wstaje zazwyczaj bo jakby się budził o normalnej porze to przy mnie by sobie jadł śniadanie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ