X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba okres sie czai za rogiem..😭😫
    Wkładkę na różowo zabarwilam.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dzięki Justyna ;) Jutro Mu podam ;)

U nas kupy jak plastelina, kolor na ogół ciemny brąz, ale też często inny (zależy co zje). Kiedyś robił co 4 dni. A od kiedy rozszerzamy dietę to co 2-2.5 dnia, a przez ostatni tydzień nawet raz dziennie :O
    Niestety ostatnio przy kupach robi się caly czerwony, stęka... :( Ale też czasami się uśmiecha. Jak Mu pomóc? :(
    Możesz wtedy podkurczyc nóżki, albo wziąć na ręce w pozycji do wysadzania. Ale najlepiej dawać dużo wody i taich rozluźniających rzeczy. Jelita musza się nauczyć pracować :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiwieje przez te nocki. Non stop się kręci. Bujam go. Ostatnio jadł o 20 i wypił już 300ml od tej godziny i teraz się obudził. Zaniosłam go staremu bo już nie wyrabiam a muszę ściągnąć a jeszcze Pola przyszła i mama musi utulić znowu do snu

Edit jeszcze nie śpi. Już 1,5h
    Edit 2 : już 2h 😓 rekord

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 04:59

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek za dużo jeszcze nie je więc te kupy wyglądają jak mleczne ale w zależności co zjadł to mają zabarwienie np. Mocno pomarańczowe ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Możesz wtedy podkurczyc nóżki, albo wziąć na ręce w pozycji do wysadzania. Ale najlepiej dawać dużo wody i taich rozluźniających rzeczy. Jelita musza się nauczyć pracować :)

To tak właśnie robię. Wczoraj dałam cała jabłko i były 2 kupy, ale też stękał :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój widzę najczęściej że robi kupę jak zaczyna jeść.. i są takie może plastelinki ja to określiłam jako papka ze sloiczka z odsaczona woda ;p u nas rekordowo mało wczoraj bo tylko 3. Dzisiaj pierwsza była w nocy, teraz leci druga..
    Zanioslam go na mate i poszłam po kawę a on dorwal się do worka z pileczkami i mam 100 pileczek teraz rozsypanych w salonie... A on się bawi workiem a nie nimi :D prawie jak kot, kup mu super drapak a ten wejdzie do kartonu :D

Ania współczuję nocy. My dzisiaj ładnie. Jadł o 19:30, 00:30 i o 4. O 6 standardowo dziecko wyspane ale do 7 leżymy w łóżku i jakoś ja próbuje korzystać z leżenia a jemu podaje jakieś zabawki. Od 4 u nas też w łóżku. Do 4 spał u siebie.. tak się wierci że parę razy się uderzył ale raz śpi na brzuchu, raz na plecach, raz na boku.. robaki w tyłku jakieś ma chyba :) moje dziecko się nie ruszalo jak spało zawsze.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się w końcu wyspałam, pierwszy raz od baaardzo dawna. Filip obudził się po 23, chwilę płakał, ale go uspokoiłam dosyc szybko i obudził się dopiero o 6 na jedzenie. Drugi raz w swoim życiu pominął nocne jedzenie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip robi jedną kupkę dziennie rano po przebudzeniu obowiązkowo :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a Filip też w nocy wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180 stopni, o waleniu głową nie wspomnę. Dzisiaj obniżam łóżeczko, bo takie cuda wyczynia, że szok.

PLPaulina lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam przez przypadek! (Szkoda że cofac nie mozna)☺😝

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to u nas różnie, bardzo często zbite, ale zdarzają się i rozlane :D i często zielone ;/

Ja walczę już 6 dzień o laktację po tej jelitówce, noż kuźwa, tydzień temu mogłam wykarmić bliźniaki a teraz ?? ściąganie, femaltkier,masowanie, ciepłe kąpiele i ciężżżżżko idzie, są mniej więcej 2 karmienia w dzień że po dłuższej chwili pięknie mleko idzie, czuje wypływ a reszta to idą jej jakby jakieś kropelki, a nie czuję tego mrowienia i wypływu , a kiedyś zawszeeeeee czułam ;/ Nie wiem co się dzieje ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja Ciebie tak podziwiam za kpi ... naprawdę ogromny szacun

Ania241188 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Marta..a Filip też w nocy wędruje po łóżeczku, potrafi się obrócić o 180 stopni, o waleniu głową nie wspomnę. Dzisiaj obniżam łóżeczko, bo takie cuda wyczynia, że szok.

Mój się kręci ale nie próbuje się podnosić.. tylko w bujaczku siada tak to zero prób chociaż zaczął też z półki pod stolikiem w salonie sięgać i wyciągać gazety więc wysoko ręce ida.. szkoda mi mojego kręgosłupa i przeciagne opuszczanie łóżeczka jak tylko się da :) z drugiej strony może w opuszczonym lekko by zaczął próbować :D

Paulinaaa ja co prawda specjalnie mniej karmię ale też już nie mam pełnych piersi i od tygodnia nie używam wkładek tak mi mleko naplywalo w różnych momentach a teraz zero. Jak pije to mam ten napływ ale jest tak mały że to parę kropelek nie robi już wielkiej plamy na bluzce :D karmię go już przy okazji drzemki 1-2x dziennie i to czasem tylko złapie i puści a czasami zje i 1x w nocy koło 4. Też mało co wtedy je, to bardziej potrzeba bliskości chyba.
    Jak karmiłam to pilam herbatkę laktacyjna, lactosan a później ekologiczna i u mnie ładnie podkrecala laktacje. Tylko to pilam 3-4 dni i wtedy był efekt, do tego starałam się pić więcej wody. Felmatikier moim zdaniem nie działa a im dalej od porodu tym bardziej mnie po nim brzuch bolał. Lepiej już dawało radę piwo bezalkoholowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie działają herbatki, femaltiker, lactosan, karmi, ricinus communis..
    Tylko podkrecanie laktatorem i cierpliwość by to przetrwać 😐

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za walkę o kp/kpi podziwiam Was wszystkie :)
    Moje piersi już wróciły do dawnego rozmiaru, jak wczoraj przymierzyłam biustonosz do karmienia to byłam w szoku, że takie duże piersi miałam.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piwie to raczej miałam na myśli Heineken albo Łomża niż słodkie karmi :D
    A pijesz te herbatki? Bo tak jak pisałam one nie dają efektu po paru minutach tylko trzeba je te parę dni regularnie pić 2-3x dziennie.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podziwiam Cię, że tyle karmisz kpi.

My dzisiaj zaczęliśmy dzień o 6.45, hrabia się obudził i w nosie miał wszystko, przekręcil się na brzuch i nie zajął się sobą tylko cały czas mnie zaczepial, jak się odwrocilam do niego to uśmiech od ucha do ucha 🙂 Boże co za mały gad 😁
    Dzisiaj pokazywałam mojemu jak Stasiek zaczyna pelzac. To dziecko dostaje spida jak zobaczy że ja mam jeść. Zrobiłam sobie śniadanie i poszłam usiąść do niego na matę, jak zauważył talerz to momentalnie zaczął do niego pelzac i to tak szybko jakby nie wiadomo co to było, no komicznie to wygląda 😂 ale cwany jest bo do byle zabawki się nie będzie wysilal, talerz z jedzeniem to jest motywacja 😂

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    O piwie to raczej miałam na myśli Heineken albo Łomża niż słodkie karmi :D
    A pijesz te herbatki? Bo tak jak pisałam one nie dają efektu po paru minutach tylko trzeba je te parę dni regularnie pić 2-3x dziennie.

Ja nie lubię smaku piwa. A karmi najmniej mi zajezdza piwskiem.😐

Ja pije te herbatki prawie 8msc. Z jakimis tam przerwami..
    Ale raczej efekt by juz chyba byl.🤣

Problem z laktacją to zlozona kwestia. I tutaj raczej nie chodzi o chwilowy brak pokarmu. Tylko jakies zaburzenia. A na to zadne placebo nie zadziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:12

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już pisaliśmy o tym, ale czy jakoś zmieniły Wam się karmienia Maluchow odkąd rozszerzacie dietę ? Chodzi mi o ilość karmien ?Wiem, że mleko to podstawa do roku, ale mój jak zjada zupkę te 125 g czasami więcej plus kaszka w podobnej ilości a karmimy się teraz zazwyczaj 7 razy to czasami zdarza mu się ulewac tym co zje czyli tak jakby miał za dużo, ale cyca to on nie odmówi, nawet 3 minuty ale się napije jak dam. Wcześniej zazwyczaj 8 karmien wychodziło czyli teraz jedno mniej jest

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ania podziwiam Cię, że tyle karmisz kpi.

My dzisiaj zaczęliśmy dzień o 6.45, hrabia się obudził i w nosie miał wszystko, przekręcil się na brzuch i nie zajął się sobą tylko cały czas mnie zaczepial, jak się odwrocilam do niego to uśmiech od ucha do ucha 🙂 Boże co za mały gad 😁
    Dzisiaj pokazywałam mojemu jak Stasiek zaczyna pelzac. To dziecko dostaje spida jak zobaczy że ja mam jeść. Zrobiłam sobie śniadanie i poszłam usiąść do niego na matę, jak zauważył talerz to momentalnie zaczął do niego pelzac i to tak szybko jakby nie wiadomo co to było, no komicznie to wygląda 😂 ale cwany jest bo do byle zabawki się nie będzie wysilal, talerz z jedzeniem to jest motywacja 😂

Haha u mnie to samo, nie mogę w spokoju zjeść bo mnie dosłownie hipnotyzuje, a jak to nie działa to jęczy. W efekcie zawsze mu coś muszę dać jak jem. Szkoda, że tak wcześnie wstaje zazwyczaj bo jakby się budził o normalnej porze to przy mnie by sobie jadł śniadanie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ